Flame, dyskusje itp.

Zaczęty przez ZjemCie, Luty 08, 2010, 08:06:13 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Bacar

Eco ty chcesz przeciez tf, mundo i xin zaliczyli -_-'isty mecz. Gdyby nie oni to by moze ich team cos zdzialal :D

UPDATE:D  Yay juz dzis nowy patch ^^ Go go Kennen :P
Ten Urgot to bedzie wrzod na ***** grajac na midzie lub solo. Trzeba bedzie jakas taktyke obmyslic na niego ;(

LoL EU/US : Hayame

FFXIV: ARR
Server: Moogle
IGN: Hayame Kisumi
Job: Bard
FC: SeeD

seken

Cytat: Bacar w Sierpień 24, 2010, 07:56:17 AM
UPDATE:D  Yay juz dzis nowy patch ^^ Go go Kennen :P
Kurwa i nie pokaze Ci jak karam Kennenem przed patchem  :P
Co do TF to wiecie, ze AP wymiata  :D?

Bacar

Ja tam preferuje AD/AS TFa :P Wrzucasz  stun/slow z kart i auto attack :D Zawsze tak nim gram xD Kilka razzy gralem Ap ale jakos mi nie podszedl :D Fajny dmg z Q ma trzeba przyznac szczegolnie wkurzajacy jak sie gra pzeciwko niemu :D

Ten weeken to bedzie duet Galio-Urgot xD Trzeba bedzie merce co mecz kupowac, czego nie lubie bo sa drogie :P

EDIT. Powiedzcie mi jak to bedzie z tym stunem Kennena?

* Mark of the Storm (passive) stun duration reduced to 1 second from 1.25. Mark of the Storm has a diminished stun effect if applied more than once within seven seconds.

Wiadomo o ile krotszy?

seken

zamiast 1,25 sekund stuna bedzie 1 sekunda stuna.Dodatkowo jak zastunowales kogos to przez kolejne 7 sekund nieda rady tej osoby zastunowac znowu.
Btw. Urogot za 3,1k IP czyli teraz zamiast Xinow beda Urgoty...

Bacar

Da sie zestunowac tylko stun trwa krocej :) Sprawdzalem z kumplami ^^ Kennen teraz niezle mieszac bedzie. Wreszcie jest wartosciowy w Endgame :D

Zonk

Kupilem urgota. na razie wrazenia pozytywne

seken

Cytat: Zonk w Sierpień 25, 2010, 04:24:26 PM
Kupilem urgota. na razie wrazenia pozytywne
Postac do dupy, skille podzielone na AD/AP/Tanka ogolnie beznadziejne, ulti ma bardzo maly zasieg, trzeba naprawde podbiec do enemy, a to przy inicjacji team fightu sie nie sprawdzi.Ogolnie 4fun mozna pograc, ale tak na powazniejsze mecze cos mi sie nim nie widzi grac. (Mowie tutaj wrazenia z ostatnich gier z Urgotami, sam nim nie gralem).

Bacar

+1

Wszyscy tak placza a to bardzo srednia postac. Troche wkurzajace uli, a reszte skilli da sie ominac spokojnie ^^. Kennenem grajac na midzie na razie klade kazdego Urgota :D

seken

Mi sie juz plakac chce przez tych idiotow, te ogar anivie i Urgoty.Elo z 1103 spadlo na 1012...

@edit:

Bacar pewnie nie uwierzysz, ale gra byla bardzo wyrownana do 30 minuty, potem yi walnal emo focha zaczal feedowac i leavnal.

Teraz Kennen owni kazdego, to epickie ulti, ktore juz samo stunuje enemy <3.

Bacar

Powiedzcie mi czy oplaca sie kupowac runy na energie dla Kennena? Jak tak to ktore?

seken

Wedlug mnie najlepszy zestaw run dla kennena to:
-marki na m pen.
-quinty na hp (zawsze jakis kop w early)
-glyphy tutaj zastanawiam sie nad energy regen.
-seala, a tutaj energy...
Wedlug mnie najlepszy zestaw dla samego Kennena, ale ja takiego nie bede robic, bo wole zlozyc od razu runy pod Kennena/Malzahara/Vladka.

Shen

Cytat: Bacar w Sierpień 28, 2010, 09:36:33 AM
Powiedzcie mi czy oplaca sie kupowac runy na energie dla Kennena? Jak tak to ktore?
Ja mam na Shenie quinty na energie i glyphy co zwieksza im sie bonus co lvl, na 18lvl mam 236 czy 237 energii, spory buff. Tych na regen nie kupuje, malo daja i sa drogie.

Bacar

Hmm a wlasnie mi sie wydawalo ze sie nie oplaca na +energii kupowac juz bardziej na regen :P Bo mamy prawie 2en na sek. Czy sie nie oplaca?

PS. Kennen po buffie(tak tak wcale mi nie przeszkadza DF na stuna, bo i tak jak chce to moge trzymac ziomka na stunlocku przez wiekszosc walki)  to teraz istny potwor :D

seken

Mozna caly enemy team na 2 stunach trzymac.E+W+ulti+W.W czasie ulti zalecam uzyc zhonie, bo zanim te wszystkie pioruny poleca to mozemy juz lezec.Po zhoni od razu W i gg 2 stuny na enemy.

Bacar

Co sadzicie o nowych patch notes? Kolejny nefr Eza :/ Ile jeszcze chca go nefrowac? Nie lepiej jak zrobia na nim rework :P? Ciekawy buff Corkiego i Mundo.

Shen

Ez juz dawno nie jest op, kiedys to w kazdej grze go widzialem. Przesadzaja z tymi nerfami.

