Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Alarion

Cytat: misiek440 w Grudzień 15, 2013, 10:01:47 AM
System pvp jest najlepszy l2

A cała reszta poszła w gównianym kierunku, lokacje są martwe (także open pvp to 3-4 loc),

poczekaj na HB już za kilka tyg. będziesz miał perma pvp
Crafting Spoiling zabity

stopniowo go reanimują, ale tu masz rację ogólnie.
Notoryczne nudne instancje dające gównianego dropa

Bo ludki nie się nie ogarnęły, że na instach już się nie opłaca... My prawie na żadne nie chodzimy poza:

epic octavis (~~45 min)
epic istina (~~10 min)
Epic tauti (~~40 min)
Frinteza (~~40 min)

reszta to w zasadzie strata czasu

Przypomnijcie sobie ile było pvp na rożnych lokacjach w poprzednich kronikach 300setka, vos, sos, it, varka, ketra, cmentary, hot spring, toi itp wszedzie byli ludzie a teraz mamy parna, soa, nawet gainak zjebali a jak ktoś jest to blisko peace zona, do tego kiedy na nie iść jak ktoś nie gra za wiele 2-3h

połowa z tych lokacji to był spoty 50-70, więc jak wpadałeś tam postacią 78 to waliłeś na hita ludzi. Wielka frajda doprawdy. Ludzie zapominają, ale prawie każda kronika miała właśnie maxymalnie 2-3 end game lokacje gdzie się ścierały pt ze sobą. Dla mnei zawsze wątpliwą przyjemnością było chodzenie na low lvl spoty, zabijanie ludzie i pisanie im "QQ noob"

z życia cp-time
aq/orfen
E.octavi
E.Istina
Tauti
Teaza
Valakas
Antharas

Antharas / Valakas / AQ / Orfen to tylko top klany. Nie dotyczy to 90% serwera w żadnym stopniu. No niestety tak to było w L2 zawsze, jak byłeś w czołówce serwera, to nie było zmiłuj, wałowanie epiców non stop i zdradzę ci pewien sekret: Trwało to nawet dłużej niż teraz!

- Smoki miały o ile dobrze pamiętam + - 12 h okienka (czyli jak miałeś mega pecha campiłeś całą dobę)
- Baium miał + - 8 h okienka (owszem, pvp o baiuma były fajnie czasem, ale z reguły w 90% przypadków opierało się to o 1-2 rushe i przegrani odchodzili z podkulonym ogonem, a wygrani nadal siedzieli te godziny i campili
- zaken i AQ też mieli kilka h
- frytka chyba podobnie jak Baium z okienkiem stała

W skrócie zatem: Albo byłeś pozbawionym życia człowiekiem (pracy, znajomych itd.), albo studentem na kierunku co nie musiał robić zupełnie nic, albo uczniem liceum / gimnazjum spie** z lekcji by zdążyć na jakiegoś epica albo byłeś casualem, co o byciu w takim klanie mógł sobie pomarzyć. Ew. mogłeś czasem nawet być, ale o zdobyciu takiego epica, to tylko sny i marzenia.

Teraz przynajmniej masz te epici w prime time w 90% przypadków.

teraz niech dojdą jeszcze z 2 to już w ogóle nie będzie na nic czasu

dojdą 2, my już postanowiliśmy, że rezygnujemy z Epic octavisa i epic istiny na rzecz tiata i tego drugiego.

a jedyne pvp to na sigu

no jak cp wychodzi z miasta tylko na siege to tak jest...

gdzie połowę osób ma laga :beksa:

najwyżej od niecałych 2 tyg, wcześniej serwer działał dosyć dobrze. Liczę, że problem lagów rozwiążą wkrótce

zajmują tyle czasu że masakra nudne odmóżdżające instancje, gdzie te czasy że walczyło się o rb. kiedyś myślałem że famrienie mobów  w l2 jest najgorszym co można wy myśleć, zasadniczo myliłem się bo to znacznie lepsze niż pozamykanie ludzi w instancjach.

