Lagi, przycinanie i przycinanie się gry.

Zaczęty przez Eph, Marzec 30, 2010, 06:38:57 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Eph

Logi ze speed testu: w Kbps
Download:  3107/3274/3121/3062
Upload:        112/96/ 112/95 

*Kolejne pomiary są oddzielone "/"

Mianowicie internet mam od prywatnego dostawcy który ma łącze od 3 operatorów UPC/ Chello i chyba netia.  Ogólnie internet chodzi jak burza, jedynie l2 mi laguje. Mam dziwne wrażenie, że download wypiera z łącza Upload, jest to możliwe? Zawsze gra musi wczytac otoczenie a dopiero potem moge rozpocząć jakąś akcje. Zauważyłem też , że np jak wczytuje filmik z you tuba to kreska postępu nie idzie równo tylko czasem się przycina. Co oczywiście nie jest odczówalne w żaden sposób przy takiej prędkości łącza.

Ma ktoś jakiś pomysł jak rozwiązac ten problem? Potrzebujecie jakichś logów? pingów, czegokolwieg...?

Soulern

Przenoszę do errorów... Może serwer stoi na jakiejś Syberii albo Grenlandii, gdzie masz  pingi równe 999? Albo może mylisz przycinanie się gry z lagami od łącza...?

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

Eph

Serwer nazywa się l2 Dex także, raczej nie stoi na byle czym ;) Odnośnie lagów i doczytów. Mam np sytuacje, gdy wchodze do miasta gdzie jest sporo ludzi, nie moge się poruszyć ani wykonać żadnej akcji, nie wczyta mi się nawet mojego equpimentu/skili dopóki nie wczyta mi każdego gracza w danym mieście/siege itd.
Napewno nie są to warpy od komputera, chodź miałęm przez chwile cień wątpliwości i zrobiłem formata i nie dało to żadnego rezultatu.
Komp:
Qore Quad 8800 4x 2.4 Ghz
GTX 260 (grafa)
4 GB ramu

DonKoks

Hmm a może spróbuj przed teleportem do miasta wcisnąc alt+p, to aktywuje najgorszą grafikę, która czasem pomaga przy próbach poruszania się w mieście.

A no i offtopic mode ON

Wooow chłopie masz sprzęt moich marzeń, zazdroszczę Ci  :D
Japier 4x2,4 i gtx 260, miód na sercu

mode OFF

Eph

Miło mi :) Zmiana ustawień graficznych nic nie daje, na max ustawieniach graficznych z shaderem czy na miniumum jest tak samo :/ Gra nie warpi, moge obracać kamerką w płynnie w koło i nic nie tnie. Dopiero jak odczekam grzecznie pare minut, załadują sie napisy na chacie(!) ładuja sie nawet po tym jak się załaduja postacie wszystkie postacie :/ Paranoja jakaś. A żeby było było na dobitke, zgodnie z logami z net limitera gra wykorzystuje około 15% w skrajnych przypadkach 70% możliwości łącza

Koszałek Opałek

Jezeli chodzi o YouTubka - to u mnie tez tak jest, a mam na prawde groobe lacze ;)
"Myśląc, budujemy z niewidocznego materiału coś, co siły do siebie przyciąga - dla naszej pomocy lub szkody,
stosownie do charakteru myśli, któreśmy wysłali."

"Myśli nasze tworzą nasze oblicze i nadają mu właściwe indywidualne piętno.
Nasze myśli określają ruch, postawę i kształt całego ciała."

Eph

Grube łącze powiadasz ?

a z l2 dalej Ch*jnia ;]

Koszałek Opałek

Eph - cieniutko :P

Nie chce mi sie szukac screena - prezentowalem to juz na forum kilka razy ... mam VDSL :P

75 Mbps Down (przy rownoleglym Down - pojedynczy do ok. 42 Mbps) + 10 (do 17) Mbps Up ,

takze jest "groobo" ;) - szczegolnie ze wzgledu na Up (praca)

//Soulern: Wiki: "Maksymalna przepustowość [VDSL] (...) wynosi 26 Mb/s symetrycznie lub do 52Mb/s – 12Mb/s niesymetrycznie." Eej, Koszalek łamie prawa Matrixa! Uważajcie na agentów Smithów...
"Myśląc, budujemy z niewidocznego materiału coś, co siły do siebie przyciąga - dla naszej pomocy lub szkody,
stosownie do charakteru myśli, któreśmy wysłali."

"Myśli nasze tworzą nasze oblicze i nadają mu właściwe indywidualne piętno.
Nasze myśli określają ruch, postawę i kształt całego ciała."