Tyrant [Tyr]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:36:27 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Vanquish

Ta w finalu, wiec Kwadrat sprawdz czy podajesz dobre info bo wprowadzasz ludzi w blad...

Kwadrat

wyluzuj, bylem pewny ze dostal wczesniej ale coz, kazdemu zdarza sie fail;/

nienawidzehomikuw

Cytat: KaeriN w Lipiec 24, 2009, 02:14:02 PM
glad dostał możliwosci enchantu skilli na element w graci final.
Też mi się wydawało, że przed Finalem.

W finalu dostali TYRANT i ZERK.
lf confirm

@edit:
Chociaż w sumie racja, bo tak teraz szukam...

:( Twój Stary

KaeriN

Vascius

Czyli 1 : 0 dla mnie (me vs reszta forum xD :P)

Scorpion

Jak ja lubię sytuację, gdy moje posty są omijane szerokim łukiem przez osoby, które mają odmienne zdanie xD
Jak już pisałem- przed 83 można sobie odpuścić takie pvp, bo przy podobnym szczęściu do krytów to glad gryzie glebę w 99%
Róznica w dmg między hurri a tss w pvp glad vs tyr to 5200 do 6200(przy takim samy p attack rownym 2k), czyli ok 19% dmg wiecej zada tss od hurricane(przy większym p attack, czyli licząc nowe bronie roznica ta powinnna sie zniwelowac do 15% licząc, ze tyr ma trochę wiekszy p attack)
Te 19% więcej kosztuje nas dodatkowego blaster na pysk, bo combo blaster+ladunek+hurri+2 ladunki trwa mniej wiecej tyle co tss+4 ladowania, może minimalnie wolniej. Jak to wygląda w kwestii dps pisać nie muszę.
CytatCo do selfów, to chodziło mi o enchanty które ktoś rzucał +30.
Glad też może mieć poenchantowane skille!
Ten stun na +30 był podany jako przykład, bo cały czas w tych kalkulacjach uwzględniony był duelist spirit na +30
Podsumowując:
Faktem jest, że vs inne klasy glad będzie miał te 20% większy spike(!) dmg od tyrka, ale w kwesti dps wysiada i tyle.
Przed gracja final dał bym sobie ręce obciąć, że glad>tyrant, ale teraz regularnie subem-tyrkiem klepię gladów, a gladem mam cholerne problemy z tyrantami. Najważniejszy atut w postaci 50% szybszego reuse time zniknął, a wraz z tym i całą magia glada w tej walce.
...

Vascius

Posłuchajcie tego gościa bo dobrze prawi. Hmm cały czas właśnie próbujemy im to wytłumaczyć (ja, kwadrat i scorp) zaraz pewnie pójdzie post, w którym dalej będzie że glad>>>tyrant xD.

Jak ktoś znowu powie że ma znajomych na retku to wykituje xD.

pix3l

glad >>> tyrant. mam znajomych na retku.
:O

Vascius

Szkoda że nikt z retka się tu nie wypowiada, tylko każdy ma tam znajomych, żal.

Tyrant >>>> glad, mój stary robi w NCsoft. :P

Frohike

Cytat: pix3l w Lipiec 25, 2009, 11:38:43 AMglad >>> tyrant.
Sarkazm czy naprawdę tak sądzisz? :P

Cytat: Vascius w Lipiec 25, 2009, 12:20:04 PMSzkoda że nikt z retka się tu nie wypowiada, tylko każdy ma tam znajomych, żal.
Pixel zna Pixela na retku, true story.

Kwadrat

Cytat: Frohike w Lipiec 25, 2009, 01:32:18 PM
Cytat: pix3l w Lipiec 25, 2009, 11:38:43 AMglad >>> tyrant.
Sarkazm czy naprawdę tak sądzisz? :P
no wlasnie?  :P

btw moze jakies frapsy z walki glad vs tyr? bo nie wiem czemu mam wrazenie ze czaly czas mowicie o random tyrantach z dyesami na expa

bula

Cytat: Vascius w Lipiec 25, 2009, 12:20:04 PM
Szkoda że nikt z retka się tu nie wypowiada, tylko każdy ma tam znajomych, żal.

pudlo :P

Scorpion

Ok poszło trochę spamu, nikt sie do twojego posta nie odwołał- jednym słowem good job Scorpion, mission completed ;)

Cytatbtw moze jakies frapsy z walki glad vs tyr? bo nie wiem czemu mam wrazenie ze czaly czas mowicie o random tyrantach z dyesami na expa
Może Diego jakieś w końcu nakręci xD 

Btw Pixel ty masz orczą tyrancią subę na swoim zielonym?Bo jakoś tak mi się wydawało.
...

agrrr

Mam 76 lvl , Doom light +Great Pata(rsk.haste) [serwer prywatny ratex7] kupic Dragon Grindery i biegac w DOOM L.? czy Zmienic set na DC i biegac z tymi fistami co mam ?

