Katastrofa Tu 154 w Smoleńsku

Zaczęty przez Koszałek Opałek, Kwiecień 13, 2010, 10:38:40 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

zxc

CytatPodobno ciala byly mocno zmasakrowane, wiec wyciagniecie kuli nie byloby problemem. Do tego bylo duzo czasu, by to zafalszowac.
W zmasakrowanych ciałach nie znajdą dziur ani kul, bo do zmasakrowanych ciał nie trzeba strzelać. Więc to zdanie nie ma sensu :)

Cytatłał zagiales system ziomek , moge ywslac ci pm'a ?
Idź spać.

Ryane

Cytat: zxc w Kwiecień 26, 2010, 10:05:25 PM
CytatPodobno ciala byly mocno zmasakrowane, wiec wyciagniecie kuli nie byloby problemem. Do tego bylo duzo czasu, by to zafalszowac.
W zmasakrowanych ciałach nie znajdą dziur ani kul, bo do zmasakrowanych ciał nie trzeba strzelać. Więc to zdanie nie ma sensu :)

Ale skoro bylo kilkanascie cial w kawalkach to mogli spokojnie cos takiego zrobic z innymi. Choc ja i tak w to nei wierze ;] Wg mnie wine za ta katastrofe ponosza Rosjanie, ale nie byl to zamach, czy jakis tam spisek, tylko zwykly wypadek.

Koszałek Opałek

prawdopodobnie to byl wypadek

Ciekawe, czy byly naciski na "koniecznosc" ladowania ...
"Myśląc, budujemy z niewidocznego materiału coś, co siły do siebie przyciąga - dla naszej pomocy lub szkody,
stosownie do charakteru myśli, któreśmy wysłali."

"Myśli nasze tworzą nasze oblicze i nadają mu właściwe indywidualne piętno.
Nasze myśli określają ruch, postawę i kształt całego ciała."

ChaosAngel

Jak widziałem kawałki samolotu poskładane na płycie lotniska w Smoleńsku, by utworzyć jako taki jego dawny kształt... rzeczywiście wcale się nie dziwię, że nikt nie przeżył. Ten samolot nawet trudno poznać. Siła uderzenia musiała być olbrzymia, bo nawet nie ma przodu.

Poza tym tam nikt nie strzelał do ocalałych. To były bronie funkcjonariuszy BOR i wojskowych. Wystrzeliwały amunicję pod wpływem wysokiej temperatury. Nawet to samo się dzieje w Iraku czy Afganistanie we wrakach pojazdów wojskowych.
Jak już spaść to z wysokiego konia.

Zovi

Cytat: TeJP w Kwiecień 25, 2010, 01:20:02 AM
Zastanowmy sie tez czemu, gdy ginie glowa panstwa NIE ZOSTAJE ZROBIONA SEKCJA ZWLOK?Czemu cialo Marii Kaczynskiej jest tak zmasakrowane, ze rozpoznaje sie je po obraczce, podczas gdy cialoprezydenta nie wymaga identyfikacji?
Z reszta przeczytajcie sami.

I tak na marginesie czemu lista tak waznych osob lecacych w tym samolocie byla na tydzien przed ich lotem zamieszczona w internecie przez osoby trzecie?
Bo Maria się bardziej sfajczyła od Lecha ?

Po co robić sekcję zwłok, skoro i tak prawdopodobnie nie ujawni się nic szczególnego, gdyż ciało była wręcz zmasakrowane, a poznać można było m.in po rzeczach w marynarce, kolczyku, złotym/srebrnym zębie, albo też po czymś innym.
Chociaż faktycznie, skoro nie było trudu z rozpoznaniem zwłok Lecha, to czemu nie zrobiono sekcji zwłok.

Swoją drogą sekcja zwłok mogła być zrobiona, ale nie znaleziono nic szczególnego, więc nie powiadomiono o tym media, bądź też znaleziono dużo, bardzo dużo i dla bezpieczeństwa kraju, a nawet świata lepiej będzie tego nie ujawniać.

Wiem, że sam sobie niekiedy zaprzeczam , ale mam też mieszane uczucia co do tego zdarzenia :) .

