[Film] Horror

Zaczęty przez Nioszek, Luty 27, 2010, 02:59:16 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Teh Snuffzord

thriller to dobrze napisany film sensacyjny, w którym akcja jest na drugim/trzecim planie.
We Are Linux. Will Assimilate You. Resistance Is Futile.

doman18

Cytatto film o czymś co się na prawdę mogło wydarzyć - teksański debil z piłą motorową w łapie na przykład, Hostele i inne takie.
To jest już slasher :D Thriller to "Siedem", "Podejrzani", "Raport Pelikana", Telefon. Azyl czy "Teoria Spisku"
It's nice to be important but it's more important to be nice

In every life we have some trouble
When you worry you make it double

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.
Smash you head into the keyboard. YYYAAARRRGGGH!!!

Tirius

THriller ma trzymać w napięciu, horror straszyć.
"Oto i on, boski prototyp,
Mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji,
Zbyt pokręcony by żyć i zbyt rzadki by umrzeć."

doman18

CytatTHriller ma trzymać w napięciu, horror straszyć.
+1

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.

Alice

Właśnie oglądnęłyśmy z przyjaciółką [Rec]. W niektórych momentach trzymałyśmy się za ręce, ciesze się że nie byłam sama^^. Mogę powiedzieć z czystym sumieniem że jest to dobry horror. Jest druga część więc pewnie niedługo po nią sięgniemy, jeśli ją namówię. Bo jak na razie musiałam odprowadzić koleżankę do domu. A jak jej zrobiłam "bu!" w pewnym momencie to podskoczyła i zaczęła piszczeć (wiem jestem okrutna, ale miałam ubaw). Potem też się śmiała ale miała łzy w oczach:P
W życiu nie ma nic niemożliwego. Są jedynie wydarzenia w najwyższym stopniu nieprawdopodobne.

Tirius

Ostatnia scena w [Rec] jest epicka. Jedna z lepszych scen grozy w horrorach.

doman18

Tirius! Nie zdradzaj takich rzeczy. Widz się wtedy nastawia że coś będzie na końcu i nie ma takiego efektu. Ale zgadzam się z tobą że o ile cały film mnie tak bardzo nie przestraszył to scena na stryszku jest przezajebista.

Jak kogoś ogólnie interesują horrory to zapraszam do działy innegry/MMORPGi do tematu o Silent Hill. Najbardziej przerażającej grze jaka istnieje w świecie elektronicznej rozrywki. Od razu mówię że grałem w FEARa, Blair Witch project, Residenta nie liczę bo straszył głównie zaskoczeniem a nie klimatem.

Tirius

Wybacz, rozpędziłem się, ale musiałem, ponieważ to jest naprawdę warte uwagi. Sam film jest wart uwagi nawet oglądając tylko dla tej sceny.

Z kolei sam film Silent Hill to bardziej hołd w stronę gry jakoby dobry horror. W moim mniemaniu to raczej thriller podchodzący pod horror. Co nie zmienia faktu, że pozycja obowiązkowa dla każdego kinomaniaka / fana kina grozy. A gra, no cóż nigdy nie zapomnę tych nocy przegranych na PS1 (jeszcze xD) w tym klimacie. A że dzieciakiem wtedy byłem jeszcze to lałem w gacie, że tak się wyrażę ^^

doman18

Mi właśnie chodziło o grę :P