Prophet [PP]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:31:17 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

MastJedi

Cytat: Sythri w Sierpień 22, 2011, 05:59:35 PM
Daggerzy - Root i pole i dagger lezy . No chyba ze ma luk pod reka xD albo zaatakuje nas z nienacka (...)
yyy pokaz mi daggera, który _nie ma_ łuku... hmm ... pokaz mi jakiegokolwiek melee, który nie ma łuku.
Pokaż mi daggera, który nie użyje Hide na oly, albo gdy atakuje jako pierwszy.
Pokaż mi daggera w którego dobrze wchodzi root, bo nie ma żadnej biżuterii z TW.

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Acid

To Ty mi pokaz daggera który ma łuk na H5. Osobiście się chyba nie spotkałem.

MastJedi

Praktycznie każdy którego znam.

Pozdrawiam
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight

Acid

Smutne bo na ru offie żaden dagger łuku nie wyciąga, czy to na oli czy pvp bo jest zwyczajnie useless. IMO czasy biegania z łukiem skończyły się już jakiś czas temu.

ractail

Ten łuk na jakie klasy miałby być? Jedyne co może przytrzymać na roocie to PP i SE, ale oni i tak mają większy zasięg niz dagger z łukiem.
Lancer:
Specnaz team
Naver - Aeore Healer 85+

MastJedi

Ruoff, to ruoff. u nas jest jak jest.

Pozdrawiam
PS. dziś byłem w A grade  party z prophetem w heavy i z łukiem :)

ractail

Na EU/US łuk na daggerze działa inaczej niz na RU czy jak?
Lancer:
Specnaz team
Naver - Aeore Healer 85+

Acid

Nie po prostu ja mówię o end game pvp daggera i oli, a on o a grade spotach jak widać w poście wyżej. :D

BTW.
CytatPokaż mi daggera, który nie użyje Hide na oly, albo gdy atakuje jako pierwszy.

Wchodzić z hide w pp na oli? Ja tam wolę przeczekać jego enli, ale jak kto woli. :P

Itherus

jak dostniesz roota to i tak jestes w dupie :)

Arimas

Cytat: Itherus w Sierpień 23, 2011, 12:39:13 PM
jak dostniesz roota to i tak jestes w dupie :)
Jak ja walczyłem na oly to zwykle hide używali po dostaniu roota, niestety PP ma tylko 1 AoE skill z długim re-use (word of fear) który ma lol zasięg i nie zawsze wykryje

Cytat: MastJedi w Sierpień 22, 2011, 10:43:18 PM

Cytat: Sythri w Sierpień 22, 2011, 05:59:35 PM
Daggerzy - Root i pole i dagger lezy . No chyba ze ma luk pod reka xD albo zaatakuje nas z nienacka (...)
1.yyy pokaz mi daggera, który _nie ma_ łuku... hmm ... pokaz mi jakiegokolwiek melee, który nie ma łuku.
2.Pokaż mi daggera, który nie użyje Hide na oly, albo gdy atakuje jako pierwszy.
3.Pokaż mi daggera w którego dobrze wchodzi root, bo nie ma żadnej biżuterii z TW.

Pozdrawiam

1.Daggerzy z łukami? nie, tylko tanki/sws/bd w większości mieli

3.Rootowałem gladów w noble vespeach.. so? (root +15, broń Icarus spirit+4, x2 AQ)

Cytat: MastJedi w Sierpień 23, 2011, 11:38:08 AM
Ruoff, to ruoff. u nas jest jak jest.

Pozdrawiam
PS. dziś byłem w A grade  party z prophetem w heavy i z łukiem :)
No comment.

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Sythri

ractail

Cytat: Sythri w Sierpień 23, 2011, 01:56:49 PM
a po co Ci 2 aq? :D

Omg, następny... 2 x AQ = AQ zwykły + AQ z oli.
Lancer:
Specnaz team
Naver - Aeore Healer 85+

MastJedi

Cytat: Arimas w Sierpień 23, 2011, 01:36:09 PM

3.Rootowałem gladów w noble vespeach.. so? (root +15, broń Icarus spirit+4, x2 AQ)

zrootowałem dontlookatrne (Valhala+10, żadnych epików, TW jewele) i co z tego?
Sam był zdziwiony :P

Pozdrawiam

ractail

Przy minimalnej szansie na roota 10% można to spokojnie spamować. Niektórzy EE używają roota z 1 profy z bardzo dobrym skutkiem. Przy tylu resistach na root (armory s84 heavy, mental, AQ) pewnie szansa wejścia roota od PP albo SE i tak oscyluje przy 10%.
Lancer:
Specnaz team
Naver - Aeore Healer 85+

MastJedi

No ja cały czas o tym, że root to tylko jako dodatek, a nie główny skill. Aczkolwiek ładnie wchodzi na znaczną część ludzi z podobnym ekwipunkiem jak ja - czyli nie farmerów.

