Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Alarion

Cytat: ihateelfs w Listopad 06, 2013, 08:57:52 PM
Ten serwer to jedno wielke zalagowane gówno...

nie mam lagów, o ile ofc brat nie ładuje torentów xDD
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

ihateelfs

Ja zawsze na mass pvp tak jakby delay z 10 sec, komputer daje sobie rade itd. internet śmiga zajebiście więc jebać Innove xD Troy mówił mi ,że po waszej stronie też mają osoby ten sam problem.
TehLover EE 80 / TH 77; Teon: RedSky [BANNED]
Ardhin SD 83 / Saggi 77 / Destro 75; Teon: SilentHorrors [RETIRED]
NoBuffsForU EE 85 / SWS 77 / Tank 4x; Naia: GreenFire [BANNED]
TehLover Yul Saggi / Sigel Shillien Templar; Core EU: BlackAngels [RETIRED]

Neural

Na siegu jest ciężko ze słabymi kompami jak mój mi pomaga limit NPC :) zmniejszony do 2 kresek wtedy targetuje głównie po tokenach albo po next targecie ale tak jak dziś na parnasusie to spokojnie daje rade :) tylko te nasze biedaki w party bez elixirów :D
S.h.O.c.k  Team
Neural Siegel Knight 99

Arimas

Cytat: ihateelfs w Listopad 07, 2013, 12:06:41 AM
Ja zawsze na mass pvp tak jakby delay z 10 sec, komputer daje sobie rade itd. internet śmiga zajebiście więc jebać Innove xD Troy mówił mi ,że po waszej stronie też mają osoby ten sam problem.
Bttleping/WTFast/Leatrix?
Ręczne odblokowanie QoS

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Itherus

kolega Ci tu ladnie podopowiedzial... tez mialem takie lagi na BP na kazdym wiekszym pvp. Po zainstalowaniu latencyfix gra chodz super jedyna przeszkoda do komputer. Uwierz mi ze to nie wina serwera.

Neural

Serwer działa wyśmienicie :) o ile właśnie nie padł serwer NPC :D  :oops:
S.h.O.c.k  Team
Neural Siegel Knight 99

Alarion

niestety twój argument jest inwalidą z 1 powodu: to są wybiórcze przypadki, co świadczy o ich indywidualności. W moim CP nikt takiej sytuacji nie miał, choć od ostatnich 2-3 tyg. Fakeras się skarży i musi używać Battle Pinga.  1/8 przypadków po roku gry, więc trochę słaba statystyka jak na rzekomy fail serwera, co nie? ; p

Cat Drama Maker

Neural

Ja od czasów lancera używałem BatllePinga potem znalazłem latecyfix różnica jest taka że włączam go zaraz po formacie kompa i już o nim zapominam i przede wszystkim nie płace. Ale na ostatnim siegu tak jak to widać na frapsie troya w pewnym momencie po prostu stoim miałem dokładnie to samo, aczkolwiek jego liczba FPSów mnie zadziwia on ma tyle na sekunde co ja na minute :D
S.h.O.c.k  Team
Neural Siegel Knight 99

Qra

Najlepsze jest że Troy wcale nie ma jakiegoś Nasa pc :)

W 99% lag powodowany jest chujowością waszego dostawcy netu. Wystarczy jedno połączenie gdzie masz duże straty pakietów i w przypadku CSa nie da się tego nadrobić. Niedowiarką proponuje uruchomić BP na 1 CSa i nagle okaże się że lagow już nie ma.

Oczywiście nie rozwiązuje to problemów wydajnościowych kompa. SSD sporo ramu i mocny procesor klasy i5 i więcej to podstawa.
Trzeba też zwrócić uwagę że procesor musi mieć  2-4 mocne cory a nie 16 chujowych (pozdro AMD) bo L2 nie ogarnia.

Wiele osób gra też z laptopa więc płacz że mam i7 tnie jest jak najbardziej nie na miejscu. PC >>>>> Laptop zawsze i wszędzie.

