Temple Knight [TK]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:33:26 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

kaseven

Cytat: gustd w Luty 09, 2010, 05:18:58 PM
Cytat: sosula w Luty 09, 2010, 03:59:47 PM
Tak czytam co tu piszesz i uwazam, ze powinnas zagrac sws'em.

lol, cenna uwaga..

graj tk, przynajmniej na oly daje rade sobie :s

Tak, bardzo cenna - ciekawe czy w/w pan raczył choćby spojrzeć na moją sygnaturę - SWSa dobiłam na x7 do 74 [albo 76 już nie pamiętam to było prawie rok temu] postać dobra, zawsze znajdzie pt ale trzy sprawy:

a)mam dość grania sws'em [co nie zaczy, że jest to zła postać-przeciwnie]
b)w klanie jest już wystarczjąco dużo swsów - kolejny nie jest potrzebny jako "5 koło uwoza"
c)swsów i bdków jest w uj i jeszcze trochę na każdym serwie.

Ad. gustd
Oly [tak jak i całe pvp] to dla mnie sprawa najmniejszej wagi. Na oly nie poskacze się bez S gr i epików, poza tym bycie Hero jest imba tylko dla tych, którym zależy na cyferkach w pvp/pk score - mi nie zależy.

Ale chyba jednak zrobie TK - sorc jest świetny, ale nuki jak i lucznicy są nudni/za delikatni i zbyt zależni od mp [magowie]
--
Chociaż może ktoś jeszcze mi pomoże podjąć decyzję - nie obrażę się na ew. sugestie dodatkowe :D

gustd

zrob noza.. moj lifestyle to th, mimo ze probowalem kilka razy grac innymi postaciami tak juz chyba pozostanie :S

Cytat: DonK. w Grudzień 24, 2010, 04:53:44 PM
Regulamin "zmieniono" po tym jak okazało się że admin chciał kupić ode mnie adene za złotówki :)
Teraz zgodnie z regulaminem offów  hahaha hahaha hahaha można sprzedawać/kupować.

kaseven

Cytat: gustd w Luty 09, 2010, 05:46:12 PM
zrob noza.. moj lifestyle to th, mimo ze probowalem kilka razy grac innymi postaciami tak juz chyba pozostanie :S

Zaraz, zaraz! Bo chyba nie jasno coś napisałam - w grę wchodzi tylko TK lub sorc xD Nie cierpię grać łucznikami,  a z daggerów jeśli już tylko PW - za dużo TH się kręci po serwerach. A nawet jeśli miałabym wybierać miedzy xxx a TH, to jednak Twoje argumenty [khy khy] nie wgniotły mnie w beton:

Cytat
(...)moj lifestyle to th(...)

----
Bez urazy ludziska ale pls /summon Ryltar - Kwadrat or someone with experience and arguments...

sosula

Cytat: kaseven

Tak, bardzo cenna - ciekawe czy w/w pan raczył choćby spojrzeć na moją sygnaturę - SWSa dobiłam na x7 do 74 [albo 76 już nie pamiętam to było prawie rok temu] postać dobra, zawsze znajdzie pt ale trzy sprawy:

a)mam dość grania sws'em [co nie zaczy, że jest to zła postać-przeciwnie]
b)w klanie jest już wystarczjąco dużo swsów - kolejny nie jest potrzebny jako "5 koło uwoza"
c)swsów i bdków jest w uj i jeszcze trochę na każdym serwie.

Po prostu przeczytalem Twoje placze nt "biednego tk" i postanowilem zaproponowac sws'a - postac, ktora jest b. potrzebna w kazdym pt, a tk na sube :)

Cytat: gustd

lol, cenna uwaga..
Core:
Gozbar - Archer 89
Lancer:
Gozz - Warrior - 87
Morfeusz - Enchanter - 87

Ryltar

CytatCokolwiek będziecie pisali Ryltar / Echoes exp tankiem JEST ciężki - czy to na selfach czy buffach i bardzo męczący.

Jest ciezki i nigdy mowilem ze jest latwy :P Wyobraz sobie ze ja na allseronie koxalem tanka solo do 65 tylko z self buffami i potekiem do tego latalem w Doomie (rofl) az nie zebrala sie ekipa i lepszego gearu nie dostalem.Tylko wiesz jak SK czyli hex i wyzszy str xD

Tanka najlepiej koxac w pt z kims znajomym.Ja akurat koxalem z BD(kumpel),SWS(kumpela) i SE(alt dziewczyny) wiec mozesz sobie wyobrazic jak to szybko szlo :P

