Overlord [OL]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:36:11 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

seken

Cytat: Azarael w Czerwiec 08, 2010, 09:27:48 PM
Byłbym wdzięczny gdyby ktoś podał spoty do expa tak od 30+ ;)
proooooooooszę :D
Hmm ja tam kupowalem common light armor, fighter blunta i solo w heretic cisnelem do 40.Albo mozesz isc na eg i tam koksac.

Azarael

GIMLI1820

pewnie jest tu juz napisane ale nie mam czasu szukac jakie deye dla ola i certy najlepiej?

Kamal

W tyle czasu zdążyłbyś znaleźć. PvE / PvP?

Widel

Cytat: GIMLI1820 w Sierpień 15, 2010, 05:48:17 PM
pewnie jest tu juz napisane ale nie mam czasu szukac jakie deye dla ola i certy najlepiej?

+5 wit -5 men, +4 con -4 str / celka, ud i spirit
Pzdr, Widel

PuFF

Cytat: Widel w Sierpień 17, 2010, 09:50:53 AM

nie odejmuj od str bo stun ci nie bedzie siadał. a na oly lepsze certy to haste/ud/celka. bo i tak drejnami nie bijesz.

bula

Cytat: PuFF w Sierpień 17, 2010, 01:16:57 PM

nie odejmuj od str bo stun ci nie bedzie siadał. a na oly lepsze certy to haste/ud/celka. bo i tak drejnami nie bijesz.
wat?

PuFF

Cytat: bula w Sierpień 17, 2010, 01:26:04 PM
Cytat: PuFF w Sierpień 17, 2010, 01:16:57 PM

wat?
humer crush czy jakos tak nie ma land rate zaleznego od str?

bula

Blitz

drainami bije sie jak najbardziej ;p oczywiscie na enli

Paskudny

Cytat: Blitz w Sierpień 17, 2010, 02:56:27 PM
drainami bije sie jak najbardziej ;p oczywiscie na enli
Nom Ol w Ma secie ma dobry m.atack ;D
Melee też daje radę, ma 3 skille które może non stop spamować ! :D

agentmullder

Witam. Mam pare pytan:

1. Czy na mass pvp olowi nie jest lepsze np dynasty light set {pvp} od np dynasty robe? Chodzi mi tu o bonus pvp z lighta, czyli zrzucanie targetu podczas ataku. Casting speed spada co prawda o 10%, ale podczas wbiegania w mass wara ludzie dostaja detarget, a ol moze wrzucic debuffy i wrocic do swoich bez smierci i o wiekszym p.def lighta od robe nie wspomne.

2. Czy z certyfikatow z sub dla ola nie lepiej wybrac warriora:
Active Chance Haste: +32% atk speed, 15 sec, 5% trigger rate

czy jednak summonera:
Active Boost Cast Speed/ Power: +7% matk, +8% cast speed, 15 sec
Wiem, ze to zalezy od tego co wiecej robie, czy wiecej pvp czy exp. W moim przypadku jest tak, ze na oly nie chodze bo konkurencja jest kosmiczna, moze kiedys w dalekiej przyszlosci jak sie wykoksam. Niedlugo zaczne robic trainy olem pagan/mos i sie zastanawiam czy certyfikat z summonera czesto sie wlacza w pvp i czy na prawde warto to robic, a moze jesdnak certyfikat warriora na att. speed?

jac0l

imo bierz spirita potem ci sie to bardziej przyda.
CytatGimnazjaliści moderatorami forum. To smutne.

Cytatserv na max 2-3h mam all +16 i co dalej

PuFF

Cytat: jac0l w Wrzesień 29, 2010, 02:01:11 PM
imo bierz spirita potem ci sie to bardziej przyda.
w czym ol'owi sie spirit przyda?

MastJedi

Cytat: agentmullder w Wrzesień 29, 2010, 10:53:00 AM
(...)W moim przypadku jest tak, ze na oly nie chodze bo konkurencja jest kosmiczna,(...)
Nie tylko dla Ciebie jest pod górkę :D
A na Olimpiadę to się chodzi farmić po książki do OE skilli :D
No i Tokeny też się przydadzą. Zarówno na książkę na 81 lvl, jak i na pasy.
Biżuteria jest jak na razie bez sensu, bo trzeba od groma tokenow i masz ją tylko na miesiąc. Już lepsza ta z TW.

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Medium

Spirit na OLa ? Raczej zbędny certyfikat. Nie widzę szczerze mówiąc jego sensu >.<

DonK.

