[L2m] l2Exodus Mid Epilogue 16.12.2011

Zaczęty przez Brand, Listopad 23, 2011, 03:53:17 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

jh0ri

Nowym gracza na odbicie sie z lvl'm a mi sie wydaje ze jak nowi przyjda to bedzie wiekszy placz ze tego juz niema
Тихий!!! Тихий!!!

Brand

Mamy wiele różnych pomysłów aby nowi gracze mieli szanse na odbicie się z lvlem nawet po tych 2 3 4 miesiącach od startu (Wiadomo nie będzie tak że w 2 albo 3dni wbiją max lvl ale będą mieli troszkę bardziej uproszczone tak aby serwer mógł zgoramdzić jak największą liczbę zadowolonych graczy)

dashon

wdg mnie 500+ ppl jak jest teraz wystarcza na zmiane tego questa :P Ludzie grajacy na chronicle z vitem przyzwyczaili sie do normalnego jego dzialania :) takze wypada to zmienic :)

kukiman

Poprawka, l2net w godzinach szczytu pokazywał około 136 online

Xakim

widać chociażby po spotach... bs/hs/warka/ketra świecą pustkami... gdyby było te 300-500 jak GMi twierdzą byłoby widac ludzi i by się chciało grac... ja sobie odpuszczam...

rexatras

Cytat: dashon w Grudzień 23, 2011, 07:59:08 AM
wdg mnie 500+ ppl jak jest teraz wystarcza na zmiane tego questa :P Ludzie grajacy na chronicle z vitem przyzwyczaili sie do normalnego jego dzialania :) takze wypada to zmienic :)

Gdzie ty tam widziałeś 500 ludzi? tak jak kukiman napisał o 18-20 może jest te 150 w weekend... tak to ledwo setkę łapie (bez liczenia offline shop)
A co do rzekomej wczorajszej poprawy mobków i geo ,. poszedłem sobie sprawdzić i moby na roocie dalej nie biją NAWET ARCHER/MAG MAJĄC ROOTA NIE BIJE MIMO ŻE STOISZ W ZASIĘGU :D A goedata, wyjdź i nie wracaj, górka ledwo mi do kolan sięga a ja już przez nią nie widzę moba :D

Xakim

stracony czas ;p czekamy na polskiego offa ;p

GoAwayyyy

off w polskiej wersji językowej, a nie polski off!

Xakim

Hashe

I tak niektórzy nie będą mieć czasu na off np ja ja :D , Może kiedy wyjdzie jakiś fajny server to zawitam na razie robimy dania :)
Emerytura  w świecie l2 .