Ja na oli nie mam żadnego nuka z augmentacji i jak na razie nie mam zamiaru robić. Do leczenia siebie/rootowania/blockWW, palenia many styka mi Valhala +10 Acumen. Do bicia używam Demon splinterów PvP (fajny ten Cancel :) ) I Draconica. Zafunduję sobie łuk Icarusa, jak subą saggi dobiję do 80. No i fisty S80 jak GK dobije 80.
I z takim sprzętem mam z reguły 50% wygranych/przegranych.

No tak, ale przecież większość z Was nie uznaje w ogóle olimpiady bez 85/75/75/75 Rare +6 setu Vorp/Vesp 900 attri, +20 broni z 300 element, 10 epików, 60 talizmanów, augmentów, OE skilli +30 itd.

A podstawowe zadanie PP na Oli zostaje wciąż takie samo - przeżyć początkową nawałnicę dmg (Pdef/Mdef, self heal), paląc przy okazji manę - jak się da. A potem to już jest różnie :) PP nigdy nie wygrywa walki w początkowych sekundach. Ale może to zrobić w ostatnich :)

Cytat: Acid w Sierpień 23, 2011, 12:06:26 PM
Nie po prostu ja mówię o end game pvp daggera i oli, a on o a grade spotach jak widać w poście wyżej. :D

BTW.
CytatPokaż mi daggera, który nie użyje Hide na oly, albo gdy atakuje jako pierwszy.

Wchodzić z hide w pp na oli? Ja tam wolę przeczekać jego enli, ale jak kto woli. :P
Przykład A grade podałem jako świeży z dziś - jacy ludzie u nas grają. 99% daggerów z którymi walczyłem na oli wychodzili na hide (jak mieli).
Każdy ma własne doświadczenia i taktyki. A że Wam nie odpowiadają moje - Wasz problem.

A to może ktoś mi poradzi, bo okazyjnie kupiłem Rare Dynasty Set full element (po 3 w każdej części) . Niestety, nie +6 :P I mam dodatkowo Morai zwykły tez full element. No i teraz sie zastanawiam, który sobie zostawić :)

Pozdrawiam

Itherus

zdecydowanie wolalbym moirai... za tamten mozesz sobie cos innego kupic.

Alarion

Mast, ja tego nei kumam. Grasz tu tyle lat, pamiętam jeszcze ja na na privach grałem, to ty już grałeś na ofie. Potem poszedłem na ofa, następnei w Aiona, ty dalej na ofie. Teraz gram półtora roku neicałe na ru offie, bez spiny i no life'u, ty ciągle grając na ofie wyglądasz dofarmieniem, jakbyś grał dopiero z 1 rok.

Takich ludzi tak ubranych na oly, to się wciąga w kilka chwil. Jeżeli twierdzisz, że mana burn z valhalli jest fajny, to bardzo się mylisz.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Arimas

Cytat: Alarion w Sierpień 23, 2011, 03:31:14 PM
Mast, ja tego nei kumam. Grasz tu tyle lat, pamiętam jeszcze ja na na privach grałem, to ty już grałeś na ofie. Potem poszedłem na ofa, następnei w Aiona, ty dalej na ofie. Teraz gram półtora roku neicałe na ru offie, bez spiny i no life'u, ty ciągle grając na ofie wyglądasz dofarmieniem, jakbyś grał dopiero z 1 rok.

Takich ludzi tak ubranych na oly, to się wciąga w kilka chwil. Jeżeli twierdzisz, że mana burn z valhalli jest fajny, to bardzo się mylisz.
Szczerze mówiąc to nie wiem jak on w ogóle cokolwiek wygrywa, to chyba świadczy o poziomie graczy którzy zostali na offie poza tymi mega-uber-pr0-b0t-l2ranger wyfarmionymi graczami

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

MastJedi

Czy ja gdziekolwiek napisałem, że wygrywam z top graczami?
Czy u was każdy jeden uczestnik to full wypas max owerpołered?
A mój lvl/wyposażenie wskazuje, że ja gram dla grania, a nie dla mania.
Jeden lubi oglądać swój licznik PvP/PK, drugi jest zapatrzony w swoje Constans Party a trzeci po prostu chce miło spędzić czas.

@Arimas - wygrywam. I nie mam zamiaru niczego udowadniać frapsami, czy screenshotami.

Pozdrawiam

Misf

siemka czyli suma sumarum certy celka ud preyer 6/6 mdef bo chyba najwiecej daje dye +con-str i wit-men

agu nuki, magic refresh, activ preyer ?

a set jak moirai/vesper ?

Arimas

CytatBoost Pray

Zwiększa efekt otrzymywanego leczenia

+19 HP na 1 Heal
Srsly, not worth it.

Bierz Spirit z summonera.

Set Vorpal>Noble Vesper>Vesper

Misf

Cytat: Arimas w Październik 12, 2011, 02:25:03 PM
CytatBoost Pray

Zwiększa efekt otrzymywanego leczenia

+19 HP na 1 Heal
Srsly, not worth it.

Bierz Spirit z summonera.

Set Vorpal>Noble Vesper>Vesper

hymm oki dzieki za info