Allseron (x2) Gracia Epilogue start 01.10.2004

Zaczęty przez Allseron, Wrzesień 28, 2010, 01:06:39 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

pr2n

Cytat: woskey w Październik 04, 2010, 09:47:50 PM
server 6 lat a swiat o nim nie slyszal haha.
Jak się skakało po serwerach high rate nieprzypominającym w ogóle l2 to i pewnie o allseronie się nie słyszało....

"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."
Stanisław Lem

Moler

Cytat: woskey w Październik 04, 2010, 09:47:50 PM
nikomu nie bronie grac na polskich nie wypalach;p server 6 lat a swiat o nim nie slyszal haha. kolejny pl jak dreabane czy cos, 200 online i szukaj czlowieka;p

Kolejna osoba co wypowiada sie na ten temat a nawet nie wie jaki jest online na serwie. Allseron nie był reklamowany, jednak i tak sporo osób słyszało o nim, a że akurat ty nie słyszałeś to już twoja sprawa. Zresztą...nie ma co dyskutować z takimi ludźmi co mają na celu jedynie antyreklamę serwera.

raiderek

Cytat
Tylko Twój nie jest lol co Woskey ? Konkurencja miała by chociaż tyle honoru żeby nie robić z ludzi idiotów, my nie komentujemy konkurencyjnych serwerów.

Raiderek, nic nie ukradliśmy, to tymczasowy template, grafika dla Infinitum jest w trakcie tworzenia, a ten template dostępny jest w internecie za darmo, stopkę na podanej stronie dodał sobie wspomniany website, bo ani oni są autorami grafiki ani samego template. Radziłbym trochę więcej ostrożności w oskarżeniach o jakiekolwiek złodziejstwo.
Co do reszty, nie skomentuję. Jednak uważam że powinieneś wykazać powściągliwość w obrażaniu ludzi w internecie. Założę się że w realu nie spacerujesz ulicami obrzucając losowe osoby wyzwiskami. Spróbuj i tutaj. Życie stanie się lepsze.

Serdecznie pozdrawiamy!

Następnym razem upewnij się czy aby na pewno odpisujesz dobrej osobie...fail.

A ja wciąż ponawiam swojego posta, bo mam wrażenie że ta informacja odnośnie dotacji jest specjalnie pominięta.
CytatEeeee to przydało by się info odnośnie dotacji w prezentacji servera, oraz na stronie.
Bo w tej chwili zwykły gracz zacznie grać u was, bez świadomości że skończy się na star wars i że zmarnował tyle czasu.
Wasting time since 2004
Ru off.

Allseron

Rzeczywiście w moim poście pomyliłem użytkowników, najmocniej przepraszam.

Wszelkie informacje o dotacjach są na naszych forach. W naszej reklamie nie ma miejsca na zamieszczanie wszelkich zagadnień dotyczących serwera, bo i 5 stron by nie starczyło. Reklama, jest zwięzłym przedstawieniem zalet danego produktu.
A co do Twojej insynuacji, to jaki jest sens pomijania informacji dzięki której serwer istnieje ? :) Odpowiedź pozostawię Twej niezawodnej intuicji.

Serdecznie pozdrawiam,
Allseron

NOhope

Przepraszam bardzo ze przerwe kłótnie , ale czy znalazlaby sie osoba ktora napisze mi : Co , gdzie i za ile bedzie mozna dostac z Dotacji . Starałem sie przeszukac forum , ale niczego nie znalazlem .
Ps: Jesli komus nie cche sie wklejac rownie dobrze moze podac linka dotyczacego w/w tematu. Z gory dziekuje i pozdrawiam.

Laner

Cytat: aenima w Październik 04, 2010, 09:44:50 PM
Cytat: Laner w Październik 04, 2010, 06:31:09 PM
Proszę teraz aby osoby posiadające IQ niższe niż 50 przyznały się do tego natychmiast.

ciezko bedzie...gdzies czytalem ze szympans do obrania banana potrzebuje +/- IQ 80...

Jesteś pewien? Bo widzę że pierwsi chętni aby pochwalić się swoim IQ już się zgłaszają :

Cytat: raiderek w Październik 04, 2010, 10:25:17 PM
A ja wciąż ponawiam swojego posta, bo mam wrażenie że ta informacja odnośnie dotacji jest specjalnie pominięta.
CytatEeeee to przydało by się info odnośnie dotacji w prezentacji servera, oraz na stronie.
Bo w tej chwili zwykły gracz zacznie grać u was, bez świadomości że skończy się na star wars i że zmarnował tyle czasu.

