Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Kamal

Cytat: Yukidian w Luty 02, 2012, 05:11:52 PM
Cytat: Rickert w Luty 02, 2012, 04:41:11 PM
Cytat: Yukidian w Luty 02, 2012, 03:38:53 PM
Takie pytanie. Jak teraz wygląda gra na offie? Nadal każdy na botach, controlach, antiback stabach itp? Czy NCSoft coś z tym zrobił? I co z lvl up? Nadal trzeba napier... setki tysięcy mobów na lvl?
To nie jest server NCsoftu.

Skończyłem etap L2 z 2 lata temu i nie bardzo w temacie jestem. Racja co do NCsoft, ale na resztę pytań mógłbyś też odpowiedzieć, a nie tylko poprawiać czyjeś błędy.

Nie pytasz o fiata w salonie mercedesa ;)
U Nc większość działa, Innovie może jeden-dwa. Reszta zależy od serwera. Poszukaj FAQ o GoD na forum

Delios

Takie pytanie. Jak teraz wygląda gra na offie? Nadal każdy na botach, controlach, antiback stabach itp? Czy NCSoft coś z tym zrobił? I co z lvl up? Nadal trzeba napier... setki tysięcy mobów na lvl?

Skończyłem etap L2 z 2 lata temu i nie bardzo w temacie jestem. Racja co do NCsoft, ale na resztę pytań mógłbyś też odpowiedzieć, a nie tylko poprawiać czyjeś błędy.
Aktualnie istnieją 2 oficjalne serwery L2 dla graczy z naszej strony świata.
NCsoft (nastawiony na rynek NA) i Innova (nastawiona na rynek EURO)
Ten dział należy właśnie dla graczy spędzających swój czas na Innovie.

Na serwerach NCsoftu nadal królują controle i inne radary. Zjawisko botów wciąż jest powszechne ale nie widać już takich hasających bottrainów jak kiedyś. Do tego jeżeli masz gruby portfel to możesz zdobyć broń +15 bez większego problemu dzięki sklepikowi.

Na serwerach Innovy trwa aktywna walka z wspomagaczami, aczkolwiek, jako że serwer jest świeży ludzie muszą się o tym przekonać i gdzie niegdzie widać jakiegoś bota. Na szczęście szybko wyłapują bany i gdy ludzie stwierdzą że bany nie są opłacalne to zacznie to wyglądać jak na serwerach ruskich gdzie się z botami i czitami nie spotykałem na codzień jak to miało miejsce gdy grałem na NCsofcie. Mając odpowiednią ilość pieniędzy możesz sobie ułatwić życie i przegonić swoich oponentów dzięki różnorakim dodatkom do Expa.

"stare" lvle idą dużo lepiej
1-76 to lvle newbie podczas których prowadzi Cię tutorial
76-85 to stary ale lżejszy grind (progi expa zmniejszone)
od 85 zaczyna się nowa gra i grindfest jak zawsze w L2
Archeage <3

TTerrorPropaganda

Cytat: Delios w Luty 02, 2012, 05:15:02 PM
lolz, nope.
Ja po prostu na bieżąco śledzę zmiany.
Wiedza o grze to podstawa i umiejętność pozyskiwania informacji to również część "skilla".

Z mojej strony: uważam że auto-unlearn skilli przy przebudzeniu byłby najlepszy dla wszystkich.
Ale jako że tak nie jest to ani ja, ani moje party nie ma zamiaru płakać z tego powodu tylko wykorzystać to co pozwala nam developer ;-)

"niepodpatrzenie" to Ty masz jak nie "podpatrzysz" co robią inni, bardziej doświadczeni, a później płaczesz z tego powodu.

Gadasz tak jakbyś wpadł na to sam, a nie ściągnął od ruskich z ruoffa, patrz lepszych

Delios

Cytat: TTerrorPropaganda w Luty 02, 2012, 05:27:03 PM
lolz, nope.
Wiedza o grze to podstawa i umiejętność pozyskiwania informacji to również część "skilla".

