Wybory Prezydenckie 2010

Zaczęty przez bylyforumowicz, Maj 27, 2010, 04:12:57 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Twój wybór

Bronisław Komorowski
Jarosław Kaczyński
Nie będę głosował, ponieważ nie ma dobrego kandydata
Nie mogę jeszcze głosować

Marc1n

Sekta na drugim miejscu. Dziwnie bym się czuł z prezydentem do którego zwracają się jak do Hitlera - mój wodzu.
Olechowski daleko...znooooowu :/
HATE ME MOAR!

YatamanuS

Na takich wyborach serio powinien byc test inteligencji i wiedzy politycznej na wejsciu do lokalu. A głosowanie mozliwe tylko dla ludzi z conajmniej wyzszym wykształceniem. W tym momencie na takich wyborach ma najwiecej do powiedzenia społeczeństwo bez mózgu i kompletnie zadnych zdolnosci analitycznych. Ktoś powie jedno słowo a oni leca za nim jak barany, drugi powie co innego i zmieniaja zdanie z godziny na godzine. Ludzie potrafia byc tak naiwni, ze to sie w pale nie mieści a to wszsytko z braku elementarnej wiedzy. Dlatego...j.w.

Polgara

Cytat: YatamanuS w Czerwiec 23, 2010, 09:56:57 AM
Na takich wyborach serio powinien byc test inteligencji i wiedzy politycznej na wejsciu do lokalu. A głosowanie mozliwe tylko dla ludzi z conajmniej wyzszym wykształceniem. W tym momencie na takich wyborach ma najwiecej do powiedzenia społeczeństwo bez mózgu i kompletnie zadnych zdolnosci analitycznych. Ktoś powie jedno słowo a oni leca za nim jak barany, drugi powie co innego i zmieniaja zdanie z godziny na godzine. Ludzie potrafia byc tak naiwni, ze to sie w pale nie mieści a to wszsytko z braku elementarnej wiedzy. Dlatego...j.w.

Dokładnie to samo można powiedzieć o kandydatach

Ankieta została modyfikowana

GenesiZ

Miesięcy bez L2: już nawet nie licze :(

Materid

Wg. mnie cała debate wygral Jarek :)
BRAWA!
Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

GenesiZ

Cytat: Materid w Czerwiec 30, 2010, 09:33:55 PM
Wg. mnie cała debate wygral Jarek :)
BRAWA!

dokładnie zgadzam się z tobą w 100% :) Bronek się pogubił

ChaosAngel

Ja uważam odwrotnie. Kaczyński nie wypowiadał się wprost do zadanych mu pytań. To mi się niepodoba, ponieważ prezydent powinien być szczery, a nie coś ukrywa.

Poza tym Komorowski zastosował ładny chwyt w poniedziałek. Jak można wycofać rolnikom dopłat? Nie mamy bogatej wsi, a przecież te rodziny też muszą godnie żyć. Teraz Kaczyński próbuje się bronić, ale w Europarlamencie ma koalicje z partią Camerona, która też chce rolnikom cofnąć dopłaty.
Jak już spaść to z wysokiego konia.

GenesiZ

Kaczyński był dobrze przygotowany na tą debatę i miał konkretne argumenty, a z tego co widziałem to p. Komorowski nie bardzo wiedział w niektórych momentach co ma mu odpowiedzieć, ale cóż może prawda go bolała. Głupie sondaże na Onecie pokazywały wczoraj że w 70% wygrał Komorowski... to ja już nie wiem czy portale też są przekupione żeby tak pokazywać czy ludzie naprawdę są do tego stopnia głupi żeby nie zrozumieć. Według mnie wygrał Kaczyński.

Materid

Za to na wp zaraz po debacie byly odwrotne wyniki. Onet jest bardzo powiazany z TVN a TVN z PO
Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

Koszałek Opałek

nie dajcie sie zwariowac jakimstam "przewidywactwem" ;) - glosujcie zgodnie ze swoimi przekonaniami

przeciez jasne jest to, ze te wszystkie "przewidywania" maja na celu tylko jedno - zdobycie glosow tych,
ktorzy albo do konca nie sa przekonani, albo po prostu gucio (no, moze po prostu niewiele) wiedza
"Myśląc, budujemy z niewidocznego materiału coś, co siły do siebie przyciąga - dla naszej pomocy lub szkody,
stosownie do charakteru myśli, któreśmy wysłali."

"Myśli nasze tworzą nasze oblicze i nadają mu właściwe indywidualne piętno.
Nasze myśli określają ruch, postawę i kształt całego ciała."

Inidriel

Do tego nie warto zawracać sobie głowy internetowymi sondażami z racji tego, że często głosują ludzie, którzy mają <18 lat. Bez urazy dla tych co zaliczają się do tej grupy. Chodzi mi bardziej o mentalność "dzieci neo". A na wp/onecie/interii aż roi się od prowokatorów/trolii etc.

