Odp: /epic phail - Shoutbox

Zaczęty przez RazielIII, Grudzień 27, 2010, 03:13:24 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Draghar

Cytat: Thombstone w Styczeń 24, 2011, 07:22:19 PM
rollbacka nie bylo bo tak to by mi coflo postac

CytatOne of SSD crashed in datacenter. Most of chars have rollback on different time.

Jednak był ;)

156

Ano był... wczoraj zrobilem 2 postacie 40 + z profkami dzis odpalam l2 na jednej 10lvl a na drugiej polowe q do zrobienia  QQ

Pumas

9,2k online o 23:00 polskiego czasu w poniedziałek :X
Cytat: RazielIII w Styczeń 23, 2011, 04:24:15 PM
a bylo 10k  :D
słyszałem że kiedyś na dexie było aż 1k

RazielIII

szkoda ze l2net pokazuje niecale 5k
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

russek

Cytat: Paskudny w Styczeń 24, 2011, 07:32:51 PM
Cytat: Prokrastynator w Styczeń 24, 2011, 04:39:38 PM
Cytat: wenth1 w Styczeń 24, 2011, 04:01:32 PM
Poszukuje mapki gdzie moge wpisac nazwe moba i pokaze mi gdzie one sie znajduja.
Kesha Dire Wolf <- Tego szukam, ktos mowil ze na tym sie da niezle spoilowac CBP i SOP, chcialem wytestowac

dało sie do interlude, na gf jesli sie nie myle lipnie tam już leci
wszystko zależy od tego jaki administracja to ustawi ze spoilem  hahaha

na godzinę się robi jakieś 500 cbp

Pumas

Cytat: RazielIII w Styczeń 24, 2011, 11:07:17 PM
szkoda ze l2net pokazuje niecale 5k
spoko. na dexie ciągle siege to 2pt vs 2pt
Cytat: 156 w Styczeń 24, 2011, 08:34:12 PM
Ano był... wczoraj zrobilem 2 postacie 40 + z profkami dzis odpalam l2 na jednej 10lvl a na drugiej polowe q do zrobienia  QQ
wie ktoś dlaczego zrobili rollbacka?

RazielIII

Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Rickert

To ja mam więcej na ruskim mid rate z dotą na wszystko. :o
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

RazielIII

Cytat: Rickert w Styczeń 24, 2011, 11:31:15 PM
To ja mam więcej na ruskim mid rate z dotą na wszystko. :o
tak, jeszcze mi napisz ze na przecietnym l2j z 300 on masz wiecej

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Rickert

No, na cerberusie. Ale w8.. cerberus > dex. Więc.. wychodzi, że dex jest jeszcze gorszy niżeli polskie privy. :/

RazielIII

chyba cie glowa chlopczyku boli

edit: dawaj jakiegos screena z siege, napewno masz chociaz 1

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Rickert

Cytat: RazielIII w Styczeń 24, 2011, 11:34:27 PM
chyba cie glowa chlopczyku boli
Stromg.

Anyway rozumiem, to boli. :/

RazielIII

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Rickert

Zaraz napiszę do kumpla o jakieś, uno secundo.

RazielIII

dobry l2j-lag
Cytat: Jacky w Styczeń 25, 2011, 12:45:31 AM
As we reported to the server stuff, Antharas had really weird behavior yesterday, spawns too early after "earth shaking" after 5 mins dissappeaering than about 25 mins spawning again but porting all ppl outside, staying inside cave and anybody could enter, meanwhile it was reported maybe Lagys did some quick fix or something, and after 3rd port inside Antharas didnt spawn at all just ppl get port out of cave. I would like to see some explanation what is happening with mobs DB on 5x and how it can be/will be fixed, thx in advance...going to sleep now since its too late now to stay and watch if somebody isnt trying to ninja port inside again and kill bugged Antharas. Thx in advance for some reasonable replay.

