Ulepszanie kryształami B grade

Zaczęty przez duzydamian, Grudzień 16, 2005, 10:17:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

duzydamian

No więc mam następujący problem.
Gram na Hobby serwer i można sobie kryształami broń ulepszać.No i tu sie pojawia problem.W Gludio(lub Gludin nie pamietam)u kowala można sobie ulepszyć broń D grade i C grade.KOnkretnie chodzi mi o fisty,bo u tego kowala z C grade są tylko dwa rodzaje.No i tu sie pojawia pytanie gdzie można ulepszyć na lepsze C grade i czy można za pomocą kryształów B grade ulepszyć broń na B grade,a jeśli można to gdzie.

Luno

Po pierwsze 'ulepszenie' nazywa sie Special Abblitity. Potrzebujesz do tego konkretnego (red,green lub blue) soul crystal i  to w dodatku na pewnym poziomie. Zeby zdobyc soul crystal to musisz wykonac najparwdopodoniej jakiegos questa , lub mozna gdzies kupic (nie znam twojego serwera). Potem musisz wylewelowac krysztal do odpowiedniego poziomu. Robisz to uzywajac go podczas bicia mobkow. A to, gdzie mozesz ulepszyc, to pytaj GMow na swoim serwerze.

duzydamian

Na tym serwie możesz ulepszać broń kryształami D,C,B garde,a z A sie nie spotkałem.I to sie bez niczego robi u kowala.Nie trzeba robić żadnych questów i można se ulepszać broń.Dzięki za pomoc i zapytam sie jakiegoś admina gdzie to można sobie zrobić

Cyceron

Cytat: Luno(red,green lub blue) soul crystal
tego znalezc nigdzie nie moge moze chodzi ci o broked seal stones? juz sam nie wiem czy w l2 sa soule bo na titanie nie widzialem...

Abramek

Red, green, blue soul crystale na pewno są na serwerach Idragon (myślę że na każdym z trzech). Dostajesz je w gildii magów w Aden za 50k SP jeden. Bijąc odpowiednie mobki nabijasz lvl kryształka do 10-jeżeli kryształek pęknie to po jabkach :(

Za pomocą tych kryształków możesz enchantowac broń np. sztylet z focusem wow

Cyceron

Slyszalem ze u blaksmitha z matsow sie robi.

Cytat: AbramekBijąc odpowiednie mobki nabijasz lvl kryształka do 10-jeżeli kryształek pęknie to po jabkach Sad
Ale jak bijesz? Krysztalkiem czy co? Bo nie rozumiem tego :/...

CytatZa pomocą tych kryształków możesz enchantowac broń np. sztylet z focusem wow
I nie pizknie? Bo zwojami to wiadomo...trzeba miec fart... Co tym duzo mozna czy tak raczej... Mowta co i jak...

Luno

Lewelowanie krysztalkow:
uderzasz moba, jak ma mniej wiecej pol hp, to uzywasz na nim krysztalka, tak jak normalnego skilla (najlepiej ustawic sobie w pasku skrotow go), krysztal albo absorbuje dusze z potworka, jak go zabijesz, albo nie. (czesciej nie). Krysztal oczywiscie moze peknac podczas lewelowania.

Cyceron

A czy enchantowanie nimi jest bezpieczniejsze niz zwojami?

Luno

ehm, Sa dwa rodziaje enchantu.
1. Enchantujesz zwojami (bezpieczne do +3). Wtedy bron ma w opisie +liczba, gdzie liczba oznacza, do ilu udalo ci sie enchantowac. Bron wtedy zystkuje dodatkowe p.Atk.
2. Enchant za pomoca soul crystals (mozesz nadaci broni tylko jedno SA, nie ma zadnego niebezpieczenstwa przy tym) - inaczej zwane SA (Special Abbility). Bron dostaje dodatkowe wlasciwosci, ktore maja ileś procent szans na ukazanie sie podczaws walki bronia. Tutaj masz liste dostepnych SA dla kazdej broni, wraz z krysztalem, ktory potrzebujesz do tego, zeby nadac dane SA:

http://lineage2.free.fr/v2_armes_sa.php

Cyceron

Czyli dla mnei nie bardzo bo nosze duale i zara bede a grade, a tam tego nie ma...

piekar

duale A grade... ? dobrze sie czujesz ?

Cyceron

Cytatduale A grade... ? dobrze sie czujesz ?
no wlasnie nie chory jestem dzieki, ze pytasz.
A tak wlasciwie o co ci chodzi z tymi dualami A grade?
Mi chodzi o soul crystals, ze nie ma a grade...

Raiden

a jemu chodzi o to że nie wierzy że masz duale a grade- dla sprostowania, piekar- cyceron(o ile sie dobrze orientuje gra na l2extreme titan gdzie raty są 3x   więc nabicie lvla i kasy do agrade to nie jest żaden problem) a ty pewnie grasz na jakimś serwie z low rate