Bishop [BP]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:30:33 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Solar

Cytat: dziok w Lipiec 24, 2008, 08:40:21 PM
Insteresuje mnie miejsce gdzie moge pokoksac mojego bisha na undeadach. Expie solo do 73 expilem na FoM na Doom Hill. Teraz szukam miejscowki z umarlymi na wyzszym lvl. Btw gram na low rate.
NIe lepiej poszukac jakiegos WLa albo Destro i zajac sie leczeniem majac przyokazji pro exp:P?

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

meseron

Solo exp na rifcie czy pagan nie jest pr0 o.O?

Solar

Cytat: meseron w Sierpień 03, 2008, 09:43:50 PM
Solo exp na rifcie czy pagan nie jest pr0 o.O?
Dla mnie solo exp supportem nigdy nie jest pro ani szybko :P

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

myha

nie expiłes chyba nigdy przy użyciu skila Turn Undead
Auto Giełda:
http://mmoto.eu

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

TruTherion

No fakt możesz mieć 1% na rebuffl, albo 15%...

Dev

Za to ja expilem banish seraphem wczoraj w toi i wiem jak to zajebiscie szybko idzie... Chyba ze 7%/rebuff to wcale nei jest duzo ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

premiumm

witam sedecznie
chcialbym dowiedziec sie co dokladnie robia poszczegolne skille u bishopa, moj angielski jest slaby i nie moge rozgryzc dokladnego tlumaczenia.
oto lista skilli do ktorych mam watpliwosci jezeli chodzi o ich dzialanie:
Peace - Puts target's mind at peace. Desire to attack is decreased.
z tego co tu pisze chodzi chyba o to ze mob przestaje nas bic, nie wiem czy dotyczy wszystkich czy tylko plant/humanoid itp (bez undeadow). prosilbym o rozjasnienie
Requiem - A requiem for the dead that temporarily disables aggressive behavior of nearby undead monsters.
Repose - Diminishes undead monster's will to attack.
Magical Backfire - Increases the MP consumption rate of your enemy's skills. Effect 3.
Turn Undead - The undead cower and flee as you reveal your divine nature. Lethal Strike is possible. Consumes 3 Spirit Ore.

licze na wyrozumialosc i mam nadzieje ze ktos dokladnie wyjasni o co chodzi w w/w skillach
pozdrawiam :)

SknerusKK

Cytat: premiumm w Sierpień 05, 2008, 04:47:58 PM
witam sedecznie
chcialbym dowiedziec sie co dokladnie robia poszczegolne skille u bishopa, moj angielski jest slaby i nie moge rozgryzc dokladnego tlumaczenia.
oto lista skilli do ktorych mam watpliwosci jezeli chodzi o ich dzialanie:
Peace - Puts target's mind at peace. Desire to attack is decreased.
z tego co tu pisze chodzi chyba o to ze mob przestaje nas bic, nie wiem czy dotyczy wszystkich czy tylko plant/humanoid itp (bez undeadow). prosilbym o rozjasnienie
Requiem - A requiem for the dead that temporarily disables aggressive behavior of nearby undead monsters.
Repose - Diminishes undead monster's will to attack.
Magical Backfire - Increases the MP consumption rate of your enemy's skills. Effect 3.
Turn Undead - The undead cower and flee as you reveal your divine nature. Lethal Strike is possible. Consumes 3 Spirit Ore.

licze na wyrozumialosc i mam nadzieje ze ktos dokladnie wyjasni o co chodzi w w/w skillach
pozdrawiam :)
peace -  zdaje mi sie ze dotyczy wszystkich ;p
requiem - aoe peace na undeady
repose - nie bawilem sie nigdy tym skillem, z tlumaczenia wynika ze zmniejsza agro na tobie (dziala tylko na undeady ofc), chociaz mozliwe ze to zwykly peace na undeady :P
magical backfire - zwieksza ilosc many potrzebnej przeciwnikowi do uzycia skilli
turn undead - zmusza undeada do ucieczki, jesr szansa ze wejdzie lethal (zbije mobowi hp o polowe/do 1, zdaje mi sie, ze przy uzyciu tego skilla jak wejdzie lethal to zawsze zbija do 1 a nie o polowe, ale pewien nie jestem ;))

bula

lethal effect 1 zbija hp mobom do 1, ludziom CP do 1, lethal effect 2 zbija mobom hp do 1, a ludziom hp i cp do 1

Fuss

Cytat: bula w Sierpień 05, 2008, 05:48:17 PM
lethal effect 1 zbija hp mobom do 1, ludziom CP do 1, lethal effect 2 zbija mobom hp do 1, a ludziom hp i cp do 1
ee a nie jest przypadkiem tak ze lethal 1 zbija mobom hp do polowy?