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

kazuPwNz

to x5 na x15 dziś działał bez problemów :p
Aerith - saggi 78
Nanaki - gh 78
Celes - swm 79
rpg club x5 - gh 85
rpg club x15 - mm 85

the end

HellSign

Cytat: Rickert w Styczeń 24, 2011, 11:40:35 PM
Zaraz napiszę do kumpla o jakieś, uno secundo.

Cerberus to nie polski serwer, to serwer międzynarodowy.

5-8 Party TheOthers zmiotło by wszystkie klany z Firepointa na raz. Dex jest/był bardzo dobrym serwerem, spadł w momencie kiedy pojawiły się pliki gracia final, ale już wszyscy zapomnieli jakie grały tam klany, jakie było community, kiedy wchodziło interlude, hellbound a inni na c5/int siedzieli albo L2j na których nic na lvlach 76+ nie działało.

Nikt nie pamięta, że Dex to serwer, który potrafił utrzymać (x4 - 4000 Online, x9 - 3000 Online), bez dotacji, bez korupcji, bez problemów, bez wipe'a (był tylko jak wchodzili na c4, a już wtedy było 2000 - 2500 Online).

No, ale żyjcie swoimi przekonaniami, DEX zawsze będzie epic serwerem, a jedyny FAIL to było udawanie kradzieży przez OOC, które musiało znaleźć pretekst do przejścia na rpg, trochę bugów itd.

RPG jest lepszy, ale to że Mercedes jest zaczepisty, nie znaczy że nie można pojeździć Oplem Astrą.

Poza tym RPG też się powoli przejada, Hellbound jako jedyna opcja zdobywania ekwipunku nie jest zbyt ciekawa, a poza tym gra nastawiła się na głupie CP i zamiast czerpać zabawę to wyrobiła się część społeczeństwa, które grę traktuje jako obowiązek, nie ma Ciebie w grze? Cya GL&HF, a o ile na >HB <Epilogue da się to przeżyć to na GF już nie, a sama gra już super zaczepista nie jest - taka prawda już niedługo będą o wiele lepsze, ratują się wprowadzaniem zmian rodu z WoWa itd.... ale koniec końców Orginał jest tylko jeden

Na cerberusie Rickert wcale tak fajnie nie było, nie wiem czy grałeś, ale ja osobiście grałem tam w BMFie i był to top klan na serwerze co świadczy o zaniżonym poziomie community, były jazdy z s4, vitem, lagami itd. - nie wszystko złoto co się świeci, zresztą aktualnie to tam żaden ciekawszy klan nie został(zlepki tego co nie miało chęci lub czasu na zmianę serwera.
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

Rickert

Fajnie, o wspomnieniach można powspominać, ale dla mnie liczy się to co jest teraz.

Paskudny

Jakie znane klany grały na dexie ?  :o

Prokrastynator

Cytat: RazielIII w Styczeń 24, 2011, 11:32:55 PM
tak, jeszcze mi napisz ze na przecietnym l2j z 300 on masz wiecej

a wrath to nie przecietny l2j z 300 on?  :o
Cytat: Ulquiora w Luty 06, 2012, 07:53:20 PM
Zgłaszać trollowanie do moderatora trzeba. 55% tylko brakuje do zablokowania konta Prokrastynator'owi

Prov

"Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."
Prov - Feoh -  SixthSense™

Alarion

Cytat: HellSign w Styczeń 25, 2011, 02:10:26 AM

Poza tym RPG też się powoli przejada, Hellbound jako jedyna opcja zdobywania ekwipunku nie jest zbyt ciekawa, a poza tym gra nastawiła się na głupie CP i zamiast czerpać zabawę to wyrobiła się część społeczeństwa, które grę traktuje jako obowiązek, nie ma Ciebie w grze? Cya GL&HF, a o ile na >HB <Epilogue da się to przeżyć to na GF już nie, a sama gra już super zaczepista nie jest - taka prawda już niedługo będą o wiele lepsze, ratują się wprowadzaniem zmian rodu z WoWa itd.... ale koniec końców Orginał jest tylko jeden