Ogolnie L2 jest taki "dziwny"(to moj PoV bynajmniej) ze w tej grze tank nie jest konieczny wiec po co ktos ma ci wziąć Tanka ktory ma z dupy dps jak to samo zrobi dagger lub ew. Warek jakis(warek czyli glad,destro,tyr lub warlord).Mi sie o tyle przyfarcilo ze doszedlem do klanu zlozonych z samych znajomych gdzie poprostu na niskich lvl klepalismy dosc silne moby(np. na 54 po ToI chyba tak to bylo na przedostatnim pietrze po Q nie pamietam nazwy i pieter bo juz nie gram dawno w l2) wiec oni wiedzieli ze ja ogarniam tankowanie (nie tracilem aggro) uzywalem CD dobrze i robilem trainy.Wiec lazilismy pt w 9 osob a jak juz ktos mial padac to ja zbieralem wszystko odbiegalem i padalem zeby dac czas dla reszty zeby zwiali ale rzadko padalem glowne zonki to bylo jak ktos dostal jakis silence czy sleep i nikt nie wybudzil tej osoby.Ogolnie to mam taka zasade:Dobry tank pada za party a genialny tank nie pada nigdy.

kaseven

Ad. sosula
To nie są moje "płacze" tylko realia gry zwanej L2 - TK dojechałam do 74 lv praktycznie w const. party z klanem [jeszcze 30% i 75 matko jak to się ciągnie] - miałam to szczęście, że znajdowałam klany, w których nie było pełno wieśkóff i hołk rendżerów tylko ludzi normalnych, dla których nie liczyła się farma tylko dobra zabawa - nie było to factor klany, ale mi to nie przeszkadzało i w miłej atmosferze procent po procencie się nabijało, jednak były chwile tzw. drugiej strony medalu - jak nie było wystaczająco osób, aby złożyć pt to mi pozostawało relog na alta bo solo nie da rady.

I tak - TK JEST biedny - jest upośledzony [jeśli Echoes to przeczyta to mnie prześwięci] nie ma dobrych kubików [WTT life for vampire or spark!] ani HEXa jak SK, nie ma stuna ani pantery, nie ma skilla z lethalem [banishe], nuka jak paladyn ani żadnego boosta jak np. AI.

Ad. Ryltar
Podziwiam, ale też SK ma większa ofensywe niż TK ;) Co do Twojego PoV'a - mam bardzo podobny - NCSoft udupia niektóre postaci na korzyść innych, a tanki to niedługo będą niewiadomo do czego [ponoć nawet na oly są już lepsze klasy niż tank]

Co do pt - jeszcze nikt z klanu kto byłze mną w pt nie narzekał na zwiększoną liczbę złapanych deadów - w zasadzie w 90% przypadków to ja zbierałam aggro, budziłam ze sleepa jak ktoś dostał [ja mogłam bo tylko zbierałam na siebie kiedy inni tłukli, więc miałam chwilę na ogarnięcie] no i ja ginęłam dając ludziom szanse na bsoe/ucieczke/reorganizacje [ostatnie pt w loa, train malruków i pytanów, deska przylagowała, połowę traina wykańczaliśmy już bez buffów, tyle co udało się SE coś tam rzucić no i S/D - ale wszyscy przeżyli, nawet ja xD Już więcej na tym pt nie usłyszałam żartów "loltank w loldc" - bo się znajomi lubią nabijać ^^

Więc jestem dobrym tankiem :D I chyba takim pozostanę na Hellbound-sorca moge sobie na sube zrobić zawsze /albo Warlorda ^^

Ryltar

CytatAd. Ryltar
Podziwiam, ale też SK ma większa ofensywe niż TK ;) Co do Twojego PoV'a - mam bardzo podobny - NCSoft udupia niektóre postaci na korzyść innych, a tanki to niedługo będą niewiadomo do czego [ponoć nawet na oly są już lepsze klasy niż tank]

Ja ogolnie w kazdej grze jestem fanem tankow(w L2 wylewelowalem i gralem kazdym).Tylko w wow wyjatek to paladyn bo bawienie sie w kapitana ameryke no i maja zesrany system dmg.Lubie byc takim skurwielem w ktorego sie naparza i naparza a ja sobie stoje i nic z tego nie robie.Jak dla mnie to wow ma 3 przewagi jezeli chodzi o tankowanie:
1)Jest parowanie.Fajny motyw oprocz przebicia sie przez blok trzeba przebic sie przez uniki i parowanie.
2)Tanki sa naprawde potrzebne.Fakt ze bylo kilka walk gdzie nie byli ale teraz w 99% przypadkow sa potrzebni(niby mozna innymi specami tankowac ale tylko wiecej dmg dostaniesz a healerzy beda oom mieli).
3)Lubie przypieprzyc tarcza.Fajnie jest przywalic tarcza komus nie tylko stunowac.Przydalby sie taki attak dla tankow w L2 ktory by robil duzo aggro.

Cytat
nie ma dobrych kubików [WTT life for vampire or spark!]

Akurat jak dla mnie to cubici ma najbardziej uzyteczne.

W PvP fajnie jest miec free heal.Root z attract i DoT ze Smart razem z lukiem potrafia niezle uwalic zwlaszcza ze przeciwnik bedzie na slow.