Tumulec

Allseron daj linka o dotacji w swojej prezentacji, albo co trapi większość ludzi na tym forum co za nią można dostać. Tak to interesuje nas najbardziej nawet jak by to miało być 5 stron. Tego sobie życzymy :-) Wiec do dzieła i czekamy na wyniki.

Ps: Interesuje nas zwłaszcza opcja enchantu za dote i itemów co mają wpływ na statystyki postaci.
Tylko (L)

Piszę poprawnie po Polsku. Znaczy staram się :D

lex

Witam,

W sprawie dotacji na serwerze infinitum istnieje wątek w dziale "Informacje".  Zapewniamy, że wszelakie ceny zostały dostosowane tak, by ludzie nie uzyskiwali zbyt dużych profitów kosztem dotacji, a jednocześnie by były atrakcyjne na tyle, by można było pokryć opłaty za utrzymanie serwera.

Pozdrawiam,
LeX

Tumulec

Cytat: lex w Październik 05, 2010, 11:10:44 AM
Witam,

>>>W sprawie dotacji na serwerze infinitum istnieje wątek w dziale "Informacje".
<<<  Zapewniamy, że wszelakie ceny zostały dostosowane tak, by ludzie nie uzyskiwali zbyt dużych profitów kosztem dotacji, a jednocześnie by były atrakcyjne na tyle, by można było pokryć opłaty za utrzymanie serwera.

Pozdrawiam,
LeX

Co jak co ale ja nic nie widzę :D
Tylko (L)

NOhope

Rowniez niczego nie znalazlem wiec ponawiam prosbe , dziekuje.

Tumulec

Nie wiem o co chodzi ale może mam zadotowąć żeby zobaczyć co niby jest w środku. Na obecną chwilę my tego nie widzimy :O Kara za grzechy?? Czy po prostu ktoś nas robi w ch........... czy jak tam to zwał :D 
Tylko (L)

lex

Dziękuję za zgłoszenie błędu. Obecnie jest już możliwość przeglądania tego forum przez użytkowników zarejestrowanych.

NOhope

Dotacja jest formą darowizny. Nie pobieramy żadnych opłat za prowadzenie serwera, a wpłaty w całości przekazywane są na utrzymanie łącz i maszyn, oraz modernizacje komputerów i urządzeń telekomunikacyjnych koniecznych do prawidłowego działania serwera.
Dotacja jako forma darowizny jest bezzwrotna, nie też jest formą kupna czegokolwiek na serwerze.

1.Strona www - Tu możesz wpłacić dotacje: Infinitum - Dotacje
2.Jak wpłacić dotacje?
1.Wejdź na stronę Infinitum - Dotacje
2.Wybierz kwotę (10/20/50/100), większe poprzez kombinacje na w/w.
3.Po kliknięciu przycisku WPŁAĆ DOTACJĘ jednej z opcji na stronie, zostaniecie przeniesieni na stronę systemu transakcyjnego Dotpay, gdzie wybieracie Waszą formę płatności, dalej realizacja przebiega jak zwykły przelew. Po dokonaniu płatności, wylogujcie się z konta internetowego a zostaniecie przeniesieni ponownie na stronę Dotpay, NIE ZAMYKAJCIE OKNA PRZEGLĄDARKI gdzie zobaczycie kod transakcji, ten kod starannie zapiszcie, będzie konieczny do odebrania nagrody.
4.Teraz wracamy na stronę Allseron - Dotacje i klikamy przycisk ODBIERZ NAGRODĘ. Upewnijcie się dwa razy, że Wasza postać jest zalogowana. To warunek całkowicie i absolutnie krytyczny. Następnie bardzo starannie wpiszcie IMIĘ POSTACI, KTÓRA MA OTRZYMAĆ NAGRODĘ, sprawdźcie dwa razy czy nie ma w imieniu żadnej literówki i na końcu wpiszcie kod autoryzacyjny, który otrzymaliście od Dotpay.
5.Teraz klikamy Odbierz! i nagroda ląduje w Waszym WH.
6.Uwaga: jeśli postać będzie wylogowana, lub nieprawidłowo wpiszecie imię postaci, kod zostanie zużyty, i wypłata dotacji ZNACZNIE się wydłuży, a może nawet w ogóle nie nastąpić. Proszę więc bardzo dokładnie wpisywać te dane.

3.E-mail - Adres kontaktowy w razie problemów z dotacjami: [email protected].

