Flame, dyskusje itp.

Zaczęty przez ZjemCie, Luty 08, 2010, 08:06:13 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Rickert

Że niby barierka jest słaba? No skoro uniknięcie ulti kartusa czy też lux'a i jakiegokolwiek innego skilla to mało to ok.. a wszystko zależy od wyczucia. Ja tam IP nie wydaje na postacie za 6k tylko z doty je kupuję, a tak to tylko te za 3k IP.
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

seken

Cytat: Dickert w Marzec 20, 2011, 10:15:54 PM
Co do nocturna, wcale nie jest taki op... niby szybki, ale np. Q bardzo łatwo uniknąć w otwartej walce
Co z tego? Mozliwosc dodgowania skilla wcale tak duzo nie daje, pomysl ze on jest MELEE i jak dojdzie do Ciebie to musialby grac nogami, zeby nie trafic.Z reszta w team fightach nikt nie bedzie biegal, zeby tylko nie dostac od Q Nocturna.

CytatTarcza dużo mu nie daje, bo i tak nikt go pod AP nie robi
Wtf? Wiesz chociaz jak ta tarcza dziala? Ona BLOKUJE 1szy spell w niego i jesli sie uda, daje mu premie do atk speeda.Grales chociaz nim?

CytatE jest fajne do uciekania i jak ktoś ma skilla to potrafi sfearować pod turretem i wtedy nie jest przyjemnie
To chyba jestem pro elo high koksem i powinienem grac z Wickdem.Co to za problem uzyc skilla point&click i stac przy przeciwniku, zeby linka sie nie urwala?

CytatUlti jest tylko dobre na zabicie postaci, która jest nieco z tyłu od reszty, albo na zmienienie rozgrywki tf'a z 3v3, na 4/5v3... W late damage z ulti nie bije tak dużo, a i tak większość osób nie ryzykuje z low hp.

imo nocturn nie jest op względem większości charów.
Co z tego? Jego ulti ZMNIEJSZA widok twojej postaci i twoich sojusznikow przez 4 sekundy prawie gowno widzisz, na dodatek Nocturne wbije Ci za plecy i GG po 3 sekundach lezysz.To ulti daje ogromnego dasha+zmniejszenie widocznosci, jak to dla Ciebie za malo to nie mam pytan...

Cytat: Dickert w Marzec 21, 2011, 08:27:57 AM
Hehe... zjada tanka? :) Jakiego? vladka, amumu - pseudo tanków?
Amumu pseudo tank?  :D :D :D

Cytatw Early polega na skillach, a w late też często się przydają, a skille wcale nie są awesome.
Nie sa awesome? 1szy skill oprocz dobrego dmg daje bonus do dmg (na 5tym lvlu +60) dodatkowo zwieksza speeda.
2gi skill pasywny bonus do atk speeda, po aktywowaniu spell shield, umozliwiajocy zablokowanie 1 spella, jesli sie uda dostaje x2 bonusu z pasywa tego skilla.
3ci skill wrzuca feara i jesli juz wejdzie w Ciebie ten fear to nie masz co liczyc na to, ze z niego zejdziesz...

Powiedz mi jaki masz lvl w LoLu? 15? 20? Wiesz o tej grze bardzo malo, a udzielasz sie w takich tematach popelniajac tzw selfown mowiac, ze amumu to pseudo tank Oo.

Dickert

@Seken: dobra. nie chcę mi się kontrargumentować twoich słów. W lola gram już trochę, ale jakimś pro wymiataczem nie jestem. Może i masz racje, ale dalej nie uważam, żeby nocturne był OP.

Cytat: Tirius w Marzec 21, 2011, 03:08:30 PM
Cytat: Dickert w Marzec 21, 2011, 02:49:00 PM
okay... jesli myslisz, że nocturne > shen  to rozśmieszasz mnie :)

Widocznie nie trafiłeś na taką grę, więc to Ty nie rozśmieszaj.

Wyobraź sobie, że trafiłem.

Dalej uważam, że shen>nocturne, a jeśli się nie zgadzasz to chyba to nigdy nie grałeś z shenem ogarem, który robił typowy tank build.

Tirius

Shen to mój main, aczkolwiek nie trafiłem nim nigdy na Nocturna. A dziwne jest pisać, że shen > nocturne, tylko czasami są takie gry, gdzie ta postać mimo że nie jest sfeedowana potrafi tanka na kilka strzałów zdjąć.
"Oto i on, boski prototyp,
Mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji,
Zbyt pokręcony by żyć i zbyt rzadki by umrzeć."

Vascius

W zasadzie to nie chciałem zabierać głosu w tej dyskusji ale wypowiedzi Dickerta mnie do tego zmusiły.