Alarion

Sam jestem ciekaw, po co ten nerf? To była postać zbalansowan w sam raz, a teraz nerfią mi skrajnie ulubioną jedyną postać którą skillowałem. Będę musiał nauczyć grać się czymś innym, a nie lubię tego, tak samo jak w L2 robić rerolów...
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Bacar

Dokladnie, tym bardziej ze jego wszystkie skille to skillshoty :/ A jak sie podoba miss fortuna :P? Troche OP jak dla mnie, jezeli to prawda z tym charem. Mam nadzieje ze nie znefruja mi Kennena, bo ludzie juz sie zaczynaja wku*** na ta postac :P Chociaz jeszcze wiele osob placze ze jest up...

seken

Cytat: Bacar w Sierpień 30, 2010, 09:00:08 AM
Dokladnie, tym bardziej ze jego wszystkie skille to skillshoty :/ A jak sie podoba miss fortuna :P? Troche OP jak dla mnie, jezeli to prawda z tym charem. Mam nadzieje ze nie znefruja mi Kennena, bo ludzie juz sie zaczynaja wku*** na ta postac :P Chociaz jeszcze wiele osob placze ze jest up...
Miss Fortuna to dla mnie nic ciekawego...Skill E to mini ulti gangplanka, skill Q to cos podobnego do parrleya, ale uderza 2 osoby.

Ez moze OP nie byl, ale uwierzcie mi to byl najlepszy ranged DD w tej grze.dmg ze skilla Q byl ostry no i jedynie to bym zmienil i atk speed nic wiecej.Bo z tym pasywem naprawde sporo atk speed mozna bylo miec.

Alarion musisz sie przywyknac, ze tutaj gra sie 3/4 championami, a nie tylko 1  :P.Zagrasz ranked game ktos picknie Ezreala i co wtedy?
W sumie to rework by byl bardziej oplacalny niz te ciagle nerfy.

Skillshoty Eza to chyba byly najlatwiejsze skillshoty do ogarniecia, pograjcie Anivia gdzie skill Q troche czasu leci, a jak przeciwnik ma mozg to spokojnie uniknie.Tak samo z ulti Kog'mawa, moze i szybko lecialo, ale bylo widac gdzie zaraz spadnie.
Z reszta skillshoty to bardziej + niz -, bo:
+Masz wiekszy zasieg skilli
+Jest mozliwosc zabicia inivisble enemy jak go sie nie widzi, a juz mial malo hp tylko skurczybyk sie schowal (Sam tak raz twicha ubilem Ezrealem).
+Mozna spokojnie strzelac w krzaki, jesli jestes pewien, ze tam jest enemy to strzelasz do niego.
+Jeszcze dodatkowo flux moze uderzyc spora ilosc osob, bo nie znika po 1szym hicie.

-Jedyny minus to jest to, ze nie masz lopatologicznego komba jak Ryze i trzeba miec troche mozgu, zeby trafic skill shotem.

ButyFazzy

Cytat: Alarion w Sierpień 30, 2010, 01:49:00 AM
Będę musiał nauczyć grać się czymś innym, a nie lubię tego, tak samo jak w L2 robić rerolów...
jezeli w l2/lolu/docie nie znasz wszystkich postaci na decent poziomie to jestes lowkiem z battleneta i polaczkiem do bicia
83     Doombringer     Aria       (Official Reteil)  BANNED
80     Insektor            RPG x5  (GF)              ACTIVE

seken

Cytat: ButyFazzy w Sierpień 30, 2010, 06:53:06 PM
Będę musiał nauczyć grać się czymś innym, a nie lubię tego, tak samo jak w L2 robić rerolów...
jezeli w l2/lolu/docie nie znasz wszystkich postaci na decent poziomie to jestes lowkiem z battleneta i polaczkiem do bicia
Co innego grac robic reroll, a co innego grac ta postacia na innym servie.Z reszta w LoLu/Docie po 4/5 grach juz zna sie skille postaci.

sk.bogdan

dzis ezem 2 fejsrole i ladnie ounilismy mida z ekipa -_-

swoja droga juz mam ip aby odblokowac ryze  8)

Alarion

Sorry mistrzu, ale nie muszę grać każdą postacią by wiedzieć na co ją stać i co może mi zrobić. Wystarczy mi poszerzanie wiedzy w czasie rozmów/czytania i podczas PRZECIWKO tym postaciom.

To samo w L2, to że gram tylko bishem, nei znaczy, że nie wiem na co stać inne profki i moich enemy.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

swan

Cytat: Alarion w Sierpień 30, 2010, 10:29:05 PM
podczas PRZECIWKO tym postaciom.
przez wola stroza bog?

Cytat: Alarion w Wrzesień 18, 2011, 01:38:09 PM
Nie wiem jak teraz, ale kiedy startowałem pół roku temu na Lancerze
Cytat: Alarion w Wrzesień 18, 2011, 03:58:53 PM
Myślę, że po ponad roku gry, śmiało jesteśmy gdzieś w top 10 constów
Cytat: Alarion w Wrzesień 19, 2011, 10:39:26 AM
ze startujac na Lancerze na przelomie lutego/marca w 2010

Bacar

Nie chodzi o to zeby grac wszystkimi postaciami, bo bez tego nie bedzie wiedziec na co je stac. Przeciez jak rozegrasz tam 1xx meczy to juz znasz skille kazdej z postaci na pamiec i wiesz na co uwazac.

Natomiast chodzi o to ze na ranked trzeba miec kilka charow opanowanych. Powod? Zbanuja twoj char i co zrobisz? Lub co bedzie jezeli bedziesz musial zmienic chara, gdy ktos ci go wezmie lub gdy bedzie trzeba dostosowac sie do przeciwnikow? Wiadome Ez to jeden z lepszych ranged carry ale nie w kazdej sytuacji sie sprawdzi :)