Heroes of Newerth free

Zaczęty przez JesseJames, Lipiec 29, 2011, 04:58:58 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Tirius

Rickert - pojechali Cię i płaczesz, bo Ci nie wyszło. Taka prawda.

Grałem na początku i stwierdziłem, że mi się nie podoba. Gra nieczytelna, wszystko chaotyczne. Do czasu..

Pograłem ponad 300 gier i moim zdaniem jest dużo lepszą grą od lola.

Sklep gorszy od lola? AHA. Tam są wbudowane poradniki od najlepszych graczy, więc dla newbie to jest ŚWIETNE. Nie trzeba latać po stronach, wszystko opisane, tak więc co w tym trudnego, żeby zobaczyć co dany poradnik proponuje?

Sand wraith to akurat carry, i to hard carry. Większość carry w tej grze ma pasywy + 1 activ. Postacie te zazwyczaj wymagają dłuuuugiego farmu, a potem mogą same wygrać grę, przy odpowiednim ustawieniu drużyny.

Junglerzy w HoNie to głównie summonerzy. Np. War Beast, Ophelia, ale także Legio, który jest jedynym tankiem w tej grze.

Lol i HoN to dwie odrębne gry, w których to samo jest jedynie ułożenie linii. Dużo więcej rodzajów CC, debuffów, skilli. Tu nie opiera się gra na tym, że champ ma skilla pod Q, który robi dmg, jednego CC, jeden zazwyczaj skill z dupy + ulti, co drugie zresztą takie same. Porównajcie sobie chociażby spotlighty Monkey kinga z HoNa i WuKonga, które notabene wyszły równo.

I teraz Rickert - LoL jest łatwiejszy. W Honie musisz się męczyć na linii żeby harassować z auto atk, tak by mobki Cię nie tłukły, denyować swoje i jeszcze babysittować swojego carry. Co chwila musisz kupywać wardy (kluczowe gdzie je stawiasz, nie tak jak w lolu), pullować linię, dawać mu potki, obsługiwać couriera. Więc jeżeli lol jest łatwiejszy, to po prostu zagrałeś lol match w honie.
"Oto i on, boski prototyp,
Mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji,
Zbyt pokręcony by żyć i zbyt rzadki by umrzeć."

seken

CytatCo chwila musisz kupywać wardy (kluczowe gdzie je stawiasz, nie tak jak w lolu)
Nom, ja np w lolu stawiam warda na moim respie i widze cala mape.

Wow samotne wygrywanie gier, super balans!

Cytatlol nie ma zadnych "rozwiazan" oprocz cukierkowej grafiki i chowania sie w trawie
Jakiez to ciekawe rozwiazania ma hon?

Cytatznaczy nie mam nic do lol-a ale imo aby grac w lol-a nie potrzeba miec zadnych umiejetnosci
Wpuscilem raz mojego psa na klawiature i sam wbil pente, masz zupelna racje!
Pewnie grales z 1szymi lvlami albo jakimis 10tymi.

edit:
Dobra sprobuje jeszcze troche w to pograc.
Jest tutaj jakas stronka jak leaguecraft/solomid w LoLu? W sensie, ze sa tam opisane bulidy.

Bacar

Cytat: Tirius w Lipiec 30, 2011, 10:16:34 AM
I teraz Rickert - LoL jest łatwiejszy. W Honie musisz się męczyć na linii żeby harassować z auto atk, tak by mobki Cię nie tłukły, denyować swoje i jeszcze babysittować swojego carry. Co chwila musisz kupywać wardy (kluczowe gdzie je stawiasz, nie tak jak w lolu), pullować linię, dawać mu potki, obsługiwać couriera. Więc jeżeli lol jest łatwiejszy, to po prostu zagrałeś lol match w honie.

Moze powiesz mi ze w LoLu tego nie ma? Jedyne co tu napisales i nie wiem o co chodzi to obslugiwac couriera. No i dawac potek nie mozna. Wez w lolo nie kupuj wardow to bedziesz gryzl glebe co 2 minuty.

