L2 AssassiN Low Rate x8 - Gracia Epilogue

Zaczęty przez Jumanji, Listopad 11, 2010, 01:37:08 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

drezyna

Cytat: Naito w Grudzień 05, 2010, 11:07:02 AM
(...) nie zapomniane.

Administrator gimnazjalista - do czego to już doszło ...

L2 jest JUŻ nudne jak flaki z olejem - wbić 80+ lvl, wyfarmić sprzęt i PvP, ale ileż można? A co jak ktoś nie lubi PvP? [zostają lolowate instancje zerżnięte z różnych innych gier MMO albo farmienie do ****ej śmierci, tylko po co?].
Zresztą widać, że L2 przestaje już bawić po sytuacji na serwerach oficjalnych - na EU i US razem gra tam nie więcej jak 8-10k graczy [Liniedża ratuję już tylko rynek azjatycki, na którym jeszcze jakiś online jest].

Laner

Cytat: drezyna w Grudzień 05, 2010, 01:22:38 PM
Cytat: Naito w Grudzień 05, 2010, 11:07:02 AM
(...) nie zapomniane.

Administrator gimnazjalista - do czego to już doszło ...

L2 jest JUŻ nudne jak flaki z olejem - wbić 80+ lvl, wyfarmić sprzęt i PvP, ale ileż można? A co jak ktoś nie lubi PvP? [zostają lolowate instancje zerżnięte z różnych innych gier MMO albo farmienie do ****ej śmierci, tylko po co?].
Zresztą widać, że L2 przestaje już bawić po sytuacji na serwerach oficjalnych - na EU i US razem gra tam nie więcej jak 8-10k graczy [Liniedża ratuję już tylko rynek azjatycki, na którym jeszcze jakiś online jest].

Sorry bro, ale w l2 gra się właśnie tylko dla PvP, sam sprzęt jest tylko środkiem do celu. Grasz w l2 żeby farmić? chyba Ci się gry pomyliły, jeśli chcesz sobie zabijać mobki i rozwiązywać interesujące questy to polecam np. serię Gothic (3 nie widziałem, ale 1 i 2 są świetne).
Jakoś ruski off trzyma się całkiem dobrze, więc co jest nie tak?

drezyna

A czy ja gdzieś napisałem, że lubię farmić?
Sam gram w L2 dla PvP ale MNIE to już powoli zaczyna nudzić. Gdybym np. miał teraz zacząć grać, od początku, na nowym serwerze z ratami do ~x20 to bym to olał i poszedł na jakiegoś dobrego, konkretnego HRa, bo po co się męczyć, nolajfić tygodniami jak mogę mieć to samo w ciągu kilku dni.

Co do ruskiego offa, to przecież tam też jest kilka serwerów i na każdym maksymalnie 3-4k graczy - obecnie co druga, DOBRA, darmowa gra MMO ma kilkaset razy większy online.

Jedyny dobry Gothic to dwójka, reszta, na czele z trójką ssie. :P

Haseo

I tak jak temat schodził na 'psy' to teraz jest na poziomie 'bezdomnego kundla'.

Serwer sucks i nie polecam. Jeśli w temacie już rozwinęła się dyskusja na temat innych gier RPG to znaczy, że serwer zamarzł, a maszyna serwerowa jest przywalona śniegiem i ptasimi odchodami.

Ryane

To nie jest temat o Diablo i Gothicu. Posty usuwam, a temat o tych grach mozecie zrobic sobie tutaj

Izualos

W sumie dobrze że nie czytałem tych postów bo chyba bym po przeczytaniu nie wbił na serwer.Gram z kilkunastoma znajomymi od około 2 tygodni na tym serwerze i ogólnie mam pozytywne wrażenia.Fakt faktem online nie powala i to jest ten jeden minus serwera (ale to już w gesti graczy).Natomiast podoba mi się podejście administracji i ogólna atmosfera.Jeśli mógłbym coś życzyć na nowy rok to zwiększonego online i cierpliwości

Naito

Cytat: Izualos w Grudzień 10, 2010, 01:32:53 PM
W sumie dobrze że nie czytałem tych postów bo chyba bym po przeczytaniu nie wbił na serwer.

Skąd wiesz, że byś prawdopodobnie nie wbił, skoro nie czytałeś ?
Zapraszam na serwer Team Speak 3 - Dead Echo - Community of Gamers - Adres: deadecho.pl

W Lineage 2 gram na serwerze: EU Core | Nick: Naito | Clan: BlackSwans

ONYX2

Niestety, połowa informacji to złośliwość osoby, która nie wiem dlaczego tak najeżdża na serwer. Jednym mankamentem jest online, ale prawdą jest, że działa sporo rzeczy i administracja poprawia błędy. Ja sam się zastanawiam czy WIPE by nie pomógł serwerowi. Bo fakt faktem serwer jest dobrze przygotowany. I kolejne uruchomienie na pewno by mu przyniosło wiele dobrego. Ale chyba administracja tego serwera nie popiera takiego rozwiązania. Ktoś powiedział na serwerze, że admini powiedzieli, że serwer będzie stał do ostatniego gracza, i póki ktoś będzie tu grał to serwer będzie rozwijany, bo serwer jest dla graczy.