Z mojej strony: uważam że auto-unlearn skilli przy przebudzeniu byłby najlepszy dla wszystkich.
Ale jako że tak nie jest to ani ja, ani moje party nie ma zamiaru płakać z tego powodu tylko wykorzystać to co pozwala nam developer ;-)

"niepodpatrzenie" to Ty masz jak nie "podpatrzysz" co robią inni, bardziej doświadczeni, a później płaczesz z tego powodu.

Gadasz tak jakbyś wpadł na to sam, a nie ściągnął od ruskich z ruoffa, patrz lepszych
Ale to my byliśmy tymi ruskimi z ruoffa :S
Archeage <3

TTerrorPropaganda

Cytat: Delios w Luty 02, 2012, 05:38:10 PM
Cytat: TTerrorPropaganda w Luty 02, 2012, 05:27:03 PM
lolz, nope.

Ale to my byliśmy tymi ruskimi z ruoffa :S

Znaczy ze wy nauczyliście ruskich na lancerze które skille i jakie klasy należy brać lub nie brać?

Rickert

Niestety nie moge, jedynie o rangerze i tego typu rzeczach slyszalem z forum i od znajomych ktorzy tam grali, nigdy nie gralem na offie. Jedynie co moglem odpowiedziec to to, ze to nie jest server NCSoftu, bo by stwierdzic czy na serwerze jest duzo botow, controli itp. musialbym miec jakiekolwiek pvp z wieloma pt.
Co do expa to jest o wiele przyjemniejszy i latwiejszy co nie oznacza, ze nie musisz bic miliony moobkow. :P
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

montezuma

Cytat: Delios w Luty 02, 2012, 05:22:26 PM

Na serwerach Innovy trwa aktywna walka z wspomagaczami, aczkolwiek, jako że serwer jest świeży ludzie muszą się o tym przekonać i gdzie niegdzie widać jakiegoś bota. Na szczęście szybko wyłapują bany i gdy ludzie stwierdzą że bany nie są opłacalne to zacznie to wyglądać jak na serwerach ruskich gdzie się z botami i czitami nie spotykałem na codzień jak to miało miejsce gdy grałem na NCsofcie. Mając odpowiednią ilość pieniędzy możesz sobie ułatwić życie i przegonić swoich oponentów dzięki różnorakim dodatkom do Expa.

tak sie expi na serwerach ru off :)

http://www.youtube.com/watch?v=eFzGh1-lWLY&feature=player_embedded
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Rickert

Delios

XP zdobyty na bugu ze Spazionem został przez Innovę usunięty.
Grupa Sproota została zdelevelowana do 94 :P

CytatFellow users,

We have reconsidered our decision concerning the Spezion zone punishments and here it is:

We will withdraw XP advantage received from using the bug concerning Spezion Instance zone from all the violators who ever used this game error.

Among players who used this bug there were some who aimed to become a hero. We investigated all of such cases and we can say that the Spezion bug did not affect any of the results of the Olympiad, so we didn't apply any penalties connected with this system event. The points we considered are:

1.   At the beginning of the Olympic period characters who later on became heroes and before they began using this bug had been of a higher level than their rivals.

2.   Players who used the bug, missed the last weekend of Olympiad period due to the fact that they were still banned. Their rivals had a chance to catch up with them at that time.

Yours,

Lineage 2 Team
Archeage <3

Russe

No i sprawiedliwości stało się zadość :)

Cytat: Kamal w Luty 02, 2012, 05:18:44 PM
Nie pytasz o fiata w salonie mercedesa ;)
Epic :)
A może by wrócić na oficjal :)

Kamal

Cytat: montezuma w Luty 02, 2012, 05:42:09 PM

Nie wiedziałem, że nie można bić kogoś z wara jak expi.