Cytat: PuFF w Wrzesień 29, 2010, 02:07:07 PM
w czym ol'owi sie spirit przyda?
Cytat: Medium w Wrzesień 29, 2010, 07:41:08 PM
Spirit na OLa ? Raczej zbędny certyfikat. Nie widzę szczerze mówiąc jego sensu >.<
po co sie udzielacie skoro pojecia o tym nie macie?
Hapszasin

ex- DoomCryer 82/sps@Lancer
ex- PhoenixKnight 81/sr/wl@Lancer
/get.your.envelopes_ _time.to.address.the.haters/

Medium

Wybacz, ale może wytłumaczysz cel spirita ? XD

Azarael

"Counter Spirit" - Kiedy jesteśmy atakowani, mamy 3% szans na zwiększenie naszego  M.Atk, Cast.Spd, P.atk i Atk.Spd o 10% na 15 sekund. To źle żeby dostać boosta do casta dla OLa?Oo

Medium

Jest wiele bardziej wartościowych certów przeznaczonych dla OLa. Druga sprawa jakie ma być przeznaczenie tych certów, jeśli mówimy tu o oly to spirit jest zbędny, jeśli o otwartych pvp to wtedy to inna bajka.

Azella

certy z zasady muszą być uniewerstalne.

Ol po tankach rzucających mass hate jest najczęściej klepaną klasą wiec raczej często ten spirit by się aktywował
Quis penis aquam turbat? sie pytam!!!

Azarael

Jak myślicie, w co enchantować  Steal Essence? Sap czy power?

twoja

Cytat: Azarael w Październik 05, 2010, 06:42:18 PM
Jak myślicie, w co enchantować  Steal Essence? Sap czy power?

lepiej iść w power. dlaczego ? to proste Steal Essence ma power 108 i zadaje jakiś tam dmg z czego 80%odnawia nam jako hp, sap nie zwiększa zadawanego dmg tylko ilość odnowy hp.... lepiej jest mieć większy power gdzie zadamy więcej dmg przeciwnikowi. Zadając więcej dmg dostajemy większy zwrot hp.

Alarion

zdecydowanei power. Razem z Enli i jakimś nukiem z augu można bardzo łądny damage zadawać przez te kilkanaście sekund.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Chiniol

Boze -_-, -_-, -_- i jescze raz -_- co wy -_- za -_- bzdury tu wypisujecie, az glowa boli. :) Ostatnie trzy strony to takie bzdury ze sie w glowie nie miesci.

teraz tak ...
Cytat: tajemniczy122 w Kwiecień 14, 2010, 06:05:42 PM
A ktoś jeszcze mógłby się wypowiedzieć ?? Coś o OLu opowiedzieć ??

Mam jeszcze kilka pytań :
1. Czy Seal of Blokade działa dokładnie jak skill Doom u necra ?? Jeżeli nie to w jaki sposób działa ??
2. Na czym polega moc skilli z 83 lvla ?? Bo patrząc na opis na pierwszy rzut oka nic ciekawego , czy ktoś , może mi powiedzieć co robią te dwa skille dokładnie ??
3. Jakie Dye dla ola ?? Na end game chodzi mi przedewszystkim o pvp i oly a z lekim naciskiem na
pomaganiu kumplą
4. Jakie Certyfikaty ?? Napewno bym wziął UD z tanka i celestial z buffera . Na moim serwerze można brać 4 suby , tak więc można zabrać 4 certyfikaty , a więc jakie powinny być dwa pozostałe ??
5. Jak Dominator spisuje się na pvp 1 vs 1 , 2 vs 2 , 3 vs 3 , 5 vs 5 , 7 vs 7 i 9 vs 9 , oly oraz tvt w gracia epilogue na tle innych profesji ??
6. Czy OL w tej kronice stał się przydatny dla clanu , ally i pt , jeżeli tak/nie , to dlaczego ??
7. Z którą profesją OL ma największe problemy a które pokonuje bezproblemowo ??
8. Drobne podsumowanie / Coś jeszcze / macie jeszcze dla mnie jakieś porady ??
9. Macie może jakieś fajne filmiki z gracia epilogue , no ew. final z OL/Dominatorem na pvp w roli głownej ??
10. To już było by chyba wszystko . Chyba...

Z góry dziękuję wam za wszystkie odpowiedzi .

Wiec moje pytania, na jakim privie grasz i jaka masz kronike :) ? moge Ci odpowiedziec na wiekszoc tych pytan ale kazdy server jest inny i nie mozna porownywac jakiegos tam ru offa z privami.