Dark Avenger [DA]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:27:48 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ryltar

Why not moze tez byc PS to bedziesz mial spark cubica ^^

HuberciaK

Ps?? ps - phantom summoner o ile się nie myle:P?? a na dragonie można chyba suba brać tylko z tej rasy , którą się jest np he - pp , da - th , a jak się jest elfem to np es-sps , es-ee, jeśli się mylę to powiedzcię bo sam nie jestem pewnien.
nick: Mentor , only Dark Avanger ;)

Dev

lol, tylko z tej samej rasy ? pfff ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

HuberciaK

No to tak czy nie bo "pfff" za dużo mi nie powiedziało^^ chciałem aby ktoś konkretnie powiedział.
Btw mógłbyś wyjaśnić na czym polega dokładnie skilli judgment i shackle? bo nie jestem pewien

Dev

shackle = root ;p tylko jest to skill fizyczny ;p
Judgement nie wiem bo nie gram na offie a pr0 servów c5 priv tykać nawet patykiem nie będe w skafandrze

Można i Warlocka, ale może lepiej HE ? Masz UD, używasz skili łucznika, masz dużo defa ... zawsze możesz użyć UE ... Bierz HE

HuberciaK

No ale biorąc he to takjakbym pozbywał sie stun shielda ale zyskuje stun arrow , pomśle do suba jeszcze duuuużo czasu ^^ , to wkońcu jak z tymi subami jest na dragonie moge brać tylko jak jestem człowiekiem to ludzi bo chyba nie moge zrobic sobie da/sps-a ^^ , to byla by przesada:P

Ryltar

Judgmend:

CytatUse your collected dark energy to provoke your enemies to attack and instantly decrease their crit-rate at the same time. An equipped sword or blunt weapon is required in order to use this skill. Over-hit is possible. Power 609. Effect 3.

Czyli na nasze:

CytatUzyj koncentratu pomidorowego aby sos nabral koloru...

Nie to...

CytatUzywa twojej zgromadzonej negatywnej energi aby sprowokowac przeciwnikow do ataku i natychmiastowo zmniejsza sile krytykow(nie rate NCSoft ma problemy z angielskim chyba...).Musi byc uzywany miecz lub obuch aby uzywac tej umiejetnosci.Over-Hit mozliwy.Moc 609.Efekt 3.

Czyli tak,podchodzisz do przeciwnika robisz mu "pac"(jak to mowi jedna dwarfka z Allseronu) w tym momncie dziala to jak hate i jak weszlo to zmniejsza mu critical damage na effekt 3 to jest 50% na effekt 2 35% na effekt 1 15%.

CytatMożna i Warlocka, ale może lepiej HE ? Masz UD, używasz skili łucznika, masz dużo defa ... zawsze możesz użyć UE ... Bierz HE

Na jednym serwie mialem SK/PR i powiem jedno...Shillien Ranger>All...kladlo sie magow nawet ^^

HuberciaK

No spoko , chciałem się jeszcze spytąć czy ktoś ma jakies filmiki z dark avangerem np pvp z różnymi klasami , żebym wiedział jak mniejwiecej to wygląda.

Koni

Ściągnij sobie filmiki walk klanu Vengeance - Aeze wymiata jako DA - http://www.l2orphus.com/BartzPVPVideos.php i ten pierwszy filmik (opisany jako venjeance)
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Ryltar

http://video.google.com/videosearch?q=Dark+Avenger&so=0

Ja polecam Filmy z DontLookAtMe(mimo debilnej xywy wie jak walczyc albo trafia na takich przeciwnikow).

Toffik

Nie chce zakladac nowego tematu wiec tu napisze. Co jest lepsze dla DA. Composit czy Chain mail. Full plate set nie wchodzi w rachube :)

Dohid

Chain Mail ma dobry set dla tanka [+ HP] ale słabszy def. Composite z kolei set denny ale def lepszy. Ja bym brał Chain bo nie mogę patrzeć na composite na humanie.

//Edit: M. Def. ważny, ale na tak małym lvlu jak do noszenia composite i tak jesteśmy na 3 nuki i żaden set nam nie pomoże :p. No i wygląd ;p

Ryltar

Ja bym Bral compo bo daje bonusy do m.def.

Toffik

Hmmm no to mam dylemat :) a duza roznica jest w p.def`ie ?

Dohid

Composite 224
Chain Mail 120 +75 = 195

Różnica 29.

