Spellhowler [SH]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:34:30 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Frohike

Cytat: Bobson002 w Sierpień 28, 2009, 07:14:58 PMPonieważ ,że gram SH po 3 rd clasie,w nowej wersji Gracia Final,chciałbym się zapytać jaka najlepsza jest pelereyna czyli te Cloak dla  mnie w zbroji Dynasty i w Vesperze.Bo nie wiem zabardzo więc prosze o pomoc :).
Jak masz 80-83 lvl, to ta s80, jak masz 84+ to s84. Dla magów są te zielone bodajże.

navan

Prosze, niech mi ktos dokladniej wytlumaczy, jak suby wplywaja na maina, bo nadal nie do konca rozumiem.

Tirius

Otóż, od hellbounda został wprowadzone subclass certification skills. Tu możesz zobaczyć jaka suba daje jaki skill http://www.l2guru.com/forum/showthread.php?t=101683 . Kolejno na 65, 70, 75 możesz wybrać jakiś skill. Są to pasywne, chance'y , countery. Np. masz na mainie jakąś klase, wybierasz sube przykładowo destro i wbijając nim 65 wybierasz jakiegoś pasywa, 70 również pasywa i z 75 możesz wziąć boost cp +780~ bądź innego pasywa. Wszystko jest opisane w tabeli.
"Oto i on, boski prototyp,
Mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji,
Zbyt pokręcony by żyć i zbyt rzadki by umrzeć."

GeForce

Opłaca się vaspera dla sh? Wychodzi troszkę mniej m atk niż w dynasty...

navan

Cytat: Tirius w Październik 11, 2009, 01:14:43 PM
Otóż, od hellbounda został wprowadzone subclass certification skills. Tu możesz zobaczyć jaka suba daje jaki skill http://www.l2guru.com/forum/showthread.php?t=101683 . Kolejno na 65, 70, 75 możesz wybrać jakiś skill. Są to pasywne, chance'y , countery. Np. masz na mainie jakąś klase, wybierasz sube przykładowo destro i wbijając nim 65 wybierasz jakiegoś pasywa, 70 również pasywa i z 75 możesz wziąć boost cp +780~ bądź innego pasywa. Wszystko jest opisane w tabeli.

Dzieki, juz mniej-wiecej kapuje ;)

hyaena

witam. czy mógłbym prosić o propozycje suby dla SH?  bo naprawde nie za bardzo ogarniam tego drzewa i nie moge sie polapac co na co wpływa. czy mógłby ktos podsunąc propozycje suby z objaśnieniem dlaczego własnie ona ?  Byłbym ogromnie wdzieczny  :)

Pozdrawiam

SounDee

Jak dla mnie to:
Warrior : (Destro, BH, Tyrant, Glad, Warlord, SB, BZ)
2x.M.def (65,70) + Boos CP 738 (75)
Knight : (Pally, DA, TK, SK)
2x.M.def (65,70) + Active Counter Boost Mdef/Pdef: +20% mdef/pdef, 15 sec (75)
Summoner : (Warkock, PS, ES)
2x.M.def (60,70) + Active Boost Cast Speed/ Power: +7% matk, +8% cast speed, 15 sec (75)

Ale musisz sam wybrać co Ci bedzie lepiej odpowiadało.

Pozdrawiam.

hyaena

a czy mógłbym prosic o jakis schemat pvp dla SH? przeciwko drugiemu SH, NECRO oraz ogólnie wojów. ostatnio mialem pare pvp z których nie jestem zadowolony i chciałbym wiedziec czy cos nie tak robie.  Liczę na wypowiedzi doświadczonych graczy SH :)

aha jeszczze miałem pytanie, jakie skile najlepiej enchantować.

ok, chyba wszytsko :)  z góry dziekuje za odpowiedz

Pozdrawiam

MakePeaceOrWar

Cytat: hyaena w Listopad 03, 2009, 11:34:30 PM
a czy mógłbym prosic o jakis schemat pvp dla SH? przeciwko drugiemu SH, NECRO oraz ogólnie wojów. ostatnio mialem pare pvp z których nie jestem zadowolony i chciałbym wiedziec czy cos nie tak robie.  Liczę na wypowiedzi doświadczonych graczy SH :)

aha jeszczze miałem pytanie, jakie skile najlepiej enchantować.

ok, chyba wszytsko :)  z góry dziekuje za odpowiedz

Pozdrawiam

Przeciw SH:

W.Vortex,Surrender,3-4 hurri,Slug,napierdalaj jak lubisz (hurri/kosci/hurri i kosci),pamietaj o elixirach cp,potkach cp,elixirach life,kupuj reinforced potki.
Jesli masz wind w AM czy cos,to nie baw sie w hurrri tylko jebaj vort slug i dopiero nuki.
Na nekro-to samo,napierdalaj unikaj range 600.Pamietaj,ze aura flash to swietny skill w pvp.
SH-80 lvl.
I wali mnie,że tanki ownują,lubię swoją profę.

hyaena

oo dzieki bardzo,

hmm no ok, wypróbuje. a aura flash jest tylko na close range nie?  i co to jest ten slug?  aa, i niektorzy mi mówia o sleepach czy silence ale czy naprawde opłaca sie w to bawić??

i rozumiem ze skill do enchantowania to hurri najlepiej ?

aha, i czy opłaca sie na sube sws'a wziąc?? albo TH ?