Wynika z tego, że raczej serwer nie zniknie. To dobrze.

Żałuje tylko, że nie ludzie nie doceniają to co jest dobre i wiesza się na serwerze psy.

W sumie może i zachęcam do serwera, ale nie mówię tego bez kozery. Nie można oceniać serwera przez pryzmat tylko online, ale też nie mówię, że jak jest niski online to wspaniała sprawa.

Ale z drugiej strony zastanawiam się dlaczego ludzie idą tylko na nowe serwery, które mają więcej bugów. A może każdy liczy na wykorzystywanie bugów do własnych celów. Ja zaczynam uważać, że serwery stojące dłużej na rynku, mają większą szanse na lepszy rozwój oraz więcej rzeczy lepiej działa. Taka jest tendencja na rynku. Nie wiem co jest ważniejsze czy online czy działanie serwera, ale najwidoczniej się mylę w tym przypadku. 

L2 Official Franz/Naia: Necro/Soultaker 76
L2 Official Franz/Naia: Spoil 70

TO JEST CZAD: http://www.lineage2.com/gd/
NEW ENGINE.

Lineage® II: Goddess of Destruction™, the largest ever content update to the immersive fantasy MMORPG of elite PvP combat, maximizes your fun. Fight in stylish and lively battles with new powerful classes and skills. Take your character to new heights with 14 more levels. Play time to achieve endgame level speeds up dramatically. New group features like the party match system and revamped group sizes and character.

Linthar

Wielu podkręca zaczynanie od nowa ;f

Hoshi

Jakby zrobili wipe i dali raty 10-15x bez buffera i mp potek, to moze troche ludzi by wpadlo. Takie moje zdanie.
Jak chca przyciagnac se ludzi to niech zrobia ankiete czy cos dla ludzi ktorzy obecnie tam graja, czy chca wipe czy nie, do tego odpowiednia reklama i na nowym starcie mogloby sie troche ludu pojawic ;)

ONYX2

Też mi się wydaje, że propozycję Wipe na serwerze to podkręcanie tylko, ale jak ma to poprawić online to jestem za tym. Ale z doświadczenia wiem, że WIPE powoduje, że serwer staje się niestabilny.

Dlaczego tak myślę? Bo tak czy siak zrobienie WIPE powoduje, że nie ma się dobrego zdania o serwerze i ma się haka na serwer.

Co powie taki gracz jak ja? Ja bym zobaczył, że tu robią WIPE to nie ma co grać bo za 3 miesiące znowu zrobią WIPE, szkoda moje czasu.

Dlatego trochę rozumię administrację tego serwera, że nie chcą zrobić takiego rozwiązania jak WIPE.

A dla gracza to chyba super informacja, że nie straci tego co wypracował przez tygodnie czy miesiące. PRAWDA?

NEW ENGINE.

Lineage® II: Goddess of Destruction™, the largest ever content update to the immersive fantasy MMORPG of elite PvP combat, maximizes your fun. Fight in stylish and lively battles with new powerful classes and skills. Take your character to new heights with 14 more levels. Play time to achieve endgame level speeds up dramatically. New group features like the party match system and revamped group sizes and character.

Hoshi

Moze troche prawdy w tym jest, ale gdyby po wipie sie okazalo ze przy nowym starcie jest 400+ osob, to zapewne bys sie cieszyl ze takie rozwiazanie wybrali i nie rozpatrywal bys tego w kategorii faila servera :) A i przyjemniej by Ci sie od nowa wszystko robilo gdy wiedzialbys ze przy tym mozesz miec troche pvp i zabawy :)
Nowy start praktycznie zawsze przyciaga chociaz troche osob, a moim zdaniem obecnie nie ma co sie ludzic ze nagle na server ktory stoi miesiac czy 1,5 wbije 200 czy 300 osob, ktore maja swiadomosc ze inni biegaja w dynasty i z epikami.

Naito

Jeżeli ktokolwiek rozmawia o WIPE serwera, a w szczególności osoby go od dłuższego czasu broniące, to nie wiem jak wam ale mi wydaje się, że to co mówił Haseo zaczyna mieć sens. Czytając jego posty w tym temacie wyraźnie można z nich wywnioskować, że na serwerze nie jest za dobrze, a gra na nim może okazać się bezcelowa. O czym sam wspominałem biorąc pod uwagę to co i jak jest na chwilę obecną.

No, ale nie o tym chciałem napisać. Jeżeli na serwerze jest tak jak jest i nie jest to spowodowane brakiem zaangażowania administracji w serwer, która za wszelką cenę chce jego rozwoju i broni się jak może przed wipe, to wymuszone skorzystanie z tej opcji nie będzie czymś czego normalny człowiek nie zrozumie. W końcu nic nie trwa wiecznie, pomimo tego że chcielibyśmy aby tak było...
Zapraszam na serwer Team Speak 3 - Dead Echo - Community of Gamers - Adres: deadecho.pl

Izualos

CytatSkąd wiesz, że byś prawdopodobnie nie wbił, skoro nie czytałeś ?

