Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

RazielIII

Cytat: NotTheFakeTazman w Czerwiec 13, 2012, 12:48:51 PM
na rpg ludzie nie chcieli go na bishopie do pt woleli isc w 8 tak samo jak jadena na tanku :)

No jak Jaden nieraz strzelil SoS'a na starcie pvp ;p
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Alarion

Cytat: kamiil w Czerwiec 13, 2012, 02:09:45 PM
Cytatbtw jak to było z lagami ss na RPG? bo o ile pamiętam, to ludzie pisali, że były naprawdę duże swego czasu. O Z rangerach i innych programach nie wspomnę, ale potem ludzie piszą " Na PRG to były same ogary w pvp" : D

tak samo jak na core

też tak samo utrudniały ci PvE?
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

kamiil

Cytat: Alarion w Czerwiec 13, 2012, 02:20:07 PM
Cytat: kamiil w Czerwiec 13, 2012, 02:09:45 PM
Cytatbtw jak to było z lagami ss na RPG? bo o ile pamiętam, to ludzie pisali, że były naprawdę duże swego czasu. O Z rangerach i innych programach nie wspomnę, ale potem ludzie piszą " Na PRG to były same ogary w pvp" : D

tak samo jak na core

też tak samo utrudniały ci PvE?

płakali ze high lvl ich bije i uzywa hero skilli  :D

Obsess

Cytat: Qra w Czerwiec 13, 2012, 02:00:18 PM
Cytat: Obsess w Czerwiec 13, 2012, 01:29:09 PM
Może h rate z gm shopem i npc buferem. Server international RPG stoi już 2 lata, a ruski ponad 3.

Tak tak oczywiście xddd. 2 lata temu był jeszcze RPG x5. x15 powstał rok temu??  Ruski ma w tym momencie 100 online (info ze strony RPG Club.

RPG x15 wystartował we wrześniu 2010, RPG x5 był wcześniej i został zmergowany z x15 w wakacje 2011.
Grałem na obu RPGach i SS lagów nie pamiętam, działał zRanger na x5 i na początku x15. Btw nie wiem jak można pisać cokolwiek o ss lagach na priv jeśli na ofie jest to samo.
Tak jak pisałem wcześniej dobre privy różnią się od ofa tylko kroniką, często mają tez lepsze zabezpieczenia i 100x lepszych GMów.

NotTheFakeTazman

Na RPG nie bylo zadnych lagow tylko jak online na poczatku byl po 14k to server troche wariowal i chyba raz siege poszly w poniedzialek :D Rangery itp byly tylko na x5 na x15 juz ogarneli i nie dzialal zaden ranger / l2c. RPG x5 wystartowal jakies 3 lata temu a x15 2lata i do tej pory dziala, dead bo dead ale dziala.

Kard

Cytat: kamiil w Czerwiec 13, 2012, 02:24:56 PM
płakali ze high lvl ich bije i uzywa hero skilli  :D
moby ci płakały? lul

Cytat: Obsess w Czerwiec 13, 2012, 02:25:36 PM
Tak jak pisałem wcześniej dobre privy różnią się od ofa tylko kroniką, często mają tez lepsze zabezpieczenia i 100x lepszych GMów.
i odwieczna walka priv vs off  hahaha
nie nudzi was to ?
A to piszesz o tych GM-ach co do których zawsze kończy się płaczem, że znajomym pomagają ?
Char : Incertus :: Iss
Clan : BlackSwans

lempartus

co sie dziwisz w Polsce w nie takie kłamstwa ludzie wierzą
Lider party  Luciferion
Troszczymy się o wszystkich
www.outcasters.info

Cytat: NotTheFakeTazman w Wrzesień 23, 2012, 08:14:20 PM
Masz racje pala mi stoi jak mysle o antku i baiumie .

Sesto

pisanie ze ss-lagow nie bylo wcale mozna uznac za bajeczke nie chcecie wiedziec  jakie rzeczy i w jakich ilosciach wyciagali  ludzie  z manora.questa w stakato  itp  miejscach ,co do siege w poniedzialek  :) solo  zajalem wtedy zamek:p  drama byla niemozliwa ,oblezenia  moze chodzily plynnie ale tw to byl pogrom  rzadko ktore mozna bylo przetrwac do konca  bez crasha

natomiast co do  programow  nie slabcie mnie  screeny jak pink  wali bacstaby w ludzi ktorzy sie jeszcze nie pojawili na spocie ,albo rushe kamaelem  w sciany  krazyly dobre pare miesiecy po necie

Qra

Cytat: Shanique;134896If you talking about me... i'm in BS from that time when we left OOC because one stupid guy didn't liked polish words in clan chat and kicked Qra from clan... after that, BS history just begun.
BS - prawdziwa historia.

