Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Horken

Granie na botlandzie ma swój urok i tyle w temacie.
Core - Wynn 99 - sprzedany
R.I.P. Ciapu

Arimas

Ah wy mordercy okrutni! ile macie ofiar na sumieniu!

A tak na serio to haxy/boty są be i już.

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

NotTheFakeTazman

Jak można porównywać serwer który jest złożony z serwerów które stoją praktycznie od początku istnienia L2 do serwerka którego większa część nawet nie wie co to jest bot i tylko dlatego go nie używa. Naprawdę skończcie płakać o boty bo każda myśląca istota która by miała możliwość darmowego zarabiania bez żadnych konsekwencji (brak kary = legalne?) skorzystała by z tego. Prawda jest taka że bot działa na Core tak samo jak na ncwest, ci którzy botuja to botowali od początku do końca serwera  a skala jest mniejsza tylko dlatego ze wiedza większości ludzi grających na Core jest wyniesiona z jakiś lolpolaczkowych serwerów albo jest ich to pierwszy serwer i nie mają żadnej wiedzy/dojść do bota który działa od początku powstania Core. Wiec drogi alarianku skończ krytykować osoby które mają trochę mózgu i nie zawracają sobie głowy farma albo mają w dupie to jaki jest ich skill lvl na pvp w jakiejś 10 letniej gierce komputerowej i zacznij krytykować innove ze pozwala na boty.

Quentim

Cytat: Alarion w Luty 15, 2013, 02:08:53 PM
Cytat: Quentim w Luty 15, 2013, 02:02:48 PM

Wiesz co jest chore? Na serwerach nc softu grają ludzie którzy nie używają żadnych softów (np. orlok, zoja), a mimo to graja tam i maja na to wyjebane.

Orlok już nie gra, Zoja sam jedzie na programach. Oczywiście możemy sobie zadawać pytanie kto w jakim stopniu % wykorzystuje możliwości Z rangera (być moze "tylko" kilka podstawowych kwestii). Zakładając, że Martel robi to w 150% : D

No widze ze porównanie z dupy dałem, ale i tu na forum ogłaszały sie legit klany. A teraz prosze odnies sie do reszty tresci mojego postu.

Ninja edit:
Cytat: wikipediaProkrastynator boi się, że inni nie będą wystarczająco obecni w jego życiu lub też zbyt się do niego zbliżywszy, dostrzegą jego wady i go odrzucą. Przykład: chłopak, który ciągle spóźnia się na randki.

Cytat: Alarion w Marzec 07, 2013, 08:44:01 AM
na razie chodzi by poinformować dużą ilość osób, szczególnie, że tym razem uczestnictwo za darmo, więc jak pisałem, nawet forumowi prosi mogą się popisać swoim skillem w "nabijaniu" : )

Dyma

Cytat: driki w Luty 15, 2013, 12:43:52 PM
Idz stąd...rożnica jest taka ze w grze nie poniesiemy takich konsekwencji jak w zyciu, albo jestes głupi albo jeszcze nie rozumiesz.
I Ty sie uważasz za osobę dorosłą? Bo z takim światopoglądem to serio do podstawówki. Oszustwo jest oszustwem, jest złe samo w sobie, nie ważne czy to w świecie realnym czy też wirtualnym. A to jakie konsekwencje one maja nei ma w tym przypadku żadnego znaczenia bo skupiamy sie na samym fakcie oszustwa.
@bula
proszę nie rozwalaj mnie z tym bankiem bo to był tylko przykład, mający coś zobrazować. Ale lepiej sie tego przyczepić i w każdym poście nie odpisywać nic tylko pisać ,ze bank tamto i wyjdzie na moje. Ponieważ widzę, że jak z dzieckiem trzeba to napiszę najprościej jak potrafię.