Nie obchodzi mnie Twój lvl ani staż w lolu, stwierdzam jedynie że piszesz pierdoły.

mpxx24

czyżby nadchodził Lee Sin  :o

szkoda, że dają te info tuż przed 1. kwietnia :#
想うだけでは叶わないけど、想わなければ始まらない。

Alarion

a tam chuj z nowymi postaciami, jak oni od pol roku trabia o nowej mapie i specjlanie czekaja do 2 sezonu pewnie zeby ja wydac. A wtedy i tak najpierw bedzie dostepna tylko na customach, potem na normalach i cholera wie kiedy na rankedach. Przydalyby sie ze 3-4 grywalne mapy tej grze ; /

Nocture jest naprade bardzo mocny. Na tle solabienia innych melee DD (pantek, evka itd.) to jego pozycja jest wysoka. Na dodatek nawet nie junglujac ma wysokie mozliwosci ganku, a to malo postaci potrafi.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Shen

Wkrecilem sie w granie Teemo, robiony pod as i ap robi miazge z melee fighterow jak jax czy xin. Blind, exhaust i jazda.

seken

Cytat: Dickert w Marzec 21, 2011, 08:05:19 PM
Cytat: Tirius w Marzec 21, 2011, 03:08:30 PM
Cytat: Dickert w Marzec 21, 2011, 02:49:00 PM
okay... jesli myslisz, że nocturne > shen  to rozśmieszasz mnie :)

Widocznie nie trafiłeś na taką grę, więc to Ty nie rozśmieszaj.

Wyobraź sobie, że trafiłem.

Dalej uważam, że shen>nocturne, a jeśli się nie zgadzasz to chyba to nigdy nie grałeś z shenem ogarem, który robił typowy tank build.
Ogarnij sie idioto, bo az mnie glowa boli jak czytam twoje posty.Musisz miec naprawde ZAJEBISTY staz w LoLu, jak porownujesz Tanka z typowym DD.
Poki co to Ty mnie rozsmieszasz, oh w8 nie wiem czy mam smiac sie czy plakac, jak naprawde myslisz, ze nocturne< shen.
To tak samo gdybym powiedzial Soraka<Anivia.Przeciez to sa ZUPELNIE INNE postacie i maja INNA role w team fightach, a to ze nie potrafisz grac Nocturnem (a raczej nawet nie masz go zakupionego, bo napisales takie bzdury o jego bance, to NIE MOZLIWE, ze go kupiles...)
Tak wiec kkthxbb, wroc jak nauczysz sie grac i zaczniesz myslec.

Vascius

Tirius

Prov

Tak odskakujac od tematu zastanawiam sie kiedy zaczna grac w lola "forumowi herosi" jak Raziel zacznie grac zrobia BD w lolu ;D

ps post pisany 4fun no offence raziel ;D
"Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."
Prov - Feoh -  SixthSense™

Vascius

Nieprawda, Raziel będzie robił sorake na dpsa a później na forach lola zaczną się pojawiąć tematy "OMFG nerf soraka".

AndyBishop

uprzedzę senaju.
NA HIGHT ELO BYŁA AD SORAKA KTÓRA OWNIŁA

mpxx24

Vascius

Taki filmik mogę sobie sam zrobić z każdą postacią.

Rickert

Cytat: Shen w Marzec 22, 2011, 01:20:54 PM
Wkrecilem sie w granie Teemo, robiony pod as i ap robi miazge z melee fighterow jak jax czy xin. Blind, exhaust i jazda.
Na Teemo poszła petycja na forum z około 400 postami ZA itp., że będzie znerfiony podobno.
Mnie wkręciła gra Akali, killów i assyst mam masę, jednak aby w pełni dobrze grać tą postacią trzeba się nauczyć uciekać za pomocą bańki co aż tak łatwe nie jest.. :/ Jak się ogarnie z bańką to wystarczy nie padać i zrobić stacki, wtedy się kara.. :D
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

Alarion

anka AD FTW!

A tak serio, to jak ktos wpada na takie super kombosy na swojej postaci, to po raz kolejny uswiadamiam sobie, dlaczego nie gram z randomami...
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

mpxx24

ArchonQQ

http://www.own3d.tv/video/66863/Reginald__AD_Soraka_Carries_High_ELO..._AGAIN_

tyle na ten temat, to że ogar soraka, czy alistar da radę carrować grę to wiadome i może to i for fun, ale jest trochę filmików, graczy 1800+, którzy na rankach na takim poziomie tak grali. Sam Alistarem zjadam squishy na midzie, czy bottomie, gdy idę z carry dps. Wprawdzie nie bije creepów za dużo, ale taki teemo, czy ashe to ma dość po 2 combo, W+Q, W+Q, ignite i ma dosyć. Wiadome, że na tym 300 ap należy poprzestać i robić itemy bardziej pod survi, ale przecież taki np. Reginald (co pokazane na filmiku) nie zaczynał od itemków pod atak.

seken

Cytat: AndyBishop w Marzec 22, 2011, 11:08:52 PM
uprzedzę senaju.
NA HIGHT ELO BYŁA AD SORAKA KTÓRA OWNIŁA
Haha, sam Ci o niej mowilem i podalem link.Jak Reginald soraka pod ad zdobyl 1st blooda SAM na Mordekaiserze.

@ArchonQQ Dodaj mnie do friendow i ZABIJ mnie grajac Alistarem.Na dodatek last hit to podstawa w LoLu.
Potem taki ranged carry  ma 30 creepow i 0 dmg.

@Rickert Podaj mi ten link do "nerfienia" Teemo ofc jak mozesz.

UgliBiBagli

Cytat: seken w Marzec 23, 2011, 02:56:45 PM
@Rickert Podaj mi ten link do "nerfienia" Teemo ofc jak mozesz.

Ta, podaj bo sam cały czas pieprzy o tym nerfie a linka jak nie dał tak nie dał xd
QQ

Tirius

Seken, co ty grasz zawsze, kiedy mnie nie ma ;x?

Shen

Vascius

Przyfarm wiecęj i kup sobie astronaute, radarki zamiast grzybków i laserowa pałeczka FTW.