Aeore Healer

Zaczęty przez Naito, Czerwiec 19, 2011, 08:25:11 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

tommaso

Orientujesz się ile dodaje w statach mieczyk na +4 ?

Sanchi

jak sie dowiem to napisze, ale nie jest to duza ilosc.

wuera

Please note these effects do not get stronger the more you OE the weapon:

1h Sword +2 acc +27 Crit Rate
1h Blunt +3 Acc +338 Crit Power
2h Sword +96 patk
Spear +4 targets when swinging
Dual Fist +18 Patk +PatkSpd +3.4%
Dual Sword +18 Patk +27 Crit Rate
Dual Blunt +54 patk +118 Skill Patk
Dagger +844 Crit Power (wow lol)
Dual Dagger +18 Patk +506 Crit Power (lol)
Bow +338 Skill Patk
Xbow +3.1% patkspd
1h Mage Sword +1 Mcrit +1 Maccuracy
1h Mage Blunt +381 Mcit power (kind of crappy since there arent a lot of mcrit dmg buffs)
2h Mage Blunt +Matk 44 +Mcrit Power 381 +MCastSpd 1%

Heavy Armor +Pdef 34 +Resist PCrit Damage 4.3%
Light Armor +2 Evasion +5% resist phys mez +Reduce Incoming Crit chance by 3.4%
Robe +Mevasion +3 +9% Resist Magic Mez

Prov

Czesc uzylem opcji "szukaj" ale nie znalazlem oczekiwanych rezultatow a wiec :
zauwazylem ze healerzy nosza hevy armor ok 90 lvla. Czym to jest spowodowane ? Jakis pasyv?
z gory thx za odp
"Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."
Prov - Feoh -  SixthSense™

montezuma

Cytat: Prov w Marzec 03, 2012, 01:15:15 PM
zauwazylem ze healerzy nosza hevy armor ok 90 lvla. Czym to jest spowodowane ? Jakis pasyv?
z gory thx za odp

noszą od 95lvl, ponieważ na 95lvl masz toggle skill dający +30%cast
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Prov

dzieki za szybka odp ;]
"Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."
Prov - Feoh -  SixthSense™

AsmWalker

Cytat: montezuma w Marzec 03, 2012, 01:30:15 PM
Cytat: Prov w Marzec 03, 2012, 01:15:15 PM
z gory thx za odp

noszą od 95lvl, ponieważ na 95lvl masz toggle skill dający +30%cast
Szkoda , że healer jeszcze ud nie ma oprócz celki albo najlepiej perma celke....

Alarion

Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

al3x

jaki atrybut wrzuca sobie przewazne takie healer w bron?

montezuma

Cytat: al3x w Marzec 07, 2012, 04:31:47 PM
jaki atrybut wrzuca sobie przewazne takie healer w bron?

żaden, skille zadające dmg nie maja żadnego atrybutu, dopiero na 99 możesz je OE na dark albo holy.
Naia - oficjalny server
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Syke

witam mam pytanie w sprawie sprzętu. jeśli chodzi o R grade to co najlepiej ubrać? chodzi mi tutaj o set+bron.

Robe Twilight Set (Recovery Type)+ 1h Mage Blunt(acu) + shield czy inna opcja

montezuma

Cytat: Syke w Marzec 22, 2012, 06:14:46 PM
witam mam pytanie w sprawie sprzętu. jeśli chodzi o R grade to co najlepiej ubrać? chodzi mi tutaj o set+bron.

Robe Twilight Set (Recovery Type)+ 1h Mage Blunt(acu) + shield czy inna opcja

nie ma najlepszego rozwiązania. Ludzie biegają z dualami S/1h acu/mana up/health, noszą robe lub heavy. Ubierasz co ci bardziej pasuje. Ja do 95lvl biegałem w robe +duale S, od 95lvl biegam w heavy i z 1h sword mana up (docelowo ma być podwójne SA mana up/acu)
Naia - oficjalny server

Sanchi

immortal robe a twilight to naprawde znikoma roznica, ja nie czekajac na twilighta szybko wlepilem full resisty do immortala i mi sie bardzo dobrze biega. bron 1h apo acu + shield. w lighcie juz nie pobiegasz bo bugi zniknely.

yesz_u

Zmieniły się możliwości enchantu Superior Armor Mastery i Robe Mastery, czy przy tych nowych "drogach" enchantu opłaca się trzymać starą pasywkę.

