Warlock [WK]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:30:16 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

ktos1994

Ja bym chciał jakiegoś nuka . Może być nawet jeden Vortex z reuse z 3 minut gdzieś tak , to już by było coś...

Dev

Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

RazielIII

Cytat: ktos1994 w Kwiecień 16, 2009, 10:04:53 PM
Ja bym chciał jakiegoś nuka . Może być nawet jeden Vortex z reuse z 3 minut gdzieś tak , to już by było coś...

hehe vortex, cole i frytki tez? :D

hydro/stone nuke aug i po sprawie
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Shiny

Jakie buffy daje queen cat?
kkthxbye - Cardi - L2Sublimity [Hot Problems]

[Wspieram akcję WSKU]
[ENGLISH MOTHER F*****]

YoungPadawan

Blessing of Queen 3+   Critical +30%, Critical Damage +25%

Gift of Queen 3+   P.Atk. +10%, Accuracy +2

hang on
I'm offline.

Shiny

Dzieki wielkie :)

Edit: Mozna zarzucic oba na raz?
kkthxbye - Cardi - L2Sublimity [Hot Problems]

[Wspieram akcję WSKU]
[ENGLISH MOTHER F*****]

bula

Ufo

Na jakim levelu WK dostaje kocice z levelami 2 i 3 blessing of queen?
Słyszałem wersje że na 62 i 68, aczkolwiek wolałbym sie upewnić.

Frohike

Lv1: 56
Lv2: 64
Lv3: 72

warlock7

Mam takie pytanie, co myslicie o warlocku z łukiem? Jeszcze nie widzialem takiego i czytalem, ze nie jest to zbyt dobry pomysl. Porownujac np do duali nie jest mniejszy dmg a mozna walic z dystansu, chodzi o pvp, w pve nie ma to znaczenia wielkiego.

btw, zaznaczam, ze nie chodzi mi o low lv

YoungPadawan

dmg w porównaniu do summona(pomijam już żałosny cryt rate i nie lepszą celność) będzie tak mizerny, że nie przebije to amki+acu i heala na kotka...
I'm offline.

warlock7

Z ciekawosci na funie zrobilem warlocka z łukiem, na 70 lvlu ma wiekszy dmg od kota.

Jakos nie widzi mi sie latac z robe, magiczna bron z cst. speed i walczyc tylko kotem i leczyc ciagle kota i siebie, cala esencja warlocka upływa, nie mowiac juz o syfnym wygladzie

SknerusKK

Cytat: warlock7 w Maj 04, 2009, 03:29:21 PM
Z ciekawosci na funie zrobilem warlocka z łukiem, na 70 lvlu ma wiekszy dmg od kota.

Jakos nie widzi mi sie latac z robe, magiczna bron z cst. speed i walczyc tylko kotem i leczyc ciagle kota i siebie, cala esencja warlocka upływa, nie mowiac juz o syfnym wygladzie
go play saper!

DIO

na 70+ powinienes zauwazyc ze bez robe, broni z cast speed nie dasz rady leczyc kota, siebie, nie mowiac juz o waleniu debufami. Cala esencja warlocka w light i z lukiem przepadnie gdy kot padnie w 5 sekund. a ty nie zdazysz wycastowac nawet 1 heala

ktos1994

I najlepiej podbić sova do minimum +6 , wbić w niego acu i czatować na agumenta z nukiem . Wtedy można i walić nukami i szybko leczyć kota i bić kotkiem :P

warlock7

Cytat: SknerusKK w Maj 04, 2009, 03:40:41 PM
Cytat: warlock7 w Maj 04, 2009, 03:29:21 PM

go play saper!

Własnie to jest jedna z najpowazniejszych wad lineage2, wszystkie rasy i klasy maja juz z gory ustalona strategie rozwoju. No nic zostaje chyba reroll, bo nie widze sie w roli lipnie wygladajacego wiesniaka z tarcza w robe castujacego heal zeby przezyc.