bula

Cytat: Fuss w Sierpień 05, 2008, 06:03:03 PM
Cytat: bula w Sierpień 05, 2008, 05:48:17 PM
ee a nie jest przypadkiem tak ze lethal 1 zbija mobom hp do polowy?
czy ja wiem ... w sumie moze i tak jest,

LF confirmation

Bled

na abyssie jest tak ze ten najczestszy lethal czyli pewnie poz 1 zbija hp do polowy (mob)

Rika

Cytat: Bled w Sierpień 06, 2008, 10:52:49 AM
na abyssie jest tak ze ten najczestszy lethal czyli pewnie poz 1 zbija hp do polowy (mob)

To zależy  :P

Czasem zbija HP do 1, czasem po prostu zbija HP do połowy posiadanej na chwilę obecną ilości (czyli gdy mobek miał 100% zostaje mu 50%, gdy miał np. 40% zostaje mu 20%). Nie muszę chyba mówić, że pierwszy się niestety rzadziej zdarza ^^

Co do Requeim... użyłam raz, niestety nie wyszło xD Od tamtej pory nie używam  :P
"It's so shitty that clan leader declare wars or decide to start them and ALWAYS in the end those who suffer most are newbies in academies and low-lvls C grade, not even hi-lvls in S grade. 
It's just a twisted server we play on."

Dev

Lethal daggerow zbija hp do polowy, lethial z lethal blowa do 1 hp, lethale ze skillie pve zawsze zbijaja do 1 hp ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Fuss

Cytat: Dev w Sierpień 07, 2008, 10:59:14 AM
Lethal daggerow zbija hp do polowy, lethial z lethal blowa do 1 hp, lethale ze skillie pve zawsze zbijaja do 1 hp ...
huh? u daggerow to sa akurat 2 lvle lethali. 1 lvl zbija w pve hp do 50% a w pvp cp do 1, 2 lvl zbija w pve hp do 1 a w pvp hp i cp do 1, oba moga wejsc z dedly blowa, backstaba, critical blowa, lethal blowa. Odnosnie lethali u innych klas to nie wiem, i sie nie wypowiadam.

ugh

Ktoś próbował expić Bishem na Cemetery. SE z Disrupt Undead z lvl 35 i z empem 3 lvl daje sobie świetnie radę. Jak to by wyglądało z bishem i z empem 3 lvl?

Finaly retired, L2 is not fun anymore.

TruTherion

Eee SE ma ten skill? Myślałem, ze tylko EE i Bish...

PeBe

Rozwija do 35, to od 40 to chyba might of heaven.

TruTherion

Ech pomyliły mi się nazwy. Na cementery Discrupt Undead nie powinien już wchodzić.
SE nie ma Might of Heaven, ani co gorsze Turn Undead.

Bish koksa solo całkiem nieźle.

adamosik

BIshem idzie jak SH na początku jedziesz przy wioskach startowych później ruins of despair następnie EG mam tam taką fajną miejscówe z trupami ;) Od 40 lvl na death pass 52 cmentarz około 61 na field of masacre później między 68 a 73 jest mała dziura bo nie lubie FoD. Od 73 ciepiemy sobie qi w IT. NIestety na moim serwerze turn undead rzadko wchodzi i trzeba liczyć aby leciały herby a jak kiepkso idzie to soe do clan hallu jak kto ma albo na fajke i regen i od nowa.

Szewa

W Gracji Bishop dostał nawet niezlego kopa :P

Oglądam ostatnio Oly na Franz, walka Pal vs Bishop. Zgadnijcie kto wygrał? Ofc bish.
Nukował go skillem, który wyglądał jak might of heaven O_o Później zobaczyłem, że był na tej przemianie: Inquisitor.

Kaban

Wy tu piszecie ze bp sami prosza do pt a ja nawet jak pisalem przez 1-2h  "i look for pt/dual" cata
nikt nieodpisal.....
Nanaki(15x) - Glad 54+
Nanaki(15x) - BP 44+

Szewa

Może na serverze jest dużo Biszkoptów? Może bardziej cenią EE? ;p A może akurat nie było żadnego PT na tym lvl :)

Kaban

Nanaki(15x) - Glad 54+
Nanaki(15x) - BP 44+

PeBe

na low lvl nikt bisha do malego cata pt nie chce, ogolnie po co bish jak pp na tym lvlu leczy i daje buffy. Ale jakies endgame pt bez bisha = lol(zwykle)