Hell Knight - poradnik flame i inne

Zaczęty przez Azella, Czerwiec 02, 2010, 11:07:23 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Don007

Cytat: x3nomorph w Marzec 24, 2011, 10:11:13 AM
Cytat: kazuPwNz w Marzec 24, 2011, 10:06:02 AM
a na tych nowych arenach ? kiedyś coś usłyszałem, że na nich nie ma npc od buffowania to prawda?

Bzdura.
Obejrzyj sobie frapsy Turamarta.

czy mnie już oczy na stare lata mylą, czy tod z 83 na h5 ma 10 SEKUND REUSU??

Vanquish

No jak Ci sie poszczesci to wsadzisz 2 na 1 seedzie.

Alarion

ma taki re use, ale często trudno go wystackować, żeby tak szybko drugiego odpalić.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

x3nomorph

Ostatnio ogladalem jakiegos frapsa z ruoffa gdzie hero DA na open pvp na 1 naladowanym seedzie potrafil uzyc insane crushera 3x.
Mega boost imo.
new future.

klakluki

Mam pewne pytanie odnosnie DA. Mianowicie, czy jest on poszukiwany do cp? Jezeli tak, to w jakim setupie spisuje sie najlepiej?

Czy moze ludzie daruja sobie tanki, badz konkretnie DA i wola wziac cos innego?

Jak sadze jest wiele innych profek, ktore sa chetniej widziane w cp. Jednak co sadzicie o DA w cp?

Arimas

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

klakluki

Zeby uscislic. Orientuje sie co potrafi DA. Weim, ze jest mocny itp.
Jednak to nie jest gwarancja tego, ze jest potrzebny w CP.

Kiedy przegladam rozne oferty(chociazby na forum) to nikt w swoim setupie raczej miejsca na tanka nie zostawia. Czy jest to blad? czy moze faktycznie mimo, ze DA jest "koks" i dobrze go miec w klanie, to raczej w cp miejsca nie znajdzie?

Gram na razie solo, bez PA(bez buffera na boxie). W takim wypadku wiadome, ze przyjdzie moment ~78 lvla, ze bez pt nie bede w stanie zbyt wiele zdzialac(tak mi sie wydaje).

Dlatego potrzebna mi ta informacja, zeby zrobic ewentualny reroll w dosc wczesnym stadium;)

Paskudny

Cytat: klakluki w Kwiecień 27, 2011, 08:59:21 PM
Zeby uscislic. Orientuje sie co potrafi DA. Weim, ze jest mocny itp.
Jednak to nie jest gwarancja tego, ze jest potrzebny w CP.

Kiedy przegladam rozne oferty(chociazby na forum) to nikt w swoim setupie raczej miejsca na tanka nie zostawia. Czy jest to blad? czy moze faktycznie mimo, ze DA jest "koks" i dobrze go miec w klanie, to raczej w cp miejsca nie znajdzie?

Gram na razie solo, bez PA(bez buffera na boxie). W takim wypadku wiadome, ze przyjdzie moment ~78 lvla, ze bez pt nie bede w stanie zbyt wiele zdzialac(tak mi sie wydaje).

Dlatego potrzebna mi ta informacja, zeby zrobic ewentualny reroll w dosc wczesnym stadium;)
jeżeli grasz tankiem na lacnerze to masz nikłe szanse na cp, bo jest ich bardzo dużo w polskim community ;)

Cerber

Na dodatek ludzie nie zawsze uznają tanka za coś przydatnego.

Paskudny

Cytat: Cerber w Kwiecień 27, 2011, 09:34:28 PM
cerber żyjesz ?:P
Tank dobra sprawa w pt jak dla mnie, wolę tanka niżeli th, czy innego lol dd ;D

klakluki

Gram tankiem na van holterze a tu jeszcze trudniej bo tylko 2 cp graja z tego co sie orientuje;)

Aczkolwiek nawet nie tyle przejmuje sie tym ilu gra ludzi, a tym(jak napisal cerber) czy wielu popelnia blad biorac inne profki do cp zamiast tanka. Czy faktycznie lepiej wziac kolejnego nukera/dd/luka/ee czy co tam jeszcze.

Bo moze faktycznie lepiej zrobic reroll na nuka, ktory znudzil mi sie juz troche. Albo na spoila, ktorego mam nota bene na 40 lvlu;)

Paskudny

no to powodzenia w szukaniu cp tym tankiem :D

Cerber

Cytat: Paskudny w Kwiecień 27, 2011, 09:36:22 PM
Cytat: Cerber w Kwiecień 27, 2011, 09:34:28 PM
cerber żyjesz ?:P
Tank dobra sprawa w pt jak dla mnie, wolę tanka niżeli th, czy innego lol dd ;D

Ja nie mówie że tank jest zły do pivipi i do wsparcia pt tylko mówie że nie wszyscy widzą jego potencjał.

Yoker

Udalo sie komus ustalic jak bardzo SoR jest uzalezniony od p.atk? Nie wiem czy brac miecz icarus czy moze lepiej jakis OE FB+F+MW. FB bedzie lepszy pod farm, ale bedzie slabiej odbijac.

