Temple Knight [TK]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:33:26 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ryltar

Cytat: Nitrous w Lipiec 03, 2009, 07:56:20 PM
Witam!
Gram Tk mam 77 lvl 4/5 ic seta i fb 150 holy no i tutaj mam pytanie
Przymierzam sie do oly mam tylko 1 przeciwnika (jak na razie)
No ale wiadomo jak to na oly Tk ma możliwości wygrać z kilkoma profesiami z innymi nie ma szans ( Dosc cieżko wygrać z takim sumkiem czy np. Necro tyrkiem)
Zalezy mi na maksymalizacji ilości punktów na oly czyli zeby nie mieć problemów z czestymi profesiami np.
Na oly jest Dużo sh, tyrkow, destro, spsow, luków
Chodzi mi jaki bulid zrobić żeby postać była w stanie rozwalić ich bez problemu ( lepiej ładować w Dex czy str?)
I jak to jest z tym m.atk a healem (ponoć od graci się zeminiło)
Po ile resista ładować w armor ( tak żeby nie kosztowało to zbyt dużo a różnica była odczuwalna)
Czy holy do fb było dobrym rozwiązaniem ?

Z dobrym gearem(czyli Ic z ressitami,boss jewlery i wysoki OE FB z focus z rare element),wysokim oe skilli Tankiem latwo dosc farmi sie.Jedziesz w STR a ressisty chyba sie rozklada(nie mam 100% pewnosci bynajmniej jak czytalem to tak sie robilo).Ogolnie walczysz na oly tak samo jak kazdy tank od prelude czyli Tank & Spank i outlast survivalem robisz(2x ToL,3 UD,UD na m.def bola a ToLe to taki restart walki).Co do elementu w Bron.Osobiscie bym nie bral holy bo Tribunal +1 w Sacred Attack(czy tam jak sie ten enchant nazywa) atakuje jakbys mial +150 holy w broni wiec lepiej wladowac w jakis inny element(ja bym dal Water dla TK).

bylyforumowicz

Cytat: Alarion w Lipiec 03, 2009, 10:53:08 PM
Niby dużo resistów, ale na co w te chwili nie ma? Każdy ma teraz resisty względnie równo rozłożone. A on ma jeszcze holy blade, co daje + 20 kolejne

nie ma

Alarion

Sorry my fail. Myślałem, że jak SWs ma, to on też...
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Duralex

No właśnie co do tego holy to wbiłem go bo zależało mi na bonusie zadawanym mobom typu undead (vulnerable to holy).
Co do oly to nie mam na razie przeciwników serwer dosyć świeży.

x3nomorph

CytatTK w Mass PVP

Gra temple knightem w mass pvp nie różni się niczym od gry innymi tankami, generalnie staramy się jako pierwsi wbiec w środek rozróby i użyć jak najwięcej aura hatów, agrując przeciwników. Pamiętamy o użyciu UD , vengance i naszego najpotężniejszego skilla dla którego każdy chce mieć Eva's Templara w party czyli shield of faith. 15 sekundowe UD na całą drużynę to naprawdę dużo, ale używajmy go rozważnie ze względu na długi reuse.  Reasumując zbijamy target przeciwnym Bishopom i EE, rotujemy i naszych bronimy healerów. Tanki powinny iść zawsze pierwsze i to własnie od tanka w dużym stopniu zależy wygrana. Musimy dokładnie pomyśleć zanim użyjemy UD czy czasami Głowna rozróba nie przeniesie poza zasięg naszych aur, gdyż wtedy będziemy  bezużyteczni.

Leeezeeee i kwicze : <
new future.

Duralex

Cytat: poradnik tanka cz1
CytatRóżnica między pal a tk
Temple Knight: Na RB zwykle potrzebna jest bron dodająca HP, ale TK potrafi spokojnie tankować. Nie maja tyle CONuco DA czy Palek, ale mają Guard Stance i co ważne, więcej CON'a niż tank Dark Elfów. Ta kombinacja tworzy ich bardzo przydatnymi w wielu sytuacjach.

Padalyn: Na Undead Raid Bossy nie ma lepszych. Dużo Hp i super wytrzymałość na nie umarłych daje Palkowi decydującą przewagę przy wyborze tanka. Maja toggle sill który sprawia, że tarcza broni ich ze wszystkich stron, co sprawia, że są bardzo przydatni na Raid Bossy z Raid Fighterami.
.

O passywnym aegisie tk nic nie wspomnieli :<

Ryltar

Poradnik zajebisty.Czuje sie taki...oswiecony! Zawsze myslalem ze CON nie jest tak wazny ale teraz widze ze +CON i bron z health jest najbardziej uniwersalna.

