Shillien Knight [SK]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:35:33 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ryltar

Ja bralem zawsze wszystkie skile oprocz Confusion bo to szajs ty jestes tankiem i ty masz zagarniac na klate potwory za pomoca agression lub hate aura.FS sie przydaje jak potworek jest wolny i walimy nim i drainami na dystans albo do spowolnienia potworka.

Silverek

Moze mi ktos powiedziec gdzie expic sk od 40-46;46-52;52-58;58-64;
64-70.....

z Gory TNX
Każdemu zdarza się być głupcem
przynajmniej przez pięć minut dziennie.
Mądrość polega na tym,
by nie przekroczyć limitu. xD

Ryltar

ja jechalem tak:40-44 kraater kolo IT,44-48 Cruma,48-52 EV,52-58 FG,58-65 LoA 65+ ToI lub wyzsze katakumby zreszta mozna latac caly czas w katakumbach.

niuniusa

Panowie prosze o pomoc, mam sk iiiii niemoge zabic zadnych kolesi z dagerami za duzy dmg maja a niezwracala bym na to uwagi gdzyby jescze ich tak duzo niebylo...

Koni

Lepiej jakby post był w innym temacie ale cóż :)

1. Na otwartej przestrzeni walka jest łatwiejsza niż na arenie. Jak zaatakuje nas jakiś sztylet to odbiegamy od niego i puszczamy frizing strike (z blessede spsem) aż go spowolni (jak nie zadziała i podbiegnie do nas to zarzucamy ultimate i atakujemy go zeby cubici się nim zajęły, jak nie jest noob to odbiegnie, a my wtedy life leech, poison, freezing strike, beel), jak freeze sie uda to połowa sukcesu. Teraz tylko atakujemy krotko zeby kubiki zadzialalay a sami sie oddalamy i rzucamy poison, life leech, life drain, power breake, hex,bleed i jeszcze raz mozne freezing strike. Sztyleciarz z takimi debuffami jest slabiutki i ze slowem od freezinga wolny, jak mamy luk to konczymy agresora lukiem i drainem na zmiane, a jak nie mamy to lejemy kolesia mieczem ze stinga i ssow, ale uwaga trzeba sie wycofywac w miare mozliwosci :) i regenerowac life leechem...

2. Na arenie jest ciężko wygrać ze sztyleciarzem ale tu też zaczynami freezingiem, jak slow nie wejdzie za 2 razem to 3 raz juz nie zdazymy 8) , ale zakladajac ze wejdzie to rzucamy debuffy(hexe, bleedy itp), jak dostanie porzadna dawke czarami to lejemy kolesia najlepiej na odległość, a jak nie to mieczem z ssem, stingiem leczac sie z niego Life leechem.

SK ma to do siebie, że jak wejdzie w kolesia bleed, poisony, i reszta czyli hex, power break to praktycznie walczy z low lewelowcem i latwo konczymy walke jak chcemy, ale jak czary niepowchodza to w otwartej walce ze sztyleciarzem czy innym (nienoobowym) warriorem, lucznikiem nie mamy duzych szans. O magach nie pisze, bo to jak porywać się z kosą na słońce :)
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Elvin

Koni ale zauwaz tez ze wszystko glownie zalezy z jakim daggerem mamy doczynienia ^^ bo chociazby:
Tylko jeden (th) na 3 dagger userow nie ma wlasnego spowolnienia.
W PW najtrudniej bedzie wpakowac klątwy i spowolnienie (z daggerow ma najwiecej m. defa) a on sam biega tak szybko ze O_O z luku go bic to też zycze powodzenia (jako przyklad powiem ze mnie lucznicy czesto missuja a oni maja na luku napewno wiecej acc niz taki knight)

AW tez ma te same klątwy, ma draina, poisona wiec tu szanse sie tez wyrownuja, tez moze spowolnic.

AW i PW maja o jednego blowa wiecej co sprawia ze w walce kontaktowej beda nam szybciej hpki ulatywać.