Delios

Cytat: Kamal w Luty 02, 2012, 05:52:35 PM
Cytat: montezuma w Luty 02, 2012, 05:42:09 PM

Nie wiedziałem, że nie można bić kogoś z wara jak expi.

MUSICIE CYTOWAĆ ZOJKĘ? MUSICIE?
Mam go na liście ignorowanych ale jak go cytujecie to widzę jego posty ! QQ

MMM
Co ten filmik pokazuje?
Że archer ma ostry DPS iiiii że ma Hide.
I że ludzie nie biegają na sofcie przez co go nie wykryli i nie zareagowali w 0.1 sec
ANYTHING ELSE?
Archeage <3

montezuma

Cytat: Rickert w Luty 02, 2012, 05:46:50 PM
A tak wyglada pvp na ncsofcie. http://www.youtube.com/watch?v=BE0nxeu_Qu4&list=UUReP0xFQx62R5CKyNDZyiUQ&index=9&feature=plcp

lub tak:

http://www.youtube.com/watch?v=YxrQOKGolvM

Wszystko zalezy od tego kto gra wiec opisywanie serwera na podstawie 1-2frapsow czy plotek jest blednę. Niestety niektórzy zawsze będą wypisywać bzdury o jakim serwerze tylko na podstawie plotek.

PS: fraps o botach na inova to przykład ze niektorzy ludzie tam botuja a nie ze wszyscy botuja. Dla deliosa czy allariona to pewnie by był niepodważalny dowód o full bot serwerze, ja na szczęście je jestem tak zaślepiony.

Cytat: Delios w Luty 02, 2012, 05:54:39 PM
MMM
Co ten filmik pokazuje?
Że archer ma ostry DPS iiiii że ma Hide.
I że ludzie nie biegają na sofcie przez co go nie wykryli i nie zareagowali w 0.1 sec
ANYTHING ELSE?

tak z ciebie expert od botow a nie potrafisz dostrzec semi afk bot party?
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Rickert

Tylko, ze ten gladzik ktory ma juz pewnie 99 na NcSofcie ciagle gra, mimo ze nagral XX filmikow na ktorym targetuje jak szalony zza ekranu zanim sie jeszcze doczyta. Czyli rozumiem, ze to tylko taki jeden ziomek ktory sobie uzywa czego chce i w ogole sie nie boi o bana bo nawet to frapsuje i wrzuca na forum, a inni po prostu uzywaja tego tylko do cp potek? Czy moze na NcSofice to nie jest karalne? Mozna uzywac tego typu programu tam? Jezeli nie, to dlaczego ziomek ktory nagral juz tyle filmikow na ktorym KAZDY kto ma oczy przyzna ze to bot i nie dostal jeszcze bana?

Tak z ciekawosci tylko pytam.

Dyma

Cytat: TTerrorPropaganda w Luty 02, 2012, 05:05:57 PM
Cytat: Delios w Luty 02, 2012, 04:35:32 PM
Cytat: Lokocz w Luty 02, 2012, 04:30:20 PM
Cytat: Delios w Luty 02, 2012, 03:59:56 PM
Cytat: HellSign w Luty 02, 2012, 02:17:02 PM
Cytat: Deric w Luty 02, 2012, 02:14:50 PM
o co chodzi ze niby mag przebudzony z kamaela jest najlepszy?

w Next kronice nie będzie.
Nie widziałem żadnych zmian odnośnie starych skilli w żadnych patch notes do Harmony (następny update) ani w Tauti (kolejny update)
info plix plox

