Spellhowler [SH]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:34:30 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

MonT

Z c gratow bierz demona i homka, a z b avadona i soesa/valhalle. Zubei nie daje int tylko 10% to matacku no i -5% do mana regen. Doom o ile pamietam daje +2int +2men i -3wit.  (jesli zdecydujesz sie na robienie soea zostaw homka do pvp;])

Ghidorah

Gram juz troche czasu SH i moge sie podzielic moimi spostrzezeniami.

Po pierwsze: NIE ISC W CAST SPEED!!! I tak nigdy nie przebijemy Sps'a Ss'a czy nawet Necro. Prawdziwa sila SH jest M.Atk. I na tym najlepiej skupic uwage. Obecnie mam ponad 4k m.atk i na ketrach czy varkach expie sam bez najmniejszych problemow. Wlasciwie to na wszystkich lokacjach z "gornej polki" za wyjatkiem FoG. Tam na poczatku jest klkanascie Mobow i chyba nik sam tam nie poexpi.(Aha i oczywiscie wxpie na full buffach - dostepne na serwie za free:)

Co do PvP.
Jedynie praktycznie lucznicy sa niedostepni choc i z nimi mi sie udawalo wygrac. Sleep->Surrender->Curse Chaos i liczymy na farta ze nas nie trafi.

Daggera jak uspimy to dobranoc. Slow->Surrender->Nuke.

Z tankami trzeba sie dluzej pobawic ale tez uspic, spowolnic, i znukowac.

Magowie - prosta sprawa. Jak nam wejdzie silence to po sprawie. Jak im wejdzie pierwszy sleep (lub nie daj boze anchor-nekro:/) to po nas choc czasem i z tego wychodzilem calo.(nie z nekro bo to nie mozliwe:/)

Bron:
To co powiem moze zostac roznie odebrane. Nie dajemy SA Accumen tylko Empower (lub M.Power)!. Od razu mowie ze ja sam nie mam broni z SA. Al jak tylko uzbieram kase to kupuje Imperial Staffa z Empower. Sadze ze do 5k m.atk dojde na tym. Bron oczywiscie z najwyzszym M.Atk i mozliwoscia dodania w.w SA. Co do zbroi to ja chodze w nightmare i jest mi bardzo przyjemnie. +do int i +8%m.atk mowia same za siebie.

Dyes:
Ja mam +do: wit i int kosztem men i +con -str. Ten dye +wit jest jedyna rzecza jaka kupilem do polepszenia cast speed.

Ogolnie SH to nie krabin maszynowy(sps) tylko bardziej bazooka:D Nie wali czesto ale jak walnie raz to zaboli. Mocno.

Dev

Dlaczego nie casting speed ? WG mnie bardziej sie opłaca taką silną postacią stzelić troche w c speed bo meele postacie moga do nas dojść. Z tego samego powodu się jedzie w Necro w c speed
Uśpisz ? Jesteś pewien ? Z castem sleepa 10 sekund ? :D
Gwarantuje ci że taki PW na mentalu cie rozpyka chociażbyś miał jakiekolwiek bufy. Ten slow kupe za przeproszeniem ci da, jak PW ma enthange + sprint. Do tego ma magic barrier. Ma najwięcej DEXA. Rozciacha cie 3 blowami + na oko 2 hitami ... (w c5 wystarcza mu 2 blowy i papa :P)
CytatZ tankami trzeba sie dluzej pobawic ale tez uspic, spowolnic, i znukowac
Dużej pobawić ? tanki są najłatwiejszymi postaciami do zabijania jak grasz magiem.
Łucznik, tak ? Każdy łucznik pojedzie maga, wyjątkiem tu jest necro. Gloom + anchor i posprzatane.

Zresztą... SH tak jak necro może iść w 2 drogi - m atk, aczkolwiek dobrze sobie radzi z dużym c speedem. Najważniejsze jednak, żeby INTa mu nie tykać ... (chyba że chcemy go powiększyć)
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Inidriel

CytatWG mnie bardziej sie opłaca taką silną postacią stzelić troche w c speed bo meele postacie moga do nas dojść

Zawsze można slow zarzucić :)

A tak poza tym to zgadzam się w PvP trzeba mieć duży casting speed ( Avadon Robe Set ) o czym zawsze byłem i będę przekonany :) PvE to inna działka, ale o tym już ktoś kiedyś pisał ( de facto Demon/Zubei Robe Set + miecz z magical power tak jak napisał Ghidorah ). Niestety nie jest łatwo mieć 2 sety w plecaku - kasa, kasa, kasa...

