Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

lempartus

ciekawe TW bylo

OOC gratuluje że mamy 4 wardy
Enclawe graty 5
HB hmm napewno coś Wam przeszkodziło gf
Lider party  Luciferion
Troszczymy się o wszystkich
www.outcasters.info

Cytat: NotTheFakeTazman w Wrzesień 23, 2012, 08:14:20 PM
Masz racje pala mi stoi jak mysle o antku i baiumie .

Horken

Cytat: HellSign w Marzec 10, 2012, 01:15:41 PM
I zostanie wam tylko flame o Alarionie i jego party - co wtedy?

W zupełności wystarczy :)

Cytat: HellSign w Marzec 10, 2012, 04:14:20 PM
Czytasz dużo, raz piszesz to raz piszesz tamto - Ja nie potrzebuję aprobaty, dlatego już nie gram :) L2 to FAIL z powodów
SILNIKU
ILOŚCI FARMY
Aion przy fortress siege kilkaset osób chodzi o wiele, wiele lepiej a wygląda 10x lepiej niż L2.
[...]
L2 zmarło w 2010 roku kiedy wszedł nieudany GOD na OFFA(nawet PT znajomych z Lancera QUIT ;P, chyba ostatnie/przedostanie polskie pt)
Lol ale Ty płaczesz omfg...

@all
Marudzicie, że nie ma z kim grać itd. Prawda jest taka, że dużo dobrych graczy miesza się w party z lamusami, a następnie następuje quit całego pt i tyle było po ludziach którzy mogli podnieść poziom rozgrywki.
Kilka banalnych przykładów:

1.) DD mi mówi, że nie ma miejsca na pasku na tokeny - spora część DDków wychodzi z założenia, że ich rolą jest tylko spamować skilla w target który zaznaczy tank(kolejny mega lol ^^' ). Ze swojej strony praktycznie g*wno robią nie odciążając party.

2.) Ludzie notorycznie pierd*lą farmazony na TSie, opowiadają żarty. Ch*ja można się skoncentrować i skill spada o 50%. Mało ludzi potrafi tak naprawdę spiąć dupę i grać jak należy.

3.) Połowa party boi się iść na bardziej wymagającego spota - doskonale widać to na SoA  gdzie praktycznie nikt nie siedzi na małpach bo "za ciężko".

Sporo ludzi twierdzi, że CP to taka sobie grupa ludzi która gra o tych samych godzinach. Jeszcze do tego drop random i każdy ma co mu wpadnie. Jak takie jest podejście do tego wszystkiego to nie dziwota, że system się sypie, a ludzie wykruszają.
Drużyna która nie rozwija się jako gracze, bez jakichkolwiek z góry określonych zasad, zbioru taktyk i braku poświęceń tak naprawdę nigdy nie będzie w stanie niczego zawojować. Może trochę przesadnie to ująłem ale takie jest moje zdanie.

Jeżeli dobieracie sobie takich, a nie innych ludzi do party to wg mnie żałosny jest płacz o to, tamto i sr*mto jaki to GoD jest zły i L2 sux.
Szukać dłużej i lepszych, a nie brać na pałę co popadnie. Ewentualnie wymieniać skład.
Core - Wynn 99 - sprzedany
R.I.P. Ciapu

Alarion

Cytat: Horken w Marzec 11, 2012, 12:59:31 AM

Czytasz dużo, raz piszesz to raz piszesz tamto - Ja nie potrzebuję aprobaty, dlatego już nie gram :) L2 to FAIL z powodów
SILNIKU
ILOŚCI FARMY
Aion przy fortress siege kilkaset osób chodzi o wiele, wiele lepiej a wygląda 10x lepiej niż L2.
[...]
L2 zmarło w 2010 roku kiedy wszedł nieudany GOD na OFFA(nawet PT znajomych z Lancera QUIT ;P, chyba ostatnie/przedostanie polskie pt)

@all
Marudzicie, że nie ma z kim grać itd. Prawda jest taka, że dużo dobrych graczy miesza się w party z lamusami, a następnie następuje quit całego pt i tyle było po ludziach którzy mogli podnieść poziom rozgrywki.

1.) DD mi mówi, że nie ma miejsca na pasku na tokeny - spora część DDków wychodzi z założenia, że ich rolą jest tylko spamować skilla w target który zaznaczy tank(kolejny mega lol ^^' ). Ze swojej strony praktycznie g*wno robią nie odciążając party.

2.) Ludzie notorycznie pierd*lą farmazony na TSie, opowiadają żarty. Ch*ja można się skoncentrować i skill spada o 50%. Mało ludzi potrafi tak naprawdę spiąć dupę i grać jak należy.

3.) Połowa party boi się iść na bardziej wymagającego spota - doskonale widać to na SoA  gdzie praktycznie nikt nie siedzi na małpach bo "za ciężko".