W PvE darmowy heal=mniej heali od healerow=mniej many traca.Aggro z Attract tez jest niczego sobie tylko root mnie czasem wkurza bo niepotrzebnie wali i taki mob caster zostaje z tylu i nawala mocniej.Ze smart to niby tez daje aggro no i syfy wyczysci jak bleedy czy poisony(wiem ze tk tez moze czyscic ale po co mane tracic) stunny czy rooty.

Na Raidach tez Heal moze nie jest taki zauwazalny ale leczy tez pt.Reszta w sumie sie nie zmienia.

Dla przykladu u SK cuby sa dobre jak walczysz w PvE lub PvP bo na Raidach to debuffy(od vipera i phantoma) ciezko wchodza a ten drain od vampire raczej duzo nie da :P

Cytatnuka jak paladyn ani żadnego boosta jak np. AI.

Powiem ci ze nuki tanka kazdego sa do dupy :P Za maly m.atk zeby cos zrobic a na cos powaznego to trzeba miec Elemental w broni.

kaseven

Ja może nie jestem wielką fanką tanków [w wielu grach wolałam grać postacią nastawioną na damage/samowystarczalną, a w L2 już szczególnie - jedynymi tankami, którymi kiedykolwiek grałam to pal i tk i tylko dlatego, że miały coś w sobie [da mnie zawsze odpychał, no a sk.. to mroczny elf, a ja mrocznych po prostu nie lubię jako rasy]

Ja zwykłam mawiać, że WoW > L2 i to w wielu aspektach [questy, rozbudowany, bardziej żywy świat, talenty!, ciekawsze klasy-np warlock jest ciekawszy niż jego lineagowski odpowiednik, hunter, druid i przemiany, kombosy rogue'ówe], a tank w wowie - pala lub warrior - nie jest samym mięchem od stania i zbierania na ryj, chociaż fajnie jest wiedzieć, że dzięki Tobie całe pt może bić w danym miejscu, bo jesteś wystarczająco silny na utrzymanie sobie XX potworów.

Co do kubików - na PVE/PVP to chyba jednak SK ma ciekawsze i użyteczniejsze kuby, Life niestety raz działa, a raz nie - z mojego prywatnego doświadczenia kubik działa najczęściej na destroyerów w pty, którzy zbijają się na fr LUB na ludzi w pt z fakt, małą ilością HP, ale leczy ich wtedy, kiedy to ja potrzebuję tego heala najbardziej xD Autyzm, fajny do szpanu "O ale ta kulka mnie wyleczyła.." DMG ze Storma też jakiś super nie jest - w pve fakt, fajna zabawka, ale na pvp to chyba wróg musiałby zdjąć biżu.. O smarta to ja się nie mam co martwić [viva 80lv.. Czemu ncsoft daje nowe skille na taie wyjechane lv, nie dokładając nic ciekawego na lv 40-60, ile ludzi na offie ma 80 lv..]. Jedynie ciekawy może być Attract -  [arresta] sama z siebie nie używam na pve, a spamując hatem można się szybko z mp wypruć, więc miły dodatek.

I tak wolę kuby SK :<

Ryltar wanna trade? Your Vampir and Spark for my Life and Storm pl0x :D

hEnIuŚ

kaseven najpierw pograj na nowszych kronikach, bo z tego co piszesz to chyba siedzisz jeszcze w interlude. Co do kubików... no każdy może mieć subiektywną ocenę. Moim zdaniem jedyny dobry kubik sk to phantom. A teraz trochę cyferek:
Life cubic
Heal Probability
HP above 60%: 13%
HP 30-60%: 33%
HP below 30%: 53%
Vampire cubic:
Attack Probability: 8%
Drain
Single Target Magic
Attribute: None
Restores the user for 40% of the damage dealt.
Ten co daje poisona to lipa, przecież na 76 wszyscy mają pasiva z resistem na bleed i poison. Ogólnie moim zdaniem, cubiki tk są bardziej użyteczne niż sk i tyle, zgadzaj się lub nie. no ten storm to nie jest taki znów zly, jakiś tam dmg zadaje..
Po 2. Nie dziw się, że CI ciężko exp idzie skoro Twój ulubiony set to dc<333(czy coś w tym stylu dla warzywa) i latasz z dye - str:P ja wbilem 80 i nie narzekam. Nie na oficialu, bo nie będę wydawał kasy na głupoty(przecież w afryce murzynki nie maja co jeść a ja mam sobie grac?!), ale na servie x3:P
W ogóle takni elfów(jasnych i ciemnych) to ciekawe postacie, dużo bardziej ciekawsze w grze niż ludzie, ale to znów moja subiektywna opinia:P
Ps. Jak masz destro w pt, którzy są zbici na frenzy, czy to na expie czy na rb, to nie summonuj lifa:P

ugh

Zostawił bym tylko life cubik. Attractive i storma wymieniłbym na vampire i phatom. Pomarzyć zawsze można.

