Cardinal - Poradnik, dyskusja flame

Zaczęty przez Alarion, Grudzień 06, 2010, 02:21:47 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Shiny

Pytanie... Lancer kox kleryka na 32 0 vit dostaje 0,18 za moba w EG sa jakies inne spoty? Kiedys bylo hardins, ale juz nie ma...
kkthxbye - Cardi - L2Sublimity [Hot Problems]

[Wspieram akcję WSKU]
[ENGLISH MOTHER F*****]

Alarion

tak jak ci w grze pisałem, sprawdź dobrze to hardins i death pass, bo tam moby się nei zmieniły z tego co mi wiadomo i na fretkach dalej można koksać ; )
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Shiny

Sa istotnie, ale jest ich znacznie mniej niz wczesniej :( Ale spoko... jest kama, jest jakis dps zeby mnie koxal wiec damy rade :D

[Wspieram akcję WSKU]
[ENGLISH MOTHER F*****]

Alarion

byle do 40, bo od H5 inqi jest już na 40 lvlu. Potem bierz kurkę ze sobą i koksaj. Wyexpiona kura będzie bardzo pomocna w PvP i czasem w PvE na bossach itd. a na lvlach +76 trudno wyexpić, chyba, że kupisz sobie po prostu już wyexpioną od kogoś ; )

Cat Drama Maker

Shiny

[Wspieram akcję WSKU]
[ENGLISH MOTHER F*****]

LentroN

Alarion masz jakis POV z Toba w roli głównej?
Jeśli tak,prosiłbym na PW lub tutaj.

Alarion

tak jak pisałem na początku poradnika mój ultra wooden PC (popytaj o wrażenia moich PT members, co sie stanie gdy oni giną na port spocie, a ja mam jeszcze 5-8 sec. czarny ekran...) nie pozwoli mi na frapsa.

Liczę na napływ gotówki po sesji pod koneic lutego i modernizuje kompa, to mzoesz sie spodziewac wtedy w ciągu kilku tyg. mojego frapsa ; )

Cat Drama Maker

AleUrwal

No to życzymy powodzenia w zaliczaniu sesji ;D

jac0l

Cytat: Shiny w Styczeń 29, 2011, 08:59:13 AM
Taki jest plan (zeby kupic ;p)
widac ze rosnie kolejny uber biszkopcik na rufkuoffu grać bez kury omg epiccccccc!
CytatGimnazjaliści moderatorami forum. To smutne.

Cytatserv na max 2-3h mam all +16 i co dalej

ChillenSaint

Cytat: jac0l w Styczeń 30, 2011, 12:19:38 AM
widac ze rosnie kolejny uber biszkopcik na rufkuoffu grać bez kury omg epiccccccc!

ty ja tez gram bez kury i jakoś nie narzekam?
L II status - retired
- 85/79/79/78 EE - l2ex - retired
- 85/80/79/75 Titan - l2ex - retired
- 80/80/78 BD/Bish/SH - Abyss x7 - retired
- 79/80/79 Sorc/WL/TH - Abyss x7 - retired

Nervoson

Cytat: ChillenSaint w Styczeń 30, 2011, 03:52:52 AM
Cytat: jac0l w Styczeń 30, 2011, 12:19:38 AM

ty ja tez gram bez kury i jakoś nie narzekam?
powinienes byl zaczac

Alarion

nie mówię o kurze stricte na PvP (chociaż czasem się zdarzały naprawdę długie PvP i te kilkaset MP zwrócone w czasie niego naprawdę się przydały) tylko przy wszelkiego rodzaju szybkich restach i regroupach przed kolejnymi PvP.

Gdy jesteście w mieście po jakimś PvP i cardi prawie bez many, jak i połowa DD, a EE musi jeszcze rebuffnać, to szkoda zabierać mu tą manę. Lepiej poprosić o mana gaina i kura na +75 zwraca gryząc NPC-a po +230 many. Ładuje ją do 60% i puszczasz invo.