Dlatego cieszę się, że u nas PvP są na wieeeelu lokacjach, jak FoG/Stakato/HB/GC/piramidki i najważniejsze: nowe DV i LoA. 1 lokacja to faktycznie trochę mało : <

Wiem, że RPG to dobry serwer, ale jakby nie było od GF do H5 part 3 (a zaraz 4) to jednak po mału już lata świetlne mijają... Jeżeli gra się nie rozwija, to w końcu robi się nudna, albo gracze muszą co kilka miesięcy serwer zmieniać. Dla mnei to jednak epic phail zmieniać serwer co kilka miechów, bo dlaczego nie lepiej skupić się całkowicie na 1 postaci i swoim party?

A co do Constans party: Ja się z tego cieszę. Ten system ma same plusy techniczne i jakościowe dla całej gry i ogromnie mi pasuje gra z moim party, gdzie znam ludzi i mamy wyrobiony nasz styl. Craft klanowy to przezytek, z którego było jedynie dużo dram, bo comuna nigdy nie była fair, a już na pewno nie w gronie +100 osób, bo jeszcze w 9 osób w constans się to jakoś sprawdza.

I nie mów, że z powodu constans musisz rezygnować z życia, bo wszystko zależy jak się z constans ugadacie. Jeżeli masz party no life'ów grających codziennie po min 6 h to faktycznie sam musisz chcieć też tak grać. My gramy 4-5 dni w tyg. od 19:00 (czasem 20:00) do max 24:00 w weekendy czasem ciut dłużej, ale mało kiedy, bo ludzie pracują, chodzą na studia, mają swoje codziennie sprawy, więc wolę pograć te kilka stałych godzin, niż jak debil logować się o random porze licząc, że "może dziś akurat ktoś weźmie mnie do party..." ; )
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Tirius

Cytat: Prov w Styczeń 25, 2011, 10:34:25 AM
na roxy na bank graly Swarmy

Na tym dexowskim roxy x5? Nie przypominam sobie nawet, może szybko quitneli?
"Oto i on, boski prototyp,
Mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji,
Zbyt pokręcony by żyć i zbyt rzadki by umrzeć."

LentroN

Cytat: Alarion w Styczeń 25, 2011, 10:59:54 AM
A co do Constans party: Ja się z tego cieszę. Ten system ma same plusy techniczne i jakościowe dla całej gry i ogromnie mi pasuje gra z moim party, gdzie znam ludzi i mamy wyrobiony nasz styl. Craft klanowy to przezytek, z którego było jedynie dużo dram, bo comuna nigdy nie była fair, a już na pewno nie w gronie +100 osób, bo jeszcze w 9 osób w constans się to jakoś sprawdza

Jeżeli CP jest zgrane,ludzie grają bez większych ciśnień i najlepiej jak długo się znają to jest ok.
Ludzi przerażają raty x1 nawet z tym PA x2,a druga sprawa to Cyrylica,trzecia świadomość że bez CP będzie strasznie ciężko,czwarty powód to jeśli X osoba znajdzie CP to na jak długo i czy będzie ono dobrze funkcjonowało,piąta sprawa to niepotrzebny i durny flame ludzi,szósta sprawa dla starych graczy (pewnej części to juz nie to samo)nie ten klimat,nie takie community,oczywiście i 4 lata temu zdarzały się grupki idiotów przez których gra traciła swój urok,ale porównac stare czasy do obecnych to jest totalna masakra,ludzie chcą być tzw.faktorami ,ostatnią sprawą jest długi grind,a pewna część ludzi nastawia się na czerpanie jak najwięcej PvP w krótszym czasie na w miare dobrym serwerze,gdzie długie farmienie im się przejadło.

ome1

Cytat: Prov w Styczeń 25, 2011, 10:34:25 AM
na roxy na bank graly Swarmy
lol co to jest roxy? Swarm tam nie grał na 100%