Kwadrat

Cytat: Scorpion w Lipiec 26, 2009, 02:13:44 AM
zawsze gdy ktos mowi o frapsach to diego zmienia temat bo boi sie dostac po dupie xD wiec chyba nie

Cytat: agrrr w Lipiec 26, 2009, 02:35:16 AM
Mam 76 lvl , Doom light +Great Pata(rsk.haste) [serwer prywatny ratex7] kupic Dragon Grindery i biegac w DOOM L.? czy Zmienic set na DC i biegac z tymi fistami co mam ?
wytraduj szybko tego sh1ta dooma na bw hvy (albo zbieraj na dc light/tallum hvy) i kup grindery

SknerusKK

Cytat: Scorpion w Lipiec 26, 2009, 02:13:44 AM
Ok poszło trochę spamu, nikt sie do twojego posta nie odwołał- jednym słowem good job Scorpion, mission completed ;)

Cytatbtw moze jakies frapsy z walki glad vs tyr? bo nie wiem czemu mam wrazenie ze czaly czas mowicie o random tyrantach z dyesami na expa

Btw Pixel ty masz orczą tyrancią subę na swoim zielonym?Bo jakoś tak mi się wydawało.
tak ma tyrka na subie :P

nienawidzehomikuw

Cytat: agrrr w Lipiec 26, 2009, 02:35:16 AM
Wiesz, w sumie to powinieneś trochę przyfarmić i mieć już talluma hv lub lekki DC i fisty A, i zaczynać robić draco i fisty S ... :P

KaeriN

Cytat: nienawidzehomikuw w Lipiec 26, 2009, 11:17:28 AM

Wiesz, w sumie to powinieneś trochę przyfarmić i mieć już talluma hv lub lekki DC i fisty A, i zaczynać robić draco i fisty S ... :P

IC lepsiejsze :)

agrrr

Mam hajs na fisty tlyko nikt na razie nie selluje. I tu pytanie czy olac na razie te Dragon Grindery i kupic DC ?

nienawidzehomikuw

Cytat: KaeriN w Lipiec 26, 2009, 10:02:36 PM
Cytat: nienawidzehomikuw w Lipiec 26, 2009, 11:17:28 AM

IC lepsiejsze :)
Na prv z mniejszą ilością online może tak.

W GFinal na dużym servie Tyrant powinien biegać w light i być mobilny (build pod hawka), inna sprawa, że chyba nie ma takiego servera? :>

Whatever, ja czekam na new serv dexa :]

Parelat

Pytanie, jakiego składu potrzeba by ołnić tak te rbki ;]? Podobno da się w 3 osoby nawet ;)?

Kwadrat

Cytat: nienawidzehomikuw w Lipiec 26, 2009, 10:45:36 PM
W GFinal na dużym servie Tyrant powinien biegać w light i być mobilny (build pod hawka), inna sprawa, że chyba nie ma takiego servera? :>
bo ic i fisty z health to zestaw do pvp, a ten co wymieniles do pve
Ty tez? :P
Cytat: Parelat w Sierpień 03, 2009, 07:22:37 PM
Pytanie, jakiego składu potrzeba by ołnić tak te rbki ;]? Podobno da się w 3 osoby nawet ;)?
support i bish

nienawidzehomikuw

Cytat: Kwadrat w Sierpień 03, 2009, 09:41:15 PM
bo ic i fisty z health to zestaw do pvp, a ten co wymieniles do pve
Ty tez? :P
Cytat: Parelat w Sierpień 03, 2009, 07:22:37 PM
support i bish

Szczerze to nie wyobrażam sobie w finalu tyrka z fistami health spamującego na mass pvp skillami :D
Ale nie wiem, może mój błąd.

TruTherion

Skoro doszedł mu element do broni, to niby czemu nie spamować tymi skilami? Może wyjść sensowny DMG, ale trzeba by to sprawdzić w praniu.

KaeriN

Z pewnościa moze :D tylko na ile mu mp starczy :D