geneza i etymologia gry

Zaczęty przez Lancelot[PL], Grudzień 09, 2005, 02:23:29 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Lancelot[PL]

witam szanownych kolegow i kolezanki!
mam do was pytanie ktore moze wydac wam sie blahe i pasujace do nowicjusza, ktorym zreszta jestem. otoz gram w lineage2 chronicle3 od 2 tygodnii na serwerze L2Paradise, pomijajac kilka lagow (tzn czasem gra sie zatnie i nie da sie nic zrobic lub zupelnie nie moge podlaczyc sie do serwera) to wszystko jest ok. czesto tak sobie czytam o tej grze na przeroznych stronkach i zastanawiam sie nad tym co oznaczaja kolejne czesci(kroniki). domyslam sie ze kolejna kronika(chronicle) jest kolejnym uzupelnieniem i polepszeniem gry (tak jak np dla diablo 2 byl pan zniszczenia). natomiast nadal nie wiem jak zagrac np w Castle Siege lub Chronicle4. widzialem na internecie pliku typu Chronicle4 Client lub Castle Siege Client i domyslam sie ze to chyba ta "latka" ktora nalezy zainstalowac do gry by moc grac w najnowsze czesci. bardzo prosze o potwierdzenie moich domyslow.z  gory dziekuje za pomoc i cierpliowsc....bo wiem jak to bywa gdy "meczy" sie zawowodwych graczy pytaniami prostymi. pozdrawiam

bula

Z tego co ja wiem to Chronicle 4 full jeszcze nigdzie nie ma, sa tylko tekstury.A co do Castle Siege...nie slyszalem o takiej "latce", a pliki ktore widziales moze byly potrzebne do poprawnego dzialania castle siege w grze.

Jezeli sie myle(co jest bardzo mozliwe), to niech ktos mnie poprawi :)

montezuma

Kazde "C' czyli kronika to taki b duzy dodatek do gry z nowymi bronmi, skillami, zmianami w pvp, lokacjami, teksturami itd. I tak:
L2 Prelude- open beta
L2 c1
L2 c2
L2 c3

Obecnie na koreanskich serwerach jest L2 c4, na amerykansjuch serwerach c4 ma byc na poczatku 2006r (1kwartal). Wszystke piracke serwery sa na c1 plikach albo na emulatorze L2j. niektore reklamuja sie jako c3 co nie jest prawda poniewaz to nadal c1 z modyfikacjami. Tym bardziej piracke serwery c4, ktore z c4 zawieraja jedynie tekstury, bronie i geodete czyli nowe tereny. Najczesciej na forum danego serwer sa linki do patchu c4.
Natomiast klient "caste sige" to prawdopodobnie sa pliki serwerowe umozliwiajace wlaczenie sige na serwerze
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami.