Flame, dyskusje itp.

Zaczęty przez ZjemCie, Luty 08, 2010, 08:06:13 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Rickert

Ale fajny ten xerath, dostajesz blue i napierdzielasz jak z armaty. : D A sie zdziwilem ze US juz up i mozna go kupic, zawsze bylo o 21-22 na polski czas. :)

Btw. WE wygralo IEM w chinach, pokonali CLG 2v1, ale nie wiem dlaczego CLG nie gralo tak doskonale, tak zajebiscie jak we wczorajszym 3 meczu vs SK.
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

Tirius

Szkoda, że w nocnych godzinach grali, tzn bardziej rannych. Teraz muszę nadrabiać streamy i już tych emocji nie ma.
"Oto i on, boski prototyp,
Mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji,
Zbyt pokręcony by żyć i zbyt rzadki by umrzeć."

Rickert

Ano, wczoraj tylko na last match sk vs clg ogladnalem.

xXxFelekxXx

btw. wrzucają gdzieś oni na jakąś stronkę replaye z IEM czy nie ?:p bo nie mogę znaleźć, jaki ma przelicznik ap xerath do skilli ?;p

2003-2011 - HellGuards Clan Leader ;)

Tirius

AndyBishop

Thanks to Polatrite

Level up gains:

* 80 hp
    * 45 mana

Passive

* 15% of AP to armor

Q

* AP Ratio 0.6
    * Mana 65/70/75/80/85
    * Cooldown 7/6.5/6/5.5/5
    * Base damage 75/115/155/195/235
    * Range 900/1300?
    * Projectile width 100
    * Skillshot, 0.5~ second delay, instant projectile

W

* Cooldown 20/16/12/8/4
    * % Magic Pen 10/15/20/25/30%
    * 10 second duration
    * No cost, cooldown doesn't start until duration ends or you cancel
    * Increases range of other abilities by 400?
    * Does not increase autoattack range
    * Movement speed increased by 35% for 2 seconds when cancelling

E

* AP Ratio 0.6
    * Mana 70/75/80/85/90
    * Cooldown 12/11/10/9/8
    * Base damage 70/120/170/220/270
    * Stun 1.5
    * Range 600/1000?
    * A direct targeted ability, goes through minions

R

* AP Ratio 2.2 or 0.733 per shot
    * Mana 150/165/180
    * Cooldown 80/70/60
    * Base damage 125/200/275
    * Range 900/1300?
    * Can use it three times, AOE size roughly 400 (almost identical to MF Make it Rain), short delay before damage occurs, possibly 0.25sec, wears off after 12! seconds

xXxFelekxXx

Tirius

Imho od razu postaci nowych nie warto kupować, no chyba, że ktoś ma mnóstwo IP, lepiej poczekaj albo kup Branda.

seken

Mam wszystkich 3, nowosci w sumie zawsze kupuje, bo te champy ktore chce miec juz mam.Xerath jest strasznie fajny, a jego lategame to poezja.Dobrze sie ustawisz i z ultem+spamem Q prawie sam wygrywasz team fighta.
Jednak nowe postacie to wielka niewiadoma, wiec polecam Branda.Gra o wiele bardziej dynamiczna niz Malza i ogolnie jest ciekawsza.

mpxx24

spodziewałem się po nim większego ew. przeciwnika na mida dla mojego Kassy

a tu kolejny na którym można się farmić
想うだけでは叶わないけど、想わなければ始まらない。

seken

Czy ja wiem, od czasu kiedy dostaje blue buffa zaczynam ciagle klnac albo biegam jak powalony, zeby mnie nie trafil.
Polaczenie W+spam Q jest chore dla przeciwnika...

mpxx24

do 6 lvla trafił mnie może z 3 razy swoim Q
łatwe do uniknięcia

seken

Early moze i tak, ale jego lategame to epic.Stoisz sobie za sciana.Odpalasz W i facerollujesz Q+R+Q+R+Q+R+Q i tak ciagle.Ich ad carry nie wiedza w ktora strone uciekac i sa zdezorientowani.

Rickert

To wiadome, ze na teamfigtach bardziej sie zda, bo co jest trudnego w omijaniu na solo lini jego Q, co nie oznacza, ze nie mozna trafic.. Wszystko zalezy od kogos kto nim steruje, najlepsza okazja to trafienia Q to podczas kiedy przeciwnik robi last hit na creepa.

xXxFelekxXx

Scorpion

Oplaca sie przenosic z east na west? Chodzi mi o poziom gry ofc. Utknalem na 1,1k elo i jest tragedia, dzis mecz gdzie kassadin na midzie w 10 minut padl vs annie 4 razy, mial 3 lvl mniej od niej i 16 cs(!). Ja alistar+ cait, cait postanowiala sie zamienic, niestety feeded annie majaca 2 lvle wiecej scigala ja na combo. I tak grala dobrze, ginela tylko jak annie flasha reusnela i ja lapala na stuna. Kassadin jak sie okazalo nie wiedzial co to znaczy lasthittowac, olalem sprawe i staralem sie utrzymac bota zeby reszta farmila jako-tako. Ofc sprytny kassadin rambo mode i jeb tp w krzaki gdzie bylo 3 enemy(lee sin zbieral sie na ten gank ze 2 minuty, ja ward+cv wiec dokladnie wiedzial, ze sa w dolnym bushu pod wieza). On dead,mnie sciagneli z mapy razem z turretem, reszta wiadomo jak sie potoczyla.