Aaaaa i jeszcze jedno. Na frapsie gra wygląda zdecydowanie lepiej, można mieć uczucie że chodzi zdecydowanie szybciej.
Cytat: Shanique;134896If you talking about me... i'm in BS from that time when we left OOC because one stupid guy didn't liked polish words in clan chat and kicked Qra from clan... after that, BS history just begun.
BS - prawdziwa historia.

Kamyl89

Cytat: Qra w Listopad 07, 2013, 11:13:42 AM

W 99% lag powodowany jest chujowością waszego dostawcy netu. Wystarczy jedno połączenie gdzie masz duże straty pakietów i w przypadku CSa nie da się tego nadrobić. Niedowiarką proponuje uruchomić BP na 1 CSa i nagle okaże się że lagow już nie ma.

Oczywiście nie rozwiązuje to problemów wydajnościowych kompa. SSD sporo ramu i mocny procesor klasy i5 i więcej to podstawa.
Trzeba też zwrócić uwagę że procesor musi mieć  2-4 mocne cory a nie 16 chujowych (pozdro AMD) bo L2 nie ogarnia.

Wiele osób gra też z laptopa więc płacz że mam i7 tnie jest jak najbardziej nie na miejscu. PC >>>>> Laptop zawsze i wszędzie.

Aaaaa i jeszcze jedno. Na frapsie gra wygląda zdecydowanie lepiej, można mieć uczucie że chodzi zdecydowanie szybciej.
tez mi si tak wydaje ze wszystko zalezy od łącza.zakupilem nowy pc w czerwcu za 2,5k ssd i5 etc wszystko dobre ale przy 1mb neo jak wpada w nas 100 enemy jest jeden lag i co 30sec puszcza na 2sekundy zeby znowu miec 30 sec laga.nie mam frezow tak jak jest w momencie gdy pc nie wyrabia tylko jeden dlugi lag

Arimas

Bo te core i7 w wersji laptopowej są **owe  :D

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

ihateelfs

No ani battleping ani Leatrix nie pomaga ;/ a wczoraj na Parnasusie fakt, wszystko elegancko śmigało :) Serwer działa wyśmienicie a coraz więcej osób na 4game forum się na to skarży :D No nic, coś jeszcze pokombinuje. Spróbuje ten WTFast.

Bonasky

Ale ja na swoim lapku klasy dosyć niskiej :P i3, GeForce 710m i 4gb ramu na luzie daje radę grać na siegu bez większych ścin :) oczywiście niskie detale i dość małe pole widzenia... ale nie najmniejsze :D

a na PC przy procku AMD <tak amd> też normalnie idzie grać, więc nie wiem co wy macie z tymi komputerami, że tak marudzicie... :)
Aeore Cardinal 99 i maleje :<

Banana Power!

ihateelfs

Cytat: Kamyl89 w Listopad 07, 2013, 01:45:17 PM
Cytat: Qra w Listopad 07, 2013, 11:13:42 AM

tez mi si tak wydaje ze wszystko zalezy od łącza.zakupilem nowy pc w czerwcu za 2,5k ssd i5 etc wszystko dobre ale przy 1mb neo jak wpada w nas 100 enemy jest jeden lag i co 30sec puszcza na 2sekundy zeby znowu miec 30 sec laga.nie mam frezow tak jak jest w momencie gdy pc nie wyrabia tylko jeden dlugi lag
Ja mam właśnie coś takiego ale nie na 1mb tylko na 10mb łączu :)

Arimas

Bo tu nie o ilość a o jakość się rozchodzi.
Możesz mieć neta 512 i brak lagów a koleś z 100mb będzie lagował w uj

ihateelfs

Być może ale wyboru innego niż neostrada raczej nie mam bo w okół mnie same tylko chujowe radiówki :P

Qra

Cytat: ihateelfs w Listopad 07, 2013, 09:55:11 PM
Być może ale wyboru innego niż neostrada raczej nie mam bo w okół mnie same tylko chujowe radiówki :P

Próbowałeś łączyć się z innymi serverami Bp ? Czy aby na pewno BP widział twoją aplikacje L2 ? Czy próbowałeś używać innych rozwiązań podobnych do BP ?