Slomek

Cytat: Ghidorah w Listopad 10, 2006, 07:29:10 AM
Dyes:
Ja mam +do: wit i int kosztem men i +con -str. Ten dye +wit jest jedyna rzecza jaka kupilem do polepszenia cast speed.
Taka moja uwaga ......... po kiego kurde piszecie o zmienianiu statystyk fizycznych (con dex str) u magow skoro nie mozna ich zmieniac. tyle razy to bylo mowione przeciez, a jak gracie na "super" serwerach to sie nie chwalcie bo na nich kazdy chce grac :P bo najbardziej do globala sa podobne :/
Ja mam +4int +3men -7wit(dokladniej : +4int,-4wit i drugi +3men,-3wit) to z dye wyciagniete no i chodze z mieczykiem sword of "costam" (podobny do hom tyle ze szary ma kolor) z Magic Power 15% wiecej zuzywa many ale dodaje 99 do m.atk. No i Demon secik +4 do intu -1 wit i 270hp w plecy. Fakt caly dzien zuca czar ale na 65lvl 1067m.atk bez buffow to niezly wynik. No i kiedys widzialem pytanie czy gdy mamy juz int+5 to sie doda te +4 int z demon seta .... Tak dodaje sie ja mam 52int :D
Gram na Nightmare (30x) wmiare normalny jest ;P
Sorki za Offtopic ale mam pytanie jesli chodzi o subklasy
Jesli mam SH to czy gdy wezme sobie na subklase SE bede mial skille z obu postaci ?? Prosze o wyjasnienie
l Coke and Pepsi are the same thing. Wake up people !!!

http://slomianywdowiec.mybrute.com

RolRain

CytatGram na Nightmare (30x) wmiare normalny jest ;P
I wszystko wiadome...
CytatSorki za Offtopic ale mam pytanie jesli chodzi o subklasy
Jesli mam SH to czy gdy wezme sobie na subklase SE bede mial skille z obu postaci ?? Prosze o wyjasnienie
W Lineage II nie, ale w DrakeAge wszystko jest możliwe...

Od siebie dodam, że magami można normalnie sterować con'em typu +con -str.

Dev

Cytat(con dex str) u magow skoro nie mozna ich zmieniac.
Za przeproszeniem, ale necro może ruszać con i str bo podchodzi też pod summonera :P Nie wiedział ? To idz poczytać więcej o l2 panie pr0

konio167

itemy oraz sety nalezy dobierac pod wzgledem w jakim kierunku chcesz szkolic sh jesli na pvp proponowalbym glownie nightmare set (+15 c.speed i +70 sleep and hold resistance) wtedy nawet sps ci nic nie zrobi boma 30% szansy ze rzuci sleepa a ty przeciez masz silence jak mu sie nie uda kleryk tez  cie nie uziemi z tatualy ja nosze zwiekszajace wit dex i int a oslabiajace str i men i wymiatam na pvp jesli chcesz byc nukerem tylko na mooby proponowal bym set ktore zwiekszaja int gdyz moby bierze sie na raz z FD (im mniej zycia tym wieksze dmg zadaje) a zmiejszac mozna hp body to mind masz wtedy w kij many i biale moby padaja na raz (fd to jeden z najmocniejszych czarow gdy mialem 20hp i 55lvl zadawalem mobom 2800dmg a huricanem 1400 zreszta fd jest skillem opartym na magi wiatru wiec rzucajac surendera mozna wziąć  na raz nawet zoltego moba)

MonT

Cytat: konio167 w Listopad 21, 2006, 02:39:49 PM
itemy oraz sety nalezy dobierac pod wzgledem w jakim kierunku chcesz szkolic sh jesli na pvp proponowalbym glownie nightmare set (+15 c.speed i +70 sleep and hold resistance) wtedy nawet sps ci nic nie zrobi boma 30% szansy ze rzuci sleepa a ty przeciez masz silence jak mu sie nie uda kleryk tez  cie nie uziemi z tatualy ja nosze zwiekszajace wit dex i int a oslabiajace str i men i wymiatam na pvp jesli chcesz byc nukerem tylko na mooby proponowal bym set ktore zwiekszaja int gdyz moby bierze sie na raz z FD (im mniej zycia tym wieksze dmg zadaje) a zmiejszac mozna hp body to mind masz wtedy w kij many i biale moby padaja na raz (fd to jeden z najmocniejszych czarow gdy mialem 20hp i 55lvl zadawalem mobom 2800dmg a huricanem 1400 zreszta fd jest skillem opartym na magi wiatru wiec rzucajac surendera mozna wziąć  na raz nawet zoltego moba)

Jak znajdziesz mi taki set, to dam Ci nobla.