Xakim

Mentalista17

Odradzam server ,online ze strony nie prawdziwy ! W giran może z 20 off shopów ,oprócz tego na lokacjach jakeś 50-80osób.
~~~~ Słoń & Mikser - Love Forever ~~~~

Brand

CytatKomendy na Serwerze:

.exp (Stop/Start Exp)

.drop (Start/Stop Mozliwosc ustawienia dropu tylko adeny)

.banchat nick time (Klan Lider może dać ChatBan na każdego członka klanu)

.unbanchat nick (Może sciągnąć ChatBan)

.changepassword (Mozliwosc zmiany hasła w grze)

smerf2803

Server jest ok,ale myśle ze Dualbox dozwolony byłby dobrym rozwiązaniem :D online nie jest tak duży aby zawsze znalesc kogos do pt,a db ułatwił by to :D poza tym fajne eventy ,ok ludzie,rynek funkcjonuje ,gospodarka na dobrą sprawę nie jest jescze ustalona . No i kolejny plus - nie widac wcale itemków s grade takze łatwo się wybić i nadrobić bez największego problemu .

SharpBlade

nawet kilka s80 jest ...

PS. fakt online nie jest za duży jak na x10, ale mimo to mam nadzieje, że serwer postoi dłużej.

Tabahaki

Ale jak można grać na tak ułatwionym serwerze. Mam na myśli moby...
Okej sam jak tam grałem to z początku "Eeee co z nimi? A kij przynajmniej łatwiej się je bije :)".
Ale po czasie stwierdziłem, no kurcze przecież to L2 i po tylu latach gry nagle iść na serwer gdzie dajesz root'a mobowi (już nie mówię  o championach) i robita z nim co chceta.
Serwer zapowiadał się świetnie i pewno każdy znajdzie coś tam dla siebie. IMO z takim ułatwieniem (a raczej błędem) sio.

Brand

To były tylko chwilowe problemy moby miały złą spawnliste. Serwer się rozkręca codziennie nowi ludzi a zaniedługo Bedzie specjalny event dla nowych graczy Zapraszam.

DeryL

Polecam server online po mału ale rośnie, na razie gra się przyjemnie. Jest już kilkanaście noblessów, pare osób ma s80 drop z rb.
Jutro pierwsze rozdanie hero.
Server jest dobry dla osób którzy nie spędzają 24/7 czasu przy l2.

Pir4nia

Gralem chwile, online taki sobie, nie jest zle ~100, dualbox pomimo, ze zabroniony to jednak nie trudno spotkac kogos kto nie ma boxa na plecach. Eventow bylo troche, nie wiem jak teraz, ale vitality bylo troche zrabane wg. mnie. :P
Osobiscie nie lubie grac na takich serwerach, a sam juz nie mam czasu na granie oraz na zajmowanie sie serwerami itp. jednak zycze dalszych sukscesow administracji oraz serwerowi. :)

Deldres

Odradzam serwer. Ludzie się wykoksali na bugach a gmowie nic z tym nie robią i kasują posty na forum serwa na ten temat.
Był ewent z Vitem za vote od początku serwa, teraz gdy ludzie sie wykoksali GMowie wprowadzili ograniczenie lvla ,wiec pozdro dla nowych graczy  :oops:

Brand

Nie spamuj tutaj błędnym info bugi były ale nikt się nie wykoksał vitality działa normalnie. Zapraszam na serwer

Salamon

zdecydowane nie dla tego serwera

widać że administracja nie ma jaj żeby zajmować sie serwerem, pilnować go i słusznie karać za bugi/nadużycia/łamanie regulaminu, najprostrzym przykładem jest zniesienie zakazu dualboxa, gdzie od początku serwera był zakazany, a oni po miesiącu go znoszą, bo po prostu nie chce sie im pilnować czy ktoś tego duala ma czy nie, przez ten czas większość i tak jechała na dualu, a jak ktoś został przyłapany to jail 2 godziny, straszna kara... teraz kiedy zostaje znoszony zakaz ludzie chcący grać aktywnymi supportami nie mają co robić i zostali po prostu wyrolowani, dziękuje za taki serwer, gdzie administracja zmienia sobie ustawienia kiedy chce

online bardzo niski, nie widać wcale ludzi, offline shopów jest więcej niż grających ludzi bo za bycie online dostaje sie punkty na których ludzie farmią sobie vitality, więc można liczyć że serw jest x30, przy x7 dropie i spoilu, co skutkuje tym że mając 3 profe ma sie itemy b grejdowe i farmi od razu na s, albo s80 bo a grejdów albo sie nie opłaca robić albo za długo sie z tym schodzi (nie licząc dc robe, ale to oczywiste, gorzej z rzeczami typu dc lekki, tallum ciezki, etc)

moby na serwie zbugowane, często stoją nie bijąc, agresywne moby sie blokują stojąc nie atakując, na serwie również są czempiony, które z podniesionym p. atakiem i atak.speedem o 2x, potrafią zabić gracza w moment, gdyby nie bugowały sie i atakowały bez przerwy, to byłyby nie do ubicia przez nikogo, a tak to trzeba liczyć na to że przez większość czasu będą stać nieruchomo, bo inaczej są nie do ubicia nawet we dwoje w pt z dobrym buffem

questy na matsy nieopłacalne, pomimo ratów x10 serwer wygląda jak high rate z potrzebą spoilowania wielu godzin i dropienia sobie recek licząc na szczęście, event na tym serwie polega tylko na tym, by głosować na niego, w zamian dostając możliwość wzięcia buffa 2 godzinnego na vita, kolejny sposób na wykoksanie sobie wszystkich subek w dzień lub kilka

online spada i będzie spadać, nie ma dobrej gospodarki, wszyscy chcą coś kupić a dużo sie nie sprzedaje, bo nie ma nowych graczy którzy budują podstawe handlu, nowi gracze, grający solo lub w 2/3 osoby nie mają perspektyw, trzymają sie 3/4 większe klany na serwie z online 20-25, ze stałymi członkami którzy jako jedyni osiągają coś na tym serwie, jeżeli jesteś nowy nie ma szans byś osiągnął to co oni w takim czasie w jakim oni to osiągneli, wielka cisza i głucho na serwie, prawie nic sie nie dzieje, tak można opisać ten serwer

Żadna z historii , jakie ludzie opowiadają o mnie,
nie zmieni tego faktu, kim naprawdę jestem.

Tabahaki

+1
Na screenie widzę dwa klany i to wszystko.