A co do tej listy, to nie mam pojęcia.
Cytat: ZUZIA w Lipiec 01, 2009, 06:14:50 PM
Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

http://s7.footballteam.pl/index.php?polecil=83632   - Fajna gra :) Polecam :)

Soulern

Cytat: ChaosAngel w Kwiecień 27, 2010, 12:10:43 AM
Poza tym tam nikt nie strzelał do ocalałych. To były bronie funkcjonariuszy BOR i wojskowych. Wystrzeliwały amunicję pod wpływem wysokiej temperatury. Nawet to samo się dzieje w Iraku czy Afganistanie we wrakach pojazdów wojskowych.

A krzyki "nie zabijaj mnie", śmiechy, postacie przemykające między wrakiem przed przyjazdem wszelkich służb, postać machająca do kamerzysty, postać zeskakująca z wraku samolotu? Turyści? :P

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

Ryane

Jesli chodzi o te krzyki "nie zabijaj mnie", "zyje", "uspokoj sie" do konca nie mozna powiedziec, ze na 100% to akurat mowia. Rosyjski i polski sa bardzo podobnymi jezykami. Ja po kilkukrotnym przesluchaniu tego nagrania nie uslyszalem, ani jednego slowa po polsku, ale jak juz wiedzialem co i gdzie ma byc to juz cos tam bylo slychac. Moim zdaniem czlowiek slyszy to co chce uslyszec i nie bylo tam ani jednego slowa po polsku. Pogubilem sie juz, pewnie i tak mnie nie zrozumiecie ;]

Bled

Cytat: zxc w Kwiecień 26, 2010, 10:05:25 PM

Cytatłał zagiales system ziomek , moge ywslac ci pm'a ?
Idź spać.
a nie mozna najpierw strzelic a pozniej zmasakrowac zeby nie mozna bylo rozpoznac przyczyny smierci ?
nie idz spac

Soulern

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

ChaosAngel

Cytat: Soulern w Kwiecień 27, 2010, 02:13:39 PM
A krzyki "nie zabijaj mnie", śmiechy, postacie przemykające między wrakiem przed przyjazdem wszelkich służb, postać machająca do kamerzysty, postać zeskakująca z wraku samolotu? Turyści? :P

Po pierwsze, tam nikt nie mówił po polsku. Tak samo ludziom się wydawało, że kamerzysta przeklina, a tak naprawdę to mówił zupełnie o czymś innym. Chociaż polski i rosyjski może się wydawac podobny, jednak jest między obu językami duża różnica.

Smiechy można też interpretować jako odgłos odlatujących ptaków.

Postacie, które przemieszczały się koło wraku to byli świadkowie zdarzenia. Dlatego jest też inny film, na którym między innymi widac tego kamerzystę, który kręcił film, który my znamy.

Natmomiast ta postać zeskakująca z samolotu to była gałąź. Ludzie pisali, że to któryś z pilotów wyskoczył z kokpitu, ale to był silnik.
Jak już spaść to z wysokiego konia.

Zovi

Powiedzcie mi, jak sobie wyobrażacie człowieka, który przeżyła taki wypadek i jeszcze sobie zeskakiwał z kokpitu, biegał między częściami samolotu i krzyczał, nie zabijajcie nas ?
Przecież, to ogromny wstrząs był i przeciążenia. Pewnie część nie przeżyła samego "lądowania" .
Cytat: ZUZIA w Lipiec 01, 2009, 06:14:50 PM
Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

http://s7.footballteam.pl/index.php?polecil=83632   - Fajna gra :) Polecam :)

Ryane

Wojskowa Prokuratura Okregowa potwierdzila, ze padaja tam slowa w jezyku polskim. Wiec jednak tak bylo. A juz nie bede komentowal tego, ze zrobila sie taka paranoja, ze wszystko co na tym filmiku sie rusza musi byc czlowiekiem....

PuFF

tak a rosyjscy komuniści zestrzelili z RPG-7 nasz samolot na ich terytorium bo myśleli ze to atak, zrozumcie jak by to ruskie zrobiły to już dawno front był by pod Berlinem a bolszewicy mogą uzbroić     około 50mln swoich obywateli, wiec po co zaczynać?

Ryltar

Ta ruskim to tak na reke ze sie rozjebali u nich i ze beda gadac ze to oni.Szczerze? Wali mnie to ze kaczor dostal(w koncu jest sezon na kaczki) bardziej mi szkoda reszty ludzi.