Gladiator vs. Dark Avenger

Zaczęty przez Nightmare, Luty 13, 2006, 02:02:17 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Koni

Jak DA walczysz z magiem musisz kontrolować bardzo szybko sleepy. Jak ty dostaniesz sleepa to natychmiast atakujesz sie panterką, a jak panterka dostanie sleepa to ty ja atakujesz. Walczylem z necro co mial takiego casting speeda ze nie zdazylem dobiec do panterki i juz razem z nia mialem sleepa, potem klatwy, poison, death spike, sleep i po zabawie (necro z dobrym staffem ma takiego sleepa ze nawet NM nie pomaga :/)
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Volko

Lawl gdzie wy gracie? Juz od dawna panterka nie da sie siebie samego zaatkowac czyli was nie obudzi - lepiej sobie jakis staff z mental shield wes w lape zacznij siebie buffowac az wkoncu wejdzie mental shield przezuc sie na normalna bron i jedziesz na maga, jesli to taki typ co bez sleepa nie umie to juz po nim  :wink: .

Co do Glada: Jesli DA przegra z Gladem na rownych poziomach i sprzecie to moze on sobie tego DA skasowac z konta - DA moze zniszczyc Glada bez panterki.
Duzo Gladow popelnia ten sam blad w walce z DA - uzywajac TSS i DSS na DA, przez co szybko tracia prawie cala mane, zamiast tego powinni uzywac mane na sonic blastera ktory mniej many kosztuje, fatal strike i hammer crush eventualnie stunujac DA.

CytatChcialem z góry przeprosic wszystkich Gladiatorów za ich ośmieszenie:
http://video.google.com/videoplay?docid=23681551929444651&q=Lineage+2&pl=true
Pokonal Glada bez panterki

Ja bym nawet powiedzial ze on sie z tym Gladem bawil :P

A tak BTW: Kurde dorosnijcie Glad jest klasa dla ludzi ktorzy naprawde nia potrafia grac - Glad jest juz taka klasa ze no poprostu jest cienka w PvP  :| , tylko bardzo dobrzy gracze moga cos nia zdzialac.

Koni

Jak już wspominałem DA ma szanse z każdym wygrać ale trzeba dużo czasu poświecić na arence stosując różne taktyki itp.
Glad wg. mnie to postac która nadaje się osobom, które w Diablo II grały Barbarzyńcą albo nie chce im się dużo klikać tylko atak, czasem skill itp :)
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

NightBird

Cytat: Volko

CytatChcialem z góry przeprosic wszystkich Gladiatorów za ich ośmieszenie:
http://video.google.com/videoplay?docid=23681551929444651&q=Lineage+2&pl=true
Pokonal Glada bez panterki

Ja bym nawet powiedzial ze on sie z tym Gladem bawil :P

A tak BTW: Kurde dorosnijcie Glad jest klasa dla ludzi ktorzy naprawde nia potrafia grac - Glad jest juz taka klasa ze no poprostu jest cienka w PvP  :| , tylko bardzo dobrzy gracze moga cos nia zdzialac.

1) jakie to lvle
2) czy lvle sa wyrownane ?
3) dlaczego ten glad ma BW HEAVY ????!!!!!! to tak jakby da zalozyl zubei leather :o
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

Scroller

ten fil o niczym nie swiadczy, od razu widac ze to nie retail...

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

Yoker

Jak wyzej, ten glad jest idiota... Ciekawe czy by wygral gdyby mial na sobie Zubei leaher/ Doom light (troszke tez obniza con, ale i tak jest ok). Szczerze mowiac nie chcialo mi sie tego filmiku ogladac do konca. Wiec zadam jeszcze pytanka: czy glad choc raz wyciagnal blunta? Wiem, ze zestunowanie human fightera zwlaszcza w Doomie jest trudne, ale jest mozliwe, i czy glad sie uleczyl pod koniec? (Tym skillem co zwieksza max. HP) NIGDY sie go nie uzywa przed walka, ew. na tyle przed walka, aby miec  wiecej HP a jednoczesnie zeby go uzyc pod koniec walki (na wysokim lvl, dodaje ok. 3k HP...)

Jesli glad nie zrobil chociaz jednej z w/w to sie nie dziwcie.

DA nie ma szans z gladem w lighcie, wg. wielu opisow glad jest najlepsza postacia do PvP 1vs.1 i moim zdaniem jesli sie nim umie grac to tak jest.

Ryltar

Ta bez blunta i hamera to ten glad sobie moze.Glad wlasnie w doom jest mastahem i jak powiedzial Yoker battle roar uzywa sie podczas walki.

Yoker

Tak, dokladnie o battle roara mi chodzilo (dawno nie gralem gladem...)

NightBird

dla glada na pvp i to z DA TYLKO doom light. nie bede sie rozpisywal bo tlumaczyc tego nie trzeba, ale ta opcja - OWNED..
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

Bled

Lol. Ja gram na paradise 15x gladem i z 10pvp przegralem tylko 1. Nie wiem czemu wiekszość mowie ze glad slaby jest czyba tylko dlatego ze ktos im tak powiedzial. :x

~Armagedon~

nie tyle co slaba co oslabiona...

