L2Cerberus - New Age Of Lineage 2 - LOW-RATE (L2DC)

Zaczęty przez jh0ri, Kwiecień 16, 2010, 11:56:26 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Kokiruka

1+1 i będzie zabezpieczenie od strony servera przed multiboxem tak, że po zalogowaniu trzeciego konta client sam będzie się zamykał  :)

RandAlThor

Cytat: Polgara w Czerwiec 17, 2010, 07:43:05 PM
InsOmnia- Admin serwera L2 Celberus zwrócił się do nas z prośbą o stworzenie działu serwera specjalnie dla polskich graczy jeśli wyrażacie chęć posiadania tego działu zapraszam do ankiety.

http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,36235.new.html#new

Bardzo mądra decyzja przynajmniej polscy gracze będą mieli gdzie pisać.
Mam tylko nadzieję ze Administracja tego serwera będzie się tutaj udzielać.

Thombstone

Mala aluzja do InsOmania
Moglbys edytowac 1 posta na tym forum i uaktualnic go o najnowsze dane czy to nie ma potrzeby?
Mi jako nowemu nie chcialo by mi sie szukac po tym spamie co i jak tu...
No chyba ze jak zrobia nowy dzial dla l2c to tam cos wsadzisz

Linthar

Bardzo dobry wniosek, jak widzę głosy ZA przeważają i dobrze jeżeli takie miejsce powstanie.
+1
@Thombstone
Zapewne jak będzie wszystko ustalone to stosowne info poda tu, czy tam.

@Rickert
Ares dostał beta testera i coś tam się wypowiadał, także serwer był na ich celowniku, ale oficjalnej notki w dziale klanów nie ma. Być może próbował odpalić bota, nie dało rady i zrezygnował :F

Ryszard

Co do BMF to nie bede nikogo namawial do zminay zdania bo kazdy ma swoje. Juz roznych bajek sie nasluchalem ale na razie BMF - przerwa wakacyjna.

Szkoda ze Remedy nie bedzie gralo bo fajnie sie z Wami tluklo na ex x5 szczegolnie o baiuma.
Nie będziesz miał gier cudzych przed Lineage 2
Nie będziesz wzywał imienia Game Mastera twego nadaremnie
Pamiętaj, aby dzień update'u święcić
Czcij NCSoft swój i Lineage 2
Nie PKuj
Nie czituj
Nie kradnij itemków
Nie wysyłaj fałszywych reportów do GM na bliźniego swego
Nie pożądaj levelu bliźniego swego
Ani żadnego itemka, który jego jest

Drax09

Żeby na l2ex x5 była ekipa z ex'a x10 to by było fajnie ale nie było.Banda nieogarow która nie wie co robić  :P
Ale co raz to się jakoś poprawiało.Dzisiejsze Remedy nie jest klanem który znałem.
A tak 3/4 to nowe osoby były.

kochamziolo

Cytat: Drax09 w Czerwiec 18, 2010, 08:15:46 AM
Żeby na l2ex x5 była ekipa z ex'a x10 to by było fajnie ale nie było.Banda nieogarow która nie wie co robić  :P
Ale co raz to się jakoś poprawiało.Dzisiejsze Remedy nie jest klanem który znałem.

Dobrze ze ty ogarniales........Pamietam 1 baium jak wstapiliscie w nowe alle (TB+ILU)..a tu lidera nie ma..a na vencie all z klanu zdziwieni :oops:
Cos dla fanow L2 Obczaj a nie pozalujesz    http://13k.pl/-/sugestia.php