No i o wiele łatwiej się koksa SK niż TK.

Finaly retired, L2 is not fun anymore.

kaseven

Cytat: hEnIuŚ w Luty 10, 2010, 11:46:29 PM
blablablah

Interlude? Nie, dzięki wole C5 [no teraz powoli koksam na HB wwięc może źle nie będzie] - co do cyferek, wszystko piknie na papierze - w teorii na priwach jest tak, że life w zasadzie[albo z  zasady] się nie odpala, a kuby SK odpalają b. często [inna sprawa, czy wchodzą] Ile razy było tak, że kub owszem, leczył ale o zgrozo po tp do miasta po zgonie. Cyferki mogą być adekwatne do offa, priwy to "trochę" inny świat. Chociaż jeśli patrzymy pod kątem offa, to może i tam odpala się często. Dmg ze storma w człowieka z maj/tts/epik? Buaha :D Wróg padnie - ze śmiechu imho.

Doczyta uważnie - warzywem, jak określiłeś nie jestem - dc set owszem, ale do tego +4 dex [już nie pamiętam co na - ale i tak asne elfy bazują na krytach, prawda?[ i dama z focusem - na buffach wyciągam kryty po 700. Jak na "warzywo" chyba nie jest źle? A i przytankkować potrafię, bo jednak bonus do tarczy coś tam daje. Exp tankiem jest ciężki w każdym secie, ale może dlatego że Tank =/= DDs?

Jak mam deski w pt to i tak summonuje kuba - kilka razy jak healer mial delaya, albo nie załapał i ciut się spóźnił kubik się odpalił i zawsze o te 300hp podleczył. Wole mieć niż nie mieć, nawet, żeby leczyło SH, który jedzie na CDLu aby miał hp na zbitke xD

Co do "nowszych kronik" mam gdzieś te uber Gracie+, które z Gracii mają tylko nazwę. Wolę starsze kroniki, które może nie mają tylu bajerów, wodotrysków i "balansu" [czy w l2 w ogóle kiedykolwiek był balans? Nawet w prelude/c1 go nie było..] ale są w miarę dopracowane i sprawne.

@ugh
U mnie zależy czasami wymieniłabym life czasem storma albo na spark /ten stunujący to spark, si? albo na vampire. Ale racze na sparka - stun <3 :D

Azella

exp tankiem to banał tylko nie na tych kronikach na których teraz grasz. co prawda to TK więc imo trochę trudniej ale zawsze jakoś wyfarmić to idzie :)

na gracji epilog można śmiało takiego tk wysolować do 78/79 tylko potrzeba trochę sprzętu i jakiegoś pp 5x
Quis penis aquam turbat? sie pytam!!!

Ryltar

CytatRyltar wanna trade? Your Vampir and Spark for my Life and Storm pl0x

Spark ma Phantom Lord czy jak ten summoner DE.

CytatCo do kubików - na PVE/PVP to chyba jednak SK ma ciekawsze i użyteczniejsze kuby,

Do pvp to moze tylko Phantom jest lepszy ew Venom ale Vampire zadaje dmg jak Storm wiec wiesz :P

Co do life cuba to problem lezy w kronice.W nowszysch buffneli go ze cale party leczy(i im mniej hp tym czesciej) i cuby aktywuja sie z 2-3 razy czesciej.Najlepsze jest to ze nie musisz juz bic celu tylko jak jestes w combat to sam sie aktywuje i leci do celu :P

Cytatna buffach wyciągam kryty po 700. Jak na "warzywo" chyba nie jest źle?

Wiesz jak mam byc szczery to moj SK na 52 w doom z keshem tyle walil xD

CytatDmg ze storma w człowieka z maj/tts/epik? Buaha :D Wróg padnie - ze śmiechu imho.

To samo ma vampire :P Bah nawet mniej bo ludzie chyba moga wiecej ressist w drakness wpakowac.

@hEnIuŚ

Te stasty juz nie sa wazne bo teraz cuby sie o wiele czesciej aktywuja.Maja swoj CD on mija i od razu procuja nie jak kiedys:

Hołk Rendżer:Hoho zobacz kituje ciebie.
Tank:Oł Em Gi teraz mi cuby nie procna.

