Shillien Knight [SK]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:35:33 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

mateusz02012

Odpalasz za późno albo grasz na zbugowanym privie  :P

JamSK

na poczatku walki to odpalam ;d

Kwadrat

JamSK

Zmienilem teraz server  :P i czy moglibyscie mi opisac oly od teleportu na arene :D bo przegrywam prawie ze wszyskimi ... thx z gory

Kamal

Może jeszcze zdobyć hero za ciebie?  :shock:

JamSK

Mialem tez PvP z innym SK. Nie wiem jak on to zrobil ale zbilem mu tylko cp a nie uzywal zadnych skilli. Jak on mogl to zrobic

Kwadrat

to bardzo proste - naucz sie grac, poczytaj, pomysl i wtedy sie bierz za granie w l2

BurnFist

a ja mam pytanie , mianowicie jaki element dla broni do SK bo on wedlug zasady powienien byc na DARK ale ma tylko z 2 skille od tego , czy nie będzie lepiej włożyć jakiś tam element którego jest najmniej resistu na serwie?

Diablator

było to już poruszane wiele razy
imo: sword/ bow - wind / earth    magic weapon - dark
ST85/Destro75/BD75/STS79 lolpriv (Raid Fightx4)

lukiw

Tyle teorii co i graczy, ja tam cały czas jestem za darkiem. Problemem są rezisty, ale jako element w skilach najczęściej wykorzystywany.

Jakoś nie rozumiem tego zamiłowania do wind
Server Franz Carthus    Shilien Templar  85
                                   Spellhowler        75
                                   Necromancer     75
                                   Gladiator           75

ractail

Cytat: lukiw w Maj 03, 2010, 12:12:38 AM
Tyle teorii co i graczy, ja tam cały czas jestem za darkiem. Problemem są rezisty, ale jako element w skilach najczęściej wykorzystywany.

W sumie tyle gadacie o tym, że resistów na dark jest dużo, a tak naprawdę nikt tego w armor nie wbija (na ogół wbijają wind/earth/water/fire i holy na łuczników). Peleryna daje +30, dynasty +8. Za dużo to tego resista nie będzie...
Lancer:
Specnaz team
Naver - Aeore Healer 85+

BurnFist

wiesz to jest kwestia taka sama jakie dodać dyesy dla SK bo z tym tez jest problem , a każdy to może zrobić wg. swojego upodobania , np nukerzy to monotonna klasa bo jest wszystko już oklepane , nawet dyesy.

Diablator

Cytat: ractail w Maj 03, 2010, 10:02:18 AM

W sumie tyle gadacie o tym, że resistów na dark jest dużo, a tak naprawdę nikt tego w armor nie wbija (na ogół wbijają wind/earth/water/fire i holy na łuczników). Peleryna daje +30, dynasty +8. Za dużo to tego resista nie będzie...

baylor's earring nie jest taki trudny do zdobycia jak np. zaken więc też +30 resist
dance/songi/resisty : Dance of Alignment / Song of Invocation / Unholy Resistence / Divine Protection / Protection from Darkness
da się uzupełnić ten brak resista, a resistów na dark jest ogólnie najwięcej z buffów / itemów
ST85/Destro75/BD75/STS79 lolpriv (Raid Fightx4)

ractail

Cytat: Diablator w Maj 03, 2010, 12:23:57 PM

baylor's earring nie jest taki trudny do zdobycia jak np. zaken więc też +30 resist
dance/songi/resisty : Dance of Alignment / Song of Invocation / Unholy Resistence / Divine Protection / Protection from Darkness
da się uzupełnić ten brak resista, a resistów na dark jest ogólnie najwięcej z buffów / itemów

Ok, ale z tych itemów i tak wyciągniesz mniej niż 120, a na resztę atrybutów jest tyle samo buffów/dance/songów (oprócz earth ofc).
Lancer:
Specnaz team
Naver - Aeore Healer 85+

Ryltar

Bo w prawie kazdym mmo jest taka zasada:

Holy dmg:jest tego malo lub zadaje mniejszy dmg ale nie ma ressista/ciezko to zressistowac.
Dark dmg:jest odwrotny.

Poprostu z tego co pamietam duzo rzeczy dawalo ressist na darkness.I tak to jest kwestia w co wladujesz bo nikt nie moze ci zabronic wladowac np. holy(mimo ze nie masz ataku z tym atrybutem).Judgement i tak zadaje dark dmg wiec nie wiem po co ladowac w bron.Osobiscie uwazam ze jak zadajesz dmg tylko od 1 typu obrazen to latwiej ciebie pokonac bo starczy ze trafisz na przeciwnika ktory akurat wiecej dal w to i masz schody.

BurnFist

jak stestowałem SK na 81+ lvlu to az mnie zatkało , są chyba z 4 anty magiczne skille i to nie byle jakie :) miedzy innymi magic mirror <3 koledze odbilem vorta i cancela

Kamal

ten skill to chyba na 79 :P

x3nomorph

Cytat: BurnFist w Maj 03, 2010, 09:03:15 PM
jak stestowałem SK na 81+ lvlu to az mnie zatkało , są chyba z 4 anty magiczne skille i to nie byle jakie :) miedzy innymi magic mirror <3 koledze odbilem vorta i cancela

Eeee? Cancela nie mozna odbic to raz, dwa magic mirror odbija tylko efekt i jest na 78lvl, trzy skill odbijajacy dmg (deflect) jest na 68?
new future.

Ryltar

Hmmm mi sie wydawalo ze mozna ale z drugiej strony gralem tak dawno ze B grade to byl top grade wiec...

PuFF

Warhead

To że tak powiem troszkę zbugowany ten serwer ;)

Shield deflect magic z 60 odbija dmg z magicznych skilli

Magical Mirror odbija magiczne debufów i od chyba GF/GE  tez psychicznych z mniejsza szansą. Nie pamiętam jaka jest szansa chyba 30/15 % :P

Ru OFF Lancer

Eltharion  Bishop 62+

Outcasters Clan Member & NosenseTeam Squad Leader

bula

Cytat: Warhead w Maj 04, 2010, 08:16:15 PM

To że tak powiem troszkę zbugowany ten serwer ;)

Shield deflect magic z 60 odbija dmg z magicznych skilli

Magical Mirror odbija magiczne debufów i od chyba GF/GE  tez psychicznych z mniejsza szansą. Nie pamiętam jaka jest szansa chyba 30/15 % :P
30/10 i taki efekt jest od wprowadzenia tego skilla czyli od c4

lukiw

Wracając do wątku atrybutu w broni - może zabrzmi to jak herezja - ale uważam, że kasę wydaną na kryształy lepiej przeznaczyć na enchanty skili. Sądzę, że w przypadku sk jest to bardziej efektywne. Oczywiście dużo lepiej jest mieć te rzeczy naraz, ale to już kwestia kasy.
Server Franz Carthus    Shilien Templar  85
                                   Spellhowler        75
                                   Necromancer     75
                                   Gladiator           75

Ryltar

No SK ma ten problem ze musi duzo skilli enchantowac wysoko zeby byc naprawde skutecznym(nie jak DA) ale elemental w broni tez da duzo dmg.

PuFF