Error--->No VIDEO

Zaczęty przez Dark Avanger, Grudzień 06, 2010, 12:28:18 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dark Avanger

Mam do was sprawę. Postanowiłem zagrac na serverze L2, ale wyskakuje mi error no video... :x :x :x

2010.12.6 12:17:09
CPU : AuthenticAMD  AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ @ 1811 MHz 511MB RAM
Video : No Video
PosCode : LS1(152) 0:0:0 1/0 [395]

General protection fault!

History: FL2GameData::LoadL2DataBin <- FL2GameData::ObsceneDataLoad <- FL2GameData::Load <- UGameEngine::Init <- InitEngine

I gdy nacine "OK"

Wyskakuje:
Instrukcja spod "0x10903dc2" odwołuje sie di oamięci pod adres"0x07657a44" .Pamiec nie może byc"written" kliknij przycisk "ok" , aby przerwac dzialanie aplikacji

Co mam zrobic?? ?? :?

Tirius

Po pierwsze - przenoszę - zły dział, po drugie zmień nazwę topicu na adekwatną (opisującą chociaż w małym stopniu istotę problemu)
"Oto i on, boski prototyp,
Mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji,
Zbyt pokręcony by żyć i zbyt rzadki by umrzeć."

Jegred

Zadam idiotyczne pytanie:
"W folderze przykładowym c:/gry/LineageII/system/l2.exe
Na pewno folder z którego odpalasz L2.exe ma nazwę system?

Serwer na który próbujesz wbić to L2Elysian?

Dark Avanger

No to tak chce zobie zagrac na serverze angakaran. Jest to server Gracia epilogue a ja mam freya.sciaglem patcha i wszystko powinno dzialac.Ale nie dziala.Wchodze w L2---->System-->L2 i mi error wyskakuje.

Jegred

Spróbuj jeszcze raz. Tym razem updatera kładź do jakiegoś folderu na pulpicie i tam zrób update, aby nie zaśmiecać sobie klienta.
Następnie wybierz tylko folder system, skopiuj do folderu gry i spróbuj jeszcze raz.
Upewnij się czy już nie masz zaśmieconego klienta, odpal jakiś inny serwer, jeśli działa to znak że problem masz tylko z tym serwerem.
Parę sekund wcześniej odpalałem go też i nie mam większych problemów.

Dark Avanger

To samo ;/ Juz usuwalem sterowniki karty grafocznej i instalowalem od nowa.To samo z directx robilem

Kamal

Dark Avanger

Kamal

Pobrać .NETy od 2.0 do 3.5, jak nie zadziała to szukamy dalej

Acid

Sprawdzałeś czy widać grafikę np w Evereście?

Ryane

Dzisiaj sprawdzalem l2neta na takim serwerku i mialem to samo. No Video moze pisac, malo kiedy to jest zrodlem problemu.
Ja mialem dzisiaj ten blad gdy podmienilem stary folder system z patchem do serwera. Wystarczylo usunac stary folder system, wkleic nowy (patch do serwera), uruchomic przez l2.exe i juz wszystko fajnie dzialalo :)

szponiasty

Cytat: Ryane w Grudzień 07, 2010, 09:40:56 PM
Dzisiaj sprawdzalem l2neta na takim serwerku i mialem to samo. No Video moze pisac, malo kiedy to jest zrodlem problemu.
Ja mialem dzisiaj ten blad gdy podmienilem stary folder system z patchem do serwera. Wystarczylo usunac stary folder system, wkleic nowy (patch do serwera), uruchomic przez l2.exe i juz wszystko fajnie dzialalo :)
Zawsze trza usunąć (albo gdzieś przenieść) stary katalog system. Bo są tam m.in. pliki z danymi skompilowanymi przez klienta pod konkretną kartę graficzną, i jej konkretne shadery i ustawienia. Co zreszą napisane na stronie sterwera ;)
Oj tam oj tam