Aeore Healer

Zaczęty przez Naito, Czerwiec 19, 2011, 08:25:11 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

miro71

przeczytaj uważnie, bonus hp dostaje i w lighcie i w robe, z tym że w robe dostaje dodatkowo paredziesiąt pkt p.defa więcej - to jak z tymi skillami?

Draghar

Cytat: Fugas w Sierpień 21, 2012, 10:17:07 AM
a w lighcie healer niema przypadkiem 5k hp więcej niż w heavy?

Ma. 4k więcej. Jednak bonusy z lighta wyglądają dość marnie. Dodatkowo w hvy braki HP nadrabiasz p.defem.

Cytat: miro71 w Sierpień 20, 2012, 10:25:44 PM
które skille warto enchantować i dlaczego? jak dla mnie to pasywy, ale nie wiem jaki jest dokładnie bonus za każdy lvl enchantu

Wszelki enchant skilli rozpoczyna się na poważnie od około 97. Do tego czasu pozostają tylko balance, progressive (ofc na + cost) i cleansy

miro71

czyli lipa, w ogóle się nie opłaca ;)
Cytathttp://l2wiki.com/R95_Grade_Armor_Sets
niezła kombinacja, 2 partsy heavy i 2 partsy robe, myślę że nieźle się na tym wyjdzie ;)
klata i spodnie hvy a reszta robe żeby załapać więcej pdefa

Draghar

Są osoby które w takim setupie biegały. Też trochę popróbowałem no ale mimo wszystko full hvy dla mnie wygrał ;)

Shanique

ja tam mam hvy i robe i zakładam w zależności od humoru :P

Tiavar

Cwaniara ja ciągle w robce mykam nr1 w targetach na pvp...

Alarion

no kapy wyrywasz fajne od Rapida z naszego CP : D
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

pokit

healer w robce nawet nie zdazy sie znoblesowac, wiec o czym tu gadac :d

Senshi

robe nadaje się tylko na oly/inst
-----------------------------------------
--Senshi--
--Healer 99 Cardi--

--Syke style--

Draghar

Aj tam. Ja sobie biegam w mix secie + dualki/ew. 1h+shield i jestem z niego zadowolony. Na oly/inst też się ładnie sprawuje

Dzondzy

Na to pytanie potrafi tylko Alarion odpowiedzieć  :noob:

Alarion

mix seta używałem na low lvlach z racji oszczęności. nie miałem 2 pełnych setów do rezistowania. Teraz na 99 nie ma bata, trzeba mieć obydwa i koniec kropka wg mnie.

Cat Drama Maker

hardcoreb

Ze względu na niedawną rejestrację, witam wszystkich:)
Główne informacje dot. healera na wielu stronach są jeszcze z zeszłego roku, dlatego dla pewności chciałabym doprecyzować jedną rzecz.
Czy w dalszym ciągu bish>ee ze względu na mniejszy reuse mass rez'a na 4 profce?
Mam na innovie aeore około 90lvla, gdzie grałam na początku 3mce i zostawiłam, więc nie jestem na bieżąco, a po niedawnych failach różnych gier chciałabym zrobić drugie kolejne podejście do L2, tym razem na ncsofcie.
Pozdrawiam:)

Shanique

Jeszcze tak, ale w najbliższej przyszłości ma się to zmienić. Z tego co pamiętam to już w Glory Days obydwa ressy mają mieć taki sam cd (10 min).

hardcoreb

Dziękuję za szybką odpowiedź. Btw - to bardzo dobra wiadomość :)

Niedbały

Witam

Chciałem się upewnić czy w kontekście nadchodzących zmian (nie jestem pewien czy już w Glory Days czy poźniej) warto inwestować w heavy set R95 dla healera (obecnie mam 94 lvl). Chodzi mi to że: frantic healing ma działać tylko mając na sobie robe/light, nosząc robe zyska się dodatkowe bonusy i chyba 4 000 hp i coś tam jeszcze.
Czy heavy set dla healera rzeczywiście odejdzie w zapomnienie?

Alarion

W tym update praktycznie nic sie nie zmienia. Zmiany o ktorych mowisz, to "GoD 3.0 Livindor" ktory obecnie ma PTS w koreii czyli u nas ++pol roku pozniej, chyba ze jakis ninja patch wejdzie wczesniej w co watpie

Cat Drama Maker

Shanique

Wszystko zależy od upodobań healera. Czy chcesz mieć cap c.spd, czy bardziej zależy Ci na jak najdłuższym przeżyciu, czy nastawiasz się na Oly, czy raczej na daily pvp, albo w większości na pve. Jedni Healerzy pakują wszystko w Def, inni w MP, inni w HP... możliwości jest bardzo dużo.
Powiem Ci tyle, że ja osobiście zostaję w Heavy (Frantic i tak praktycznie nie używam) do tego broń z acu (z czasem podwójne SA będzie)

W Glory Days do setów robe/light dojdzie dodatkowy M.Def +300.
+3500 HP, o którym wspominasz jest już teraz.

Niedbały

Dzieki.
To przy okazji powiedzcie czy zmiana dual class na inn wchodzi z Glory Days czy też poźniej?

Senshi

Biorąc pod uwagę DMG jaki zagają DD(a przede wszystkim Yul) w GOD to w robe posiadając 3k hp więcej nie ustoisz tyle co w heavy.

-----------------------------------------
--Senshi--
--Healer 99 Cardi--

--Syke style--

Draghar

Poszukuje działającego makro z ressem. O ile byłem w stanie wykombinowac jakieś makra na celeatiale to na ressa nie mam pomysłu. Tekst na czacie wyświetla ładnie ale nie używa skilla...

Shanique

przeciągnij do makra skill z paska ;)

Draghar

A żeby to bylo takie proste :)

Przeciągniecie ani useshortcut nic nie zmieniają :p

Shanique

ja mam takie macro:
#bla bla bla %target
/delay 0
/useshortcut 2 10

macro mi działa bez zastrzeżeń...

BloodyDoom

Jak jest najlepsza rasa dla helera i dlaczego?