Dział Bugi!

Zaczęty przez Rickert, Lipiec 03, 2010, 08:23:45 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

skiinS

Cytat: Polopiryn w Styczeń 12, 2011, 06:21:13 PM
Cytat: Kakarif w Styczeń 12, 2011, 06:17:04 PM
Człowieku ty chyba czegoś nie rozumiesz... jak create może być określeniem osoby?! create- stwarza. Czyli stwarza szansę na regenerację HP i MP kiedy summon atakuje. Więc jak mogą to źle przetlumaczyc? I jak mam taki własnie opis skila w grze to chyba nie może tam być błedu tłumaczeniowego...

creates chance to regenerate servitor's HP and MP when attacking

Stwarza szanse do regeneracji summona hp/mp kiedy atakuje. << I tu jest pies pogrzebany bo nie wiadomo o kogo chodzi. To jest błąd w tłumaczeniu L2.

"servitor's" tu masz określenie kto ma bic, czyli kot/kon/duchy de.

Z innej beczki. Bug obszarowek od dreadnougta, biją ally na fladze. Melee ataki takze bija ally. Jak z reszta pole userow jest to nie wiem- nie sprawdzalem.

Pozdrawiam.
l2Cerberus
Dreadnought 85lvl.

Polopiryn

Dziżas Maria. Zrozumcie że tłumaczenia NcSoft są czasem błędne, nam się wydaję że to co z tłumaczyli jest poprawne. A tak naprawdę nie zawsze tak jest, najlepiej zagrać na rpg które ma offowe pliki (jeszcze bez frey-a ;<) i tam se looknąć jak działa.
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

skiinS

mysle ze jakby to bylo bladne tlumaczenie to by to naprawili przy next update, a poki co nic nie ma... wydaje mi sie ze tlumaczenie jest dobre tylko jest to bug. Ale Inso jakby sie wypowiedzial to mysle ze bylo by to jasne.
l2Cerberus
Dreadnought 85lvl.

InsOmnia-

Teraz sam nie wiem czy jest to bug czy nie, pamiętam że jak wprowadzałem ten skill to aktualne zachowanie pokrywało się z tym co znalazłem na guru.
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
Let's Kick Python Out of L2J.

Kakarif

inso sluchaj. Przed tymi poprawkami co były wprowadzane 6 chyba stycznia działało tak, że leczyło mi summona jak on bił. Po poprawkach leczy i odnawia mp dopiero jak ja jako summoner bije wręcz. To musi być złe. No jak summoner ma bić z łapy np na oli? To w ogóle niepotrzebny by był ten skill.

skiinS

Z innej beczki. Bug obszarowek od dreadnougta, biją ally na fladze. Melee ataki takze bija ally. Jak z reszta pole userow jest to nie wiem- nie sprawdzalem.
l2Cerberus
Dreadnought 85lvl.

Kakarif

Jeszcze jeden bug dotyczący summonerów. W momencie przyzwania peta, kiedy poprzedni został zabity paski hp i mp są puste, również buffy wyskakują jak u zabitego peta. zmienia się to dopiero po pewnym czasie.

Kakarif

up.
wypowiedział by sie jakiś gm w tej sprawie. Co w końcu postanowione, czy skile zostaną poprawione itd?

InsOmnia-

Wypowiedział się 3 posty wyżej.

Kakarif

Co to jest za odpowiedz że nie wie czy to jest bug czy nie? :D chciałbym wiedzieć czy będzie coś robione w kierunku sprawdzenia tego czy zostanie w postaci niezmienionej.

Polopiryn

Kakarif spokojnie, z doświadczenia gapienia się w to forum  hahaha . Wiem, że insomnia sprawdza każde podejrzenie błędu, a to że nie napiszę to już inna sprawa. Dowiesz się jak będzie poprawka i już :P.
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Kakarif

Niby tak ale fajnie by było wiedziec czy jest coś robione w tym kierunku czy po prostu nie wiem i nic z tym nie zrobie. Krótka notka- sprawdzamy to czy coś w tym guście.

Drah

co do tego skilla summonera to zapytam jutro jedną osob na Lancerze wieczorem jak ją złapie IG

Kakarif

Byłbym wdzięczny :) dzieki:)

Kakarif

widzę ze nadal zerowe zainteresowanie tematem... nie ma to jak olewka. Chciałbym się także dowiedzieć czemu epiki nie dodają statów na kocie?

xXxFelekxXx

Cytat: Kakarif w Styczeń 28, 2011, 10:11:39 AM
widzę ze nadal zerowe zainteresowanie tematem... nie ma to jak olewka. Chciałbym się także dowiedzieć czemu epiki nie dodają statów na kocie?