Pozniej kolejny mecz, gramy w skladzie ww, ja talon top, morgana, troll pick mundo i rammus(uj wie czemu wzial rammusa, ostatni byl i jak stwierdzil musimy miec tanka). Enemy bez jungli, akali+ garen u gory. Mundo(polak ofc) zginal ze 3 razy(specjalnie, poprzeklinal sobie po czym szczesliwie poszedl spac i gralismy 4vs5), rammus 5 min po jego leave poszedl afk. Ja ofc, jak to na talona przystalo vs outleveled enemy wbilem 4 kille, ww ogarnial bota a morgana farmila mid vs brand. Najlepsze, ze wygralismy 3vs5. Mielismy 5 lvli przewagi(lol), wiec sciagalismy ich team na moje w+ulti+ ulti morg. Po 30 min nie nadarzali sie respic i jakos poszlo.

Generalnie mam wrazenie, ze rownie dobrze mogl bym wchodzic do gry i zostawac afk, a i tak bym mial podobny score bo wyrownane mecze zdarzaja sie raz na 10, reszta to tylko kwestia feedu naszej druzyny lub przeciwnej.
...

Alarion

graj duo, wtedy masz 2 ogarów w teamie i 1 trolla mniej. Nie graj supportem, bo supportem nie wycareujesz gry. i nie rób QQ, bo to chleb powszedni na solo Q. Chcesz mieć team bez nobów? Złóż sobie.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Dolendil

Nie koniecznie 2 ogarów  :oops:

Jeśli utknąłeś na jakimś elo to może to właśnie twój poziom?  :P

Rickert

No czy ja wiem czy to sie tak odnosi... Wczoraj gralem rankeda 5v5, trafila nam sie czolowka z LoL'a, manyreason, bombss, grandjuke, sxspp. Przegralismy tylko dlatego, ze potem wywalilo neta znajomemu i gralismy 4v5.

Siedze na tym 1300-1400 elo do tygodnia, zawsze koncze dzien z elo 1390 powiedzmy, loguje sie jutro z nadzieja na 1400(tam juz niby lepszy poziom) a wtedy trafia mi sie lose streak i wracam na 1340, tak dzien w dzien. : D

W/e, jeszcze pare dni i bedzie gut imho, nie ma juz tak duzo trollow jak na poczatku.

@Felek
Aha, teraz rozumiem co miales namysli, ze na EU jest wyzszy poziom "Jak na razie", to taki eu style ze w teamie 4 squishy do tego 3 range ad, twitch, caitlyn, vayne?
Pozostaje mi nic innego, jak przyznac Ci racje.

Tirius

Jak sam napisałeś, jesteś na elo 1300, więc takie pionki się zdarzają. Chociaż od chyba z 40 gier nie miałem innych gier, jak normalny setup w obu teamach.

Vascius

West czy east, tu i tu tardy. Ranki graj tylko premade albo duo, i nie bierz supporta.

AndyBishop

Utkniecie na jakimś tam elo wcale nie oznacza że prezentuję sie taki poziom. Ja nie moge wejśc ponad 1100. gram premada z mpxxem który ma poand 1400 więc przecinków mamy z wiekszym elo niż ja mam.  i nie jestem gorszy od nich. Gram sam robie 7/0 w 8 minucie kata , konczę mecz z 2x fragami, a mój team nie potrafi mi w zadnym stoponiu pomóc wycarrowac gry

Tirius

Fragi to nie wszystko, trzeba generalnie cooperować z teamem. Jak tak czytam, to strasznie dużo ludzi narzeka na to, że powinno być wyżej. No to skoro tyle osób jest, to w sumie chyba dobre teamy powinny być na tym elo hell :D?

seken

Najbardziej sie smieje, kiedy widze, ze ktos gra ap carry mid.Ma 15/0 i placze, ze przegral gre.
Jestes taki mocny? Puszuj ciagle mida, zaloze sie, ze pojdzie na Ciebie max 2/3 przeciwnikow, a reszta bedzie na gorze/dole.Wystarczy pushowac, bieganie za fragami da Ci przewage w early, a w LoLu zdobycie full itembulidu jest strasznie latwe.Przeciwnicy poczekaja 20 minut dluzej i was zmiota, bo twoje 15/0 nic nie robi, ze wzgledu na to, ze kazdy ma juz full itembulid.

mpxx24

znowu 5 fragów i tylko Quadra za nie... ileż razy można...