Według mnie  oszustwo czy każdy inny czyn, powszechnie uważany za zły, nie ważne czy został popełniony w realnym świecie, wirtualnym, jest mega karalny czy też lekko, został zauważony, czy nie, jest zły sam z siebie. Każdy człowiek ma jakiś światopogląd,  dla osób wierzących (podobno >95% Polaków to Katolicy) jest coś takiego jak sumienie. I tak jak okraść bank jest złodziejstwem poważnie karanym, tak też nielegalne ściągniecie filmu też jest też złodziejstwem(z tymże u nas akurat nie karanym).
Mówisz o rozróżnianiu 2 światów, fajnie, że jeszcze masz pozostałości rozsądku, ale w przypadku gier mmo, czy gier free2play (gdzie twórcy zarabiają na dodatkowych bonusach) nie można tych 2 światów oddzielić kreską. Dlaczego? Bo w tym mmo grają inni gracze, prawdziwi ludzie, którzy np. siedzą cały dzień expiąc, a Ty sobie odpalasz bota i jesteś na tym samym poziomie co oni. Inny przykład. Twórcy gry przygotowują różne runki na xp itp, za które trzeba płacić. Odpalasz bota 24/7 i masz w dupie runki, gdzie bez użycia bota byś pewnie je kupił. Tym sposobem oszukujesz innych graczy lub twórców/deweloperów gry.
I nie przypisywać mi żadnych Russe Alarionów itp bo ja zabrałem głos w innej sprawie, nie wypowiadam sie o Core/NCweście , bezpośrednio o botach itp tylko mowie o samym oszustwie.
Także czekam na odpowiedź, ale komentarze o Alarionie, wyciągnięty z kontekstu przykład banku albo troll/dziecinny komentarz w stylu driki sobie odpuść bula.
Cytat: Arimas w Styczeń 08, 2012, 02:06:06 AM
Update:
W Amber party, jego członkowie pytają się alariona czy mogą dostać passy na shogala zamiast zapytać shogala  :D

Alarion

Cytat: bula w Luty 15, 2013, 02:11:15 PM
Zakładając, że Martel robi to w 150% : D
jemu dalbym nawet wiecej ;p mialem przez jakis czas kontakt z ludzmi, ktorzy grali z nim (nie wiem, moze dalej graja o ile nie quitneli) i troche sie nasluchalem jakie fajne skrypty potrafil napisac :D

Smutne jest niestety też to, ze gro skryptów będzie nie tylko do pvp, ale i klanowych akcji dla przykłądu:

Da się ogarnąć taki scrypt, że program sam będzie zapisywał na oly twoją postać gdy:

a) chcesz kogoś uniknąć (czyli gdy osoba której chcesz uniknąć ma 120 porgram od razu klika "sign in"
b) chcesz kogoś spotkać (czyli gdy osoba którą chcesz spotkać na oly klika "sign in" program robi to samo z twoją postacią)

Pamiętam też jak Nemesys opowiadał nam, ile fajnych bajerów można było konfigurować pod kątem oly. A jak poleciał któregoś dnia ban hammer i ludzie ze strachu wyłączyli programy, to oli była pusta przez kilka dni O_o

@Taziu
Imho obmyślaj plan nabijania na polaczkowie twojej znienawidzonej inovie, która "tak skutecznie ci l2 obrzydziała, że idziesz tam znów grać"

Dialog Fenrisa z jego znajomym z Naii gdy jeszcze tam grał

"e tam, biadolenie, da się odpalić bota, tylko za 2-3 dni max masz bana i to się nie opłaca..."

Grupa znajomych Fenrisa z Naia co tu przyszli:

"Ja pie*** czemu nei mogę włączyć Z rangera, co jest ku** grane?!"  (oh noez, nie można programu odpalić? A to chu** serwer musi być...)

Sun40 1 lider HB na Core po kilku miesiącach nieobecności napisal do mnie PM-kę

how are you bla bla bla bla
(..)
Sun40: Do you know any idea how to set up some bot trains here? I run 3 bot trains on Naia but i see adena here cost much more and i would like to bot adena here too"
ja: Why you think i should even try help you when i dont liek cheaters?
Sun40: Ohh come on bro it is nice money but i got ban too often to get some profit here!

Jakie to smutne...

Tobie taziu i innym to się w głowach po** jak jeszcze pochwalacie tych leszczy co botować próbują. To że grałeś tak na RPG, nie znaczy że wszyscy chcą jechać na programach
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

bula

Cytat: Dyma w Luty 15, 2013, 02:37:12 PM
@bula
proszę nie rozwalaj mnie z tym bankiem bo to był tylko przykład, mający coś zobrazować. Ale lepiej sie tego przyczepić i w każdym poście nie odpisywać nic tylko pisać ,ze bank tamto i wyjdzie na moje. Ponieważ widzę, że jak z dzieckiem trzeba to napiszę najprościej jak potrafię.