Odpowiedz jest prosta zacząłem czytać ten topik jak już wbiłem na serwer  :oops: i chciałem sprawdzić czy administracja reklamuje ten serwer.Ja nikogo do niczego nie namawiam chcesz grać na serwerze - wbijaj, nie chcesz to wolny kraj i każdy ma wybór.
Forum (w tym przypadku L2) ma za zadanie wymieniać opinie dlatego napisałem wcześniejszy post nie jestem klakierem nikt mi za to nie zapłacił.
A tak na marginesie szanuje wszystkie opnie moich przedmówców ale nurtuje mnie jeden fakt:
Naito jesteś administratorem tego forum czyli defacto "najwyższą instancją" więc forumowicze(zwłaszcza ci młodsi) na twoje posty zwracają większą uwagę a jak piszesz:
Cytateżeli ktokolwiek rozmawia o WIPE serwera, a w szczególności osoby go od dłuższego czasu broniące, to nie wiem jak wam ale mi wydaje się, że to co mówił Haseo zaczyna mieć sens. Czytając jego posty w tym temacie wyraźnie można z nich wywnioskować, że na serwerze nie jest za dobrze, a gra na nim może okazać się bezcelowa. O czym sam wspominałem biorąc pod uwagę to co i jak jest na chwilę obecną.
nie uchodzisz w tych słowach za osobę bezstronna co jest główną cechą administratora.Pomijam to że wspierasz inny projekt,o konkurencji jaka by nie była mówi się dobrze albo nie mówi się nic

Naito

Żaden prywatny serwer do lineage2 nie jest konkurencją dla naszego forum.

briann1974

Myślę, że nie chodzi o to, że server jest konkurencją dla tego forum, a o fakt, że główny administrator tego forum pracuje i wspiera projekt MMORPG. Ale oczywiście każdy ma do tego prawo i nie neguje tego. Zabija to może trochę bezstronnicze podejście forum, ale nie mi to oceniać.

Ja do Ciebie Naito nic nie mam, cieszę się, że jest taka osoba, która prowadzi i reklamuje Lineage II, w jakiej by to formie nie było.

Gdybym miał taką możliwość jak MMORPG czy Cerberus wszedł bym też w taką kooperację z tym FORUM, bo to idealny układ. Jeżeli byłaby taka możliwość to ja otwarty jestem na propozycje.

Pytanie tylko jakie są możliwości, aby podjąć wspólną współpracę.

Naito

Polgara nie jest głównym adminem tego forum, natomiast ja nie mam nic wspólnego z projektem l2mmorpg i nie reklamuję go nigdzie. Jedyne co zrobiłem to przygotowałem portal i forum dla tego serwera, po czym z niego dawno temu odszedłem co widać nawet z zakładce "team" na stronie.

No ale to nie temat serwera l2mmorpg, więc nie ma potrzeby o nim pisać.

Jumanji

Naito, mam więką prośbę do Ciebie. Niniejszy temat został założony przez gracza i nie mamy możliwości wyedytowania tematu. Stąd gorąca prośba.

Czy jest możliwość przepisania tego tematu na mnie tak, abym mógł zmienić temat i poprawiać w pierwszym topiku prezentację i informację o serwerze. Jak zwrócisz uwagę nasza prezentacja jest dopiero w dziesiątym temecie tego topiku.

Daj znać czy jet sansza na przepisanie prawa do tego topiku, albo założenie nowego z przepisaniem wszystkich informacji o serwerze do nowego topiku.
Szlachetny człowiek wymaga od siebie, prostak od innych. Największym powodem do chwały nie jest to, że nigdy nie upadamy, ale to, że potrafimy się po upadku podnieść.   FORUM: http://teamspeakserver.pl/forum

Naito

Zrobione i popraw przy okazji temat, tak aby był zgodny z regulaminem tego działu.

Jumanji

DZIĘKUJĘ !!!

Temat zmieniony i nieznacznie poprawiona prezentacja.

Szlachetny człowiek wymaga od siebie, prostak od innych. Największym powodem do chwały nie jest to, że nigdy nie upadamy, ale to, że potrafimy się po upadku podnieść.   FORUM: http://teamspeakserver.pl/forum

Jumanji

Mamy grudzień w pełni oraz zimę za oknem. Z tej okazji na czas zblizajacych się Świąt na serwerze jest uruchomiony świateczny event z Mikołajem.

LelOO

mógłbym prosić o jakieś info na temat online na serwerze, czy są jakieś większe klany rywalizujące ze sobą, jak wygląda sprawa z dual boxem ?? czy na serwerze jest zapotrzebowanie na suporty, czy każdy biega z swoim na plecach ??

Jumanji

Leloo uczciwie mówiąć, nie ma dużego online. Jeżeli masz tylko ochotę grać na tym serverze zapraszam. Jeżeli masz ochotę pomóc serverowi zapraszam. Dualbox na serwerze jest dozwolony.

ONYX2

Plotki po ludziach i FORUM chodzą, że coś ciekawego planujecie? To prawda?

NEW ENGINE.

Duralex