Nagrody dla wspomagających:
Ofertę przejrzeć, jak i zamienić tokeny na przedmioty można u npc "Elena" którą można znaleźć w każdym mieście.

1.V i t a l i t y
Regeneracja poziomu VIT na 4ty level.
2.Z w o j e:
1.Blessed Enchant:
Przy nieudanej próbie przedmiot nie ulega krystalizacji, tylko spada poziom enczantu na 0.

Armor:
1.1x token = Blessed Scroll: Enchant Armor (D)
2.2x token = Blessed Scroll: Enchant Armor (C)
3.3x token = Blessed Scroll: Enchant Armor (B)
4.4x token = Blessed Scroll: Enchant Armor (A)
5.5x token = Blessed Scroll: Enchant Armor (S)

Weapon:
1.2x token = Blessed Scroll: Enchant Weapon (D)
2.4x token = Blessed Scroll: Enchant Weapon (C)
3.6x token = Blessed Scroll: Enchant Weapon (B)
4.8x token = Blessed Scroll: Enchant Weapon (A)
5.10x token = Blessed Scroll: Enchant Weapon (S)
2.100% Enchant:
Tymi zwojami zenczantujesz przedmiot bez ryzyka.
Ograniczenia: zbroja max +25; broń max: +50; biżuterii bezpieczny enczant nie obejmuje.
Zwoje "Crystal" mają status no-trade, nie można nimi handlować.

Armor:
1.2x token = Crystal Scroll: Enchant Armor (D)
2.4x token = Crystal Scroll: Enchant Armor (C)
3.6x token = Crystal Scroll: Enchant Armor (B)
4.8x token = Crystal Scroll: Enchant Armor (A)
5.10x token = Crystal Scroll: Enchant Armor (S)

Weapon:
1.4x token = Crystal Scroll: Enchant Weapon (D)
2.8x token = Crystal Scroll: Enchant Weapon (C)
3.12x token = Crystal Scroll: Enchant Weapon (B)
4.16x token = Crystal Scroll: Enchant Weapon (A)
5.20x token = Crystal Scroll: Enchant Weapon (S)
3.Buffy:
Po użyciu postać otrzymuje aure na 1 godzine (o maksymalnym lv buffa).
1.1x token = 10 sztuk - Scroll Of Guidance (Event)
2.1x token = 10 sztuk - Scroll of Death Whisper (Event)
3.1x token = 10 sztuk - Scroll of Focus (Event)
4.1x token = 10 sztuk - Scroll of Acumen (Event)
5.1x token = 10 sztuk - Scroll of Haste (Event)
6.1x token = 10 sztuk - Scroll of Agility (Event)
7.1x token = 10 sztuk - Scroll Of Might (Event)
8.1x token = 10 sztuk - Scroll Of Wind Walk (Event)
9.1x token = 10 sztuk - Scroll Of Shield (Event)
3.O z d o b y:
1.Skrzydła:
1.20x token = Anielskie Skrzydła
2.20x token = Skrzydła Upadłego Anioła
3.20x token = Skrzydła Cienia
4.20x token = Skrzydła Chaosu
5.20x token = Pajęcze Skrzydła
6.20x token = Skrzydła Plugawego
2.Mikstury:
1.1x token = Facelifting Potion - (A/B/C)
2.1x token = Deye Potion - (A/B/C/D)
3.1x token = Hair Style Change Potion - (A/B/C/D/E/F/G)
3.Czapki i maski:
Wszystkie które są dostępne, uzyskasz za 5 tokenów.
Podgląd: Ivory Tower ; Type: Accessory ; zakładka: Item.

Uwagi dla dotujących:
1."Program lojalnościowy"
Aby wyjść na przeciw regularnie dotującym i podziękować im za ich trud i poświęcenie dla Infinitum, wprowadzamy pilotażową wersję programu "lojalnościowego"

Każda osoba która wpłaci na konto Infinitum dotację kolejno przez 3 miesiące, otrzyma premię w postaci 1 literki za każde wpłacone 60zł łącznie przez te miesiące.

A zatem jeśli w grudniu wpłacisz 20zł, w Styczniu 20zł i w Lutym 20zł, to w Lutym otrzymasz nie dwie a trzy literki.
Bonus utrzymuje się przez każdy kolejny miesiąc w którym zachowana będzie ciągłość wpłat, a kwota bonusu liczona jest przez 3 ostatnie miesiące.