DeepInside

icarus z SA czy bez?? jeśli bez to na 1000% zostań przy FB
icarus z SA da Ci jakieś 10% szybszy koks pve, w pvp kolejne 2,5% dmg czyli sporo

imo dopóki nie masz lvlu w pobliżu top 5 na oly, pod kątem doboru sprzętu myśl tylko przez pryzmat pve
przy pvp solo i tak z reguły Cie wykite'ują więc nie ma znaczenia co wybierzesz
przy pt vs pt Twój zwiększony (z icarusem) wkład w dmg będzie na tyle nikły, że nie powinien ważyć na decyzji, chyba że mówimy o SA+atri 300+dye na str
League of Legends EUNE - do odwołania

L2 EU -> Core - iDeepPain = Sigel Knight 9x (retired)
L2 EU -> Core - DeepPain = Feoh Wizard 8x z SLH (alt) (retired)
L2 EU -> Core - GreenZone = Iss Enchanter 8x (slave box) (retired)

L2 RU -> Lancer - DeepPain = Sigel Knight 85/Destroyer 75/SWS 75/Phantom Summoner 5x (retired)
Aion -> Spatalos - Deep = Templar 45 (retired)
L2 NA -> Bartz - DeepPain = Grand Khavatari 78 (retired)

Yoker

Chodzilo mi ofc. o icarusa z focusem. Lvl mam 82 i w sumie w wiekszosci soluje (nie mam CP), wiec chyba faktycznie pozostane przy FB, dzieki.

jakis pomysl na OLa w MA pod GF? 10pkt stracilem, QQ

Kori

Cytat: Yoker w Maj 23, 2011, 07:28:16 PM
Chodzilo mi ofc. o icarusa z focusem. Lvl mam 82 i w sumie w wiekszosci soluje (nie mam CP), wiec chyba faktycznie pozostane przy FB, dzieki.

jakis pomysl na OLa w MA pod GF? 10pkt stracilem, QQ

hamstring i modlić sie o stun lock? :\ a tak poważnie to też mam klopot  z OLkiem

Don007

najlepiej przetrzymac wszystkie ud az do momentu kiedy bedzie sie drainowal waszym hp :P

Paskudny

Cytat: Don007 w Czerwiec 15, 2011, 10:00:38 AM
najlepiej przetrzymac wszystkie ud az do momentu kiedy bedzie sie drainowal waszym hp :P
albo modlić się o reflect jakiegoś debuffa, chociaż ogarnięty ol z tym uważa vs tanki

Yoker

mam pytanie dot. shield deflect magic (nie mylic z deflect magic - skillem 81lvl). Jaka on ma szanse na odbicie nuka? Odnosze wrazenie, ze 100%, ale moze to po prostu moj fart :P Czy mozna nim odbic wszystkie nuki? (pytam gdyz przykladowego hydro blasta nie mozna przyjac na tarcze). Szczegolnie interesuja mnie nuki z augment. Za choinke nie moge zjechac na oly stacked EE.

RazielIII

Jak można odbić mana burna to nuka z aug chyba tez ale to tylko domysly, a tak btw to co sie dziwisz 80lvlhk chcesz stacked ee zabijac ;p
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Yoker

syg troche nieaktualny ;) Mam 82 i przyzwyczailem sie do zabijania ludzi 85 :P (nukerzy, daggerzy wlaczajac hero, zerki)
PS. zapomnialem :) Zarowno ten post jak i poprzedni tyczy sie gracii final pts ;)

Ryltar

Cytat: Yoker w Lipiec 14, 2011, 03:32:40 PM
mam pytanie dot. shield deflect magic (nie mylic z deflect magic - skillem 81lvl). Jaka on ma szanse na odbicie nuka? Odnosze wrazenie, ze 100%, ale moze to po prostu moj fart :P Czy mozna nim odbic wszystkie nuki? (pytam gdyz przykladowego hydro blasta nie mozna przyjac na tarcze). Szczegolnie interesuja mnie nuki z augment. Za choinke nie moge zjechac na oly stacked EE.

Z tego co ja się orientuje to wiem że na początku (PTS) działał tak że po zablokowaniu tarczą spella ma 100% szansy na odbicie a potem niby zmienili go że masz dość dużą szanse na odbicie (40-50%?) spella.

ractail

Pantera przejmuje 100% atrybutu ofensywnego i defensywnego od właściciela na kronice H5?
Lancer:
Specnaz team
Naver - Aeore Healer 85+

EsTeCzteryRkA

Cytat: ractail w Lipiec 18, 2011, 08:15:34 AM
Pantera przejmuje 100% atrybutu ofensywnego i defensywnego od właściciela na kronice H5?
nie
Cytat: AtosPortosiAmiras w Grudzień 15, 2012, 09:50:50 PM

4. w przypadku gdy strona przeciwna wygrywa flejm war, (czyli po prostu napisze prawde - czy pocisnie aralionowi od grubasow, derfo od slabiakow, amirasowi od lamuskow, stwierdzi ze core jest dead i online to 200) aralion bierze w rece katarynke i kreci korbka tak dlugo, az wyskoczy z niej zdalnie sterowana małpka (ruesse) i wlepi wrogowi jedynej i slusznej ideologi %