Sporo ludzi twierdzi, że CP to taka sobie grupa ludzi która gra o tych samych godzinach. Jeszcze do tego drop random i każdy ma co mu wpadnie. Jak takie jest podejście do tego wszystkiego to nie dziwota, że system się sypie, a ludzie wykruszają.
Drużyna która nie rozwija się jako gracze, bez jakichkolwiek z góry określonych zasad, zbioru taktyk i braku poświęceń tak naprawdę nigdy nie będzie w stanie niczego zawojować. Może trochę przesadnie to ująłem ale takie jest moje zdanie.

Jeżeli dobieracie sobie takich, a nie innych ludzi do party to wg mnie żałosny jest płacz o to, tamto i sr*mto jaki to GoD jest zły i L2 sux.
Szukać dłużej i lepszych, a nie brać na pałę co popadnie. Ewentualnie wymieniać skład.

amen

@Lemp

Co można powiedzieć? GF 

były błędy po naszej stronie, ale największym problem była nasza ilość, a wasza (mówię o sytuacji, gdy pod dion atakowaliście wy + enclave + HI + vaevictis i chuj wie co jeszcze). Niemożliwe było obronić te wardy na otwartej przestrzeni przeciw tylu klanom w ~~50 osób. Zobaczymy jak pójdzie następnym razem, ale przynajmneij nei było nudno i dużo się działo : )
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

lempartus

to nie moja wina że macie problemy z aktywnością tych swoich super cp. Nas jest mniej w klanie a mieliśmy więcej osób w cc.
Pewnie dlatego że nie patrzymy tylko przez pryzmat co jest najlepsze dla cp ale też chcemy klanowi pomóc.
Dion to rozumiem ale jakoś nam się udało wardy obronić i przed Wami i Enclawe, wiec ....?
Lider party  Luciferion
www.outcasters.info

WollferDrHouse

Obrona Aden waszych 70-80 osob + 20 HI vs 50 od nas ciezka sprawa, Dion TW glowni targeterzy w kazdym pt mieli zapewne sporo do zrobienia w tych lagach przynamniej u mnie, a co do calego TW jak dla mnie blad taktyczny z naszej strony i tyle.

netheril

Cytat: WollferDrHouse w Marzec 11, 2012, 01:39:47 AM
Obrona Aden waszych 70-80 osob + 20 HI vs 50 od nas ciezka sprawa, Dion TW glowni targeterzy w kazdym pt mieli zapewne sporo do zrobienia w tych lagach przynamniej u mnie, a co do calego TW jak dla mnie blad taktyczny z naszej strony i tyle.
w cc nas bylo 42-47 + 1 pt HI (nie wiedzialem ze 1 pt miesci 20 osob)  :oops:
Klotnie na forach internetowych sa jak zawody w zakladzie psychiatrycznym... Czy wygrasz czy przegrasz to i tak jestes pojebany...

lempartus

Drhouse my w klanie mamy 67 osób więc jak mogliśmy mieć 80 osob na TW, ale spoko jak będziecie się z tym lepiej czuli było nas 200 osób w cc, w cale nie mamy wojny z enclawe i VaeVictis i z dobroci serca oddali nam wardy :)
gf

Lider party  Luciferion
www.outcasters.info

Arimas

Ale o co wy się spinacie O.o

Nas (HB) było za mało żeby obronić wardy które były przed zamkiem i nie mieliśmy jak ich przenieść.
Byliśmy sandwichowani przez OOC z jednej strony i VaeVictis z drugiej a na dodatek party kardiego robiło nam spawn-rape przy namiocie..

Lemp, byłeś liderem OC na lancerze, wiesz jak to jest w weekendy siege/tw gdzie większość party ma słabą aktywność aka brakuje po 1-3 osoby

p.s. Jaden to kutwa, strasznie się na mnie uwziął  :D

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Tyumio

Cytat: Arimas w Marzec 11, 2012, 02:15:26 AM
p.s. Jaden to kutwa, strasznie się na mnie uwziął  :D
Pewnie nie lubi kucyków.

Arimas

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Biz0n

albo jest pedalem, a te Twoje kucyki daly mu do myslenia...;)
Franz: Kaczor
Lancer: Pадость
Lilith: 1098
Classic: Kaczor

Delios

Archeage <3

LinC

SILNIKU
ILOŚCI FARMY
[...]