Jedyne zmiany skilli w korei to:
1/11/2012 12:22:47
에오로 힐러 클래스 각성 시 지급하는 스킬을 다음과 같이 변경하였습니다. - 각성 스킬을 습득하기 전까지 임시로 지급하는 3차 클래스 스킬 중 '라이트 아머 마스터리'를 지급하지 않습니다. - 에오로 힐러 클래스로 각성한 캐릭터가 습득하고 있는 3차 클래스 스킬 '라이트 아머 마스터리'는 삭제하였습니다.
BLABLABLA 'Light Armor Mastery' has been deleted.
gdzies tam w tych krzaczkach wyczytalem ze mozna bedzie unlearn skilli czy cos takiego, jednak translatory nie sa idealne i moglo wcale o to nie chodzic
Są tutaj zawarte dwie informacje:
1. Podczas przebudzenia healera Light Armor Mastery jest teraz auto-unlearn
2. Postacie przebudzone w momencie patcha stracą Light Armor Mastery

Ten patch został już wprowadzony na wszystkich serwerach i nie ma żadnej wzmianki o kolejnych zmianach w starych skillach.

Całość patch notes można na bieżąco śledzić tutaj:
http://lineage2.plaync.co.kr/board/update/list

Nie gadaj ze zaczęliście przez chwile -_-'ć w portki :D?
Ale z 2 strony nie było by to takie źle, pomysl nikt by wam nie zarzucił ze wygrywacie dzięki tym małym "niedopatrzeniom" jak tance z bd czy mag z kamalola. Ależ w sumie o czym my mówimy te niewielkie "niedopatrzenia" nie maja żadnego wpływu na przebieg pvp, w końcu to  "skill" o tym decyduje, a nie te drobne rzeczy wypisane wyżej :)

tak sie składa, że jak ktoś nas qq, ze wygraliśmy przez disco to proponujemy ustawkę bez disco i jakoś nigdy nikt nie chce sie bić...
passive od kamaloli da zauważalnego boosta na 95+ dopiero
Cytat: Arimas w Styczeń 08, 2012, 02:06:06 AM
Update:
W Amber party, jego członkowie pytają się alariona czy mogą dostać passy na shogala zamiast zapytać shogala  :D

Delios

Cytat: Dyma w Luty 02, 2012, 06:14:18 PM
Cytat: TTerrorPropaganda w Luty 02, 2012, 05:05:57 PM
Cytat: Delios w Luty 02, 2012, 04:35:32 PM
Cytat: Lokocz w Luty 02, 2012, 04:30:20 PM
Cytat: Delios w Luty 02, 2012, 03:59:56 PM
Cytat: HellSign w Luty 02, 2012, 02:17:02 PM
Cytat: Deric w Luty 02, 2012, 02:14:50 PM
o co chodzi ze niby mag przebudzony z kamaela jest najlepszy?

w Next kronice nie będzie.
Nie widziałem żadnych zmian odnośnie starych skilli w żadnych patch notes do Harmony (następny update) ani w Tauti (kolejny update)
info plix plox

Jedyne zmiany skilli w korei to:
1/11/2012 12:22:47
에오로 힐러 클래스 각성 시 지급하는 스킬을 다음과 같이 변경하였습니다. - 각성 스킬을 습득하기 전까지 임시로 지급하는 3차 클래스 스킬 중 '라이트 아머 마스터리'를 지급하지 않습니다. - 에오로 힐러 클래스로 각성한 캐릭터가 습득하고 있는 3차 클래스 스킬 '라이트 아머 마스터리'는 삭제하였습니다.
BLABLABLA 'Light Armor Mastery' has been deleted.
gdzies tam w tych krzaczkach wyczytalem ze mozna bedzie unlearn skilli czy cos takiego, jednak translatory nie sa idealne i moglo wcale o to nie chodzic
Są tutaj zawarte dwie informacje:
1. Podczas przebudzenia healera Light Armor Mastery jest teraz auto-unlearn
2. Postacie przebudzone w momencie patcha stracą Light Armor Mastery

Ten patch został już wprowadzony na wszystkich serwerach i nie ma żadnej wzmianki o kolejnych zmianach w starych skillach.