Obsess

Każdy może sobie pisac co chce, od tego jest forum ale online na RPG był znacznie większy niż Core.
Jedni lubią grac na GoD i wystarczy im 7 vs 7 co jakiś czas, ja natomiast wole 50 vs 50 i 100 vs 100 bez lagów, kwestia gustu.

lempartus

na dexie swego czasu też pisali online 9000 + a w rzeczywistości z trudem powyżej 1500 dobijało. No ale wolny kraj każdy może pisać rózne bzdury
Lider party  Luciferion
www.outcasters.info

RazielIII

Cytat: Sesto w Czerwiec 13, 2012, 02:56:40 PM
natomiast co do  programow  nie slabcie mnie  screeny jak pink  wali bacstaby w ludzi ktorzy sie jeszcze nie pojawili na spocie ,albo rushe kamaelem  w sciany  krazyly dobre pare miesiecy po necie
SPS backstaby?
Cytat: lempartus w Czerwiec 13, 2012, 03:27:45 PM
na dexie swego czasu też pisali online 9000 + a w rzeczywistości z trudem powyżej 1500 dobijało. No ale wolny kraj każdy może pisać rózne bzdury
te 9k to było dawno temu ale dla wszystkich serverów w sieci więc jak najbardziej rawdziwe.
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Arimas

Cytat: RazielIII w Czerwiec 13, 2012, 03:30:46 PM
Cytat: Sesto w Czerwiec 13, 2012, 02:56:40 PM
SPS backstaby?
Cytat: lempartus w Czerwiec 13, 2012, 03:27:45 PM
te 9k to było dawno temu ale dla wszystkich serverów w sieci więc jak najbardziej rawdziwe.
Ice Dagger!

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

pokit

Na każdym ale to kązdym rpg clubie działał rager, tyle że nie dla wszystkich. A wasza gra na rpg clube będzie wyglądała tak jak zazwyczaj, no life -> hero -> quit, taka gra poprostu leży w waszych charakterach, wy to lubicie i to wasza sprawa.

asdf1movie

w pierwszych miesiącach na core było okolo 4-5k online  i nie bylo gdzie palca wcisnąć
a ty mowisz o 9k
HAHAHAHAH x2

xXxFelekxXx

Cytat: asdf1movie w Czerwiec 13, 2012, 04:07:33 PM
w pierwszych miesiącach na core było okolo 4-5k online  i nie bylo gdzie palca wcisnąć
a ty mowisz o 9k
HAHAHAHAH x2

Było 4-5k ale na starcie rpg było o wiele więcej ludzi , kto grał i tu i tu na początku to z pewnością to zauważył.

2003-2011 - HellGuards Clan Leader ;)

kamiil

Cytat: asdf1movie w Czerwiec 13, 2012, 04:07:33 PM
a ty mowisz o 9k
HAHAHAHAH x2

nie przesadzaj, kto wiedział gdzie expic to nie miał problemów z mobami i ludzmi, a jak 90% ludzi expiło cruma-->toi-->woa to nie dziwne

asdf1movie

jak 90% ludzi expilo w godzinach 19-23 to miało problemy gdzie sie zasadzic
no ale niektorzy tego nie zrozumieją

Alarion

mass pvp są oczywiście fajne, ale wtedy na znaczeniu strasznie tracą mele postacie i liczy się, które cc ma więcej nukerów z bąblami (lub obecnei shadow snare) i archerów. Duuużo mniej zależy od indywidualnego ogaru danego CP (chyba, że jesteś w top 1 mage party które gra pierwsze skrzypce), a bardziej od koordynacji całego zergu i często po prostu od liczb, bo jak wiadomo w przypadku zbliżonych lvli olbrzymią rolę odgrywa, czy to będzie 50 vs 50 czy np. 120 vs 50.

Dodatkowo 9 osób w party to lipa, bo musisz obsadzić profki jak WC / BD / SWS które dla 95% ludzi są nudne jak flaki z olejem (tak wiem, zaraz Raziel powie, że bez ogar BD-ka nei da się pvp wygrać) co w konsekwencji prowadzi często do potrzeby boxowania tych profek.

Dużo większą rolę odgrywa ilość hero i posiadanych cancel sticków, bo L2 jest grą strasznie uzależnioną od buffów. Nie ma buffów = jesteś na strzała. Ilość wszelkiej maści cancelów w starych kronikach była po prostu przegięta (każdy dagger, tyrek, sps, sorc, DA/SK hero stick, a w H5 każdy DA +83 lvl z mass ToD-em). To było po prostu przegięte.

O znaczeniu programów jak Z Ranger na mass pvp nie chcę już nic mówić, bo nie ma to jak:

http://www.gamefront.com/files/21840805/skill.avi  (plik 5 MB, część osób już pewnei widziała)

Niestety dostęp do Z rangera na RPG będzie tka jak był dosyć powszechny, więc wygrywać będzie strona z lepiej skonfigurowanymi programami.

Czy o to w tym chodzi i czy to jest główna esencja tej gry? To już każdy odpowie sam, dla mnei dużo większa frajda jest z PvP na mniejszą skalę, czyli 7 vs 7, 14 vs 14 czy ew 21 vs 21 (lub kombinacje jak 14 vs 21 etc.)

