Myszka laserowa do 200 zł.

Zaczęty przez Acid, Październik 02, 2011, 02:52:51 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Acid

W związku, że mój Imperator zaliczył zgon (lewy przycisk zamiast raz klika 2x albo w ogóle) zastanawiam się nad wyborem nowego gryzonia z elastycznym doborem DPI i możliwością tworzenia drobnych makr.
Co polecacie w cenie do 200 zł, dodam, że żadne wymyślne i precyzyjne myszki typu G700 za 400 zł mnie nie interesują bo jedyna gra w jaką gram na kompie to L2. :P

muchosQQ

Probowales po prostu popsikac go w srodku wd40?

Rickert

Kurde, ja uzywam myszki za 10zl, klawy za 40, sluchawek za funta, biurka za 50zl, krzesla za 20zl i karam. :<
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

Kamal

Saladin

Cytat: Acid w Październik 02, 2011, 02:52:51 PM
W związku, że mój Imperator zaliczył zgon (lewy przycisk zamiast raz klika 2x albo w ogóle) zastanawiam się nad wyborem nowego gryzonia z elastycznym doborem DPI i możliwością tworzenia drobnych makr.
Co polecacie w cenie do 200 zł, dodam, że żadne wymyślne i precyzyjne myszki typu G700 za 400 zł mnie nie interesują bo jedyna gra w jaką gram na kompie to L2. :P
2x klik to standardowa bolączka razerów, mam to samo ze swoim Deathadderem. Spróbuj rozkręcić i w switche psiknąć WD40 (zgaduje, że nie masz płynu do czyszczenia z tlenków złączy z metali szlachetnych :P). W ostateczności przelutować switche - przydała by się myszka dawca. Same switche też da się naprawić, ale to już wyższa szkoła jazdy
Nie udzielam pomocy przez PM...

doman18

To prawda, na bolączki DA zazwyczaj pomaga WD40 acz nie zawsze. Spróbuj.

@kamal
    Tylko nie laserówki. Siedzi w nich stary Avago ADNS-6010 który ma dość pokaźną akcelerację wsteczną, problemy z szmacianymi podkładkami i czasem padającą rolką. Znacznie lepsze są optyki (738k, 748k, 760bh white opto [pamiętaj WHITE a nie BLUE]) które kosztują tyle samo a mają fajowy ADNS-3080 który takich problemów nie sprawia a nawet da radę go używać w półprofesjonalnym strzelaniu przez sieć.

Jak chcesz koniecznie laserówkę (zakładam że masz wielki ekran skoro tak nalegasz) to tylko coś na Avago 9500 będzie roząsnym wyborem. Do 200zł możesz znaleźć:

• Gigabyte GM-8000X
    - ważne żeby był ten X na końcu bo bez niego to wersja ze słabszym sensorem.
    • Ozone Smog / Cyber Snipa Silencer / Prestigio PMSG1 / Ace of Sweden Edge 3200 / Ace of Sweden Edge 3200 T2 / Revoltec Fightmouse Elite
    - kilka różnych firm a tak naprawdę to ta sama myszka. Musisz tylko obczaić ceny i dostępność bo nie pamiętam które były tańsze a które droższe/
    • Speedlink Kudos
    • Alienware TactX
    • Logitech G9x
    - tu też X jest ważny

a z innymi sensorami to

• Roccat Kova
  • Steelseries Ikari Optical

Jeżeli natomiast koniczecznie będziesz chciał Razera to przestrzegam przed kupowaniem nowego DA 3.5 i reszty myszek tej firmy które są w sklepach. Bieda z nędzą. Jak już to szukaj starych (DA 3G, Diamondback, salmosa, krait) choć w przypadku ostatnich mało tych klawiszy będzie do linejdża.

W inne cudodziwa pokroju cyborg RAT, cm storm czy resztę -_-' razerów się nie pchaj bo nie warto.

PS @Rickert
W takim razie po co kupować BMW X7 skoro za tą kwotę można sobie co kilka lat kupować golfika?
It's nice to be important but it's more important to be nice

In every life we have some trouble
When you worry you make it double

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.
Smash you head into the keyboard. YYYAAARRRGGGH!!!

Itherus

Acid

Potraktowałem WDkiem i o dziwo na razie problem ustąpił! Dzięki. :)

Plus dla muchosQQ oraz doman18 na poradę.