2. Superior Armor Mastery
- New skill effect M. Def. +300
- Skill enchant effect M.Def was changed:
+1 Power gives M. Def. +20
+10 Power gives M. Def +200

3. Robe Mastery
- Skill enchant effect was changed:
There are 30 enchant levels, each level gives +10 points to the skill effect.
Lvl.1 + 10 points
Lvl.2 +20 points

Draghar

Hmm..

Jak wygląda kwestia wbijania atrybutu do Duali S? Warto przed 99 czy nie? Bo pewnie z tymi dualami dość długo się nie będę rozstawał, więc może się przyda czy jednak ten atrybut faktycznie ma zerowy efekt dla healera?

+

Co warto wbijać jako atrybut resist x3?

Earth na Trajana/Soa/Cośtampewniepóźniejteż
Dark na GoG/Kartie/podobno też Orbis

A co jako trzecie? Bo chyba nie ma lokacji, gdzie moby biją z Water/Fire więc raczej chyba czysto pod PvP wbijane?

zuupa

Czy mi sie wydaje czy reuse starego resa tez zostalo zlockowane na 30s? Na buffach od issa, wiz harmony nadal mialem 30s.

Alarion

pisali o tym w patch notes jakiś miesiąc temu...

Cat Drama Maker

Redbox

http://www.sadistic.pl/efekty-specjalne-vt231195.htm
Uploaded with ImageShack.us

Cytat: gierojjj w Grudzień 15, 2012, 07:37:50 PM
jestem debilem i kompie sie z karpiami ale to nic tato mnie bije i mama

Syke

mam pytanie troszke z innej beczki orientuje sie ktos jak wyglada dokładnie sytuacja z attrybutem ? chodzi mi tu i o zbroje i o bron.

Alarion

ja się trochę "orjentuję"

1) do broni nic do lvla 98 (skille są non atribute, dopiero na 98 z możliwością ich OE możesz zrobić na holy lub dark)
2) armor jako priorytet resist na:

-Fire
-Wind
-Dark

pozostałe też by się przydały ale tamte są istotniejsze i częsciej występujące.

Cat Drama Maker

EmilyRose

Ja bym polecal wbić dużo ressistu na wind bo większość feohów z tym stance właśnie biega (przynajmniej na shilen) warto też trochę wbić w earth pod soa daily/xp no a reszte to wszystkiego po trochu ale myśle że pod pvp warto wbić sobie troche ressistu na holy bo duzo tyrr/yul/othell wbija to w broń. co do broni to tak jak przedmówca napisał nie można wbić nuków na holy/dark attack przed 97+ ale jak masz już dobrą broń to warto właśnie w to wbić. A co do wielkiej tajemnicy dlaczego healerzy lataja w heavy... żeby nie padać na hita od mobów :P oczywiście heavy w def type i naprawde cięzko paść w pvp/pve ale robe to też podstawa. aaa i nie polecam używać tarczy bo block z tarczy przerywa castowanie... ale w tym temacie to kwestia gustu.

Alarion

jak to block tarczą przerywa cast skilla? jesteś pewny?

Cat Drama Maker

EmilyRose

Dużo czasu spędziłem na mdt robiąc różne kombinacje z czym lepiej czy właśnie sigil czy tarcza i tak zauważyłem że przez to że block tarczą ma teraz nową animacje miałem przerywane nuki, w wolnej chwili sprawdzę to jeszcze raz no chyba że naprawili to a nie wiem bo z reguły właśnie sigilu używam, no chyba że vs Yul to tylko tarcza.

Draghar

Aeore Cloak czy Soul Freya/Zaken Cloak & why?

Alarion

jednak pelerynka klasowa, bo zysk m defa i p defa jest istotniejszy niż te resisty wg mnie. Szczególnie, że na full buffie i 1800 resista nie powinieneś narzekać na swój resist, a p defa i m defa nigdy nei za wiele.

Cat Drama Maker