Ogromny freeze/lag

Zaczęty przez Celebes, Maj 28, 2009, 01:51:08 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Celebes

Witam wszystkich i bardzo proszę o pomoc. Mam problem z ogromnym freezem na l2 menace (interlude).
Mam win Viste uruchamiam gre jako admin w trybie zgodnosci z xp sp2. myślałam że moze to przez mój router gdyż gram na lapku i łącze się przez wifi, jednak zainstalowałam grę na stacjonarnym przedpotopowym kompie (512ram) który też łączy się przez wifi(stoją w takiej samej odległości od routera) i gra chodzi bez zarzutu- żadnych lagów a nawet l2 uruchamia się szybciej niż na moim laptopie (nvidia geforce 8400M GS, 2 giga ram, intel core duo 1.66)
Jeżeli chodzi o firewale i antywirusy wszystko jest wyłączone- po formacie kompa i ponownym 10krotnym przeinstalowaniu l2 gra chodziła 3 dni bez żadnych zastrzeżeń lecz w pewnym momencie ni z tąd ni z owąd problem powrócił... reinstalowałam l2 ok 30 razy xD ale nie dało to żadnych efektów.
Co najdziwniejsze inne servery interlude działają bez zastrzeżeń, bardzo chciałabym rozwiązać ten problem gdyż mój cały klan przeniósł się właśnie tam.
Jeżeli miał ktoś podobny problem lub ma jakiekolwiek pojęcie w czym leży problem będe bardzo wdzięczna za pomoc i wskazówki jak to rozwikłać.
~Pozdrawiam Celebes~

Madith

to znaczy co sie dzieje ?

Grasz grasz i nagle gra staje i jedny co pozostaje to alt+ctrl+del i zamknac proces l2.exe lub restart kompa ??

Czy moze cos innego ?

Dzieje sie tak zawsze po tym samym czasie od uruchomienia gry czy to roznie bywa ?
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

Celebes

wiec wchodze do gry ping jest 14x, mam 30 sek lag 5 sek ok 30 sek lag i tak w kółko nie dam rady sie poruszać ani pisac... to tak jakbys wszedl do gry a ktos siedzial np na youtube tylko zew w moim przypadku nikt nie korzysta z neta, ale loguje sie na siorki kompie i wszystko jest ok czyli to z moim kompem jest cos nie tak ja mam viste ona ma xp

Madith

a co sie dzieje jak uruchomisz l2 bez trybu zgodnosci z xp ?

Ja gralem u brata na lapku z Vista w l2 gracia final i wszystko bylo ok...moze to wina tego trybu zgodnosci ?? dunno...sprawdz i daj znac :)
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

Celebes

po wylaczeniu zgodnosci odpala sie ale jest acces failed i nie da sie zalogowac :/
moze to bardziej jakies ustawienia w windowsie ale na prawde nie wiem o co chodzi :(

Madith

hm...a nie zmienialas przypadkiem pliku "hosts" ??
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

Celebes

jeżeli chodzi Ci o ten pliki w folderze system32/drivers/etc
to na jednym i drugim kompie sa 4  (imhosts,networks,protocol,services) ale nie ma zadnego "hosts" komp jest swiezo po formacie tak na marginesie nie wiem czemu nie mam tego pliku

Edit:

nie mial nikt podobnych akcji z vista? no ludzie help :D prosze jakies sugestie chociaz co to moze byc :/

//Soulern: Tak, wiem, jak bardzo cierpisz. Łączymy się z tobą w bólu i wspólnie staramy się rozwiązać twój problem, analizując przyczyny i skutki, akcje i reakcje, z niepokojem jednak patrząc na upływający wciąż czas i myśląc o tym, iż nie zdążymy zrobić tego w wystarczająco szybkim czasie - by po odświeżeniu strony było tu przynajmniej dziesięć możliwych hipotez, rozwiązań, równań matematycznych, wypowiedzi ekspertów i choć jedno wyznanie szczerej miłości. Staramy się mimo to, by być dla ciebie jak najlepszym i najszybszym źródłem pomocy, nie dając szans konkurencyjnym forom; choć o tym nie wiesz, w ukrytych działach tego forum osoby z rangą Wyróżnionych główkują nad powodem twojego problemu, Moderatorzy chcą jak najlepiej ubrać to w słowa, a Administrator chce nawet namierzyć miejsce twojego zamieszkania za pomocą Google Earth, by ów rozwiązanie podarować ci osobiście, wraz z bukietem kwiatów. Na to wszystko trzeba jednak czasu, aby cała nasza ekipa zgrała się i wspólnym głosem wyśpiewała ci odpowiedź.
Nie zmienia to jednak faktu, że TUTAJ SIĘ NIE DOUBLEPOSTUJE!

