General protection fault!

Zaczęty przez Layla, Luty 09, 2010, 07:17:13 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Layla

Gram na The Chaotic Throne - Interlude Client

Mój problem wygląda tak:
Gra uruchamia sie normalnie, bez jakichkolwiek problemów. Gram, gram.... Też wszystko ok. I nagle wszystko się zawiesza (czasem po 5ciu minutach, czasem po godzinie). Zawiesza się gra. Coś się dzieje, ale ja tego nie widzę. Kiedy chce się poruszyć pojawia się znacznik, ale postać nie zmienia swojej pozycji. A więc alt+ctrl+del i wyłączam grę. Otrzymuje dwa komunikaty.
Pierwszy:
CPU : GenuineIntel Unknown processor @ 3403 MHz with 2046MB RAM
Video : ATI Radeon HD 3800 Series (6962)

General protection fault!

History: WM_DESTROY <- UWindowsViewport::ViewportWndProc <- WWindow::StaticProc <- WM_UNKNOWN <- UWindowsViewport::ViewportWndProc <- WWindow::StaticProc <- DispatchMessage <- 000D029E 16 <- MessagePump <- MainLoop

Drugi: http://i450.photo...led2-4.jpg

Kiedy ponownie chce włączyć grę jedynym problemem jest rozdzielczość. Zazwyczaj samoczynnie ustawia się na 160x30, wiec muszę ją zmienić ręcznie przez plik Option.ini Po dokonaniu zmian gra uruchamia się normalnie, ale po jakimś czasie nadchodzi powtórka z rozrywki ;/

Czy ktoś może mi wytłumaczyć co jest źle i co powinnam zrobić, aby pozbyć się błędu? ;/

//Madith: Zly dzial. Przenosze.

Ryane

Na poczatek wklej poprawnie link do drugiego bledu.

Ja mialem takie problemy, gdy mialem uszkodzona 1 z kosci RAM. Wiec sprawdz sobie ta pamiec jakims programem, np memtest. Nic ci to nie zepsuje, a moze to byc problemem. Dodatkowo defragmentacja dysku, sprawdzanie partycji, zmiana wirtualnej pamieci. No i moze byc cos w rejestrze popsute.
I nie musisz wchodzic w plik option.ini, by zmienic rozdzielczosc, wystarczy ALT + ENTER i recznie sobie to ustawic.