Kiedyś słyszałem że sam BP miał problem problem z połączeniem do Core. Dotyczyło to kilku ich serverów. Ja już miałem wtedy neta o netii więc BP stał się zbędny.
Cytat: Shanique;134896If you talking about me... i'm in BS from that time when we left OOC because one stupid guy didn't liked polish words in clan chat and kicked Qra from clan... after that, BS history just begun.
BS - prawdziwa historia.

misiek440

Gówno prawda , serwer ma chujowe łacze i tyle w temacie, wiele osób ma lagi jak cholera a na sigu potrafią wiedzieć 30s wcześniej że ba własnie wyszło z miasta bo ich łapie lag. Ja bez WTfasta mogę grac ale z drobnymi opóźnieniami, z czego połowa mojego cp musi odpalać BP lub WTFasta aby opóźnienia były minimalne. Mógłbym powiedzieć , że to wina mojego operatora ale grywam jeszcze w battlefielda i tam żadnych opóźnienie nie mam a łącze się z rożnymi serwerami i np do Niemcowni mam ping ~18.

Redbox

Cytat: misiek440 w Listopad 08, 2013, 11:55:24 AM
Gówno prawda , serwer ma chujowe łacze i tyle w temacie, wiele osób ma lagi jak cholera a na sigu potrafią wiedzieć 30s wcześniej że ba własnie wyszło z miasta bo ich łapie lag. Ja bez WTfasta mogę grac ale z drobnymi opóźnieniami, z czego połowa mojego cp musi odpalać BP lub WTFasta aby opóźnienia były minimalne. Mógłbym powiedzieć , że to wina mojego operatora ale grywam jeszcze w battlefielda i tam żadnych opóźnienie nie mam a łącze się z rożnymi serwerami i np do Niemcowni mam ping ~18.
tak samo mam w bfie, a odkad mam upc daje rade grac w l2 bez wtfasta ale nadal wole go odpalic i miec totalne zero opoznienia i laga

http://www.sadistic.pl/efekty-specjalne-vt231195.htm
Uploaded with ImageShack.us

Cytat: gierojjj w Grudzień 15, 2012, 07:37:50 PM
jestem debilem i kompie sie z karpiami ale to nic tato mnie bije i mama

Bonasky

Hmmm ja mam neo 10Mb i ścina typu 5 sekund zdarza się naprawdę rzadko...
Aeore Cardinal 99 i maleje :<

Banana Power!

ihateelfs

@Qra
Próbowałem WTFast i wybrałem serwer do którego miałem najlepszy ping i dalej lipa.

@Bonasky
Ja właśnie na takim samym łączu mam te lagi.

misiek22pl

Cytat: ihateelfs w Listopad 09, 2013, 01:34:21 AM
@Qra
Próbowałem WTFast i wybrałem serwer do którego miałem najlepszy ping i dalej lipa.

@Bonasky
Ja właśnie na takim samym łączu mam te lagi.

tez mam neo 10 mega  i od 2 siege nie da się grac ;/ pisałem do nich żeby mnie przełączyli na jakieś lepsze łącze niby ping jest w miarę niski ale jak 400 ludzu w jednej kupie to mam tak samo jak piszecie ze : 30sec puszcza na 2sekundy zeby znowu miec 30 sec laga i trzeba walić na ślepo

Alarion

to spamujcie dalej petycje, skoro wasze przypadki są tak krytyczne (u mnie jak ktokolwiek miał problem od czasu do czasu to BP zawsze rozwiązywał sprawę). Ew. słyszałem, że można dzwonić do tepsy i coś tam prosić by przełączyli z jakieś opcji xxx na yy, ale tych nazw to ni chu chu nie pamiętam...

Cat Drama Maker

Mel

Nigdzie cie w tepsie nie przelacza jak zadzwonisz. Co najwyzej mozesz pisemnie wyslac prosbe na adres glowny zeby przeniesli cie na innego dslama (jesli taki masz w okolicy)
Core - 9xMS hero
BlackAngels