Na dodatek kura w melee party ma jeszcze jedną zasadniczą zaletę na PVP:

Daje empa i BtS. Emp podnosi mi M atack o grubo ponad 1000 na full buffie,a to robi wrażenie w sile mana burnowania lub wchodzenia debuffów. Mając też BTS to jednak te około 1k dodatkowej many, które możesz sobie regnąć jeszcze przed PvP też się przydaje. Inna sprawa, gdy jesteś w Mage pt z OL-em, lub w CC razem z nim. Wtedy to tylko manodajka. 

Cat Drama Maker

ChillenSaint

ta kura to faktycznie czaasami by sie przydała, po sesji jak w koncu ogarne pa itd to moze sie wyexpi ją :p prędzej do koksu mi sie przyda niż do pvp :p
L II status - retired
- 85/79/79/78 EE - l2ex - retired
- 85/80/79/75 Titan - l2ex - retired
- 80/80/78 BD/Bish/SH - Abyss x7 - retired
- 79/80/79 Sorc/WL/TH - Abyss x7 - retired

nobody1

to jak z tymi certami dla bisha, bo miales dopisac, ale chyba zapomniales przynajmniej ja nic na ten temat nie zobaczylem.

myha

Auto Giełda:
http://mmoto.eu

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Alarion

dokładnie tak. muszę poradnik lekko zaktualizować i zacząć po mału pisać 3 część, tylko po sesji ; )

Cat Drama Maker

Rickert

Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

Alarion

bo niesamowicie zwiększa twoje survi na PvP i oly?

Wprawdzie nie możesz się wtedy healować, ani nikt inny ciebie (chociaż to ty się główniesz healujesz), to masz czas by zarzucić mass block WW/shield i podbiec na dogodną pozycję np. blisko swoich DD/disco. Przeciwnicy z kolei tracą cenne sekundy spamując DPS w ciebie, a część nawet może sobie zmieni target, myśląc czasem, że odpaliłeś swoją 10 sec celkę.

aaa i jeszcze 1):

Kiedy masz celkę z suby działa na ciebie (i innych z tą celką) balance life : )

Cat Drama Maker

Xaxunio

Alarion mam nadzieje, że uwzględnij w opisie nowe skille takie jak np. Chain Heal i użycie celki. Byłyby to pomocne informacje  :P
Nudzi ci się?

Kliknij i pomóżA jak mi chcesz pomóc to tu kliknij http://amorion.pl/?p=2585
http://r14.bloodwars.interia.pl/r.php?r=83836
:P

Pomógł ci ktoś na forum? Podziękuj.
Albo będzie taki cuś:

Cytat: PuFF w Marzec 07, 2011, 09:45:23 AM
wypisałem certy do pve jak i pvp :) i kurfa + nie dostałem !
//No dobra, masz plus :P Pytającemu to się przyda. Apocalyptik
:dw_4_3:

nobody1

http://img109.imageshack.us/i/augu.png/

dostalem taki skill z augu, potrzebuje info jakie atri pod to robic.

Leeyon

l2 eu Core player...

Alarion

Updated 19.02.2011. Wszystkie zmiany są zaznaczone kolorem Fioletowym. Wystraczy tylko sprawnie przewinąć cały ten wall of text, bo kolorek rzuca się w oczy. Są to dopisane brakujące aspekty (Sety S84, Certy z suby, Jew), kilka komentarzy w związku ze zmianami w H5 part 1-4 (np. Dynasty jest już S grade setem, co ułatwia nam dylemat, czy wytrzymać do 80 lvla w DC robe secie, pare słów o bindach) i kilka nowości, jak końcówka posta (co powinien mieć każdy Cardi ze względu na ułatwienia w H5) i opis w sekcji skilli dot. analizy i użycia Chain heal'a/

Na dniach będę zabierał się za 3 część poradnika dot. Mass PvP (względnie krótko) i oly (dosyć obszernie). Poprawioe również kilka pierdół i delikatnie estetyka i przejrzystość : )

Zachęcam do lektury, jeżeli ktoś jeszcze nei czytał, tudzież krótkiego zapoznania się ze zmianami. Oraz oczywiście ew. komentowania : >

Enjoy!