<-_->

szponiasty

Cytat: Vincent w Czerwiec 17, 2010, 01:52:04 PM
Jednakze jest to server miedzynarodowy i kazdy kto na niego przychodzi powinien sie z tym liczyc.
Dla ludzi ktorzy maja problemy z angielskim sa polskie servery. Jest ich cala masa.
Muszę Cię zasmucić. Nadmiar polaków to droga po linii pochyłej w dół do tylko polaków. Jeśli nie będziecie trzymać za mordy tzw. "polaczków", to cudzoziemcy szybko zaczną znikać. Musisz też wziąć pod uwagę, że ten typ gracza ma za nic to czy wypruwacie sobie żyły nic z tego nie mając, żeby lepiej się grało. On się domaga a wraz ze spełnianiem jego próśb, ilość kolejnych rośnie i dochodzą pretensje ;) Stwierdzenie, że to serwer międzynarodowy, żeby np. używał angielskiego na głównych czatach kończy się stwierdzeniem np. "że on jest polakiem i będzie rozmawiał po polsku", albo "on w szkole miał ruski i nie zna angielskiego" ew. jeżeli jeszcze boi się kary za taką odzywkę, zacznie mącić tak, żeby GM/Admini dowiadywali się ostatni całkowicie niestworzonych historii, ot chociażby najpopularniejsze to że jest skorumpowany :D Z tego co widziałem zasady, ustawienia itd. macie prawie identyczne jak u mnie (poza rate). Podchodzicie do tematu tak samo jak ja, zaczynając jakieś 2 lata temu. Tyle że ja jestem właśnie w trakcie czystki bo serwer obumierał już przez takich graczy ;) W ostatnich dniach sporo z nich odeszło (ofc w swoim stylu, dziękując za grę poprzez mieszanie admina i innych graczy z błotem + kilka starych, dobrych tricków typu rozrzucanie higradowych itemów, sianie różnych plot na ogólnym itd.). Na szczęście w miarę wcześnie to zauważyłem i poszły bany. Kiedyś spotkałem się jeszcze z tym, że po banie "polaczek", posiadacz neo, resetuje modem i wraca nowo założoną postacią, kontynuować symfonię ;) Więc radzę wam na wszelki wypdek przed startem, zadbać o doprogramowanie sobie kodu który będzie potrafił banować przez np. porównanie traceroute ;D Bo o ile wiem l2dc nie ma takiej funkcji. A przynajmniej TheOne coś mi wspominał swego czasu że ma być dopiero.

Do czego dążę?! Przez kilka najbliższych dni jeszcze paru takich na pewno odemnie odejdzie (jak nie dobrowolnie, to z pomocą), a że to nie pierwszy raz - kasuję ich konta żeby nie mieli żadnych szans powrotu (bo po 2 miechach jest zawsze błaganie od odbanowanie, kilka miechów spokoju i to samo :D). A najzabawniejsze w tym to, że wiem że idą na Cerberusa. Nie lamcie jak ja - nie dajcie im się xD Zwrotów nie przyjmuję.
Oj tam oj tam

Linthar

Jak już kiedyś wspomniałem większość graczy , czy to WoW'a, czy L2 stanowią dzieci 13-17 lat (spotkałem 10-latków ;f) , które dojrzewają i swoje bóle wylewają również w grze. Imo aż takie głupie nie są i potrafią namieszać, btw. cwaniaczków coraz więcej.
Sądzę, że Insomnia zadbał o to i tamto, a i że nie będziemy mieli powodów do wstydu i rodacy będą odchodzili z honorem ;f (imo wielu pewnie walnie emo quita)

Lokocz

Cytat: Linthar w Czerwiec 18, 2010, 10:41:04 AM
Jak już kiedyś wspomniałem większość graczy , czy to WoW'a, czy L2 stanowią dzieci 13-17 lat (spotkałem 10-latków ;f) , które dojrzewają i swoje bóle wylewają również w grze. Imo aż takie głupie nie są i potrafią namieszać, btw. cwaniaczków coraz więcej.
Sądzę, że Insomnia zadbał o to i tamto, a i że nie będziemy mieli powodów do wstydu i rodacy będą odchodzili z honorem ;f (imo wielu pewnie walnie emo quita)
wszystko po angielsku i polowa dzieci nie bedzie grac, + jak i -

DuzaMirinda2L

Gwoli ścislosci, pan Szponiasty prowadzi serwer gdzie online obecnie jest na poziomie 50(bez offline shopow), na kazdym kroku 1.inwigilacja clan chat, pm chat, ally chat, antyfeedy po ktorych nie nalicza pvp, zerowanie licznika pvp co miesiac, walki na oli raz na ruski rok poniewaz po zapisaniu 10 osob czeka i czeka i czeka...gdyz osoby sa losowane wzgledem lvlu i sprzetu, ally nie moze walczyc ze soba(tylko teoretycznie ;) pomijam juz stronniczosc dla jednej ze stron sojuszu