@all

normalnie jak bym czytal o wlasnym PT :) bez ,,gwiazdki" dps nie wie co robic ;> kiedys to nie byl problem a teraz... ahh

Quibre

No wkońcu udało mi się wczoraj dobić nooblesa z TW,musiałem od razu luknąć realia oli na tej kronice z moim lvlem 86 ;/.
Wydawało mi się że to ja lamie i nie ogarniam jeszcze swojej postaci>Tyrr Warrior na szczęście są lepsi odemnie bo jak inaczej można nazwać wygraną z Aeore który -_-'ł mnie z mp i zabiłem go bijąc z łapy(pole) lub z dagerem który myślałem że mnie zmiecie.Albo te walki teraz są takie wyrównane(chodź walke z Defro przegrałem w 5 sec :D) albo miałem farta i trafiałem na większe lamy odemnie.Wczorajszy wynik 9 walk-4win,5lose czyli nie ma wstydu bo z summonerem i feohami na razie szans nie miałem.
Ps.Geodata na tym serwerze to jakiś pierolony bugland ala l2j o czym się wczoraj na tw przekonałem skacząc op skałach pod innadril a później walcząc pod w wodą z aeore którego mogłem mimo stania obok bić tylko skilem eruption który nie potzebuje targetów bo reszta skili nie działała.

x3nomorph

new future.

Tankrush

SILNIKU
ILOŚCI FARMY
[...]

@all

Prawda jest taka, że większość ludzi wychodzi z założenia, że jeśli sami się nie ubiorą, to nikt tego za nich nie zrobi, to też tak wygląda sytuacja w Cp że ten kto ma więcej szczęścia ma lepszy sprzęt, a ktoś inny niestety musi się mocno starać, lub czy jak kto woli innymi drogami załatwić sobie sprzęt. Sytuacja wygląda o tyle tragicznie że jeśli jakikolwiek gracz 90+ szukający CP, zgłosi się do kogoś, sprawa jest oczywista. Albo masz super sprzęt najlepiej żebyś miał resisty max, super weapon + 20, bo inaczej po co jesteś potrzebny skoro sprzęt wyklucza się high endowej rozgrywki - chociaż też nie zawsze.
Znam conajmniej 3 tanków, oraz 2 historie z orbisem, gdzie rzekomo tanki 92+ czy nawet 93+ w twilightach nie są w stanie utrzymać sali z moba które są żółte, a na czerwone nawet nie wejdą, wina tanka czy healera ? Ja osobiście biegam dalej w immortalu, i gdyby CP się nie rozpadło to farmiłbym dalej w orbisie, na red mobach, gdzie niekoniecznie muszę brać całą połowe sali, a mogę brać połowe z tego, i spokojnie dawaliśmy radę - ale co o tym pomyśli inne CP ? No tak po co mają iść do orbis i expić, na pół/pół sali na red mobach, oni chcą cała salę!

Jako wolny strzelec od parunastu dni, osobiście zauważyłem spadek graczy (ale tylko random), CP jeśli się trzymało to trzyma się dalej, i raczej tak łatwo ich nie zobaczyć. Osobiście wczoraj widziałem po raz pierwszy z 3-4 CP 93/94+ w gildiach które widze po raz pierwszy, tak samo jak nicki graczy które pierwszy raz widziałem, więc sytuacja wcale nie jest taka zła, tylko co lepsze CP, nie będzie się kisić w mieście tylko, od razu gazują na spota i farma.

Jak na razie 5 dzień poszukiwania CP, zobaczymy co dalej - pewnie się kiedyś uda! Z tym że coraz więcej inter CP, się robi, więc nawet o PL nie myślę.

Horken

Znaleźć takie CP jakby się chciało samemu mając wysokie wymagania jest praktycznie niewykonalne. Pozostaje składać własne na własnych zasadach podchodząc do całej sprawy na poważnie. Ja tam jestem zdania, że party powinno być jednością - wspólne zbieranie, kupowanie granie - motywem "każden sobie rzepkę skrobie" dosyć słabo jestem zainteresowany.
Się ludzie nie dogadują to się rozsypują.

Tak czytam mój poprzedni post i umknęło mi ważne stwierdzenie, że ludzie powinni dobierać sobie ekipę pod siebie, eg. gracze for fun będą grać for fun i każdy z nich będzie zadowolony, spina gamers podobnych sobie, etc.
R.I.P. Ciapu

Fabienne

Arimas to co masz w sygnie to z jakiegoś anime?

Edit...Nieważne znalazłam

Arimas

Cytat: Fabienne w Marzec 11, 2012, 01:23:47 PM

Polecam  :D

Rickert

Pamietaj, jezeli ogladniesz raz, to juz zawsze bedziesz do tego wracac! Wiec uwaga!
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

Horken

Fanservice widzę ^^

btw: dywan time
R.I.P. Ciapu

xkurakx

Cytat: Arimas w Marzec 11, 2012, 01:34:22 PM

Hentaiowiec jesteś i koniec

Arimas

Cytat: xkurakx w Marzec 11, 2012, 04:26:53 PM
Cytat: Arimas w Marzec 11, 2012, 01:34:22 PM

Hentaiowiec jesteś i koniec
Fanservice to nie hentai >.<
z tym to do tomodzo :D

TTerrorPropaganda

To jeszcze ktoś gra w ta grę na tym serwie:D? Patrząc w dział targowisko już za niedługo nie będzie miał kto....