Według mnie  oszustwo czy każdy inny czyn, powszechnie uważany za zły, nie ważne czy został popełniony w realnym świecie, wirtualnym, jest mega karalny czy też lekko, został zauważony, czy nie, jest zły sam z siebie. Każdy człowiek ma jakiś światopogląd,  dla osób wierzących (podobno >95% Polaków to Katolicy) jest coś takiego jak sumienie. I tak jak okraść bank jest złodziejstwem poważnie karanym, tak też nielegalne ściągniecie filmu też jest też złodziejstwem(z tymże u nas akurat nie karanym).
Mówisz o rozróżnianiu 2 światów, fajnie, że jeszcze masz pozostałości rozsądku, ale w przypadku gier mmo, czy gier free2play (gdzie twórcy zarabiają na dodatkowych bonusach) nie można tych 2 światów oddzielić kreską. Dlaczego? Bo w tym mmo grają inni gracze, prawdziwi ludzie, którzy np. siedzą cały dzień expiąc, a Ty sobie odpalasz bota i jesteś na tym samym poziomie co oni. Inny przykład. Twórcy gry przygotowują różne runki na xp itp, za które trzeba płacić. Odpalasz bota 24/7 i masz w dupie runki, gdzie bez użycia bota byś pewnie je kupił. Tym sposobem oszukujesz innych graczy lub twórców/deweloperów gry.
I nie przypisywać mi żadnych Russe Alarionów itp bo ja zabrałem głos w innej sprawie, nie wypowiadam sie o Core/NCweście , bezpośrednio o botach itp tylko mowie o samym oszustwie.
Także czekam na odpowiedź, ale komentarze o Alarionie, wyciągnięty z kontekstu przykład banku albo troll/dziecinny komentarz w stylu driki sobie odpuść bula.
w takim razie dobieraj przyklady rozwazniej

a co do reszty posta, okej, oszukuje, klamie, popelniam przestepstwa

a czy ty jestes w stanie powiedziec ze wedlug twojej teorii nigdy nie popelniles przestepstwa?

Cytat
jest zły sam z siebie. Każdy człowiek ma jakiś światopogląd,  dla osób wierzących (podobno >95% Polaków to Katolicy) jest coś takiego jak sumienie.
tutaj mylisz 3 pojecia:
- wiara
- wyznawanie religii
- posiadanie sumienia

czy wierze? - tak
czy wyznaje jakakolwiek religie? - raczej nie
czy posiadam sumienie? - tak, aczkolwiek odpowiednio selektywne (bo gdyby moje sumienie stosowalo sie w rownym stopniu do wszystkiego co w zyciu robie, to juz dawno bym sie powiesil; i mysle ze duza czesc spoleczenstwa tak ma)

NotTheFakeTazman

Cytat: Alarion w Luty 15, 2013, 02:40:43 PM
jemu dalbym nawet wiecej ;p mialem przez jakis czas kontakt z ludzmi, ktorzy grali z nim (nie wiem, moze dalej graja o ile nie quitneli) i troche sie nasluchalem jakie fajne skrypty potrafil napisac :D

Smutne jest niestety też to, ze gro skryptów będzie nie tylko do pvp, ale i klanowych akcji dla przykłądu:

Da się ogarnąć taki scrypt, że program sam będzie zapisywał na oly twoją postać gdy:

a) chcesz kogoś uniknąć (czyli gdy osoba której chcesz uniknąć ma 120 porgram od razu klika "sign in"
b) chcesz kogoś spotkać (czyli gdy osoba którą chcesz spotkać na oly klika "sign in" program robi to samo z twoją postacią)

Pamiętam też jak Nemesys opowiadał nam, ile fajnych bajerów można było konfigurować pod kątem oly. A jak poleciał któregoś dnia ban hammer i ludzie ze strachu wyłączyli programy, to oli była pusta przez kilka dni O_o

@Taziu
Imho obmyślaj plan nabijania na polaczkowie twojej znienawidzonej inovie, która "tak skutecznie ci l2 obrzydziała, że idziesz tam znów grać"

"e tam, biadolenie, da się odpalić bota, tylko za 2-3 dni max masz bana i to się nie opłaca..."

"Ja pie*** czemu nei mogę włączyć Z rangera, co jest ku** grane?!"  (oh noez, nie można programu odpalić? A to chu** serwer musi być...)