Cat Drama Maker

Draves

Krótko i na temat: Najlepszy poradnik jaki widziałem, graty. Zajebiste..
"To moja wiara sprawiła, że się rozwijam i zmieniam ludzi szanuje, doceniam, nie oceniam złych czynów. Z dala od skurwysynów czerpiących siłę z upadku"

Ja jestem Fuer grissa ost drauka.

pokit

CytatMinimalna szansa wejścia KAŻDEGO debuffa/efektu to 10%. Maksymalna szansa to z kolei 10%

90%*

Ja bym się nie bawił w szukanie nuka poniżej S80 (ja już wydałem 1,2kkk i dalej nic), jest to cholernie droga inwestycja a z S grade to i tak szału na oly nie zrobimy.

Alarion

Cytat: pokit w Luty 19, 2011, 08:28:08 AM
CytatMinimalna szansa wejścia KAŻDEGO debuffa/efektu to 10%. Maksymalna szansa to z kolei 10%

90%*

Tak, oczywiście, zwykła "literówka", bo pisałem trochę późno, już poprawione ; )

Cytat: pokit w Luty 19, 2011, 08:28:08 AM
Ja bym się nie bawił w szukanie nuka poniżej S80 (ja już wydałem 1,2kkk i dalej nic), jest to cholernie droga inwestycja a z S grade to i tak szału na oly nie zrobimy.

Widzisz, myślałem nad tym chwilę i sądzę, że mimo wszystko tak jest ok. Dlaczego?

Cały mój poradnik rozbija się raczej o lekko podrzędnego cardiego, który umie zarobić sporo gotówki, ale nie kupuje adeny i nie napierdziela w L2 więcej jak 4h dziennie 4-5 dni w tygodniu. Z czym to się je?

Szukanie augu w S grade, to koszt około 500k na każdą próbę, która obejmuje włożenie i wyciągniecie SA (włożenie to jakieś ~100k, zdjęcie to ~400k). Z kolei ta sama procedura w S80 (Icarus spirit) to zabawa w sumie ponad 1kk na 1 próbę. 2 x drożej. Statystycznie z tego co zaobserwowałem (nie wiem jaki wpływ mają poszczególne grade'y LS-ów, bo ja np. między mid a zwykłymi różnicy nie widzę) to na znalezienie augu ludzie zużywają coś miedzy 100-150 LS-ów. Oczywiście to nei jest reguła, bo 1 znajdzie za 1 LS-em, a inni włoży 300 i nei znajdzie. To tylko moje obserwacje po rozmowach z ludźmi, którzy takiego augu szukali.

Co się liczy na oly? Na oly w 90% liczy się kite połączony z mana burnem. Gdy enemy ma wpakowanego block WW i jest bez many, to nawet S grade AM-ka wystarczy by go już dobić. Oczywiście, fajnei by było mieć to samo od razu w Icarusie, ale policz sobie Pokit, ile wydałbyś ty szukając nuka w Icarusie. Stać cię na to? Mnie by nie było ; )

Dlatego podsumowując, na podstawy oly i jakiegoś skromnego ganku w terenie w duo/trio, AM-ka/Phantom z augu i 150 atri styka zupełnie. Gdy założysz już min S80 set, do s84 masz jeszcze daleko (w co wątpie w tej kronicie) to możesz szukać 2 augu wcześniej. Wszystko rozbija się o ilość posiadanego hajsu. Suma sumarum i tak by ownić na oly musisz mieć min 3 nuki w 3 różnych (najlepiej min s80) broniach xD

Cat Drama Maker