Gracja:

Hołk Rendżer:Hoho Kituje Ciebie.
Tank:Hoho proc z Attractive gg.
Hołk Rendżer:Oł Em Gi!

hEnIuŚ

tak czy inaczej vampire jest lipny, bo nie dość ze malo dmg zadaje to 40% tylko leczy, wiec ja wole mieć swojego lifa i często ratuje tyłek. no ta ten block rate z dc to potrzebne tk jak 5 kolo u wozu. i tak ma na gs dużą szanse. ja latałem w tallumie i na 72 lvlu tankowałem w nim shaxa( czy jak tam ten rb sie nazywa). no krytyki u elfow wazne ale do expa to jeszcze +str wtedy jest sila i krytyki:p
kaseven to może wybieraj takie privy gdzie gmi choć trochę starają się żeby to przypominało ofa. no jak grasz na frintezie to nie masz się co dziwić ze coś nie działa. wbilem tam swsem 78 lvl ale przestałem grać bo ten serwer to straszna lipa. no chyba tylko dragon jest gorszy... 700 z kryta? i czym ty się podniecasz? dla mnie to możesz sobie i w prelude grać.. ja zacząłem na c3 i do gracii epilogue trochę się zmieniło a tanki zmieniły się o 180 stopni. idąc twoim tokiem myślenia mogę powiedzieć se spsem zabije każdego bo w c3 sleep castowal się jak trance u ee. co z tego jak już tak nie jest, więc bazowanie na starych kronikach lepiej sobie odpuścić. btw attractive to też fajny kubik, może się podokuczać w pvp. raz miale fajną akcję jak koleś w katach przedną uciekał i dostał roota przed samym gk  :D

kaseven

Heniuś - fajnie, że umiesz czytać ze zrozumieniem... Zacytuję swoje pierwsze zanie w wypowiedzi:

Cytat
Interlude? Nie, dzięki wole C5 [no teraz powoli koksam na HB wwięc może źle nie będzie]

Coś Ci to mówi? Grałam na Celesie gdzie jest C5, teraz dopiero koksam na HB Frintezza [lv 34 więc nawet jeszcze nie tk]. Na Frin też grałam [na x7 sws] i jako IL było b. dobrym serwerem - DN joke [na którym również grałam] nie ma startu do Frin. Gmi sami zarżnęli x7 włączając x15 substack, a potem x100.

Co do "block rate" - ktoś, gzieś, kiedyś pisał, że dodatkowe % ponad 100% block rate liczą się do excellent block. A co do GS/SF mówicie tak, jakby te skille spalały 1mp per tick, a TK miał many w uja... Nie można też tak polegać na gs/sf np. w pve - kilka razy miałam nieciekawą sytuacje, gdzie miałam za długo odpalonego sf [aby przezyć rush mobów :D] i nie miałam mp na jedno dodatkowe aggro, kiedy mob ode mnie odskoczył w strone nuka [nuk sobie poradził, ale ja się z tym źle czułam]

Jesli już się licytujemy na serwery, też zaczynałam na C3 [a raczej na modyfikowanym C2] mobl2 /później Tregarth, l2revolution, bfdr, dex, abyss, dn, mml2, frintezza itd. Przedział C2/3 - interlude/hellbound, tyle, że w tych kronikach z tanków to widziało się jedynie DA, ew. SK - pal i tk to była rzadkośc - większość wolała grać sps/nekro/th/gladem/he, a i ja sama grałam przez długi czas warlockiem.

Przypomniały mi się sytuacje z DN, jak koksałam ze znajomymi w pt swoim paladynem na BS na knightach. Podbiegł jeden wc i z tekstem "Are you pala? // oO // I had paladin too but rolled on WC" - inna sytuacja. Pt klanowe w Toi, w pt był pro mustaha DA z panterą, biegamy, ubijamy itd. a ten nagle do mnie wyskauje czemu nie używam drainów, ani nie mam pantery.. Kiedys na serwerach rozkład sił był DA >>> Pal, teraz [od kiedy paldek dostał boosta] jest Pal>>>DA

Co do DC - uwzięliście się - po coś ncsoft stworzył ten set, raczej nie tylko, żeby fajnie bylo bo "Ok, teraz gracze mają 4 sety a gr." Ja nadal zdania nie zmienię i wolę dc niż np. NM/Talluma, a kryt 700 mi b. pasuje [mam tylko jedne dyes, nie dwa ani trzy].

Ad. Ryltar

Mi fail - chodziło mi o tego stunującego, ale okazuje się, że jego ma PS :D Więc zamienię się na Phantoma :D

Co do leczenia party przeż Life - party jest leczone juz w C5 [przynajmniej mój life częściej ludzi w pt leczył niż mnie ^^] a z tą "aktywacją w trybie combat" to chyba dopiero w kamaelach/hb jest - summonerzy chyba tak mają, nie wiem jak tanki.