(..)
Sun40: Do you know any idea how to set up some bot trains here? I run 3 bot trains on Naia but i see adena here cost much more and i would like to bot adena here too"
Sun40: Ohh come on bro it is nice money but i got ban too often to get some profit here!

Jakie to smutne...

Tobie taziu i innym to się w głowach po** jak jeszcze pochwalacie tych leszczy co botować próbują. To że grałeś tak na RPG, nie znaczy że wszyscy chcą jechać na programach

1. Jak już pisałem ponad rok temu, w L2 nie będę grał i nie wiem skąd masz informację że idę podbijać jakieś polskie gówno.
2. Nie wiem dokładnie jak jest z botami ale moja suba została wyexpiona na bocie a do tego Kardiego party sobie jak bossy botowali od początku Core i z tego co wiem bana przez kilka miesięcy nie dostali. Wiec myślę że 2-3 dni i ban są mocno przesadzone przez obrońców Core.
3. Widzę to tobie gra wyssała mózg jak widzisz w moim poście pochwalanie a nie pompę z was że krytykujecie cwaniaczków a nie prawdziwy problem i źródło botów - Innove.

Ryane

Cytat: Alarion w Luty 15, 2013, 02:40:43 PM

@Taziu

(..)

Jakie to smutne...

Jakie to smutne, ze nadal znasz tylko podstawowe programy do bocenia. Niestety na tej zajebistej innovie rowniez da sie odpalic bota i uniknac bana, jesli sie cokolwiek mysli. A tak jak ktos juz napisal - to, ze ktos uzywa bota do farmienia nie oznacza, ze uzywa go rowniez w pvp (odpalenie programu z opcjami przydatnymi w pvp z reszta jest duzo trudniejsze, niz takiego nastawionego glownie pod farme).

kamiil

Cytat"Ja pie*** czemu nei mogę włączyć Z rangera, co jest ku** grane?!"  (oh noez, nie można programu odpalić? A to chu** serwer musi być...)

jak umyslowe kur vy sie biorą za rangera to potem jest płacz ze nie moge wlaczyc albo ban co 3 dni

asdf1movie

Alarion nie sądzisz ze juz wystarczy wstrzykiwania marichuanen na dzisiaj?

Redbox

Cytat: asdf1movie w Luty 15, 2013, 11:48:31 AM
a ten nadal.
podasz mu czarno na białym ze tak a on ze nie

na innovie tez są boty, mzoe o tym nie wiesz moze wiesz ale nie chcesz tego do siebie dopuscic. idz zobacz w mos 2-3 piętro. zobacz w museum- widziales kiedys w miescie nicki z top 15 adena gained?
top 3 ludzi z museum znam i żaden z nich nie uzywa bota.
Cytat: asdf1movie w Luty 15, 2013, 12:45:04 PM
zwołaj jeszcze russe, defro i reszte swojej sweet paczki i przytupujcie sobie więcej

Uploaded with ImageShack.us

http://www.sadistic.pl/efekty-specjalne-vt231195.htm

Cytat: gierojjj w Grudzień 15, 2012, 07:37:50 PM
jestem debilem i kompie sie z karpiami ale to nic tato mnie bije i mama

asdf1movie

znacie sie pewnie z ventrilo

no albo z ts'a

istne braterstwo krwi, friends 4evah

Alarion

Cytat: asdf1movie w Luty 15, 2013, 03:37:06 PM

no albo z ts'a

super, zacznij teraz na forum o l2 pisać o tym, że w internecie nie ma prawdziwych znajomości itd.  Doprawdy cool story : D

Cat Drama Maker

Horken

Core - Wynn 99 - sprzedany
R.I.P. Ciapu

Redbox

Cytat: asdf1movie w Luty 15, 2013, 03:37:06 PM

no albo z ts'a

co mialem powiedziec to powiedzialem, żal dupe sciska ze 2 h dziennie wytarczy aby po miechu miec 2kkk

asdf1movie

Dyma

Cytat: bula w Luty 15, 2013, 02:49:41 PM
Cytat: Dyma w Luty 15, 2013, 02:37:12 PM
@bula

w takim razie dobieraj przyklady rozwazniej

a czy ty jestes w stanie powiedziec ze wedlug twojej teorii nigdy nie popelniles przestepstwa?