Czyli :
Jeśli wpłacamy :

20zł w Grudniu , otrzymujemy 2 literki
20zł w Styczniu, otrzymujemy 2 literki
20zł w Lutym, otrzymujemy 3 literki
20zł w Marcu, otrzymujemy 3 literki

i tak dalej i tak dalej.

Mam nadzieję że w ten sposób podziękowania za regularne dotacje spodoba Wam się.

Ilość literek to suma wszystkich wpłat podzielona przez 60.
2.Przedmioty dotowane:
1.Przedmiot którego enczant został podniesiony z dotacji poprzez safe enchant o co najmniej 3 punkty, staje się niezbywalną własnością postaci nabywcy.
2.Ważne: przedmiot staje się własnością osoby która jako ostatnia podniosła enczant przedmiotu powyżej 3 pkt droga "safe enczant".
3.Przedmiot ten, nie może w żaden sposób być utracony przez właściciela, i jest śledzony po unikatowym numerze identyfikacyjnym.
4.W przypadku utraty przedmiotu na skutek śmierci, kradzieży lub jakiegokolwiek innego wydarzenia losowego bądź nie, będzie on natychmiast z powrotem przeniesiony do ekwipunku postaci właściciela.
5.Zabronione jest przekazywanie takiego przedmiotu osobom 3cim, odsprzedawanie, pożyczanie i tym podobne.
6.Ważne: W przypadku złamania powyższego zakazu, przedmiot automatycznie traci opisane wyżej "ubezpieczenie" i po przeniesieniu go do ekwipunku właściciela zdejmowany jest 1 pkt enczantu z przedmiotu bez zwrotu literek.
7.Przedmiot zostaje przypisany do konta właściciela i może on być używany przez wszystkie postacie konta.
8.Przedmiot może być przekazany innemu graczowi po usunięciu z niego wszystkich enchantow zakupionych z dotacji 100%, operacja taka obarczona jest 50% stratą, a literki przekazywane są bezpośrednio do plecaka właściciela.
3.Dotacjami zajmuje się tylko i wyłącznie: Eliot.

Tak wiec jesli wezmiemy pod uwage iz 10tokenow kosztuje 100zl to moim zdaniem dotacja nie jest az tak zla, zakładajac oczywiscie ze w/w spic rowniez bedzie tyczyl sie serwera Allseron ?  Oraz mam nadzieje  ze max enchant na serwerze bedzie wynosil +20 nie tak jak opisano powyzej +50 ( co tyczy sie serwera Infinitum ?

Allseron

Dziekujemy za zwrócenie uwagi na błąd, już poprawiłem. Max enchant na Infinitum to oczywiście +20.

Tumulec

Myślę że nie jest tak źle według mnie da się grać jak ktoś ma kasę to niech ją wyda na taka dotkę.
Tylko (L)

Ayden

1/ kiedy będzie pełna prezentacja na temat boxów, questów na suby,noblessy itd itd itd jak w normalnej publikacji a nie pustą treść, która gdzieś tam przeleciała mi bokiem
2/ można jakieś screeny tych skrzydełek bo bardzo mnie one ciekawią?

Oczywiście serwer zapowiada się znakomicie, dziwi mnie jednak fakt, że nigdy się nie reklamowaliście, ale to już wasza polityka.

P0G0

dotacja na itemy +20 na ratach x5? was chyba popierdolilo do reszty...
chyba jednak nie pozostaje poza czekaniem na nowego rpg -,-'

Allseron

Ayden, zapraszamy na nasze forum, są tam odpowiedzi na wszystkie zadane pytania.
Na szybko, zakaz dualboxu, botów, czitów i innych tego typu, nie rezygnujemy z żadnych questów (trzeba je wykonywać, ale też i warto gdyż exp z nich również jest bardzo wysoki, a dodaje to kolorytu i smaczku do gry). Jeśli jeszcze jakieś pytania prosimy bardzo na nasze forum. Są tam również screeny skrzydełek.

Tumulec

Cytat: P0G0 w Październik 05, 2010, 09:45:38 PM
dotacja na itemy +20 na ratach x5? was chyba po-_-'ilo do reszty...
chyba jednak nie pozostaje poza czekaniem na nowego rpg -,-'

A liczyleś ile taka broń +20 kosztowała by ?? Jednak sporo ciekawe ilu się znajdzie
Tylko (L)

Hoshi

Mysle ze skoro server ma byc dlugofalowy jak allseron 1 to sie znajda tacy ludzie. 1 ews 100% = 200zl, jak ktos pracuje to co miesiac moze miec jednego albo i wiecej jak za duzo zarabia :P
Poza tym tokeny pewnie bedzie sie dalo tradowac, bo to zawsze zacheca do dotowania, ze mozna troche adeny miec na start.

