Destroyer [Destro]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:36:40 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sendai27

Myslalem nad gra na ruoffie i wlasnie mialem zamiar grac deska, ale jak czytalem o nerfach w fr, zwatpilem w uzytecznosc tej klasy. Imo ncsoft zabral deske skill ktory ja definiowa. Czy dalej jest sens nia grac mimo tak powaznego nerfa, nadal sobie radzi w pve aoe, pvp?

//edit

reuse fr fajny? ile teraz wynosi bez renewala(etc.)?

Daglas

Po Nowym Roku napisze Ci jak sie sprawdza deska 80+ w pvp, wczoraj troche koksalem i na AoE ladnie wciaz daje rade, frenzy ma fajny reuse teraz.

kactuzz

Ile p atacka może teraz wyciągnać titan 81+ z final secret i w ogóle full buff? :P

PuFF

Cytat: kactuzz w Grudzień 30, 2010, 04:45:34 PM
Ile p atacka może teraz wyciągnać titan 81+ z final secret i w ogóle full buff? :P
50k+++

Daglas

Final secret nie dodaje w statystykach p.atk.
Dodaje 30% dmg w pvp ale nie wiem czy liczony od bazowego czy od koncowego juz buffami.

Daglas

CytatFrenzy at 60% but Frenzy(3 lvl)
Increases one's own P. Atk. by 50% 15% for 1 minute 30 seconds. Additionally increases P. Atk. by 131% 40% when using a sword/blunt weapon. When using a two-handed sword/blunt weapon, increases accuracy by 6 and P. Atk. by 16% 10%. Can be used when HP is under 30% 60%.

Szybki test (porownanie starego i nowego frenzy). Dla ulatwienia przyjmijmy ze liczymy frenzy dla 1k p.atk.

stare frenzy:
1k patk
1500+1965+554,4 = 4019,4

nowe frenzy:
1k patk
1150+460+161 = 1771

Z tych prostych obliczen wynika, ze obecne frenzy stanowi ZALEDWIE 44% starego.
Z paru walk na oli powiem szczerze ze nie jest juz tak wesolo jak w gracji gdzie po podbiegnieciu na frenzy walka konczyla sie po kilku sekundach.

Azarael

To bardzo dobrze, w końcu czemu deska miałaby: "Ja ork, ja frenzy, ja biec i ubić". Trochę finezji dostarczy granie na oly deska, a nie podbiec i zatłuc ;D

lukasz09091

Cytat: Azarael w Styczeń 05, 2011, 08:18:07 AM"Ja ork, ja frenzy, ja biec i ubić".

Dokladnie tak bylo, teraz destro sobie tez poradzi ale zielone Shreki beda musialy wlaczyc mozg a nie tylko wyuczony schemat. (oczywiscie nie obrazajac zadnego destro :D)

Azarael

W końcu zaczną myśleć ;P A tak serio, tylko deska nie potrzebowała dużo do wygranej walki na oly. Odpalić frenzy i inne zabawki, dobiec, ubić zanim sam padnę. Od teraz będzie zupełnie inaczej i to wielki plus.

Cerber

Co prawda Frenzy jest osłabione ale guts jest nienaruszony i to teraz na nim będzie się walka opierała przynajmniej vs inny woj

Azarael

To fakt. Tylko, że z drugiej strony jeżeli deska nie dobiegnie do maga to bedzie GF.

Cerber

To raczej nie będzie problemem z nowym rush impactem dla destra jego mobilność zwiększy się,a poza tym ma takie skile jak OTB oraz Zealot więc raczej dogoni każdego.

Azarael

Ale czy wytrzyma ostrzał np. spsa na enli?:D

Cerber

Poprzez nerf frenzy i usunięcia możliwości 1 shotowania takich piżam sprawa może być utrudnione i poza tym destro jakoś specjalnie nie szczyci się wysokim m defem

Azarael

Czyli będzie: nuker > destro :D

PuFF

Cytat: Cerber w Styczeń 05, 2011, 08:20:18 PM
Poprzez nerf frenzy i usunięcia możliwości 1 shotowania takich piżam sprawa może być utrudnione i poza tym destro jakoś specjalnie nie szczyci się wysokim m defem
nadal będzie one szotowanie  pidżam :)

Azarael

Cerber

Nie wiem tylko jaki range ma ten rush jeśli 600 to lipa bo w tym czasie może wyłapać vorta+sluga.Ale to jest takie paper pivipi w rzeczywistości będzie to inaczej wyglądać

Daglas

W rzeczywistosci jest tak, ze nigdy nie wiesz na jaka arene trafisz. Niektore sa naprawde wnerwiajace, z kolumnami posrodku gdzie mozna bawic sie w kotka i myszke do czasu ustania limitu, wtedy jest praktycznie po walce. Jezeli chodzi o stadium to powiekszyli dosyc znacznie arene i nie dobiegnie sie do przeciwnika raczej.

Puff, pokaz frapsa z h5 gdzie deska 1hituje pizamy. No chyba ze w A grade. Z tym frenzy juz nie ma 1 hit 1 kill.

PuFF

Cytat: Daglas w Styczeń 06, 2011, 03:00:18 AM
W rzeczywistosci jest tak, ze nigdy nie wiesz na jaka arene trafisz. Niektore sa naprawde wnerwiajace, z kolumnami posrodku gdzie mozna bawic sie w kotka i myszke do czasu ustania limitu, wtedy jest praktycznie po walce. Jezeli chodzi o stadium to powiekszyli dosyc znacznie arene i nie dobiegnie sie do przeciwnika raczej.

Puff, pokaz frapsa z h5 gdzie deska 1hituje pizamy. No chyba ze w A grade. Z tym frenzy juz nie ma 1 hit 1 kill.
przy Blunt crit tez 1hit będzie.

Azarael

A bierzesz pod uwagę to, że destro dostaje na przywitanie vorta i sluga? Myślisz, że będzie w stanie dobiec, żeby trafić maga?

PuFF

przebijesz sie przez full hp i 1k cp++?

TheOwn3r

Cytat: Azarael w Styczeń 06, 2011, 10:26:20 AM
A bierzesz pod uwagę to, że destro dostaje na przywitanie vorta i sluga? Myślisz, że będzie w stanie dobiec, żeby trafić maga?

Zapomniałeś o Rush'u. :)
;o

Azarael

Ok weżmy na chociażby SH. Vort 2x+1 slug, vamp, hurri i all na enli. Myślisz, że destro wytrzyma takiego nuka?

lukasz09091

Cytat: Azarael w Styczeń 06, 2011, 12:47:51 PM
Ok weżmy na chociażby SH. Vort 2x+1 slug, vamp, hurri i all na enli. Myślisz, że destro wytrzyma takiego nuka?

ja myślę, że to tak na 80% gleba będzie  :)