Całość patch notes można na bieżąco śledzić tutaj:
http://lineage2.plaync.co.kr/board/update/list

Nie gadaj ze zaczęliście przez chwile -_-'ć w portki :D?
Ale z 2 strony nie było by to takie źle, pomysl nikt by wam nie zarzucił ze wygrywacie dzięki tym małym "niedopatrzeniom" jak tance z bd czy mag z kamalola. Ależ w sumie o czym my mówimy te niewielkie "niedopatrzenia" nie maja żadnego wpływu na przebieg pvp, w końcu to  "skill" o tym decyduje, a nie te drobne rzeczy wypisane wyżej :)

tak sie składa, że jak ktoś nas qq, ze wygraliśmy przez disco to proponujemy ustawkę bez disco i jakoś nigdy nikt nie chce sie bić...
passive od kamaloli da zauważalnego boosta na 95+ dopiero
Jeżeli chodzi o haxy to na ten moment wolałbym być Dark Elfem Q.Q
Archeage <3

TTerrorPropaganda

zaproponował bym ustawkę 7 vs 7, 1 lewelowymi postaciami rasy i klasy identyczne. To może wtedy znajdziecie chętnych, przy takich ustawieniach nie sposób do czegoś się  przyczepić...

Delios

Cytat: TTerrorPropaganda w Luty 02, 2012, 06:22:34 PM
zaproponował bym ustawkę 7 vs 7, 1 lewelowymi postaciami rasy i klasy identyczne. To może wtedy znajdziecie chętnych, przy takich ustawieniach nie sposób do czegoś się  przyczepić...
bez buffów, shotów i rezowania !
Archeage <3

pardi

lolz, nope.

no i tu jest problem byłem iss wcześniej niż Ci doświadczeni i nie udało mi się podpatrzyć tych doświadczonych :(
@PSN: pardinek
pogram: bc2, bf3, mw, mw2, mw3, bo, bo2, moh, moh wf,  fifa11 pogram !

asdf1movie

co tu podpatrywac?
jak ktos dobrze ogarnial bp/ee/se to i aeore sobie poradzi
tankiem odrobinke inna zagrywka
dd- identycznie
iss- taki bardziej podobny do OL 83+, ale bd i sws tez nie powinien miec wiekszych problemow

Lokocz

Cytat: asdf1movie w Luty 02, 2012, 06:29:49 PM
co tu podpatrywac?
dd- identycznie
iss- taki bardziej podobny do OL 83+, ale bd i sws tez nie powinien miec wiekszych problemow
mial na mysli, ze nie mial na kim podpatrzyc zeby zostawic stare rhythmy zamiast brac wiz harmony na iss

pardi

Cytat: Lokocz w Luty 02, 2012, 06:32:03 PM
Cytat: asdf1movie w Luty 02, 2012, 06:29:49 PM
co tu podpatrywac?
dd- identycznie
mial na mysli, ze nie mial na kim podpatrzyc zeby zostawic stare rhythmy zamiast brac wiz harmony na iss

no a najbardziej mnie wkurwiło to ze było miliard tematów jakie skille zostawić było miliard pytań jeden zbiorczy temat przeczytałem wszystko i oczywiście nikt o tym nie napisał. Potem patrze a osoby najbardziej aktywne na forum biegają z tym gównem.
@PSN: pardinek
pogram: bc2, bf3, mw, mw2, mw3, bo, bo2, moh, moh wf,  fifa11 pogram !

Redbox

pisali pisali :) ja o tym slyszalem np od Orloka, pisal napewno ze rozwazaja taki wybor. Pisal tez chyba Gozz? albo ktos z polakow ze wywyalili wizard harmony i maja skrucona reusy skillow i m def

http://www.sadistic.pl/efekty-specjalne-vt231195.htm
Uploaded with ImageShack.us

Cytat: gierojjj w Grudzień 15, 2012, 07:37:50 PM
jestem debilem i kompie sie z karpiami ale to nic tato mnie bije i mama

xRelapse