Reina

mam pytanko, na low rate lepiej SOWD + Magic Power czy Homukulus+Acumen?
secik bedzie karmian, dye chyba zadnych (tylko na con)
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

konio167

jakbys umial(a) czytac od razu bys spostrzegla ze napisalem ze  nightmare robe ma takie wlasciwosci jakie opisalem a poza tym nie gram na dragon bo to lipny serw  :P gralem na virtue i na genesis w paradise i nie sadze zeby5x bylo wysoka rata a na virtue taka wlasnie byla ( mam nadzieje ze jeszcze paradise bedzie i nadal bede wymiatal sh)

Arkezar

ciekawe od kiedy nightmare robe daje 15% casta ^^ bylby troszeczke imba w porownaniu do pozostalych :P

Franz:
Arkezar - Ghost Hunter 78 / Storm Screamer 7x - INActive
Aion Beta Testing

poster

mógł by ktoś napisać wszystkie skille które mam się nauczyć? Grając MYSTIC>Dark Wizard itd.

Z Góry THX :)

Reina

Zastanawia mnie... na pvp najlepszy Avadon i Homu/SoV+Acumen

a do pve?

nie lepszy jest zubei i SOWD+M power?

powoli, ale na jeden hit, wiec za zabcie moba place mniej many - moge dluzej expic bez odpoczynku

dobrze kombinuje? jak to wyglada w praktyce?
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

MonT

FokusPL

Wudaje mi sie, ze najlepiej nim inwestowac w m.atk., a nie w casta :). Gram na C5 i SH jest dosc szybki ale przciez jego najmocniejsza strona jest M. atk. wiec ja chodzile w demonie i bylo git :D wszystkiem mobki sa kwestia 1 moze 2 strzalow...         Poza tym warto chodzic na raid bossy jak sie ma demona bo kilku takich SH i tanki szybko rozwalaja naprawde :D :D

Reina

a demon gloves - skad wziąć?
chyba mi nie powiecie ze mam robic wishing potiona? ;p
- Homer

Retarded SuperModerator

MonT

Z tego co wiem wiekszosc moich znajomych brala z tego questu z kolekcjonowaniem monet.

Dohid: Z lekka wyczyściłem temat, odpadły ponad 4 strony. Ale ogólnie nawet dobry jest.

FokusPL

Mam pytanko ma Sh na 78 lvl w rece arcana+acumen+12 (gram na white Eagle full C5 PvP)  4k M. atk. to duzo na full bufkach??
Mam juz tatuaze 2x +4INT -4MEN i zastanawiam sie nad 3 dawac w WIT czy CON?? bo INta juz nie moge :D??
Jak moge jeszcze zwiekszyc M.atk. bo moge miec problem z SpS choc 90% typow mam na 3 pykniecia to jakos nie czuje sie mocny :? (NIE JESTEM DONATOREM i nie mam zamiaru nic kupowac za realna kase!!!)

Koni

Zrob sobie -4 men +4 int -4 men +4wit i -4 str +4con/dex co wolisz.  Jak zwiększyć m.atk ? Jak masz 78 to wal arcane power kontrując z draina + potiony. Niezłe efekty daje vortex + surrender + hurricane jak jeszcze koleś od necro curse of gloom dostanie i dojedziesz go tym - to ginie od strzała.
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Dev

Scroller

Tak, dostaje na 76 lvlu po zmianie na Strm Screamera. Niedawno juz pisalem to w tym temacie, ale ktos uznal to za spam i usunal...

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

Dev

coraz bardziej mi sie ten SH podoba :D

Koni

No na siege nie ma sobie równych. Necro rzuca mass curse of gloom, a "banda" SH dosłownie wycina koleszków z naprzeciwka. Podchodzą łuczniky i piszą "haha now we pwnt u all" a tu "lol" bo 2 hity i po kozakach z łukami  :)
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->