Ja czekam na kumpla ktorz gral w HoNa bo samemu to nie idzie nic ogarnac. Dostajesz ludzi ktorzy graja juz xx czasu, grafika jest gorsza od tej w lolku. Jest kompletnie nieprzejrzysta... I niektore postacie moga cie zjechac 2 skilami na 2gim lvlu..... Chodzi mi o tego z lapa co przyciaga sie do ciebie.  Ten skill i walniecie lapa zabilo mnie majac full HP . Gralem cos jak karthusem w lolku :D

LoL EU/US : Hayame

FFXIV: ARR
Server: Moogle
IGN: Hayame Kisumi
Job: Bard
FC: SeeD

Tirius

Chodzi mi o to, że stawianie wardów w HoNie ma inne znaczenie. Wardujesz runy, wardujesz las enemy, żeby miniony się nie respawnowały, wtedy nie ma szansy na spullowanie linii = oni pushują.

A w LoLu jedna postać CARRY jak się wyfarmi to nie wygra sama gry? Napisałem, że przy ODPOWIEDNIM teamie, więc suma sumarum, według Ciebie LOL to też imbalanced gra.

W Honie musisz znać skille enemy, inaczej nie wiesz co Cię spotka i masz zaskoczenie, że potem zabija Cię na 2 skille.

muchosQQ

Ahh chlopcy z S2 sie osrali i 3 tygodnie przed gamescomem gdzie ma byc pokazana dota2 wypuscili hona za darmo :(

Nie czytalem calego tego flejmu hon vs lol ale zacytuje pewnego gracza z jednego z top euro klanow w dote

Cytat-I started playing League of Legends for 6 months and got into a competitive team with Angel, we got top 2 in Europe.

lol = trudna gra wymagajaca skilla? ;)

Tirius

Hard playe z HoNa > hard playe z LoLa. Hgg nawet kiedyś coś wspominał bodajże, że dużo hard playów z HoNa wbijało w LoLu duże elo w krótkim czasie.

seken

CytatW Honie musisz znać skille enemy, inaczej nie wiesz co Cię spotka i masz zaskoczenie, że potem zabija Cię na 2 skille.
W lolu jest to samo.
No i jak, sa jakies bulidery typu mobafire/leaguecraft/solomid?
Bo nie mam zamiaru znowu biegac z 1szymi lepszymi itemami.

Tirius

W HoNie masz wbudowane buildy w sklepie. Przynajmniej było tak jakiś miesiąc temu.

Bacar

I dalej tak jest. To chyba jedyna rzecz ktora mi sie na razie podoba w HoNie xD

Tirius

Naprawdę mi też HoN na początku się nie podobał, ale jak pograłem z moją aktualną ekipą z lola/l2, to wtedy nauczyłem się grać i wydawał się dużo ciekawszy od LoLa.

seken

Zagralem jeszcze 2 gry.
1sza blood hunterem i jakos dziwnie mi sie nim gralo, oczywiscie przegrana (dostalem 4 srebrne monety)
2ga  Fayde, swietna postac, juz mniej wiecej ogarnalem i fajnie sie gralo.Wygralem, ale nie dostalem zadnych monet?

edit:
Od razu mozecie powiedziec jacy sa jeszcze fajni asasyni? No i czy ta 'rotacja' jest tak jak w lolu, ze zmienia sie co tydzien?

bula

Cytat: Tirius w Lipiec 30, 2011, 11:40:35 AM
W HoNie masz wbudowane buildy w sklepie. Przynajmniej było tak jakiś miesiąc temu.
buildy itemow na poszczegolnych hero? czy zle zrozumialem?

Rickert

Cytat: bula w Lipiec 30, 2011, 12:53:54 PM
Cytat: Tirius w Lipiec 30, 2011, 11:40:35 AM
buildy itemow na poszczegolnych hero? czy zle zrozumialem?
"reccomend itemy" które są strasznie -_-' ukazane, dziwne, że nie tylko ja jako nowy gracz nic nie wiem co w tej grze jest. ;o

Ale dobra, bo jedyny argument to pisanie, że lol to gówno a w honie grają pro gracze, dlatego HoN > LoL, ok.
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

bula

w ogole po co komu cos takiego jak recommended itemy? po to jest internet, po to sa odpowiednie strony i fora, jezeli to wszystko dziala tak jak w docie to te "recommended" itemy sprawdza sie w ... 25% przypadkow?