Koszałek Opałek

oczywiscie, a oprocz tego "niezalezne - zalezne" media ( bo ktore sa faktycznie niezalezne?) robia swoje

Podejrzewam, ze gdybysmy zrobili na naszym forum debate pomiedzy 2ma wybrancami - na jakikolwiek temat,
to po calej "rozmowie" znalazlyby sie minimum 3 frakcje - zwollennicy A (przeciez to on wygral!),
zwolennicy B (nie, nie - przeciez B byl taki elokwentny!) i oczywiscie wszystko-krytykownicy (my wygralismy,
bo ani A ani B nie maja jasnego rozwiazania w kwestii XY, a w kwestii ZZ nie udzielili konkretnej odpowiedzi) ;)

Trzeba po prostu trzezwo ocenic sytuacje, zdajac sobie sprawe z tego co oznacza,
relatywnie rzecz biorac taki, czy inny wybor i jakie beda tego dlugotrwale konsekwencje.

Mam kolege, ktory mowi:

"Gdybym wybieral, kierujac sie emocjami, czy sercem glosowalbym inaczej niz nakazuje mi to rozsadek."

Wcale nieglupie, prawda?
"Myśląc, budujemy z niewidocznego materiału coś, co siły do siebie przyciąga - dla naszej pomocy lub szkody,

ChaosAngel

Cytat: Foxy w Lipiec 01, 2010, 09:04:06 AM
Kaczyński był dobrze przygotowany na tą debatę i miał konkretne argumenty

No tak powiem ci, że jakoś nie bardzo. Na pytanie w sprawie In Vitro odpowiedział 2 razy " Jestem katolikiem". Przez to nie wiadomo jakie ma stanowisko w tej sprawie. Nie można po prostu odpowiedzieć Tak/Nie ?

Inidriel

CytatTrzeba po prostu trzezwo ocenic sytuacje, zdajac sobie sprawe z tego co oznacza,
relatywnie rzecz biorac taki, czy inny wybor i jakie beda tego dlugotrwale konsekwencje.

CytatGdybym wybieral, kierujac sie emocjami, czy sercem glosowalbym inaczej niz nakazuje mi to rozsadek

Dokładnie ;)

Cytat: ChaosAngel w Lipiec 01, 2010, 05:59:33 PM
Cytat: Foxy w Lipiec 01, 2010, 09:04:06 AM
Kaczyński był dobrze przygotowany na tą debatę i miał konkretne argumenty

No tak powiem ci, że jakoś nie bardzo. Na pytanie w sprawie In Vitro odpowiedział 2 razy " Jestem katolikiem". Przez to nie wiadomo jakie ma stanowisko w tej sprawie. Nie można po prostu odpowiedzieć Tak/Nie ?

Bardzo możliwe, że J. Kaczyński po prostu bał się o utratę części wyborców - z jednej strony gorliwi katolicy, z drugiej mamy nieszczęśliwe pary małżeńskie - trudno zaspokoić wszystkich, a każdy głos jest na wagę złota. Też mam podejrzenia, że w tej kwestii nie miał odpowiedniego przygotowania. Jednak z całej debaty najbardziej nie podobało mi się to jak Komorowski przerywał wypowiedzi Jarkowi. Nie wiem czy to brak wychowania czy może stres, ale imo nie wyglądało to zbyt dobrze.

ChaosAngel

Cytat: Inidriel w Lipiec 01, 2010, 06:20:23 PM
Jednak z całej debaty najbardziej nie podobało mi się to jak Komorowski przerywał wypowiedzi Jarkowi. Nie wiem czy to brak wychowania czy może stres, ale imo nie wyglądało to zbyt dobrze.

Od dłuższego czasu na scenie politycznej widzę jak politycy w studiach telewizyjnych przerywają sobie wypowiedzi.  Tak jak powiedziałeś, jest to kwestia wychowania. A politycy nie powinni zapominać, że ich status jendak wymaga powagi. W końcu ludzie patrzą.

Ale też jak czytałem w książce "Sztuka wywiadu", przerywanie jest pewnym zabiegiem polegającym na tym, że osoba, której przerwano wypowiedź gubi się, albo pod wpływem nagle zadanego pytania, wyrazi coś, co koniecznie nie chciał wypowiedzieć.

Więc tłumaczę sobie, że albo moralność polityków nie jest jeszcze dobrze rozwinięta, albo robią to celowo by zniszczyć wroga.

