Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

darkmelody

Cytat: Alarion w Sierpień 05, 2014, 11:22:37 AM
akurat w ogole zastanawiam sie nad sensem gry tankiem poza hero tankiem ktorego fear jest zbugowany (co nawet na ruskiej invoei zobaczyli, ze cos nie gra). w dobie gdzie coraz wiecej pt biega z 3 healerami, czyli 21 sec mass cleanse na okolo 30 sec reusu, daje tankowi tylko niecale 20 sec mozliwosci dzialania na minute. reszte czasu moze rzucac najwyzej pt ud, tranfer damage'u... nie wspominajac, ze tank, ktory chce by mu siadaly debuffy, musi miec specyficzna bizu, z zazwyczaj (nie mowie o b. antku) z niskim m defem. efekt jest taki, ze np. Amethyst walil kapy po 50k+ w wiekszosc tankow. to co obecnie wyprawiaja feohy z 500-700k m atacku jest chore, bo to w sumie taki dagger, tylko z AoE i shadow snarem. przyszly update wiele nie zmieni, bo archerzy dostana lekki boost, ale to nadal bedzie namiastka feoha.
Dobra ale nie każdy gra ze spiną jak twoje CP że musi być top i wszystkie hiroł i pvp wygrywać. Niektorzy dla rozrywki grają, uwierz mi

Alarion

chlopie jaka spina skad? kazdy w cp pracuje / uczy sie lub obydwa z tych. od roku na dobra sprawe gralismy glownie w CP time. dla nas zawsze liczyla sie regularnosc, solidnosc i dobre zgranie. reszta przyjdzie w czasie, bo nikt z nas nie wpadl by zownic serwer w miesiac i quitnac jak wiele privowych skoczkow.

a napisalem posta, bo jaki sens jest profka, ktora na pvp nic prawie zrobic nie moze? jaki sens ma granie klasa, ktora na 60 sekund moze dzialac przez ~20 tylko? albo jaki sens jest grac DD-kiem, ktory nie tylko nie robi AoE damage'u prawie, ale i w single target odstaje duzo mocniej?
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

PepsiQQ

;) dokladnie, ale jak juz w ogole chcesz cos tym tankiem porobic, to sprzet zaczyna duzo pieniazkow kosztowac ;)

Judasz

Cytat: darkmelody w Sierpień 05, 2014, 12:33:57 PM
Dobra ale nie każdy gra ze spiną jak twoje CP że musi być top i wszystkie hiroł i pvp wygrywać. Niektorzy dla rozrywki grają, uwierz mi

No ale najwieksza rozrywka jest jak jestes top i wygrywasz wszystkie pvp :D + to co wyzej napisal alarion

darkmelody

Cytat: Judasz w Sierpień 05, 2014, 05:20:29 PM

No ale najwieksza rozrywka jest jak jestes top i wygrywasz wszystkie pvp :D + to co wyzej napisal alarion
Zależy dla kogo, dla niektórych MMORPG to po prostu możliwość pogadania z ludźmi i porobienia czegoś wspólnie for fun ;)

RazielIII

Na stare lata jeszcze mi sie zachcialo grac na privie
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Alarion

Cytat: darkmelody w Sierpień 05, 2014, 06:20:04 PM
Cytat: Judasz w Sierpień 05, 2014, 05:20:29 PM

Zależy dla kogo, dla niektórych MMORPG to po prostu możliwość pogadania z ludźmi i porobienia czegoś wspólnie for fun ;)

a ty uwazasz, ze my jestesmy jak jakies roboty, co ze soba nie gadaja, tylko komendy rzucaja co robic w danej chwili? :)
Gdyby tak bylo, to bysmy jednomyslnie nie szli w 5 (6) osob do AA, tylko kazdy poszedlby w swoim kierunku. Na dodatek takie decyzje również pokazują jak dane CP stoją, jakies dramy o podzial itemow itd, wiec jestem naprawde zadowolony z sytuacji w moim CP i wiem, ze na tych ludziach moge polegac w AA