Rickert

No właśnie próbując znaleźć coś na necie było ciężko, robiąc te recomend itemy kolesie mieli mnie na dwa hity i nie miałem pojęcia why. :f

Bacar

Ja nie mowie o recomended tylko o poradnikach, ktore sa wbudowane i mozesz sobie kupowac itemki z poradnikow.

JesseJames

Cytat: bula w Lipiec 30, 2011, 01:10:04 PM
w ogole po co komu cos takiego jak recommended itemy? po to jest internet, po to sa odpowiednie strony i fora, jezeli to wszystko dziala tak jak w docie to te "recommended" itemy sprawdza sie w ... 25% przypadkow?

sprawdza sie w duzo wiekszym % ale nie zawsze
http://www.own3d.tv/video/34485/This_is_ET

Cytat: bula w Luty 08, 2011, 12:51:08 AM
Cytat: Slomek w Luty 08, 2011, 12:13:40 AM
Mass PvP to tu zadne, na varce czy kolo goddard malo ludzi nie wiem gdzie te 2k... Chyba ze jest jakis battle ground o ktorym nie wiem.
prawie 8 lvl HB a ty szukasz pvp na varce czy kolo goddard

okej

HoN < LoL

bula

Cytat: JesseJames w Lipiec 30, 2011, 01:23:33 PM
Cytat: bula w Lipiec 30, 2011, 01:10:04 PM

sprawdza sie w duzo wiekszym % ale nie zawsze
wiadomo ze kazdy hero ma jakies core itemy, ale wiekszosc i tak zalezy bardziej od teamu/strategii/sytuacji/ilosci golda, chyba ze hon az tak abrdzo odbiega od doty w co niezbyt chce mi sie wierzyc ;D

JesseJames

Mass PvP to tu zadne, na varce czy kolo goddard malo ludzi nie wiem gdzie te 2k... Chyba ze jest jakis battle ground o ktorym nie wiem.

okej

HoN < LoL

Tirius

W HoNie są poradniki. Klikasz sklep i tam są GUIDY jak na solomidzie, tylko że wbudowane w grę. Po raz kolejny to piszę.. Rozpisane są jak maxować skille i które itemy brać. Bardzo dobre dla nowych graczy.

Seken - Fayde to jeden z lepszych gangerów. Generalnie takich podobnych to masz jeszcze Night Hounda, Scouta, tylko to już carry z stealth modem. Podobny jest także Madman, Silhouette, assasin-carry. Rotacja zmienia się co jakiś tydzień/dwa. Btw blood hunter to imo jeden z gorszych hero w grze.

Rickert - u Ciebie argument, że Lol > hon, to taki, że przegrałeś jedną grę, więc nie rozśmieszaj mnie.

JesseJames

okej

HoN < LoL

Tirius

Tylko że bh można skontrować homecoming stonem więc wiesz  :D

Btw, wchodząc w kliencie w herodex tam mamy guidy.

Xevz

Wczoraj pierwsza gra i quad kill tym hatchedem  :P. Nie wiem jak wy robicie te matchmakingi ze placzecie o prosow w enemy, u mnie w polowie gier typki z 1.6k pkt zabijaly sie o towery  :shock:.

A co do bh to jezeli twoj op nie ogarnia twojego ulti zazwyczaj oznacza to darmowego fraga .

Generalnie gra sie przyjemnie aleee za malo darmowych hirosow :<.

゙(゚、 。 7 THEY SEE ME ROLLIN
 l、゙ ~ヽ
 じしf_, )ノ
THEY HATIN'

Rickert

Cytat: Tirius w Lipiec 30, 2011, 02:29:22 PM

Rickert - u Ciebie argument, że Lol > hon, to taki, że przegrałeś jedną grę, więc nie rozśmieszaj mnie.
Może masz rajcę.

Skoro tak piszecie, spróbuję pograć w tą grę trochę dłużej, kogo polecasz mi na start tirius w aktualnej rotacji champów?

JesseJames

Cytat: Rickert w Lipiec 30, 2011, 05:29:52 PM
Cytat: Tirius w Lipiec 30, 2011, 02:29:22 PM

Może masz rajcę.

Skoro tak piszecie, spróbuję pograć w tą grę trochę dłużej, kogo polecasz mi na start tirius w aktualnej rotacji champów?

Plague Rider Thunderbringer sa easy   

jest 1- te postacie za duzo kosztuja :D choc yoda  juz ma behe :D

okej

HoN < LoL