Nie martw się, wpadnij na nowy helbound i jeszcze będziesz czasem płakał, że nie możesz godziny w spokoju pofarmić bo co chwilę enemy. Nie wspomnę o powrocie do open bosów również.
  Po prostu ostatnio nie gram z przyjemności a z obowiązku, ale robi się to irytujące bo obowiązki to ja mam w robocie co najwyżej a do gra powinna sprawiać przyjmeność

mi tam sprawia, kwestia by trzymać dystans od gry i przynajmniej mam radochę gdy mogę potrashować takie ścierwa na HV jak sprtcs, 1 ręki badyta, lorda gruzza i jego psy itd. xDD
Do tego dodajmy z dupy officjalny serwer na którym są lagi, przestarzały silnik i  aby przyjemnie grac trzeba mieć kompa z nasa a internet chyba od samej innovy i mamy przepis jak spier.... grę.

Nie ma sprawy, zajrzyj na Naię, oprócz częstych padów serwera i również epizodycznych lagów, dojdzie ci jeszcze jakieś kilka tysięcy botów i topka PvP grup oscryptowana, że nawet ich na target nie weźmiesz, a już będziesz gryzł glebę. Daj znać potem jak było xDD

Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

John100

S h O c K Team
Yull Trickster 99/ Othell 98/ DC 80 / TH 80

Dzondzy

misiek440

Oj Alarion kłócić się nie będę bo to nie ma sensu masz swój świat rózny od mojego, mimo że gramy w tym samym klanie. Paradoksalnie to ja cie rzadziej widzę za miastem niż siebie, chyba że mówisz o farmieniu na gainak w pvp zonie :P, a może to różnica w rożnym cp timie.

Do tego trochę przekoloryzowałeś bo dawniej ludzi szło spotkać na rożnych spotach bo się dropiło itemy, shafty i tam gdzie coś leciało na czym można było zarobić byli ludzie (tak jak na gainiaku) teraz nie leci nic nigdzie gówno i crap w jednym) po prostu nie ma sensu wychodzić na lokacje, a nawet na zasranych bosach leci taki shit, że jak jest hasło octavis to wszyscy "ku.. znowu to ścierwo i pewnie nic z tego nie będzie". Jak jeszcze robiliśmy zwykłego octavisa i istine to jak raz na pół roku coś sensownego poleciało to by szał, a tak to ewr ear na 14 osób WTF.

Pvp 5 minut max przed orfenem/aq później 40 minut klepania jednego skila, antharas valaks to już w ogóle jakieś ścierwo bo drugi side wchodzi na leżącą WTF, nawet na privach takiego gówna nie było tylko zawsze ostre pvp.

ale tak jak mówię każdy ma inne podejście do gry, więc nie ma co sie kłócić, na razie popykam jeszcze ale już się za czymś inny rozglądam bo jak nic się w tej grze nie zmieni to lipton jak dla mnie

MastJedi

Cytat: misiek440 w Grudzień 15, 2013, 02:56:55 PM
(...) po prostu nie ma sensu wychodzić na lokacje, a nawet na zasranych bosach leci taki shit, że jak jest hasło octavis to wszyscy "ku.. znowu to ścierwo i pewnie nic z tego nie będzie". Jak jeszcze robiliśmy zwykłego octavisa i istine to jak raz na pół roku coś sensownego poleciało to by szał, a tak to ewr ear na 14 osób WTF.(...)
Poczekaj do nowego update.
Dużo nowych bosów. Duzo trudniejsze.
I zacznie się wojna o to kto pójdzie Octavisa a kto nie.
I na pewno nie zabraknie PvP (przynajmniej nie powinno)
A wszystko przez punkciki :D

Pozdrawiam
PS. Farmijcie SP póki możecie, chyba, że macie full. I wykorzystajcie scrole 500kk SP jak macie. Po update się zmienią w 1kk.....
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Neural

Fajnie fajnie :) a jak na HB exp i co z tymi questami ?? A i czy tanki dalej dostają dużo bólu??
S.h.O.c.k  Team
Neural Siegel Knight 99

Alarion

Cytat: MastJedi w Grudzień 16, 2013, 03:26:19 AM

Pozdrawiam
PS. Farmijcie SP póki możecie, chyba, że macie full. I wykorzystajcie scrole 500kk SP jak macie. Po update się zmienią w 1kk.....

ale jaki to ma sens, skoro nawet jak uzbierasz maxymalne możliwe SP w tym update, to i tak zostanie ono zredukowane w momencie wejścia update do 10% twojej obecnej wartości? 