Alarion

Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Shen

we wrathII jest taki sk, -5str +5con, -4str +4dex, doom set na +6 i jakas bron z health

Ryltar

Cytat: Shen w Lipiec 08, 2009, 12:19:14 PM
we wrathII jest taki sk, -5str +5con, -4str +4dex, doom set na +6 i jakas bron z health

No i dobrze zamiata pewnie.

bula

Cytat: Ryltar w Lipiec 08, 2009, 07:34:24 PM
Cytat: Shen w Lipiec 08, 2009, 12:19:14 PM

No i dobrze zamiata pewnie.
Dev i zamiatanie :P

Duralex

Jaki reuse ma deflect magic na offie i ile traw
(chyba najbardziej przekoxany skill od c5) :D

nienawidzehomikuw

20 minut, reuse ma bardzo mały. >3 min jak się nie mylę (Jeżeli mówisz o tym skillu 100% resistance na magię)

:( Twój Stary

Duralex

Hmm chyba nie o tym...
Ten skill odbija 100% obrażeń z magi do przeciwnika, wygląda to tak ze nuki same sie ociebie zabijają u mnie na serwie (L2v) ma reus cos ok. 1min a trwa 7s

Kwadrat

trwa 8 sekund a reuse chyba 40 sekund

nienawidzehomikuw

Cytat: Nitrous w Lipiec 09, 2009, 07:43:00 AM
Hmm chyba nie o tym...
Ten skill odbija 100% obrażeń z magi do przeciwnika, wygląda to tak ze nuki same sie ociebie zabijają u mnie na serwie (L2v) ma reus cos ok. 1min a trwa 7s
A sry my bad
To tak jak napisał Kwadrat.
Tylko, że nie odbija 100%.

Frohike

Odbija 100% dmg - tylko, że nie odbija 100% nuków w czasie działania ;)

Ryltar

Ale namieszaliscie ja pierd...ziele.

Deflect Arrows:20 min i o ile pamietal reusowal sie od razu.

Deflect Magic:zmniejsza ressist na ataki magiczne.Reuse krotki i trwa chyba 20 minut(nie pamietam a nie chce mi sie szukac).

Spell reflect:8 sec odbija 100% dmg z nuka ale ma na to 50% szansy.

nienawidzehomikuw

Dokładne nazwy chyba tak:

Shield Deflect Magic - 8 sekund, 50% chance na odbicie całego dmg  z nuka
Deflect Magic - 20 minut, 100% resistance na magię - reuse kilkadziesiąt sekund
Deflect Arrow - na strzały, 20 min, reuse od razu

@Frohike
No pisząc 100% miałem na myśli szansę, a faktycznie - on pisał o DMG. My bad ;p

Duralex

Jak mi ktoś powie że tankowie ( m.in TK) nie są teraz przekoxani na nuków to go wyśmieje w ciągu tych 8s każdy nuk sie o ciebie zabije :<

bula

Cytat: Nitrous w Lipiec 10, 2009, 01:19:49 AM
Jak mi ktoś powie że tankowie ( m.in TK) nie są teraz przekoxani na nuków to go wyśmieje w ciągu tych 8s każdy nuk sie o ciebie zabije :<
w caigu tych 8 sek kazdy nuk zmieni target na cos innego a jak nic innego nie ma pod reka to po prostu nie bedzie ciebie bil

Frohike

Cytat: nienawidzehomikuw w Lipiec 09, 2009, 11:09:13 PMDeflect Magic - 20 minut, +100% resistance na magię - reuse kilkadziesiąt sekund
/fixed :D

Cytat: Nitrous w Lipiec 10, 2009, 01:19:49 AMJak mi ktoś powie że tankowie ( m.in TK) nie są teraz przekoxani na nuków to go wyśmieje w ciągu tych 8s każdy nuk sie o ciebie zabije :<
Bula my bro is right - nie każdy nuker wali w tanka jak widzi animację tego skilla.

Ryltar

bula

Duralex

62 p na oly
na razie przegrałem tylko z summonami
Jeśli w głupim Dcku na +6 robie taki pocisk to albo all nuki na moim serwerze są lol ( mimo iz ganiaja w s80)
Albo Tk stał sie w graci final największym farmerem na oly...
Btw jaka taktyka na walke z sumonami?
Bo ja stunuje bashem summona i bije w tym czasie summonera i tak w kółko.. nie mam pojęcia co zrobić bo mają ten skill na ucieczkę z aresta