Co do "700 dmg w doomie i z kaszanką jako SK" - ej noo, ale SK ma więcej str :D I pewnie miałeś dye +str wpakowane :D

hEnIuŚ

Oczywiście, że przeczytałem i zrozumiałem. Dodam jeszcze, że próbując sugerować mój debilizm nie przekonasz inteligentnych członków tego forum, a w mojej opinii podkopujesz tylko swój autorytet, ponieważ nie potrafisz znaleźć merytorycznych argumentów. Pozwól, że powtórzę jeszcze raz, nie interesuje to, na jak starej kronice grasz. Jednak bazowanie na nich w świetle najnowszych zmian mija się z celem.
Nie jestem pewny, jeśli się mylę proszę o korektę, bo nie mam w tej chwili czasu na grzebanie w internecie, ale tk może tylko teoretycznie osiągnąć 100% block rate. W grze jest to ograniczone.
Gs per tik pobiera 13mp, a (chyba od gracii) agression nie pobiera mp, jedynie hate aura. I tu ponownie udowadniam, że bazowanie na starych kronikach nie ma już sęsu. U tk mp regeneruje się z prędkością 8 na sekundę, czyli de facto gs pobiera 5 i można na prawdę długo na tym postać. Jak miło, że raczysz nas swoimi barwnymi historiami :)ale raczej daruj je sobie, bo nie masz talentu narracyjnego :P Graj sobie w jakim buildzie chcesz, ale masz upór maniaka :P bo 20 osób mówi Ci, że jest zły, a Ty dalej swoje. Oczywiście masz do tego prawo ale mogła byś się chociaż zastanowić :P. Dc to set jedynie na rb, chociaż jak krafcił bym set jedynie z tą myślą to już wziął bym tego nm, bo więcej p defa.  Ale w np maju tankuje się praktycznie tak samo. Sam armor nie jest najważniejszy, bo jak jest dobry skład to można i w brigandine tankować :D. Jeśli te 700 Ci pasuje to ok, ale nie narzekaj, że tk jest tak dużo słabszy niż sk(bo to można wywnioskować z kilku Twoich wypowiedzi)skoro nie wyciągasz z niego maxa. Ale to już Twój problem... Co do tego life cubika, to on leczy postać z najmniejsza ilością hp, więc jeśli częściej leczy członków Twojego pt mimo, że masz mniej hp to jest po prostu zbugowany.

kaseven

Cytat
no jak grasz na frintezie to nie masz się co dziwić ze coś nie działa
Przeczytałem i zrozumiałem? Śmiem wątpić. Może wytłumaczę - pisałam jasno i wyraźnie, że gram na Celes, a Ty jednak dziwnym trafem stwierdziłeś, że gram na Frin [na którym nota bene miałam dopiero knighta w trakcie pisania tamtego posta] - gdzie tu logika?

Cytat
nie interesuje to, na jak starej kronice grasz. Jednak bazowanie na nich w świetle najnowszych zmian mija się z celem.
Jednak na tej starej kronice nie panują zasady z super hiper ultra Gracii [które przedstawiasz poniżej]

Cytat
Nie jestem pewny, jeśli się mylę proszę o korektę, bo nie mam w tej chwili czasu na grzebanie w internecie, ale tk może tylko teoretycznie osiągnąć 100% block rate. W grze jest to ograniczone.
Nie chce mi się tego tłumaczyc [może jutro] nie wiem na ile jest to rpawda, ale znaleźione na szybko na forum l2:

"Our biggest strength is with our shield. It doesn't show in your character panel, but shield p.def and your block rate really matter. Our higher block rate means more attacks that hit us will have reduced damage. Statistically, our average shield p.def (ie, a combo of your p.def when you block and block rate) is higher than any other tank. This is the stat that really matters when talking defense. As your block rate approaches 100% (and it can, easily), that average shield p.def becomes your normal defense. In a crunch, we can survive where other tanks may fail."

Cytat
Gs per tik pobiera 13mp, a (chyba od gracii) agression nie pobiera mp, jedynie hate aura. I tu ponownie udowadniam, że bazowanie na starych kronikach nie ma już sęsu
Sęsu może i nie ma, ale nie będe bazowała na kronice Gracia + skoro mój serwer działa na plikach HB. Mam się z gmem sprzeczać, że "ale na offie tak to wygląda"? Siły na zamiary. Ja mam Hb nie gracie, u mnie hate pobiera mp.

Cytat
Jak miło, że raczysz nas swoimi barwnymi historiami :)ale raczej daruj je sobie, bo nie masz talentu narracyjnego
Nie Tobie oceniać.

CytatDc to set jedynie na rb, chociaż jak krafcił bym set jedynie z tą myślą to już wziął bym tego nm, bo więcej p defa
Nie pasuje mi -dex, a +4% heal może być fajne - starczy? Poza tym jak to? Więcej defa? A niże piszesz, że...
Cytat
Sam armor nie jest najważniejszy, bo jak jest dobry skład to można i w brigandine tankować
Tak, tankuj w brigandine - nikt nie broni, ale czy jest sens?

Cytat
Jeśli te 700 Ci pasuje to ok, ale nie narzekaj, że tk jest tak dużo słabszy niż sk(bo to można wywnioskować z kilku Twoich wypowiedzi)
Fajnie, że SK ma PB, hex, cuba debuffujacego, vampira, poisona, stinga, ls, draina i bazowo 41 str, gdy jasny elf ma do ofensywy power strike, storma.... ... O! Czekaj! Jeszcze Tribunal zadaje dmg! I bazowo ma 36 str - fajnie nie? Teraz zagadka - Który jest silniejszy?

