Warlock [WK]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:30:16 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

MonT

Poprostu warlcok jest swietny, mozesz expic z party lub bez party, bardzo dobra postac w pvp, tani i chyba najwieksza jego zaleta - w pvp mozna bardzo duzo kombinowac i stosowac rozne taktyki=] Jedyne co mnie u niego denerwuje to maly dex, no ale nie mozna miec wszystkiego. poza tym czasami niektorych moze denerwowac jego bezradnosc po stracie kota.

Reina

Cytat: wogvorph w Grudzień 27, 2006, 06:01:20 PM
Wbilem sobie ten 40lvl i tak sie zastanawiam miedzy necro a warlockiem...I tu pytanie do kogos kto gra wrl: Czym moglbys mnie przekonac do niego? Dlaczego sie nim fajnie gra? Bo necro to juz wczesniej gralem to mniejwiecej wiem na czym to polega.

pomiedzy necro a wrl?

podstawowy argument - necro jest najbardziej pospolita postacia, jak chcesz maga to polecam sorca, bo necro to hybryda ^^
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

wogvorph

Tak jak napisalem wczesniej wiem co to jest necro :) I postawilem sprawe jasno, chcialem uslyszec jakies przekonujace argumenty apropo warlocka, o sorcu nic nie wspominalem.
Graveland kupa nad kupami! Nie dajcie sie nabrac! GMi z kim chca z tym trzymaja i zachowuja sie jak dzieci!

Reina

1. bardzo ciekawa postac
2. roznorodnosc w rozwoju
3. brak koniecznosci top sprzetu do dobrego expa - kot zawsze top grade ;)
4. malo popularna - unikalna postac
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

Geko

Hmm, ostatnio gram warlockiem. Nie potrzebuje party, nawet lepiej bez. Inna sprawa jeśli chodzi o pt z drugim summonerem (najlepiej warlockiem ^^). Wtedy wystarczy nas dwóch i możemy wykaszać moby w katakumbach/nekropoliach. Summon z naszą pomocą, wytrzyma bardzo długo. Niepotrzebny tank, ani buffer, nawet nie trzeba sie martwić o regen mp, nie trzeba siadać. Jeśli chodzi o adena, na początku było trudno (beast ss + ss + blessed ss + CC/CD), po pewnym czasie ujdzie (summon szybko zabija moby). Teraz nawet bless ss, żadko urzywam. Hmm co do pvp, jeszcze nie miałem okazji walczyć, i nie śpieszno mi :)
Bardzo mi sie podoba to, że mogę chodzić w czym chce i urzywać czego chce :] Gram jednocześnie bufferem, wojownikiem, magem, żyć nie umierać :D
Warlock stał się główną klasą w moim łbie ;p

wogvorph

Teraz! Jak juz zrobilem Necro! grrrrr <zaklada nowa postac i znow dennie jedzie do 40 lvlu>
Graveland kupa nad kupami! Nie dajcie sie nabrac! GMi z kim chca z tym trzymaja i zachowuja sie jak dzieci!

Chadwao

Jaka bron B grade i z jakim SA proponowalibyscie Warlockowi na poziomie 63. Gram na serverze C4 Off, z ratkami x5, jestem w trakcie skladania BW light i mocno sie zastanawiam nad bronia. Poki co latalem w dualu sredniej jakosci C, no ale z czesem przyszla pora na osprzet B. Pytanko dotyczy takiego rozwiazania aby moglo sie dobrze przysluzyc w expie [glownie laze w party, bez party rzadko], oraz bylo znosne lub sporo przydatne w pvp. Prosze nie opisywac A grade bo do tego jeszcze dluga droga, wiec chcialbym osprzecik B + SA, ktory spokojnie moglby mi starczyc do czasu az bede mogl slozyc sobie osprzet A.

Ja myslalem o jakims Sztylecie + Focus, ewentualnie Aoba + Health albo + Haste no i mam troszku problemu z tym bo na cos sie bedzie trzeba zdecydowac, a pojsc w ciemno i potem zalowac to nie czas.

Tak wiec zaproponujcie coisk, z tym ze prosze o opisanie wszystkich plusow i minusow waszej propozycji, no i nie ograniczajcie sie do jednej broni, bo jestem w stanie rozwazyc kazda propozycje, ktora juz ktos sprawdzil, przetestowal i jest z niej zadowolony.

P.s Dodam ze chce zalozyc jeszcze symbol +4Con/-4 Str - to tez wezcie pod uwage...

MonT

Aaoba health, nie rob z warlocka na sile dd, w party bije za Ciebie kot, a w pvp wiecej hp bardzo sie przyda.

Edit: Gralem tak i powodow do narzekan wielu nie znalazlem.

Ryltar

Tak bron z healthem jest genialna na defensywe na ofensywe dobry jest jakis luk z SA critical bleed czy cos takiego.Ale ja osobiscie preferuje nawalanie ice boltem i kitowanie(no staram sie bynajmniej) reszte robi kotek.

Chadwao

A i jeszcze moze takie pytanko co to jest to "kitowanie", gram w l2 juz dobre 2 lata ale jakos nie zapoznany jestem z tym okresleniem, mozesz mi Ryltarze to objasnic?