KUba666

ja dzisaj pierwszy raz mialem pvp z da a jestem gladem, walczylem w bw heavy(nei stac mneizeby kupic osobno dooma lekkiego), i 3 razy przegralem xD najpierw zaladowalem sie na 5lv(bron) uzylem battle roar,war cry tego co zmniejsza mozilwosc zestunowania... wbieglem stzrelilem w niego tss pote ts i zjehalem mu wiekszosc cr potem z ss prawie nic mu nei robilem walilem jak mi sie zrespil ts i tak maksymalnie zjechalem mu cale cr i 1/4hp xD nie ladowalem broni podczas pvp xD a poza tym zul lykal cochwile mikstorki xD i mial pantere xD on byl w doomie i mial delu jako bron ja dual delu +4xD jeszcze walczylem z jakas sztyleciara to wagole w nia nei trafialem xD i z jakims magiem co walil wezmnie po 2,5-3k dmg xD zanim podszedlem juz nie mialem cr i polowy zycia wlnolem tss i nizylem xD i jeszcze z lucznikiem to po2k wemnei walil to mu walnolem tss i ts i pare razy z ss i padlem xD

Lasgo87

Cytata poza tym zul lykal cochwile mikstorki
hehe pvp an miksturkach ,spoko  :shock:

Cytatz jakims magiem co walil wezmnie po 2,5-3k dmg
kup bizuterie

Cytatjeszcze z lucznikiem to po2k wemnei walil
lucznik nie moze na heavy armor tak walic

Użytkownik zbanowany

Ryltar

Cytatlucznik nie moze na heavy armor tak walic

Niestety nie tanka moze.Ja widze roznice miedzy tankiem a wl.Kumpel jest WL na 60 i w doomie ma 634 defa a ja w compo z g.stance mam 701.Roznica jest dosc oczywista.

A do tematu ten Da to lama na maxa skoro uzywa potow.Na Allseronie jest zasada ze jak walczysz na arenie lub na coloseum i uzyjesz pota/antidote/bandage to przegrywasz(poprostu lepiej sie uczyc walczyc bez wspomagaczy bo nieraz moze ci ich zabraknac a tak to sobie w miare poradzisz bez nich).Ale w Da lub innego tanka walic z ss nie ma co bo nic mu nie zrobisz(duzy def i ladnie sie zaslania tarcza).Dziwie sie ze battle roarem sie nei leczyles bo tak bylo by lepiej a jakbys uzywal hammer na panterce to bys ja mial z glowy na pare sekund(i do tego uzyl deteckt animal weaknes to + do dmg na panterze).Mam poradnik jak tankowac i jest napisane ze nie nalezy zlewac pantery bo ona jest DD ma duzy p.atk ale maly krytyk i def(mi pantera na 40 zeszla na i DL,LL i dobitka z FS).

Bled

kuba w ogóle z tego co piszesz to tylko ROTFL ROTTFL hahahaha widze taktyke masz dobra huahuahua

Lasgo87

Cytatkuba w ogóle z tego co piszesz to tylko ROTFL ROTTFL hahahaha widze taktyke masz dobra huahuahua
no to napisz mu taktyke bo twoja opinia jest tu zbedna

Użytkownik zbanowany

ixi

Cytatlucznik nie moze na heavy armor tak walic
moze, jak ma 70 a glad w heavy 52:p
Hindemith - SE - Full C5

Bryan

Dla glada w pvp z da stun nie jest problemem, tylko taki jeden denerwujący skill/czar: harmsting. Jeśli da zarzuci ci harmstinga to po tobie. Cały czas odbiega, drain, odbiega, drain a glad może tylko blasterem walić.Takim sposobem (uciekania) da może każdego woja napykać...

ixi

Jasne, stun nie jest problemem, lol

Da bedzie stunowal a pantera tylko dochodzila i robila swoje => rip.
Hindemith - SE - Full C5

Bryan

Glad włącza detect animal weaknes, ładuje sonica, lh, tss, ts, ssy i masz po panterce.A da wtedy może tylko harmsting, uciekać i drain.

Koni

Co ty gadasz... DA w walce 1on1 z gladem może się bawić skakac i robić pajacyki. Nawet jak Glad ma majestica to stun często włazi, a DA ma takiego defa że zadajesz mu śmieszny dmg, a sam też obrywasz od reflect damage.
Your journey's never end

Ryltar

Koni a teraz ciebie zalamie.TSS i inne bajery co ma glad bez problemu omijaja tarcze.W przeciwienstwie do innych skilli(np.sting) ktore mozna zablokowac skilli wojownikow nie zablokujesz. Wiecie ta zasada:Tank>Rogue>Warrior>Tank...

Bryan

Śmieszny dmg :?: DSS'em zadaje mu więcej niż on mi drainem z bss.

Koni

Ja już nie biorę pod uwagę tarcze tylko def bazowy jaki ma DA. Jest bardzo duży i z własnego doświadczenia wiem jak wygląda taka walka Glada z DA. Glad na samym tss mane skończy całą a HP DA nie zmniejszy się do połowy.
Osobiście gladem z bardzo dobrym sprzętem wchodziłem DA z tss naładowanego na 7 force lv po 500... z 6 razy max (nie pamiętam czy nawet tyle) użyjesz TSS i po manie a DA biega dalej o ile wczesniej nie zostałeś zmuszony do ucieczki itp.
Na c4 w s grade na full buffach gladem na 78 lv wyciągałem 1500 patk. ze skillami i 1200 atk speed. Lionheart tez duzo nie daje... majestic + lionheart a co 3/4 stun wlazi focusa też musisz ładować a w tym czasie takie manto dostajesz że aż strach.
Your journey's never end

Ryltar

500 dmg? to ja wczoraj bilem sie z klanowym gladem(on 56 ja 47) i dostalem najsilniejszy hit za 497 guard nie byl wlaczony...albo byl...Ale w majestic i lionheart 3 stunty na 4 wchodza? to na filmie w foodstampa rzadko wchodzily stunty.