edit:

rozumiem że koniecznie trzeba być nieuprzejmym... widocznie ktoś wstał lewą nogą. zamiast mnie jechać (bardzo przepraszam że naruszyłam zasady) wystarczyłoby same upomnienie a nie cały post na temat.. no właśnie jaki?(imo wystarczyłaby ostatnia linijka) nie pomogło mi to w niczym, a już sądziłam że może znajdę jakieś wskazówki, niestety jedyne na co można liczyć to albo seksistowskie teksty (wybacz wyznania miłości nie pomogą) albo ignorancja (wypadałoby ci tobie itd z dużej litery). Mniemam że ciężko było zadać chociaż pytanie czy próbowałam tego albo tamtego żeby rozwiązać problem... Post nie był skierowany wyłącznie do moderatorów itp. ale także do ludzi którzy może mieli podobny problem i go rozwiązali jak również do tych którzy mieli taki problem i nie udało im się tego rozwikłać. Wystarczyłoby po prostu upomnieć, cała reszta była po prostu zbędna i uważam że takie zachowanie nie powinno występować od ludzi z taką rangą  :o
~Pozdrawiam Celebes~

Soulern

Jechać? Bynajmniej, nie było to "jeżdżenie" po tobie. Widać, kto tu obudził się lewą nogą... ;) Chwilę przed napisaniem dopisku poprawiałem jeszcze dwa dokładnie te same naruszenia (doublepost), więc za trzecim razem postanowiłem być nieco bardziej oryginalny... Co najwyraźniej nie pomogło, znów widzę robiony przez ciebie doublepost - za co w sumie mógłbym już postawić warna. Seksistowskie teksty? To dopiero ciekawe! Napisałbym dokładnie to samo do kogoś, kto nie miałby różowego znaczka przy kategorii "płeć", lol, przykro mi, jeśli cię to dotkęło. "Cię" z dużej litery? Po prostu nie mam zwyczaju pisać tak gdzie indziej niż w listach, a już na pewno nie na forum i nie wtedy, gdy nawet pisanie dużych liter na początku zdania i ogonków w znakach polskich sprawia mi trudność - piszę jedną ręką, drugą mam złamaną. Poza tym, nie mogę rozwiązać twojego problemu - nie wiem, jak wygląda sprawa plików "hosts" w Viście, i z tego powodu nawet nie próbuję ów problemu rozwiązać - co nie zmienia faktu, że tutaj to ja przestrzegam porządku i upomniałem cię ze względu na złamanie regulaminu (doublepost, triplepost...) - szczególnie, że był to doublepost ewidentnie dla odświeżenia tematu ("no ludzie help :D"). Na rozwiązanie musisz poczekać, aż wypowie się tu ktoś kompetentny w poruszanej przez ciebie kwestii...
Doublepost...

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

bula

Cytatniestety jedyne na co można liczyć to albo seksistowskie teksty (wybacz wyznania miłości nie pomogą)
ktos tu jest przerwazliwiony Oo

Celebes

chcialeś coś dodać na temat laga? :)

//Soulern: Od tego momentu będę usuwać wszystkie posty niezwiązane z tematem, ppl...

Soulern

Spytaj się innych graczy tego serwera (np. klanowiczy), czy mają to samo... To na 100% nie jest wina gry i na 80% nie jest to twój komputer.

Is listening still
Nobly
Subtly

Celebes

Co jest właśnie najdziwniejsze nikt nie ma lagów :/ gm ofc nie ma zielonego pojecia xD Kiedy loguję się na komputerze siostry też nie mam lagów ale wiadomo że na takim kompie tp trwa z 2minuty :D i czasami delikatnie tnie ale to z winy  b.słabego sprzętu :D (o dziwo da sie nawet zrobic porzadny train:)- kiedy włączam l2 u siebie to jest na prawdę tak strasznie że nie widać co sie dzieje i dopiero po ok 25-30 sekundach pojawiam się na wskazanym miejscu, i w mniej więcej podobnym czasie pojawia się na czacie cokolwiek napiszę, mogę coś kupić po kilkuminutowym wysiłku a sprawa mobów to czyste samobójstwo xD więc tak jak mówisz gra (i server) jest ok i internet tak samo ale wydaje mi się że to właśnie wina kompa tylko nie wiem w którym miejscu mam zacząć szukać rozwiązania (był format, skan antywirem wyłączałam wszystkie firewalle, win def ) tylko teraz najmocniej mnie zastanawia czemu przez jakies 3 dni po formacie i wilokrotnym reinstalu l2 dało się grać-jak się pojawiło tak odeszło i zostalam z lagiem <CrymodeOn> xD ..

Soulern

Is listening still
Nobly
Subtly

Celebes

hmm wydaje mi się że z kartą raczej wszystko w porządku- inne servery działają bez zarzutu i prędkość ściągania i zasięg jest bardzo dobry :)

Rabambo

Sorry za odkopanie tematu ale mam ten sam problem i nie wiem jak go rozwiązać... może przez poł roku ktoś wpadł na jakiś pomysł? Mam taki sam problem jak autorka tematu z tym, że występuje on u mnie na 2 komputerach;/