Kolejne, moze śmieszne i mało istotne ale jak sie bawilem na ostatnim siege to pare osob tez sie przejechalo na tym ^^, luk... SK ma porażające CON, a dagger ma pozornie nic nie wartego stun shota lvl3... pozornie xD w dark elfy nawet wchodzi czasem :] a taki moment bezradnosci moze byc dla daggera czasem oznaka zwyciestwa :p

Tak, wiec moze sie myle ale SK najwieksze szanse mialby z TH (no i moze z AW bo ten ma critical najnizszy to moze nie zawsze blowy beda siadac ;D) a i tak wszystko zalezy od farta, czy wejdzie spowolnienie czy nie T_T
I jak sie chce trzeba biegac duzo i drainikami sie bawic ladnie ;D i trzeba przy tym bieganiu uwazac zeby stunem nie zebrac ;D

Pozdrawiam.

Ryltar

Zagraj na globalu to zmienisz zdanie.Tu na prywatnych to nawet heavy armor mastery jest zbugowany(ma zmniejszac dmg od luku i sztyletow) wiec z tego blowa daggerzy bo go walili za...400 a GS przywalil kumplowi z leather blow tak ze stracil tylko CP a sam zabil go paroma shootami.SK lub jak kto woli ST rozwala daggerow i lucznikow a lucznikow to szczegolnie bo H.A.M(tu nei chodzi po ang. szynka :P) + Shield Mastery + Defect arrow = praktycznie neismiertolnosc przy walce z lucznikiem.Od C3 mozna blokowac krytyki wiec nie comentuje a jak trafi sie krytyk tarcza(nie pamietam jak to sie nazywalo Master Block czy jakos tak) to taki leather blow nam zada (wow) 1 dmg...

Elvin

No ja na globalu nie gralem ale na Idragonie od ostatniego czasu sporo sie zmienia i juz ostatnio sie zrobil taki zonk ze HAM fajnie redukowalo dmg z blowow :p Co nie zmienia faktu ze udawalo mi sie wciaz w 1v1 klasc tankow (z DA problemy byly ale wciaz dawalem rade, mimo ze prawie mnie sciagal, tylko TK sciagalem ze strata troszke ponad 1/2 hp) Wiec na innych serwerach tez latwo nie jest... co nie znaczy ze jest to niemozliwe :]

No i piszesz tu o ST, to sytuacja troszke ekstremalna bo dojscie do 76lvlu na ratach x1 bedzie trwało b. długo a wiekszasc (nawet na piratach) ma lvle do 70 ;P

A tak swoja droga to ze tank rozwala lucznika to zadna nowosc ;P

No i jak mowilem, niektorych trzeba jeszcze moc trafic (w tym momencie ciesze sie ze PW gram ;D)

No ale nvm bo rozpatrujemy nieco inne serwery ^^

niuniusa

a co to za skil bleedy i jakimi skillami oplaca mi sie chodzic...??? ja urzywam mniejwiecej takich/

Pve:
hate aura, sting, corpse plauge, ultimate defense, shield fortess, guard stance

pve alone:D
lifelech, drain, agression, hex, power breake, ultimate, shield fortess, guard stance, frizzing strike, sting, confusion:D

pvp:
life lech, drain, frizzing strike, final fortes, ultimate, guard stance, hex, power breake, stance, poison, confusion

a na raid bossa:

ultimate, guard stance, hex, power breake, final fortes, life lech, drain, poison, agression, confussion

Jesli sie niezgadzacie z czyms poprawcie mnie prosze chetnie posucham dlugo dystansowcow l2 :D ( i do czego służy skill lightening kiedy go uzywac i czy w ogóle dziala i oplaca sie go uzywac??)