Cytat
jest zły sam z siebie. Każdy człowiek ma jakiś światopogląd,  dla osób wierzących (podobno >95% Polaków to Katolicy) jest coś takiego jak sumienie.
tutaj mylisz 3 pojecia:
- wiara
- wyznawanie religii
- posiadanie sumienia

czy wierze? - tak
czy wyznaje jakakolwiek religie? - raczej nie
czy posiadam sumienie? - tak, aczkolwiek odpowiednio selektywne (bo gdyby moje sumienie stosowalo sie w rownym stopniu do wszystkiego co w zyciu robie, to juz dawno bym sie powiesil; i mysle ze duza czesc spoleczenstwa tak ma)
wzmianka o religii była głównie ze względu na to sumienie i nie roztrząsajmy tematu, przy czy, zdaje sobie sprawę jak to jest z ta wiarą itp.

Cytat
no właśnie było trzeba tak było od razu. Bocę, wiem, że to złe, ale mam to w dupie i tyle. A nie jakieś usprawiedliwianie, że ktoś boci bo np. nie ma czasu expić alta. Brak możliwości osiągnięcia czegoś nie jest usprawiedliwieniem oszustwa.
Cytat
tak ,popełniłem, zresztą jak każdy. Poza tym moje wypowiedzi nie miały żadnego charakteru moralizującego, bo od tego na tym forum jest Koń Rafał. Po prostu, tak jak pisałem wcześniej, przykuła moją uwagę jedynie próba usprawiedliwienia oszustwa i tyle.
Myślę, że spawa wyjaśniona.
Cytat: Arimas w Styczeń 08, 2012, 02:06:06 AM
Update:
W Amber party, jego członkowie pytają się alariona czy mogą dostać passy na shogala zamiast zapytać shogala  :D

Redbox

Alarion

Cytat: Dyma w Luty 15, 2013, 03:46:08 PM

no właśnie było trzeba tak było od razu. Bocę, wiem, że to złe, ale mam to w dupie i tyle. A nie jakieś usprawiedliwianie, że ktoś boci bo np. nie ma czasu expić alta. Brak możliwości osiągnięcia czegoś nie jest usprawiedliwieniem oszustwa.
Cytat

Chyba kluczowe zdanie w dzisiejszej dyskusji. Ja tylko jeszcze próbowałem wskazać fakt, jak wiele osób wypowiada się na ten temat prawie w taki sposób, jakby była dumna z tego i jeszcze kibicowała tym co cheatują : D

Cat Drama Maker

bula

Cytat: Dyma w Luty 15, 2013, 03:46:08 PM
Po prostu, tak jak pisałem wcześniej, przykuła moją uwagę jedynie próba usprawiedliwienia oszustwa i tyle.
Myślę, że spawa wyjaśniona.
ja wiem czy to bylo usprawiedliwienie, predzej stwierdzenie faktu

ja sam akurat nie botuje, ale nie mam tego za zle komukolwiek

Alarion

a nie iritowałby cię fakt, gdybyś walczył przeciw typkowi z High OE items / epikami  itd. i przegrywał tylko dlatego, że kolesiowi śmigają ze 2 bot trainy, a ty chciałem być legit i masz połowę tego sprzętu co on? : D

Cat Drama Maker

bula

Cytat: Alarion w Luty 15, 2013, 04:00:35 PM
a nie iritowałby cię fakt, gdybyś walczył przeciw typkowi z High OE items / epikami  itd. i przegrywał tylko dlatego, że kolesiowi śmigają ze 2 bot trainy, a ty chciałem być legit i masz połowę tego sprzętu co on? : D
zapewne irytowalby, ale coz, zycie ne je bajka

kamiil

Cytat: Alarion w Luty 15, 2013, 04:00:35 PM

to samo można powiedzieć o ludziach ktorzy maja w hui kasy i mogą kupowac sobie adenke, to cie nie irytuje ze masz takich ludzi w klanie ??

Alarion

irytuje (chociaż ooc ma ich więcej z Triggerem aka "dopiero po kupieniu ponad 100kkk adeny coś zaczynam wygrywać na oly i jeszcze sięgavinowi popłaczę, że nie jestem kandydatem na hero"  : D ), tylko, że to na upartego można obejść inaczej. Np. Troy nie kupuje od dłuuugiego czasu adeny, tylko sprzedaje na maksa L2 store. Siłą rzeczy to jest jakby kupowanie adeny. (chociaż legit w 100%!).

Cat Drama Maker