Cat Drama Maker

EsTeCzteryRkA

Cytat: RazielIII w Sierpień 05, 2014, 06:45:01 PM
Na stare lata jeszcze mi sie zachcialo grac na privie

siema Mariusz! co to za l2j:D
Cytat: AtosPortosiAmiras w Grudzień 15, 2012, 09:50:50 PM

4. w przypadku gdy strona przeciwna wygrywa flejm war, (czyli po prostu napisze prawde - czy pocisnie aralionowi od grubasow, derfo od slabiakow, amirasowi od lamuskow, stwierdzi ze core jest dead i online to 200) aralion bierze w rece katarynke i kreci korbka tak dlugo, az wyskoczy z niej zdalnie sterowana małpka (ruesse) i wlepi wrogowi jedynej i slusznej ideologi %

RazielIII

Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Deric

Mel

Core - 9xMS hero
BlackAngels

Ryltar

Cytat: Alarion w Sierpień 05, 2014, 11:22:37 AM
akurat w ogole zastanawiam sie nad sensem gry tankiem poza hero tankiem ktorego fear jest zbugowany (co nawet na ruskiej invoei zobaczyli, ze cos nie gra). w dobie gdzie coraz wiecej pt biega z 3 healerami, czyli 21 sec mass cleanse na okolo 30 sec reusu, daje tankowi tylko niecale 20 sec mozliwosci dzialania na minute. reszte czasu moze rzucac najwyzej pt ud, tranfer damage'u... nie wspominajac, ze tank, ktory chce by mu siadaly debuffy, musi miec specyficzna bizu, z zazwyczaj (nie mowie o b. antku) z niskim m defem. efekt jest taki, ze np. Amethyst walil kapy po 50k+ w wiekszosc tankow. to co obecnie wyprawiaja feohy z 500-700k m atacku jest chore, bo to w sumie taki dagger, tylko z AoE i shadow snarem. przyszly update wiele nie zmieni, bo archerzy dostana lekki boost, ale to nadal bedzie namiastka feoha.

True.O ile pre GoD tank był przydatny dla pt bo miał dobry CC,peeling,support i debuffy to zasadniczo Sigel ma wszystko uwalone.

Stun został uwalony (no chyba że grałeś LE/DE) i mam wrażenie że wchodzi gorzej.
Arrest/Shacke był szczerze do dupy bo słabo wchodził a ten Chain Strike jest genialny.
Support jest z słabszy bo Mass ToL/AI poszły w cholerę a dostałeś Sac (który jest w sumie dobry) i Party Rescue.
Debuffy tez uwalone bo wcześniej można było walić w melee dps tribunal/judgement i jak się miało hex/pb i to się trzymało minutę.Teraz te debuffy trwają pare sekund (chociaż silence jest mocny).
Skoro debuffy i CC dostały nerfa to peeling też.
Survival też nie jest dobry bo z 3 UD został jeden i AM Armor.Deflect Magic i Shield Deflect Magic były fajne teraz został shield spike.

Cała unikalność klas też poszła w cholerę i ostatnie update starają się im oddać cześć tych rzeczy.Fakt że pare fajnych bajerów doszło (jak debuff z chain galaxy czy AoE Shield Stun/LS) lub ułatwiło grę (AoE tankowanie jest łatwiejszy + buff po użyciu hate też pomaga) ale jakoś stary tool kit był fajniejszy.Fakt że magowie i tak łoili dupę tankom ale jakoś można było się obronić używając AM-Armor dać slow i ładować lukiem (nie wiem nawet czy teraz można używać łuku jak nie ma się klasy pod to) lub chociaż tymi nukami a teraz to jesteś free fragiem.Więc nie wiem L2 wrócił do czasów gdzie branie tanka raczej nie ma dużo sensu.

Alarion

nie zgodzę się. To nei skuteczność debuffów tanka jest dla niego szkodliwa, problem są te mass cleansy od healer'a. Party, które gra na 3 healerów, rzuca 3 mass cleansy, każdy trwa 7 sekund, czyli 3 x 7 = 21 sec. Re use mass cleanse'a na wizard harmony i z setem +6 to 29-30 sec. Jeżeli grasz EE, to nawet -10% coldown reduction jeszcze do tego.