Bo dodają staty tylko tobie a skill o którym była wcześniej rozmowa działa tak samo jak na retailu , masz bić wręcz że nie bijesz to nie sprawa nc softu , współczuje inso jak to czytam czasem :D.

Ps. sprawdziłem ten skill na theonline + znajomy na lancerze jak chcesz inso mogę ci screeny przesłać.

2003-2011 - HellGuards Clan Leader ;)

Villie

Hmm.. 31 stron to troszkę dużo i nie jestem pewna, czy aby ten temat nie był poruszany. Może ktoś mnie oświeci. Dlaczego banish na aniołkach w MoS został wyłączony? (: Bug jakiś?
Wydaje mi się, że skoro aniołki => banish od SK powinien działać. Mylę się? (:
Z góry dziękuję za odpowiedź : D
Life isn't about waiting for the storm to pass... it's about learning to dance in the rain!

Xaxunio

Cytat: Villie w Styczeń 31, 2011, 08:11:08 AM
Hmm.. 31 stron to troszkę dużo i nie jestem pewna, czy aby ten temat nie był poruszany. Może ktoś mnie oświeci. Dlaczego banish na aniołkach w MoS został wyłączony? (: Bug jakiś?
Wydaje mi się, że skoro aniołki => banish od SK powinien działać. Mylę się? (:
Z góry dziękuję za odpowiedź : D

Było tutaj ale prościej z innego linka dać.
http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,39903.0.html

W skrócie enchant skilla na +6 minimum lvl 85 i epiki i jedziecie z koksem  :P
Linki do filmiku z topicu http://www.megaupload.com/?d=ZTDLEB11
http://www.megaupload.com/?d=ANZLJL1G

Ale sadzę, że 82 i +10 enchant skilla wystarczy.
Nudzi ci się?

Kliknij i pomóżA jak mi chcesz pomóc to tu kliknij http://amorion.pl/?p=2585
http://r14.bloodwars.interia.pl/r.php?r=83836
:P

Pomógł ci ktoś na forum? Podziękuj.
Albo będzie taki cuś:

Cytat: PuFF w Marzec 07, 2011, 09:45:23 AM
wypisałem certy do pve jak i pvp :) i kurfa + nie dostałem !
//No dobra, masz plus :P Pytającemu to się przyda. Apocalyptik
:dw_4_3:

Villie

No to czekamy na 1szego lutego i jazda z koksem : )
Dziękuję za pomoc ^^
Life isn't about waiting for the storm to pass... it's about learning to dance in the rain!

Kakarif

Zaskakujących rzeczy się tutaj dowiaduje... to jesli masz takiedojścia to powiedz mi czy to jest normalne, że posiadając skill light armor mastery na 33 lvl (max) czemu nie mozna go enchantowac? Ustawienia servera czy z założenia się nie da. Poza tym skill o ktorym mówiłem - mutual response przed jednym z updatów działał tak jak mówiłem a po updacie juz nie ( czyli znowu trzeba bic z reki zeby regalo hp/mp) skill niepotrzebny w walce z wiekszoscia klas na oli w takim razie.

Rickert

Cytat: Kakarif w Styczeń 31, 2011, 03:21:32 PM
Zaskakujących rzeczy się tutaj dowiaduje... to jesli masz takiedojścia to powiedz mi czy to jest normalne, że posiadając skill light armor mastery na 33 lvl (max) czemu nie mozna go enchantowac?
Ten passywny skill da się enchantować.
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

Kakarif

gdyby sie dalo to bym go enchantowal własnie... czyzby kolejny błąd gm-ów?

InsOmnia-

Cytat: Kakarif w Styczeń 31, 2011, 04:47:17 PM
gdyby sie dalo to bym go enchantowal własnie... czyzby kolejny błąd gm-ów?

33 to nie max level, a można enchantować tylko max levelowe, a widocznie Twoja klasa nie ma takiego.

Villie

No to tak, problemem jest Cytadelka.
Przejście Labiryntu i tych małych komnat z wampirzymi daggerami nie przynosi żadnych problemów. Zaczynają się one niestety w wieży. Gzy zrobię party recall, cofa nas do tego gostka teleportującego (niektórych wywala do labiryntu). Problem jest w tym, że w całej cytadeli znikają mobki... czy to normalne? (;

Dexter69

84 lvl, dyna platinum +6 shield master, 15x 60 ele i tyrek [pi] mnie leje na wc/ee/ol buffie po 1200, wtf?
Znowu pewnie się dowiem, że freya stats?