Poza tym wasze party gra jak gra: pierwsze miesiące: ostry no life, odstawić wszystkich sprzętowo / lvlo / hero --> no competition ---> serwer dead ---> quit. Większość ludzi średnio może sobie pozwolić na więcej niż 2-5 h dziennie i to zazwyczaj w godzinach wieczornych, gdzie online jest oczywiście największy.

Cat Drama Maker

Arimas

W ogóle jaki cel ma ta dyskusja?
Azuregaming x7 celes miał taki online przez pierwszy tydzień, że stała kolejka 100 ludzi do quest mobów od każdej klasy
co z tego, że serwer umarł po 2 miesiącach

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

lempartus

Lider party  Luciferion
www.outcasters.info

Khav

Cytat: Alarion w Czerwiec 13, 2012, 04:16:22 PM
mass pvp są oczywiście fajne, ale wtedy na znaczeniu strasznie tracą mele postacie i liczy się, które cc ma więcej nukerów z bąblami (lub obecnei shadow snare) i archerów. Duuużo mniej zależy od indywidualnego ogaru danego CP (chyba, że jesteś w top 1 mage party które gra pierwsze skrzypce), a bardziej od koordynacji całego zergu i często po prostu od liczb, bo jak wiadomo w przypadku zbliżonych lvli olbrzymią rolę odgrywa, czy to będzie 50 vs 50 czy np. 120 vs 50.

Dodatkowo 9 osób w party to lipa, bo musisz obsadzić profki jak WC / BD / SWS które dla 95% ludzi są nudne jak flaki z olejem (tak wiem, zaraz Raziel powie, że bez ogar BD-ka nei da się pvp wygrać) co w konsekwencji prowadzi często do potrzeby boxowania tych profek.

Dużo większą rolę odgrywa ilość hero i posiadanych cancel sticków, bo L2 jest grą strasznie uzależnioną od buffów. Nie ma buffów = jesteś na strzała. Ilość wszelkiej maści cancelów w starych kronikach była po prostu przegięta (każdy dagger, tyrek, sps, sorc, DA/SK hero stick, a w H5 każdy DA +83 lvl z mass ToD-em). To było po prostu przegięte.

O znaczeniu programów jak Z Ranger na mass pvp nie chcę już nic mówić, bo nie ma to jak:

http://www.gamefront.com/files/21840805/skill.avi  (plik 5 MB, część osób już pewnei widziała)

Niestety dostęp do Z rangera na RPG będzie tka jak był dosyć powszechny, więc wygrywać będzie strona z lepiej skonfigurowanymi programami.

Czy o to w tym chodzi i czy to jest główna esencja tej gry? To już każdy odpowie sam, dla mnei dużo większa frajda jest z PvP na mniejszą skalę, czyli 7 vs 7, 14 vs 14 czy ew 21 vs 21 (lub kombinacje jak 14 vs 21 etc.)

Poza tym wasze party gra jak gra: pierwsze miesiące: ostry no life, odstawić wszystkich sprzętowo / lvlo / hero --> no competition ---> serwer dead ---> quit. Większość ludzi średnio może sobie pozwolić na więcej niż 2-5 h dziennie i to zazwyczaj w godzinach wieczornych, gdzie online jest oczywiście największy.
Ja do tego dodam, iż w GODzie, system pvp o tyle jest lepszy, że każda postać w party jest bardzo istotna, a nie jak w poprzedniej kronice... zadaniem supportu było rzucenie buffa i może czasem jakiejś medusy.. No i to że pvp  7 vs 7... 14 vs 14.. trwa o wiele dłużej niż w poprzednich kronikach (gdzie jednostrzał był na porządku dziennym), powoduje iż ważniejszą rolę odgrywa ogranięcie swojej postaci/party, niż sam sprzęt. Zresztą, sam fakt, iż pvp trwa dłużej niż 1 min, daje więcej zabawy.
Cytat: Kard w Czerwiec 27, 2012, 07:54:24 PM
Cytat: TTerrorPropaganda w Czerwiec 27, 2012, 12:44:15 AM
Nie moja wina ze IQ większości tu piszących jest na poziomie przedszkola, wiec mogą nie zrozumieć toku myślenia osoby dorosłej :D
to po kiego... siedzisz w tej piaskownicy? jakiś pedofil czy co...?
Cytat: shoutxRelapse [Maj 22, 15:05:23]:   wszystko jest dla ludzi
xRelapse [Maj 22, 15:05:25]:   anal też XD
Clovery [Maj 22, 15:05:45]:   ah, zatem stad bol dupy, k.

Alarion

pod warunkiem, że walczysz z party maksymalnie + - 1 (czasami 2 ) lvle różnicy, ale tak akurat było zawsze w l2 ; )

Cat Drama Maker

asdf1movie

w interlude liczyl sie tylko skill
lvl nie mial znaczenia
moogles 76 bd pokonac kazdego
--
hi raziel :b

// no mogłem i co?