YoungPadawan

aha, czyli taki nuker ma ganiać z fistami i w light secie bo ładniej wygląda? go play saper.
I'm offline.

warlock7

Nie az tak, ale kazda profesja z gory juz ma wyznaczone jaki bedzie nosic set i jaki rodzaj broni, i jak ma walczyc i expic

a tak by the way, nuker z fistami nie wygladalby ladnie

YoungPadawan

oh, rly? jakoś nadal nie widze swojego faila który usiłujesz mi udowodnić.

może więc ty sprawdzisz znaczenie słów summon, summoner? summoner przywołuje servitors aby walczyły za niego, wspomaga je buffkami i healuje. summoner jest MAGIEM. wiesz, magiem - taki cieć co się posługuje wszelakiej maści energiami zamiast podejść i przypieprzyć mieczem. więc ni cholery nie rozumiem, po co chcesz widzieć maga w light secie i z bowem...
I'm offline.

warlock7

Po jeden, kto ci powiedzial ze summon ma walczyc za summonera? a moze tylko wspomagac? odsylam do innych gier
Po dwa, kto ci powiedzial ze summoner jest magiem? wywodzi sie tylko z nich, nuker to calkiem co innego, a buffy i debuffy ma chyba kazdy
Po trzy, energiami wszelakiej masci to chyba sie posluguje kazda profesja
Po cztery, a moze dlatego ze light ma lepsze p. def? A warlock musi byc wytrzymaly, a atak z daleka bylby, nie zaprzeczysz, dobrym bonusem
Po piec, to nie jest "moja gra", nie znam jej na wylot, ale nie podoba mi sie ze z gory ktos narzuca mi strategie gry, nie twoja wina, ale tworcow, przeciez nie bede ganial z lukiem jak bede dostawal po dupie od kazdego, to chyba logiczne
Po szesc, reroll jest bliski

YoungPadawan

jeez, nie podoba ci sie koncepcja klas w l2? ZMIEŃ MMO!
kto mi powiedział, że summoner jest magiem? logika.
chcesz p.def to wylatuj na SoF'ie albo Flames'ach...
I'm offline.

warlock7

Cytat: warlock7 w Maj 04, 2009, 06:27:07 PM
[...], to chyba logiczne
Jednak chyba nie.
Nie podoba mi sie koncepcja, ze kazda profesja ma juz z gory ustalona strategie bycia, dla przykladu pewnie na officialu kazdy warlock gra tak samo, kazdy wyglada tak samo, kazdy nosi i walczy tak samo - wcale a wcale nie podoba mi sie to.
Ale nie ty bedziesz decydowal o tym czy bede w to gral czy nie, zapewniam, ze nie masz na to zadnego wplywu.
Zagrac zagram ale to jest forum, luzno chce wprowadzic rozmowe o warlocku z łukiem, odbierasz mi moje prawo?
Nie irytuj się.

A tak na serio, moze dalo by sie jakas hybryde zrobic, zeby szybki cast speed byl i zebym dzierżył łuk?

Frohike

Cytat: warlock7 w Maj 04, 2009, 06:43:07 PMA tak na serio, moze dalo by sie jakas hybryde zrobic, zeby szybki cast speed byl i zebym dzierżył łuk?
Robe + magiczna broń z Acumenem sprawdza się najlepiej. Ewentualnie na niskich lvl'ach BW Light (ma bonus do cast speed).

MastJedi

Cytat: warlock7 w Maj 04, 2009, 06:14:58 PM
Nie az tak, ale kazda profesja z gory juz ma wyznaczone jaki bedzie nosic set i jaki rodzaj broni, i jak ma walczyc i expic

a tak by the way, nuker z fistami nie wygladalby ladnie
My chyba gramy w inne gry...
Jak chcesz mieć wybór broni i sposobów grania to graj PP albo SK :)
PP - mastery na KAŻDY armor, ŻADNEGO mastery do broni - więc może bić z wszystkiego :D I tylko od Twojego widzimisię zależy, czy ubierzesz robe, weźmiesz w garść magicnzą broń i będziesz bufował i leechował, czy też ubierzesz LA, weźmiesz dagger, fisty lub duale albo wrzucisz na grzbiet heavy i zaczniesz bić z miecza i bronić się tarczą. Do wyboru do koloru :)

Nie każdy jest BD, co to tylko heavy i duale  :D

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

RazielIII

jak juz chcesz byc bardziej ofensywnym WK to tylko i wylacznie nuk w augmentacji

Cytat: MastJedi w Maj 04, 2009, 06:58:49 PM
Nie każdy jest BD, co to tylko heavy i duale  :D

:o
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77