To już sobie mogłeś sam sprawdzić a nie śmiecić w temacie. www.lineage2.com

karci

leciutko odejde od tematu

znacie moze stronke gdzie bylby opisany quest na hell knighta? moze byc po ang
na kazdej stronce jest nazwa questa, ale opisu brak

nie byloby problemu gdybym sam gral, bo bym sobie jakos poradzil, ale probuje pomoc mlodszemu brackiemu, ktory nie ma zielonego pojecia o ang

bede wdzieczny za linka, opis , cokolwiek
pozdro

Ryltar

a-rec

Witam.
Gram w l2 krotko i nie mam sporego doswiadczenia. Pech chcial ze wybralem DA, po kilku tygodniach mysle ze idzie mi calkiem dobrze. Tylko pojawil sie maly klopot z buildem mojego DA (chcialbym isc max w def'a). I tutaj pojawia sie pytanie jakie wpiac DYE? Gram na serwerze "full c4", jak wiadomo full w cale takie full nie jest. Kilka osob stwierdzilo ze -4srt/+4con, -4str/+4dex bedzie dobrym pomyslem, ale jaki wpiac trzeci symbol? Zalozmy ze mam juz DPA -3str/+3con, +320 hp, ale czy w takim wypadku nie bede mial tylko +5con (jak wiadomo +5 to max). Co w takim razie mam zrobic? Wpiac -4str/+4dex i -1str/+1con ewentualnie -2/+2? Czy moze symbol skumuluje sie z bonusem z DPA i dostane  +7con? Nosze tylko i wylacznie blunty SA Health, wiec na brak HP raczej nie da sie narzekac.

Mam takze maly problem z doborem buff'ow z CH, jakie mam wybrac? Poza standardowymi brac empy, acumeny itp., jesli tak/nie to dlaczego?

Bedac na 55+ oplaca sie zrobic bizuterie B, czy od razu przejsc w bizuteria A (mam bezproblemowy dostep do keyow, z reckami gorzej) oczywiscie po wbiciu lvl'i. Czy odczuje roznice pomiedzy A grade'owa, a enchantowana B grade'owa na +4?

To by bylo na tyle. Wiem ze pytanie moga/wydaja sie glupie, ale jest to moja pierwsze powazna postac w swiecie L2 i nie chcial bym z niej do konca zrobic kaleki, choc juz w pewien sposob sie nia stala poprzez moja "niewlasciwa gre". Ale teraz mysle ze idzie mi o niebo lepiej niz na poczatku.

HuberciaK

Mam 60 lvl na dragonie dark avengerem i na razie jest SUPER bardzo podoba mi sie ta postać pod każdym względem , mam proźbe jeśli ktoś miał jakies fajne filmiki z da w roli głównej podał linki bo na youtube juz wszyszkie obejżałem :P , byłbym wdzięczny .

Maroo

Samo to gdzie ten lol ma pantere;p;p;p;p jak dosadzisz dye na +4wit to zdazysz ja przywolac podczas stuna a ona juz sobie da rade;];;]

Shiver

*a-rec

+5 mozesz wyciagnac max z symbola, dodatkowe +++ mozesz z seta. Tak wiec mozesz miec +8con z doom heavy, +8str z bw heavy, +8 dex z doom light, +9int z demon robe itd. Jesli masz brac jakies buffki z ch to warto brac takze acumen, emp- chociazby zeby sciagac moby drainem i przywracac sobie odrobine hp. Rowniez ten emp moze sie przydac jak bedziesz musial z kims walczyc ;). Co do wyboru builida- nie ma jednoznacznej odpowiedzi ktory jest lepszy (dzieki Bogu). Jesli idziesz w typowego tanka z mnostwem hp, to proponuje pozostac z doomem i aoba z health. Co do dye- jesli juz masz cos odejmowac to str, dexa nie warto ruszac. Ostatnia sprawa to bizuteria- jesli Cie stac to skladaj juz a grade, nie widze innej mozliwosci. Zawsze mozesz enchantowac bizuterie A i przy unsealu dostajesz dodatkowe mp.

Ryltar

CytatSamo to gdzie ten lol ma pantere;p;p;p;p jak dosadzisz dye na +4wit to zdazysz ja przywolac podczas stuna a ona juz sobie da rade;];;]

Ten lol nie potrzebuje pantery a podczas stunta to pantery nie przywolasz(pelnego czyli 8 sekund) chyba ze masz acumen.

HuberciaK

Chciałem się jeszcze zapytać od czego zależy czas trwania stuna ?? ...np czasami jak dam komus stuna to trwa dluugo tak na 5 strzalow albo 6 a czasami na 2 strzaly, acha i jeszcze jedno czy jak odejme inta to takie skile jak hamstring/stun będą rzadziej wchodzic??

Dev

bo bijąc jest chyab z tego co pamiętam 10 % szans na wybudzenie ze stuna ..
Dlatego ludzie robią stun + drain ...
Jak bijecie sie DA zrobcie sobie 2 makro:
*Jeden /target dark panther i potem corpse life drain
*Drugi /target dark pantehr i corpse plague

Bardzo sie przydaje ...

HuberciaK

yyyy..możesz mi wytułmaczyc dokładniej o co chodzi z tym marko bo nie czaje :P ... a jeśli chodzi o int to wiesz?