no i ogolnie z tego co mi wiadomo jest to bardziej cukierkowy serwer poprzez wprowadzanie roznego rodzaju agationow zwiekszajacych regen vitality, czapek ze specjalnymi buffami, $łiTaśnSych zwierzatek agationow, czy przepieknych kucykow uzywanych jako strider
niz przeznaczenie jakze swojego cennego czasu(patrz punkt 1.) na zrobienie miejscowek epilogu, skili 81,83, drop list epic, geo w wielu miejscach, instancji na hb, wielu questow na dynasty/icarusy, seedow na gracia kontynencie itd itd itd...
---
podsumowujac droga Administracjo Cerberusa macie na start 100-150 osob wlasnie z tego serwera

szponiasty

Cytat: DuzaMirinda2L w Czerwiec 18, 2010, 11:04:19 AM
Gwoli ścislosci, pan Szponiasty prowadzi serwer gdzie online obecnie jest na poziomie 50(bez offline shopow), na kazdym kroku 1.inwigilacja clan chat, pm chat, ally chat, antyfeedy po ktorych nie nalicza pvp, zerowanie licznika pvp co miesiac, walki na oli raz na ruski rok poniewaz po zapisaniu 10 osob czeka i czeka i czeka...gdyz osoby sa losowane wzgledem lvlu i sprzetu, ally nie moze walczyc ze soba(tylko teoretycznie ;) pomijam juz stronniczosc dla jednej ze stron sojuszu

no i ogolnie z tego co mi wiadomo jest to bardziej cukierkowy serwer poprzez wprowadzanie roznego rodzaju agationow zwiekszajacych regen vitality, czapek ze specjalnymi buffami, $łiTaśnSych zwierzatek agationow, czy przepieknych kucykow uzywanych jako strider
niz przeznaczenie jakze swojego cennego czasu(patrz punkt 1.) na zrobienie miejscowek epilogu, skili 81,83, drop list epic, geo w wielu miejscach, instancji na hb, wielu questow na dynasty/icarusy, seedow na gracia kontynencie itd itd itd...
---
podsumowujac droga Administracjo Cerberusa macie na start 100-150 osob wlasnie z tego serwera

Hehe, byłem ciekaw czy odezwą się przysłowiowe nożyce ;) Wszystko to prawda ofc. nie domówiona lub wyolbrzymiona ale prawda. Więc panie DuzaMirinda2L - inwigilacja zaczęła się ostatnimi dniami bo nie pozwolę robić takiego burdelu (a niektórzy próbowali jeszcze itemki sprzedawać za kasę) ale zaraz wrócimy do tego bo to jeden z interesujących punktów :D "antifeedy" na maksa bo miesiąc nie można było się doprosić kilku osób na testowym serwerze, więc się same ustawią (pomijając fakt że antifeed powstał tylko ze względu na to właśnie cwaniactwo i kombinatorstwo), owszem zerowanie licznika pvp co miesiąc (i sumowanie wyników w rankingu top pvp, w "innej tabeli"), oly to identyczna sprawa jak z punktami pvp. No prawie, bo czas proszenia o pomoc był dłuższy xD Stronniczość. O to ulubiony temat - pominę bo i tak żadnego typu argumenty i dowody nigdy nic nie zdziałały. Mhm jest bardzo cukierkowy. A wybór jest bardzo duży i regularnie rośne. A żeby zdobyć, trza pobiegać troche m.in. po customowych instancjach, nowe questy porobić. No i co już wspominałem - długa lista życzeń i fochów z tym że widocznie źle DuzaMirinda2L była poinformowana (lub przez własną głupotę pokazała właśnie umiejętność czytania ze zrozumieniem announce spamujących co 10 minut, cały dzień, już nawet po polsku xD) bo wymienione rzeczy są już od dłuższego czasu skończone/poprawione. Na tyle dawno że już były pierwsze testy kolejnego seeda: of infinity xD A przy okazji... albo nie - nie będę kończył co chciałem napisać. Żyj w błogiej nieświadomości dalej :D

No i wracając do "inwigilacji", skoro już jesteśmy przy tym. Może któryś admin wypowiedziałby się na ten temac. Bo mam wrażenie że niektórym się już w głowach przewróciło :D Prosiłbym o zabranie głosu choćby jednego admina, ktróry nie czyta logów serwera. Pfff xD

Przykro mi że - w sumie przeze mnie - wywlekł się flame w tym watku. Z mojej strony koniec tematu, a dokładniej walki z wiatrakami -  no bo ile miesięcy można?! :)
--
Podsumowując Administracjo Cerberusa - dostaje wam się "kwiat" społeczeństwa L2, który był i tak do odstrzału, tyle że postarał się o to sam, wcześniej. Jak ktoś chce, chętnie pokażę logi/screeny z tylko powiedzmy ostatnich dwóch dni :D Obraz całości byłby wtedy pełny a dalszy jakikolwiek komentarz całkowicie zbędny.

//EDIT: muszę jeszcze o coś zapytać, bo lubię paradoksy: czytaliście regulamin Cerberusa? Będziecie się stosować czy plan ten co poprzednio? (olać czytanie czy przestrzeganie regulaminu, zapamiętać tylko punkty które później można wykorzystać przeciwko komuś kogo nie idzie pokonać normalnie). Jak czytaliście to co wy na to? xD Bo regulamin z grubsza jest bardzo podobny, nawet bardziej restrykcyjny. A w pk. 13 na przykład jest o "The Admin is allowed to do whatever he wants/needs to do without giving explanation to anybody". Jak to się ma do ostatnich pretensji "że zachowuję się jak Bóg"? xD
Oj tam oj tam

Vincent

Szponiasty, ja dobrze wiem czego oczekiwac w pierwszych miesacach servera, i jestem na to w pelni przygotowany, jak insomnia juz wspomnial 40% polakow albo sie dostosuje albo zrobi sie z tego 5%, co do chata,
Cytat16. GMs are allowed to check for hacks, restricted items, which includes going through the personal and clan chats and inventory.
Przypominam ze nie jest to nasz pierwszy server i tak zwane crowd control przerabialismy przez 10 miesiecy wiec wiemy z czym to zjesc.

Mowisz ze "Nadmiar polaków to droga po linii pochyłej w dół do tylko polaków" i mysle ze bylo by to trafne spostrzezenie lecz moge cie zapewnic ze jesli chodzi o lamanie zasad i karanie jestesmy surowi, jak ktos wyladuje w jailu na kilka dni za gadanie po polsku na nieodpowiednim chacie, to albo szybko wezmie slownik albo juz sie poprostu na shout nie odezwie.

Jesli chodzi o tych fascynujacych ludzi ktorzy dostana jaila/bana i robia z tego wielkie halo, no coz takich tez mielismy :D zabawnie bylo, ale jakos nigdy nie namieszali na tyle zeby trzeba bylo po nich plakac.

Mnie osobiscie nie obchodzi czy ktos jest klan liderem i odejdzie z nim 200 osob czy jest sam, na x15 zbanowalem ich najwiecej, i chyba wlasnie dlatego powstala zasada mowiaca
Cytat18. If clan leader is banned or jailed, clan have right to request change of clan leader.
:D

Wiec jak juz wspomnialem, w pierwszym miesiacu servera bedzie wesolo, ludzie beda musieli zobaczyc na ile moga sobie pozwolic, i ze poki postepuja wedlug zasad sa mile widziani.

szponiasty

Cytat: Vincent w Czerwiec 18, 2010, 12:37:15 PM
Szponiasty, ja dobrze wiem czego oczekiwac w pierwszych miesacach servera, i jestem na to w pelni przygotowany, jak insomnia juz wspomnial 40% polakow albo sie dostosuje albo zrobi sie z tego 5%, co do chata,
Cytat16. GMs are allowed to check for hacks, restricted items, which includes going through the personal and clan chats and inventory.
Przypominam ze nie jest to nasz pierwszy server i tak zwane crowd control przerabialismy przez 10 miesiecy wiec wiemy z czym to zjesc.

Mowisz ze "Nadmiar polaków to droga po linii pochyłej w dół do tylko polaków" i mysle ze bylo by to trafne spostrzezenie lecz moge cie zapewnic ze jesli chodzi o lamanie zasad i karanie jestesmy surowi, jak ktos wyladuje w jailu na kilka dni za gadanie po polsku na nieodpowiednim chacie, to albo szybko wezmie slownik albo juz sie poprostu na shout nie odezwie.

Jesli chodzi o tych fascynujacych ludzi ktorzy dostana jaila/bana i robia z tego wielkie halo, no coz takich tez mielismy :D zabawnie bylo, ale jakos nigdy nie namieszali na tyle zeby trzeba bylo po nich plakac.