Hermit

Powiem wam szczerze - do bani. Z jednej strony pan B którego nie lubię za sprawę zniżek dla studentów, nijakość i kilka innych rzeczy, nie odpowiada mi.  Z drugiej strony natomiast pan J - już widzę zagraniczne media, "Polski prezydent zmartwychwstał"
którego nie lubię za próbę gry na uczuciach polaków, obłudę, armię moherów za sobą no i co do jego wspaniałej przemiany, polecam 
http://www.youtube.com/watch?v=5DdWSVaRBmA
Debata Kaczyński-Kaczyński - co prawda to antyspot PO ale fajnie im to wyszło
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

Marc1n

Kaczyński to dla mnie nieporozumienie jeżeli chodzi o prezydenta. JKM zresztą też. Różnica taka, że na JKM głosowałem, na Kaczyńskiego nie zamierzam.
JKM jest postacią wyróżniającą się w niektórych kwestiach na skalę Polski, głosowałem, żeby może ciutke głośniej mogło być o nim w wyborach do sejmu za jakiś czas, jako prezydent jest maxymalnie nie ogarnięty, gdyż nie został ogładzony jak każdy polityk który faktycznie jest politykiem, a nie głosi poglądy ze swojego domu.
Kaczyński jest idealnie wypromowaną przez dyskretny PR postacią. Jestem pełen podziwu, bo to jest dla mnie NIESAMOWITE co CI ludzie mogą z nim robić. Z małego opryskliwego polityka. Chrzanią ludzie na PO, chrzanią na TVN, a ja się mogę śmiać. Kaczyński jest prawdziwym POLAKIEM, ultra prawicowiec, walić lewicę, a nagle w tym tygodniu pokochał lewice, jak było trzeba głosy napieralskiego to lizał dupę. To już nie komuchy, to LEWICA. Ultra prawicowiec podlizujący się ultra lewicowcom po których jedzie jak tylko możę, a za to psioczący na centroprawicowców jakimi jest PO, a sam się teraz staje. Co to ma być? Granie na uczuciach. Spot Komorowskiego, a po nim zdjęcia ze smoleńska. WTF? Widziałem to 3 razy w TV, a nie oglądam jej prawie wcale. Wszyscy na wsi kojarzą go z poparciem wsi. Każdy wieśniak jara się dopłatami...a on ma zamiar je wycofać, a oni i tak go dalej kochają bo są NIEDOINFORMOWANI. Wystarczy dla nich, że wygląda bardziej jak wieśniak i chyba ich do niego ciągnie. Człowiek który całe życie się kłócił, był gorszym bratem którego się nie dało ogarnąć, który staję się nagle pokojowy, zmienia siebie idealnie aby się wpasować, a ludzie którzy na niego mówią, że jest wyrazisty. Serio. Nikogo tak chorego na władzę nie widziałem od dawna, a ludzi którzy mają takie parcie są niebezpieczni - SKRAJNOŚĆ JEST NIEBEZPIECZNA - Niemcy mieli takiego gościa którego każdy zna, który miał parcie na władzę. Ja bym takiego nie chciał.
Więc mylący się we słówkach Bronek, który został wystawiony przez PO, a do tej pory spokojnie siedział w sejmie I NIC NIE ODPIERDALAŁ jest wg mnie lepszą opcją. Nie jest krzykaczem. Normalnie się prezentuję, prowadzi dobrą retorykę i od tego jest prezydent, a nie od wykonywania czegoś i realizowania planu, jak ktoś tak uważa, to nie zna zasad z konstytucji i zakresu funkcji prezydenta. No i jest PRO-Europejski, a nie Anty. Jak mamy nie doznać szoku jak wejdzie kiedyś u nas Euro, to lepsze takie nastawienie niż Anty.
HATE ME MOAR!

Hermit

Też wydaje mi się, że Komorowski to mniejsze zło. Aczkolwiek domagam się opcji "żaden z kandydatów nie spełnia moich oczekiwań"
A wtedy nikt nie miałby 50% przez najbliższe 10 lat, jestem tego pewny  :P
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

Regis90

Bronek wygrał raczej. Ponad 6% przewagi w sondażu w którym odpowiadało 50k ludzi to zwycięstwo centrum :/

On w ogóle chce obniżyc wiek emerytalny? Unikał tego tematu jak ognia :?
Pomimo że balance life to najbardziej socjalistyczny skill,  jest o dziwo użyteczny.

ViveN

Cytat: Hermit w Lipiec 03, 2010, 09:23:00 PM
Też wydaje mi się, że Komorowski to mniejsze zło. Aczkolwiek domagam się opcji "żaden z kandydatów nie spełnia moich oczekiwań"
A wtedy nikt nie miałby 50% przez najbliższe 10 lat, jestem tego pewny  :P
Wtedy mogli by zrobic 3 ture i kadydatami którzy zajeli 3 i 4 mijejsce potem czwarta az wygrał by ostatni przegrany np Lepper.
kupa roboty i kasy a wynik i tak nie zadawalajacy

bula

bronek prezydentem, czyli PiS wygral?

kochamziolo

Cos dla fanow L2 Obczaj a nie pozalujesz    http://13k.pl/-/sugestia.php

<-_->

seken

bula

za poltora roku wybory do parlamentu, ludzie na pewno zaglosuja na PO po tym co bronek sie zobowiazal zrobic wiedzac jednoczesnie ze PO musi przeprowadzic reforme finansow

a rzad > prezydent

Koszałek Opałek