Cytat
Co do tego life cubika, to on leczy postać z najmniejsza ilością hp, więc jeśli częściej leczy członków Twojego pt mimo, że masz mniej hp to jest po prostu zbugowany.
Wiesz - on leczy ludzi z najmnijesza ilościa hp, tylko wtedy kiedy ja potrzebuję heala.. zreszta dam przykład, abyś zrozumiał:

Pt-niewazne kto, ale niech dwie osoby będą ja i sh na cdl- ja bije, kubik spokojnie wirue nad łbem. Moby zjeżdzają mi hp o 20%-nic, 30-nic - SH odpala b2m żeby zbić hp - kubik go leczy, mimo, że ja bardziej potrzebuje heala niż SH, który stoi z tyłu - dokładnie o to mi chodziło, ale może mój bład w niedokładnym tłumaczeniu.

hEnIuŚ

*Frintezza x7: Kayishiia|Swordsinger|lv. 7x  InActive - to chyba nie ja mam napisane w sygnaturze. [

Cytat
Sęsu może i nie ma, ale nie będe bazowała na kronice Gracia + skoro mój serwer działa na plikach HB. Mam się z gmem sprzeczać, że "ale na offie tak to wygląda"? Siły na zamiary. Ja mam Hb nie gracie, u mnie hate pobiera mp.
No właśnie, zmień serwer :P

Cytat
Nie Tobie oceniać.
a to niby dlaczego? jeśli coś tu piszesz to licz się z oceną.

CytatSam armor nie jest najważniejszy, bo jak jest dobry skład to można i w brigandine tankować
CytatTak, tankuj w brigandine - nikt nie broni, ale czy jest sens?
1 Dla mnie możesz latać i na golasa. Podzielam opinie 99,9% ludzi tu piszących, że dc to badziewny set dla tk. Koniec kropka ignorantko.
2 załóż się że dam rade tankować w brigandine. Jak jest dobre pt(4-5 destro zbitych na frenzy, wc z covem, sws bd) to wypasiony armor nie jest potrzebny, co innego male pt, solo to tallum albo maj. To chyba logiczne no nie? Wszystko tak trzeba Ci tłumaczyć?

Cytat
Jeśli te 700 Ci pasuje to ok, ale nie narzekaj, że tk jest tak dużo słabszy niż sk(bo to można wywnioskować z kilku Twoich wypowiedzi)
Cytat
Fajnie, że SK ma PB, hex, cuba debuffujacego, vampira, poisona, stinga, ls, draina i bazowo 41 str, gdy jasny elf ma do ofensywy power strike, storma.... ... O! Czekaj! Jeszcze Tribunal zadaje dmg! I bazowo ma 36 str - fajnie nie? Teraz zagadka - Który jest silniejszy?
Czytasz moje poprzednie posty? Może i czytasz ale raczej nie rozumiesz. cub debufujacy- tu sie zgadzam jest całkiem całkiem. Vampir to badziew. sting, poison- poczekaj bo wejdzie. ls- prawie jak solar flare :D drain- zanim to wykastujesz to dostaniesz stuna na łeb i po sprawie a jak nie to ktoś ci krytem przerwie, albo bashem :P sk am super skile, ale bodajże od gracii juz tylko w teorii. tak tribunal zadaje dmg, noo i jeszcze zmniejsza odporność na close range attacks. tak jak judgement tylko tribunal zmniejsza szanse na kryta o 35 czt 45% i tu moim zdaniem jest lepszy. Jak chcesz ze mną podyskutować tk  vs sk to zapraszam do odpowiedniego tematu.

Cytat
Co do tego life cubika, to on leczy postać z najmniejsza ilością hp, więc jeśli częściej leczy członków Twojego pt mimo, że masz mniej hp to jest po prostu zbugowany.
CytatWiesz - on leczy ludzi z najmnijesza ilościa hp, tylko wtedy kiedy ja potrzebuję heala.. zreszta dam przykład, abyś zrozumiał:

Pt-niewazne kto, ale niech dwie osoby będą ja i sh na cdl- ja bije, kubik spokojnie wirue nad łbem. Moby zjeżdzają mi hp o 20%-nic, 30-nic - SH odpala b2m żeby zbić hp - kubik go leczy, mimo, że ja bardziej potrzebuje heala niż SH, który stoi z tyłu - dokładnie o to mi chodziło, ale może mój bład w niedokładnym tłumaczeniu.
No to sama sobie odpowiedz czy dobrze na Twoim serwie działa.
ps. widzę, że dalsza dyskusja z Tobą nie ma większego sensu w tym temacie i ja ją w tej chwili kończę.