Vakro

mariucha

Cytat: NOhope w Październik 05, 2010, 12:34:46 PM
Dotacja jest formą darowizny. Nie pobieramy żadnych opłat za prowadzenie serwera, a wpłaty w całości przekazywane są na utrzymanie łącz i maszyn, oraz modernizacje komputerów i urządzeń telekomunikacyjnych koniecznych do prawidłowego działania serwera.
Dotacja jako forma darowizny jest bezzwrotna, nie też jest formą kupna czegokolwiek na serwerze.

Maszyna serverowa stoi w OVH jak widac:

C:\Documents and Settings\tracert server.allseron.com

Trasa śledzenia do server.allseron.com [94.23.225.85]
przewyższa maksymalną liczbę przeskoków 30

1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  monki.inet [10.9.35.240]
  2    <1 ms    <1 ms    <1 ms  aqh137.internetdsl.tpnet.pl [83.17.167.137]
  3    29 ms    24 ms    24 ms  bialy-ru1.idsl.tpnet.pl [213.25.2.157]
  4    23 ms    24 ms    23 ms  bialy-r1.tpnet.pl [80.49.0.125]
  5    27 ms    27 ms    36 ms  war-r4.tpnet.pl [194.204.175.29]
  6    73 ms    49 ms    65 ms  pos0-5-1-0.ffttr1.FrankfurtAmMain.opentransit.ne
t [193.251.250.109]
  7    46 ms     *        *     fra-5-6k.de.eu [91.121.131.57]
  8    54 ms    60 ms     *     vss-2-6k.fr.eu [94.23.122.117]
  9    54 ms    55 ms    54 ms  ns208633.ovh.net [94.23.225.85]

Śledzenie zakończone.

C:\Documents and Settings

Zatem pytam się w jaki sposób partycypujecie w kosztach utrzymania łącz do serwera i tych "urządzeń telekomunikacyjnych"?
Czyżbyście modernizowali łącza, które są własnością firm telekomunikacyjnych polskich, niemieckich i francuskich, których nazwy znajdują się powyzej?
Tu jest oferta OVH.

http://www.ovh.pl/produkty/oferty_dedykowane.xml#

Gdzie tam jest mozliwosc modyfikacji maszyny? Kazdy wie, że w OVH jaka maszynę sobie wybierzesz na starcie to taką bedziesz miał, chyba ze kupisz sobie druga.
Myslę, że mijacie się z prawdą. Ot co

lex

Witam,

Oczywiście, część naszych maszyn stoi w OVH, co da się wyśledzić. Jednak development team korzysta z maszyny zlokalizowanej w Polsce, za nią stoją jeszcze 2 dodatkowe maszyny w celach zapasowych (kopie baz danych, plików). Ogólnie Allseron na chwilę obecną to 6 maszyn (3 serwerowe, 1 zajmująca się routingiem, 2 backup). Dotacje są przeznaczone na opłacenie wszystkiego (bądź części) niezależnie od tego, czy box stoi w racku we Francji czy w Polsce. Formułka o celu dotacji jest niezmienna od dłuższego czasu i raczej nie ulegnie zmianie, gdyż w przypadku zmiany operatora, nie wiemy, jak będzie wyglądał podział kosztów. Na koniec chciałbym powiedzieć, że w ovh mamy udział w opłatach za modernizację sprzętu/infrastruktury sieciowej poprzez uiszczanie opłat abonamentowych.

Pozdrawiam serdecznie,
LeX

mariucha

Aha to tak jak ja, ja tez zeby napisac tego posta korzystam z 3 PC-tów i mam 2 serwery dedykowane oraz niezależne łącza do nich, które sam położyłem, zatem proszę brać forumową o wsparcie bo w innym wypadku nic już nie napiszę.

DeryL

Serwer zapowiada się znakomicie jednak ta dotacja mnie troszeczkę odrzuca te bronie +20 i tokeny wiem że to wszystko trochę kosztuje i że serwer musi się z czegoś utrzymywać ale zdziwilibyście się ile gracz potrafi wydać na grę.Nie dość że l2 już jest jak star wars to jeszcze te świetlne miecze.No ale cóż na pewno wbije i zagram i wtedy się w 100% przekonam jak jest.