To sprawia, że klasy, które bazują na debuffach, czyli Tank, Wynn i iss stają się niemal bezużyteczne w ich ofenswnym aspekcie. Ich debuffy nei są złe, są naprawdę mocne, ale to ta mechanika cleansów sprawia, że 3 klasy są bez znaczenia na PvP poza ew. rzucenieniem party UD / party rescue, albo Angelic touch od issa i lol auto atackami od petów xDD

Cat Drama Maker

Ryltar

CytatIch debuffy nei są złe, są naprawdę mocne

Ja wiem że są mocne ale o ile silence i -20% m.atk jest odczuwalny dla casterów to zasadniczo -20% p.atk nie jest odczuwalny dla Tyra/Daggera/Tanka którzy leja ze skilli (a scaling jest mały nie ma różnicy) i dlatego sądzę że taki judgement z -35% crit dmg był odczuwalny bardziej dla melee dps.Chyba że zmienili coś ostatnio w tym temacie.

Btw.Co oni zrobili z daggerami? Bo ostatnim razem jak się z jakimś lałem to mi przyjebał tak że pewnie moje dzieciaki będą upośledzone.

Alarion

tank ma jeszcze linki do ściągania i bardzo mocny skill na healing power (chain galaxy?). do tego mass agro i agro z krótkimi reusami tank był świetną przeszkadzajką, ale tylko do momentu, gdy enemy grają na 2 mass cleansy.

Cat Drama Maker

Doti

Najlepsze jest to, że dalej dajecie się wkręcać nieletniemu onaniście...
Ten ciołek walnął emo quite bo trainy przestały biegać...
Dalsze komentowanie pedzia jest troszkę żałosne ale "róbta co chcetqa"

bula

Cytat: Doti w Sierpień 06, 2014, 10:42:48 PM
Najlepsze jest to, że dalej dajecie się wkręcać nieletniemu onaniście...
Ten ciołek walnął emo quite bo trainy przestały biegać...
Dalsze komentowanie pedzia jest troszkę żałosne ale "róbta co chcetqa"
ale co jest zalosnego w tym co w ostatnich postach pisal? ze jezeli enemy ma 3 healerow 94+ w party to granie wynnem/tankiem jest jak granie bez main skilli?

mearvius

doti +1
swir onalion niech spieprza sobie na archeage, kolejnego wow-klona z ukradzionym interfejsem  i 50% mechaniki gry.

Ryltar

Cytat: Alarion w Sierpień 06, 2014, 09:30:31 PM
tank ma jeszcze linki do ściągania i bardzo mocny skill na healing power (chain galaxy?). do tego mass agro i agro z krótkimi reusami tank był świetną przeszkadzajką, ale tylko do momentu, gdy enemy grają na 2 mass cleansy.

Wiem pisałem że chain strike i galaxy są silne.Zarówno do odciągania jakiegoś daggera z dupy twojego team mate czy galaxy do dobicia kogoś.

Deric

Cytat: mearvius w Sierpień 07, 2014, 12:45:55 PM
doti +1
swir onalion niech spieprza sobie na archeage, kolejnego wow-klona z ukradzionym interfejsem  i 50% mechaniki gry.
a przypadkiem nikt ci 50% mózgu nie ukradł?

Doti

Temat coś zdechł.
Deric rzucił Anala (albo odwrotnie) i nic się nie dzieje. Tak to jest w społeczeństwie jak związki się rozpadają.
Wiara Was wyzwoli !!  ale musicie jechać do miasta i bronić tęczy  :).

pulozaur

Doti

Nie ma już Parówki, nie ma jego klanu. Takie życie. Jak boty przestają biegać a klasa którą się gra zaczyna dostawać w tyłek to trzeba walnąć emo quita :)

Shen

Gdzie moge poczytac o zmianach ze zblizajacej sie aktualizacji?

kinus

//
echo '16i[q]sa[ln0=aln100%Pln100/snlbx]sbA0D4D465452snlbxq'|dc