Myszka pod L2/CS i inne fps do 250zł

Zaczęty przez Senti, Listopad 23, 2011, 12:19:16 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Senti

Jak w temacie.

Myszka pod CS/L2 i inne fps do 250zł

Przeglądając forum czytałem złe opinie odnośnie Razerów. I nie wiem co teraz wybrać doradźcie coś. Jestem otwarty na propozycje różnych myszek. Byle bez odpowiedzi za 20zł czy 400zł. Chcę myszkę do max 250zł.

muchosQQ

Jak wyzej, jedyny problem to doubleclicki ale da rade to naprawic samemu

dualbox

To jest ten dualbox ?!

Acid

Senti

Wolałbym coś z razera aczkolwiek naczytałem się odnośnie nowych myszek razera mam namyśli DA 3.5G i reszte. Więc może jakaś stara myszka która jest do dostania w sklepie. Żeby miała minimum 2 przyciski boczne. I tylko dla praworęcznych (chodzi mi o wygodę)

milan9

to czytaj dalej. DA to najlepsza myszka w swoim przedziale cenowym. A co do dwukliku, to w BE uzyte zostaly inne mikrostyki i wyglada na to, ze problem dwukliku zniknal. Jezeli chodzi o laserowki, to powiem tyle; nie porownujmy gowna z czekolada.

Senti

I przez ten dwuklik tylko odradzają razera ? Skąd masz takie info że wymienili styki w BE ?

Znalazłem coś takiego. http://forum.pclab.pl/topic/694855-Razer-DeathAdder-Black-Edition/

Dzondzy

Z czystym sumieniem moge polecić 3 myszki.

1 totalnie old schoolowa - IE 3.0 - tylko trzeba uważać, była wadliwa, nie każda ale jednak. W CSie przeszkadzało, jak miałeś zbindowane skakanie na scrollu ;)

2. G5/G500 - Używałem bardzo długi okres czasu, moja najlepsza myszka jaką miałem.
3. SteelSeries Xai Laser Mouse - Tutaj sobie już sam o niej poczytaj, na pewno warta uwagi ;)

Senti

Dowiedziałem się ciekawych rzeczy.
Z jakiego powodu nie polecają tej myszy?
Jeśli z powodu precyzji to, jest to nie aktualne, bo razer w nowym firmwarze poprawił problemy z sensorem i jest ok.

Senti

Topic do zamknięcia. Razer DA Respawn zamówiony.

Duna

Cytat: Senti w Listopad 24, 2011, 08:55:14 PM
Topic do zamknięcia. Razer DA Respawn zamówiony.

Bardzo dobry wybor. Razery roxaja

doman18

Razery roxały kiedyś. Dziś firma jedzie na ogólnym hypie wyrobionym przez produkty z przeszłości czyli starego DA, Salmosę, Diamondbacka czy Kraita. Dzisiejsze modele oparte na sensorze philipsa to jawna kpina z zaufania graczy. I wszelkie "naprawy" firmwarowe należałoby nazwać "łataniem" a nie reperacją bo opierają się na softwarowym tuszowaniu fizycznych wad sensora Twin-Eye. Avago 9500 to bardzo dobry sensor którego jakość potwierdzają profesjonalne testy wielu modeli myszek na nim opartych. Oczywiście mówię tu o testach japończyków czy esreality bo odpalić gotowy programik mierzący herce (który w sumie nie mówi nic!) i narysować linie w paincie to każdy głupi potrafi.
Ostatnio myślałem że Razer podbuduje się gamepadem - Onzą. Na papierku fajnie wyglądała - długi kabel, regulacja oporu w analogach, bindowanie dodatkowych bumperów pod klawisze akcji a same klawisze akcji zbudowane na mikrostykach co miało zwiększyć responsywność. A przede wszystkim świetny krzyżak oparty na 4 niezależnych przyciskach który miał być głównym gwoździem do trumny dla pada Microsoftu. Cena była też świetna. Teraz w sumie wiadomo dlaczego. Triggery wielkie i niewygodne, tracące po czasie na precyzji, powiększające się martwe strefy w analogach, padające przyciski (wieczny problem Razera z mikrostykami). Czyli znów porażka.
O słuchawkach już nawet nie będę wspominał bo tutaj zawsze słuchawki "4gamers" od takich firm jak Roccata, Steelseries, Razer czy Creative (oprócz genialnych Aurvan Live których w sumie on nie zaprojektował) zawsze będą o niebo w tyle za firmami-weteranami branży muzycznej.

Podsumowując - nie ulegajcie hypowi że Razer to jest synonim jakości! Nie rozpisywałbym się tak poraz n'ty na ten temat ale mamy sezon przedświąteczny i ważne żeby zakupy robić z głową.
It's nice to be important but it's more important to be nice

In every life we have some trouble
When you worry you make it double

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.
Smash you head into the keyboard. YYYAAARRRGGGH!!!