Pytania i odpowiedzi - temat zbiorczy.

Zaczęty przez Tirius, Styczeń 22, 2011, 05:26:21 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

corteum

mlodybog

Chciałbym się zapytać o /assist w pt
czy da radę zrobić tak żeby raz zaznaczyć na kimś assist  na pvp , pve i caly czas był jego target i następny bez ponownego klikania na jego nick

blacktyger

Bot/Klikacze/Sterowniki z myszki + makro
Innova Core [EU]: Sigiel Knight - TommyVercetti - Off

mlodybog

mam 2 pytania ( kronika H5 )

1.Dlaczego w pt z buffem od SWS i OL zazwyczaj mam 6,3k HP (83lv) a niekiedy robi się 7,8k
te same pt i co jest nie tak bo wolałbym żeby było wiadomo więcej :)

2.no i tu nie jestem pewny tempest na pve na power czy wind damage?

dzięki z góry za odp. :)

haran

1. Stawiam, że to prawdopodobnie Song of Vitality od SWSa, pewnie nie jest cały czas wrzucony.

2. Mi by było szkoda booków na enchantowanie tego pod PvE :)

Cytat: Naito w Grudzień 12, 2016, 05:06:56 PM
Drobne przepychanki słowne czy lekko prowokujące słowa są jak najbardziej wskazane

mlodybog

właśnie że jest wrzucony z wrzuconym mam 6,3 k no i z buffem od OL oczywiście
odkąd gram to 2 miesiące to dwa razy miałem te więcej  czyli  7,8k hp i nie wiem o co chodzi

haran

Możesz podać dokładny skład party? Doombringer może podnieść każdemu w party hp o 10%, ale to za duża różnica. OL zawsze używa Condition of Paagrio?

Drobne przepychanki słowne czy lekko prowokujące słowa są jak najbardziej wskazane

mlodybog

Tak Ol zawsze to używa

skład Bish,ee,mag,mag,es,sws,bd,spoil,ol mogłem ss zrobić :/

Nanutu

Chce zacząć grać na e-globalu GFx7 i mam kilka pytań.

1. Jakie questy robić od początku gry, poza tym od Newbie guide, po którym mamy 20 lvl? I jakie w późniejszych fazach gry?
2. Czy jest sens robić kamaloki z niższych lvli(26, 36 itd.) czy nastawiać się na te końcowe (29,39,49 itd.)?
3. Czy questy na 1 i 2 profke są skrócone?
4. Jak można sobie nabić vit?

Gibeneusz

oskar2003

2016.10.15 12:01:52
CPU : GenuineIntel         Intel(R) Core(TM) i3-2328M CPU @ 2.20GHz @ 2196 MHz 2047MB RAM
Video : Intel(R) HD Graphics 3000 (5354)
PosCode : LS1(273) 0:0:0 4/0 [820]

General protection fault!

History: UOrcMove::CalculateCRC32 <- 1.510000::0 <- UGameEngine::Init <- InitEngine

Prosze pomocy :x

haran

Cytat: oskar2003 w Październik 15, 2016, 01:09:38 PM
2016.10.15 12:01:52
CPU : GenuineIntel         Intel(R) Core(TM) i3-2328M CPU @ 2.20GHz @ 2196 MHz 2047MB RAM
Video : Intel(R) HD Graphics 3000 (5354)
PosCode : LS1(273) 0:0:0 4/0 [820]

General protection fault!

History: UOrcMove::CalculateCRC32 <- 1.510000::0 <- UGameEngine::Init <- InitEngine

Prosze pomocy :x

Reinstall (ze skasowaniem wszystkich plików).

Dickert

CRC to corrupted data.

Masz albo problem z plikami instalacyjnymi/gry, albo z cpu, albo z pamięcią albo, z systemem. Na 90% z tym pierwszym, polecam ściągnąć grę od nowa (na łączu ethernetowym), ponieważ istnieje szansa, że na wifi stracisz część pakietów i ściągany plik będzie uszkodzony i nic tego nie wykryje do czasu uruchamiania i zrobić to co zaleca dany server albo check files (jeśli dany server to obsługuję). Na sam początek jednak zwykły reinstall to pierwsze co powinieneś zrobić.

matinhok

Przy instalacji gry wyskakuje mi błąd: Plugin registration failed. Please run the installer again.  Ktoś pomoże?

Stanislaw007

Witam all chce zacząć przygode z Lineage2 Essence "(Czy warto grać w Essence )? jednak kiedy próbuje pobrać gre automatycznie pobieram NC launcher po zalogowaniu poKazuje sie Tylko Blade & Soul gdzie powinny sie pojawić 2 gry do instalacji ... Próbowałem tez z innych serwerów , tam tak samo NC luncher i pokazuje sie tylko Blade & Soul jak pobrać i zainstalowac gre ?

Dev

Tak jak pisałem w innym wątku: NCsoft nie jest oficjalnym dystrybutorem l2 na rynek europejski, jest nim Innova. Klienta 4game potrzebnego do zagrania na oficjalnym europejskim Essence pobierzesz stąd: https://eu.4game.com/en/lineage2essence/

Czy warto zaczynać? Zależy czego oczekujesz - jeśli chcesz sobie tak postukać mobki, grać głownie pve i nie liczyc na pvp, a równocześnie nie masz czasu na klikanie przez kilkanaście godzin mobków bo pracujesz albo masz inne obowiązki życiowe, ale jednaj ciągnie Cię do l2 - to tak, uważam że warto. Ale nie nastawiałbym się na PVP - serwery są darmowe, więc mają item shop za prawdziwe pieniążki. Ja gram w pełni za darmo i gra mi się fajnie :)
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

betiq

Mógłby ktoś mi wytłumaczyć jak zmniejszyć ilość expa traconego po śmierci? Wcześniej jak nie chciało mi się biegać do wioski to specjalnie ginęłam. Teraz mam 36lvl i tracę ponad 20% po śmierci....

Dev

Nie da się tego zrobić, z tego co pamiętam.

Najlepiej kupić w Grocery Store Scroll of Escape, który umożliwi powrót do wioski/miasta. Kosztuje groszowe sprawy.
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77