Ice bolt ma ostanie rozwiniecie bodajze na 20 lvl, czy to nie przeszkadza zaby wszedl w przeciwnika? On obniza chyba jego szybkosc czy tam szybkosc ataku, ale czy ten efekt bedzie dzialal gdy bede walczyl powiedzmy z postacia mniej wiecej na moim poziomie?

Dodam od siebie ze jestem mile zaskoczony postawa Warlocka w pvp :), majac poki co sprzet C grade dalem ostanio rade ze znajomym dwom magom na podobnych do mojego poziomach, niestey po smierci drugiego maga nie zauwazylem ze pojawil sie trzeci i padlem :) ale 2 punkciki zaliczylem. Pozniej bilismy sie w ustawieniach 2v5 i 3v6, i jestem zdecydowany powiedziec ze gdyby lepszy sprzet i m.def daloby rade ich miekko rozlozyc [tam bylo 3 magow, 2 luki i jakis wojownik]. Ostatniego lucznika, ktory uciekal przede mna i kocurkiem, juz mialem jak na talerzu, ale znowu wtracil sie "przypadkowy przechodzien" i strzaly w plecy zakonczyly poscig :)

Tak wiec na wlasnej skorze przekonalem sie ze Warlock jest bardzo dobry do pvp, szczegolnie do kilku osobowych starc.

Pozdrawiam wszystkich grajacych Warlockami :) a tych nimi nie grajacych ciut slabiej :P

Ryltar

CytatA i jeszcze moze takie pytanko co to jest to "kitowanie"

Walisz w przecinika zakleciami czy z luku i uciekasz.Czyli tak run,hit,run,hit.

CytatIce bolt ma ostanie rozwiniecie bodajze na 20 lvl, czy to nie przeszkadza zaby wszedl w przeciwnika?

On nie musi wchodzic ale szybko go rzucasz a cuby maja sie aktywowac(najlepiej to bind).

Dev

ice bolt i tak ladnie wchodzi (moim necro wchodzi mniej wiecej po 4/5 razie ..)
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Chadwao

CytatWalisz w przecinika zakleciami czy z luku i uciekasz.Czyli tak run,hit,run,hit.

Ale ja jestem raczej wolnawy i latwo mnie dogonia chyba, w szczegolnosci wojownicy, magowie beda razic z dalekosieznych czarow, no ale bedzie ich podgryzal i czarowal kocurek wiec w sumie beda musili wybrac co bic najpierw :) w sumie moz byc ciekawe, bo jak na razie tylko puszczalem Mew z czarem i wrecz , a sam tez bilem, no ale sprobojemy tego kitowania :)

Dzieki za podpowiedzi, aha i jak mozna zglosci chec dania komus plusika ?

Dev

pm do mnie bądz dohida ..

Dohid:

CytatDzieki za podpowiedzi, aha i jak mozna zglosci chec dania komus plusika ?
   Zgłoś do moderatora  IP Zapisane

Masz przy poście delikwenta "zgłaszacz"

No i po cholere mi tu w poscie bazgrzesz. Napisz swojego ...

Ryltar

Jezeli bijesz sie z magiem to mozesz go nukowac albo lac w zwarciu ja osobiscie wole stac i nukowac bo zadam te przynajmniej 200 dmg a to wiecej niz z lapy.Generalnie ja walczac tak ice bolt,run,ice bolt,run zabilem destroyera na 60.Za drugim razem wszedl Bind ale i tak zdazyl sie odparalizowac(w koncu destroyer z brona na health i doomie) ale padl.Za 3 to mnie dopadl hammer crushem i byl zgon na miejscu ;/

Dev

ryl, max z bolta walneisz za 120 ..

azja49

hmmm... czym warlockiem nukowac?? przeciez on po 40lvl nie rozwija nic ofensywnego chyba ze zle zauwazylem

NetSuuN

Warlock nie jest nukerem tylko summonerem  :shock:

Koni

No w zwarciu też dużo nie działasz - masz za zadanie zając się sumonem, nie dać się zabić, a przy kitowaniu nuki są przydatne a i cubic się może aktywować.
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Ryltar

Cytatryl, max z bolta walneisz za 120 ..

Tu nie chodzi o dmg bolt ma szybki reuse i szybko sie go rzuca bardziej tu sie mysli o cubach,

elwis

a ja mam takie pytanie odnosnie tatuaży, czy oplaca sie odejmować warlockowi od Inta bo przeciez im wiecej inta tym lepiej chyba binding cubic wchodzi?? czy sie myle??

Dev

nie trzeba mu inta, chyab ze do leczenia...

Ryltar

Jako Arcana lord z homo z acumen i tallum robe na fullbuffach to servotor heal ma taki reuse ze co 2 sekundy summon dostaje heala a ten heal jest o 30% silniejszy od tego co ma bishop.

montezuma

Cytat: Ryltar w Styczeń 31, 2007, 11:35:04 PM
Jako Arcana lord z homo z acumen i tallum robe na fullbuffach to servotor heal ma taki reuse ze co 2 sekundy summon dostaje heala a ten heal jest o 30% silniejszy od tego co ma bishop.

Glupoty piszesz.

Bishop- Major Heal power 936 (74lvl skill)
Warlock - Serwitor Heal -power 936 (74lvl skill)

Dodatkowo Prayer, zwieksza efektywnosc leczenia BP
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Bled

no ale chyba jak summoner leczy swojego kotka to ma 30% lepsze leczenie niz by leczyl ktos inny. kiedys tak slyszalem