Mnie osobiscie nie obchodzi czy ktos jest klan liderem i odejdzie z nim 200 osob czy jest sam, na x15 zbanowalem ich najwiecej, i chyba wlasnie dlatego powstala zasada mowiaca
Cytat18. If clan leader is banned or jailed, clan have right to request change of clan leader.
:D

Wiec jak juz wspomnialem, w pierwszym miesiacu servera bedzie wesolo, ludzie beda musieli zobaczyc na ile moga sobie pozwolic, i ze poki postepuja wedlug zasad sa mile widziani.
I git. Jak to się mówi - do trzech razy sztuka, tylko tym razem nie będę się bawił (może jeszcze ktoś popłacze dzisiaj, że dostał bana np za "rozmowę" na klanowym ;)). Szkoda tylko, że najbardziej na tym ucierpią najmniej winni, bo zanim wszystko ponownie ruszy, czeka ich miesiąc-dwa tragicznie niskich online. Ale są plusy - nie ma szkodników, już paru starych wyjadaczy pojawiło się spowrotem.

Pozdrawiam, powodzenia.
Oj tam oj tam

Thombstone

Ja mam taka skromna nadzieje ze server wstanie i postoi dlugo, bo nie chce by zaliczyl jakiegos epic faila i trzeba by bylo znowu zmienic server, jak to bywa z 70% serverow stojacych na java plikach.

Drax09

Cytat: kochamziolo w Czerwiec 18, 2010, 09:10:46 AM

Dobrze ze ty ogarniales........Pamietam 1 baium jak wstapiliscie w nowe alle (TB+ILU)..a tu lidera nie ma..a na vencie all z klanu zdziwieni :oops:

A tu małe zdziwko. Kiedy było ally tb i Ilu mnie już w klanie nie było.

kochamziolo

Cytat: Drax09 w Czerwiec 18, 2010, 02:31:40 PM

A tu małe z-_-'o. Kiedy było ally tb i Ilu mnie już w klanie nie było.

a to ciekawe bo teksty typu "qurwa gdzie drag" itd padaly i to ostro,no chyba ze twoi klanowicze nie wiedzieli ze jzu nie grasz :oops:..ale  malo wazne to nie tyczy sie serwera o ktorym jest ten temat
Cos dla fanow L2 Obczaj a nie pozalujesz    http://13k.pl/-/sugestia.php

<-_->

Drax09

Cytat: kochamziolo w Czerwiec 18, 2010, 02:56:49 PM
Cytat: Drax09 w Czerwiec 18, 2010, 02:31:40 PM

A tu małe z-_-'o. Kiedy było ally tb i Ilu mnie już w klanie nie było.

a to ciekawe bo teksty typu "qurwa gdzie drag" itd padaly i to ostro,no chyba ze twoi klanowicze nie wiedzieli ze jzu nie grasz :oops:..ale  malo wazne to nie tyczy sie serwera o ktorym jest ten temat

No to tera kolejne zdziwko.
Jesteś pro ogar pleyer który nie ogarnia kto kim jest.
Drax i Drag (Błąd to są 2 rożne osoby!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
Wiec wpierw pomyśl 2 razy zanim coś napiszesz.

Ulquiora

Cytat: Lokocz w Czerwiec 18, 2010, 10:53:21 AM
wszystko po angielsku i polowa dzieci nie bedzie grac, + jak i -
Bardzo duży minus  :P Ubicie pt nieogarów samemu = satysfakcja gwarantowana

Ryszard

Nie będziesz miał gier cudzych przed Lineage 2
Nie będziesz wzywał imienia Game Mastera twego nadaremnie
Pamiętaj, aby dzień update'u święcić
Czcij NCSoft swój i Lineage 2
Nie PKuj
Nie czituj
Nie kradnij itemków
Nie wysyłaj fałszywych reportów do GM na bliźniego swego
Nie pożądaj levelu bliźniego swego
Ani żadnego itemka, który jego jest

Kwadrat

Thombstone

Albo ares sobie jaja robi albo te nabsy z bmf ida na l2cerberusa ... Cos czuje GL l2ex i padnie bo cerberus wstal.

g4ce

playaction.pl - wszystko czego potrzebujesz do swojej konsoli :)

Thombstone

A niby mieli miec przerwe na wakacje a tu takie cos... Jeszcze moze przyjscie ktos odwazny z l2ex'a ^^

Ryane

Pisalem o tym wczesniej, to bylo wiecej niz pewne. Ale ktos mi usunal posta, a bylaby fajna przepowiednia :)

I tak tego klanu nie mozna traktowac na powaznie, wejsc tylko, by baraka zaliczyc i isc do jakiegos bardziej zgranego klanu :)