A teraz mam pytanie dla dużo bardziej doświadczonych graczy. Jak dokładnie działa Eva's Will?

Leningrad

henius oczywiscie ze w brigandine i party z czterema destro przytankujesz kazdego RBka, tylko problem w tym ze on nawet przez sekunde nie bedzie bil ciebie

Cytat: Winiek w Luty 24, 2010, 03:32:50 PM
A normalnie tam mi piwo sprzedawali, jaram sobie tam, 0 odzywu do mnie...a teraz -_-' wie co będzie i o co chodzi, bo nam kazał dowodzikami poświecić na następny raz...  :dry:
A niedługo dobra impra tam będzie... :x
TECHNO ZDECHLO JEDZIEMY DO ENERGYYYYYYYYY

kaseven

*Frintezza x10: Kayishiia|Temple Knight|lv. 46 Active

O'Rly? Poza tym widziałeś czerwonymi literkami "InActive" ? Sws grałam ponad rok temu - aktualnie nawet nie ma Frin x7 bo został zamknięty [jest x10 teraz] - jeśli grałeś na Frin, to powinieneś chyba to wiedzieć.

Serwa nie zmienię, bo mi HB pasuje i mówię o skillach z tamtejszej kroniki.

Koniec kropka ignorantko? Kim Ty jesteś, żeby mnie oceniać i nazywać ignorantką? W wypasionym pt z deskami na fr - ten rb nawet Cie nie dotknie, wiec tak, możesz sobie w brigu latać.

Ja piszę o  PVE - czyli vampir, poison, sting, ls itd. nie muszę być używane, ale jak są to bardzo pomagją w koksie. Kapiszi? A zresztą, nawet w pvp sk jest lepszy niż tk - daj sk broń magiczną+acu, acu i empa, a i drain może zaboleć i castować się szybciej niż sądzisz.

Tribunal zmniejsza odornośc na close range attacks? oO Czy ja coś przeoczyłam? Za oficjalną:

Uses your collected sacred energy to provoke an enemy to attack while temporarily decreasing their critical attack rate. Requires a sword or blunt weapon. Over-hit is possible. Power 955.
Effect 1.

To co jeszcze pisałeś o zmniejszaniu odporności na close attack?

ps. widzę, że dalsza dyskusja z Tobą nie ma większego sensu w tym temacie i ja ją w tej chwili kończę.

Tak ja też kończę, bo nie będę pisać z kimś kto nazywa mnie ignorantką i pociesznie trzyma się tekstu "zmien serwer"

Kwadrat

Cytat: kaseven w Luty 12, 2010, 04:13:32 PM

Tribunal zmniejsza odornośc na close range attacks? oO Czy ja coś przeoczyłam? Za oficjalną:

Uses your collected sacred energy to provoke an enemy to attack while temporarily decreasing their critical attack rate. Requires a sword or blunt weapon. Over-hit is possible. Power 955.
Effect 1.

To co jeszcze pisałeś o zmniejszaniu odporności na close attack?
pewnie chodzilo mu o obecna kronike

hEnIuŚ

Cytat: Kwadrat w Luty 12, 2010, 04:33:35 PM
pewnie chodzilo mu o obecna kronike
Tak o najnowszą. chociaż w GF też już to było.

kaseven jak już mówiłem, jeśli czujesz się na siłach, to zapraszam do tematu tk vs sk i tam możemy podyskutować, bo w tym topiku to trochę nie  na temat...

Sebal

Tak się zastanawiam nad grą TK. Czym ten gej różni się od Paladyna :P? Oraz to, że nie ma stuna. To jest dla mnie duży minus, gdyż uwielbiam ten skill :P
Sebal- Life ...

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Leningrad

tym ze on w czasie 1 walki na oly moze 3x uzyc ToL'a a ty tylko raz

Cytat: Winiek w Luty 24, 2010, 03:32:50 PM
A normalnie tam mi piwo sprzedawali, jaram sobie tam, 0 odzywu do mnie...a teraz -_-' wie co będzie i o co chodzi, bo nam kazał dowodzikami poświecić na następny raz...  :dry:
A niedługo dobra impra tam będzie... :x
TECHNO ZDECHLO JEDZIEMY DO ENERGYYYYYYYYY

Kwadrat

Cytat: Sebal w Luty 12, 2010, 07:43:28 PM
Tak się zastanawiam nad grą TK. Czym ten gej różni się od Paladyna :P? Oraz to, że nie ma stuna. To jest dla mnie duży minus, gdyż uwielbiam ten skill :P
nie ma summona, ma mniejszy (duzo na fi/ai) dps, smierdzi

Cytat: Leningrad w Luty 12, 2010, 08:11:01 PM
tym ze on w czasie 1 walki na oly moze 3x uzyc ToL'a a ty tylko raz
why? reuse tola 5 minut ^^ (z tezza mniej)