Dzieki ponownie

Gatz

CytatWarrior : (Destro, BH, Tyrant, Glad, Warlord, SB, BZ)
2x.M.def (60,70) + Active Boost Cast Speed/ Power: +7% matk, +8% cast speed, 15 sec (75)

Mogłbys dać link do stronki gdzie przedstawione są wszystkie bonusy/skille idace w parze z wybraniem konkretnej subklasy? Byłbym wzieczny  ;]

SounDee

Cytat: Gatz w Listopad 04, 2009, 12:38:05 PM
CytatWarrior : (Destro, BH, Tyrant, Glad, Warlord, SB, BZ)

Mogłbys dać link do stronki gdzie przedstawione są wszystkie bonusy/skille idace w parze z wybraniem konkretnej subklasy? Byłbym wzieczny  ;]

Za to browara stawiasz :P http://www.lineagejunkies.com/wiki/Subclass

Mam Pytanie (a raczej pytanie odpowiedz) :

Bardziej opłaca się wenchantowac huri na argument przy Am 150 wind ? duża jest różnica w dmg ? Tylko się upewniam bo nie daje mi to spokoju :/ i jak dostać się na wyspe gdzie dropią windy ? Tylko nobles może ?

Mówisz TH jeśli chcesz mieć dalszy zasięg z łuku  to jak najbardziej tylko nie wiem po co to magowi :P
Rogue (Dagger/Archer, Arb) :
(Passive Long Shot: +100 bow range
Passive Boost Evasion: +4 evasion
Active Chance Critical: +30 crit rate )

Pozdrawiam.

milan9

imo lepiej hurri na +power.

SounDee

Cytat: milan9 w Listopad 04, 2009, 03:09:32 PM
imo lepiej hurri na +power.

A jakieś wytłumaczenie będę wdzieczny :)

MakePeaceOrWar

Mocniej napierdalasz.

Innymi słowy 'więcej bólu zadajesz'

//mdh: pisz bardziej kulturalnie. Sa inne okreslenia na to slowo. NP "Mocniej bijesz", "zadajesz wiekszy dmg" etc
SH-80 lvl.

seken

Ja podam co ja enchantowalem na pvp
surrender to wind na wind vunelarble czy jakos tak
aura flash na stun
i hurricane na power

MakePeaceOrWar

Cytat: hyaena w Listopad 04, 2009, 11:43:54 AM
oo dzieki bardzo,

hmm no ok, wypróbuje. a aura flash jest tylko na close range nie?  i co to jest ten slug?  aa, i niektorzy mi mówia o sleepach czy silence ale czy naprawde opłaca sie w to bawić??

i rozumiem ze skill do enchantowania to hurri najlepiej ?

aha, i czy opłaca sie na sube sws'a wziąc?? albo TH ?

Dzieki ponownie

Tak,aura flash jest na close range,ma instant cast,nie wymaga targetowania,powoduje detarget,swietny jesli cos do ciebie podbieglo.

Slug-140% dmgu vortexa,czeste kryty,na 79,z empowering echo i innymi takimi boli.

W silence sie oplaca,czasami.
W sleep jesli masz downa.
skill do enchantowania to kazdy ktorego uzywasz,chociaz patrzac na twoje pytania nie wroze ci kariery,nagraj cos frapsem,na comedycentral puszcza.

A co do suby,to skoro sadzisz,ze wezmiesz swsa,to przemysl jeszcze OLa i kowala.
SH-80 lvl.

Alarion

Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

hyaena

na 79 lvl mam 127mil SP nie starczy mi na echo i sluga. co lepiej wziac napierw? sluga?

milan9

Lepiej najpierw echo, szybciej dozbierasz brakujace sp do sluga.

meseron

Taaa chyba tylko jak bedzie mial kilka rechargerów na dual box- Emp. echo= +++do kosztu skilli

milan9

ee i ew. pet spokojnie wystarcza na spotach z herbami.

Winiek

Mam małe pytanko, co do postaci SH.
Chciałbym ją zrobić i:
Chcesz zrobić, maximum wyciskanego dmg.
Chce lecieć w bronie z m.power i w nm.
Czy to ma rację bytu? Chce jak najbardziej zmaksymalizować obrażenia. Nie expie nigdy sam, zawsze mam pt (mam bdb. klan).
Co wy na to?
Tatto chce zrobić +5 int + 4 wit - 9 men.

netheril

Cytat: Winiek w Grudzień 03, 2009, 05:40:08 PM
Mam małe pytanko, co do postaci SH.
Chciałbym ją zrobić i:
Chcesz zrobić, maximum wyciskanego dmg.
Chce lecieć w bronie z m.power i w nm.
Czy to ma rację bytu? Chce jak najbardziej zmaksymalizować obrażenia. Nie expie nigdy sam, zawsze mam pt (mam bdb. klan).
Co wy na to?
Tatto chce zrobić +5 int + 4 wit - 9 men.
na pve to przejdzie ale na pvp raczej niebardzo  :P
Klotnie na forach internetowych sa jak zawody w zakladzie psychiatrycznym... Czy wygrasz czy przegrasz to i tak jestes pojebany...

Winiek

Mój klan jest najbardziej pokojowy na serwerze, a więc, pvp nie mam.
Myślę coś takiego zrobić, i czy to się opłaca. Jedynie co leje z użytkowników to pk :D