Elvin

Byłoby fajnie jakbys (jesli juz pytania zadajesz) napisal/a na jakim serwerze grasz ;P

Koni

I napisz jeszcze z jakim sprzętem się wozisz tym SK :)
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Ryltar

Moja rada.Nie uzywajcie na PvE stinga(chyba ze to grubsza zwierzyna) bo to strata many dla was.Jedziemy dalej Ls jest to dobry skill z ktorego w calej karierze mialem rekordowy hit(nie byl krytyk) za 7k dmg(goscia sparalizowalo na miejscu) uzywaj go na wstepie walki ale w PvP radze go sobie zachowac bo jak przerwa to qpa.W PvP to od razu wlaczaj stance i FF to mana bedzie ci powoli uchodzic(SK ma taka regeneracje).Po co w solo uzywasz confusion? i tak zaraz ciebie zaatakuje a SK wytrzyma uderzenia od 4 potworow.No i widze ze lubisz uzywac confiusion co dla mnie ejst pomylka jak charm.

niuniusa

Gram na nightmare.... Moj sk wozi sie z doomem Kazda czesc +4 do tego naszyjniki b noi miecz damascuc +4 taki sprzecik i 75 lvli niedlugo sub i aw;]

poza tym confiusiom czasami ratuje zycie  gdyrz niemasz juz hp po wiekszym ataku i atakuja cie 2 moby masz 600hp i co lepiej przezyc i zucic na 1 confiusion i masz 1 zglowy i zachowasz troche % co przy wiekszych lvl jest cene! a szczegulnie teraz kiedy moby sa 10 razy silniejsze...

Ryltar

Boja wiem od C3 nie gralem na low rate SK wiec ci nie powiem.NA dame daj Focusa to bedzie ci latwiej w PvP i PvE.600hp to zawsze masz UD.

niuniusa

No mam focusa to najpierw wpakowalem w miecz :D  i zastanawiam sie bo mam ^% wiecej speeda czy mozna wladowac jescez raz krysztal i bedzie 12%?

Silverek

Znacie jakies fajne filmiki PvP z SK???
Każdemu zdarza się być głupcem
przynajmniej przez pięć minut dziennie.
Mądrość polega na tym,
by nie przekroczyć limitu. xD

Ryltar

Na warcry poszukaj tam maja z exellionem i z warefare(global).Co do tego SA to troche glupio zrobiles dajac haste bo dla sk to jest kijowate.

niuniusa

jak ty to zrobiles ze tym skillem miales 7k dmg :o  napisz
mi jak????? Jamam niim 256 dmg !

Koni

No musi być:
- blessed soulshot
- wysoki lv skilla LS
- pożądna wypasiasta broń z miażdżącym m.atk :)
- buffy
Your journey's never end

Ryltar

Damascus +13 bez buffow z blessetem i czasy C2 wiec magicznych krytykow nie bylo ^^

To sie nazywa Extreme Dmg czy jakos tak zadaje 10x wiekszy dmg ale masz 0,001% szans ze ten efekt sie pojawi na jakim kolwiek skillu.

niuniusa

no mialem bufy bleesed ale 7K >>> mam na najwyszym lvl ls bo mam 75lvl i nieda sie zadac jakiejkolwiek osobie 7k dmg

Koni

Sprubuj z blessedem i jakas bronia Hi enchant napaść kogoś w początkowej wiosce - jak koleś będzie miał z 50 m def to mu zadasz z 5k :D
Your journey's never end

Ryltar

Cuda C2 a nie teraz to co jest w C4(moje zdanie jest takie ze C1 byl najlepszy).Mi kumpel z Ls zadal 13k dmg a mialem 300 m.def wiec wiesz...Ale liczmy tu sytuacje ze przeciwnik ma rowny poziom(w tym wypadku 80).

Dev

Ja mam jeszcze drobne pytanie dotyczące bufów. Otóz na L2elite są bufferzy NPC. Które bufy najlepiej brać ? (Jeden buff kosztuje 1kk, z potworka w DVC wypada srednio 200k - serwer 45x xD)
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Ryltar

Ja zawsze bralem:Acumen,Empower,Blessed Shield,Shield 3,WW i bless the body ale to mozna wziąć z SA tego buffa.Z tymi buffami mozesz smialo isc lac a dlugo wytrzymasz hp praktycznie nie zchodzi(duzy dmg od pijawki).