Chcę przez to powiedzieć, że jak ktoś miał powiedzmy max SP, a ktoś inny 3/4 tego max, to w momencie wejścia raiders oni będą mieć praktycznie tyle samo....

Cat Drama Maker

PepsiQQ

Oj Alarion kłócić się nie będę bo to nie ma sensu masz swój świat rózny od mojego, mimo że gramy w tym samym klanie. Paradoksalnie to ja cie rzadziej widzę za miastem niż siebie, chyba że mówisz o farmieniu na gainak w pvp zonie :P, a może to różnica w rożnym cp timie.

Do tego trochę przekoloryzowałeś bo dawniej ludzi szło spotkać na rożnych spotach bo się dropiło itemy, shafty i tam gdzie coś leciało na czym można było zarobić byli ludzie (tak jak na gainiaku) teraz nie leci nic nigdzie gówno i crap w jednym) po prostu nie ma sensu wychodzić na lokacje, a nawet na zasranych bosach leci taki shit, że jak jest hasło octavis to wszyscy "ku.. znowu to ścierwo i pewnie nic z tego nie będzie". Jak jeszcze robiliśmy zwykłego octavisa i istine to jak raz na pół roku coś sensownego poleciało to by szał, a tak to ewr ear na 14 osób WTF.

Pvp 5 minut max przed orfenem/aq później 40 minut klepania jednego skila, antharas valaks to już w ogóle jakieś ścierwo bo drugi side wchodzi na leżącą WTF, nawet na privach takiego gówna nie było tylko zawsze ostre pvp.

ale tak jak mówię każdy ma inne podejście do gry, więc nie ma co sie kłócić, na razie popykam jeszcze ale już się za czymś inny rozglądam bo jak nic się w tej grze nie zmieni to lipton jak dla mnie

Tylko ArcheAge

darkmelody

Cytat: PepsiQQ w Grudzień 16, 2013, 11:50:34 AM

Tylko ArcheAge
Dalej fapujesz przy zwiastunach gry? Idź więcej to ci przejdzie. Po ch*j tu spamujesz z tym sh1tem? Aż tak mało ludzi się tym interesuje, że musisz tutaj swoje QQ wylewać?

Alik2225

Cytat: darkmelody w Grudzień 16, 2013, 01:56:47 PM

Tylko ArcheAge
Dalej fapujesz przy zwiastunach gry? Idź więcej to ci przejdzie. Po ch*j tu spamujesz z tym sh1tem? Aż tak mało ludzi się tym interesuje, że musisz tutaj swoje QQ wylewać?

Bo mnie ch**** strzeli jak czytam takie pierdolenie Melody...
"Odp: Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam"
Jest Spam ? jest Spam? pisze Spam? to skończ się go czepiać i pierdolić, on chociaż wniósł coś do tego tematu tym ArcheAge o nowa gra o "może" coś z tego będzie. Ale nie, ludzie tacy jak Ty wolą go opierdolić bo grzeczniej nie powiem... Ogarnij bo jesteś gorszy niż ci wszyscy od tych Alarion sralion Analion... Dorośli ludzie a poziom 0. Nikogo nie bronie itp. ale weźcie czasem pomyślcie co piszecie..

darkmelody

CytatBo mnie ch**** strzeli jak czytam takie pierdolenie Melody... "Odp: Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam"

Wiesz, on spamuje. A ja robię flame, czyli zgodnie z tematem   :afro:

"Odp: Core (EU) - Screeny, PvP,Flame, Spam"

PepsiQQ

kup sobie mózg, na gwiazdkę może coś wystawią na aukcji bo spinasz się jakby cię ktoś tam tegoś od czegoś :D  hahaha hahaha

Shanique

Cytat: Alik2225 w Grudzień 16, 2013, 02:44:49 PM
Cytat: darkmelody w Grudzień 16, 2013, 01:56:47 PM

Tylko ArcheAge

Bo mnie ch**** strzeli jak czytam takie pierdolenie Melody...
"Odp: Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam"
Jest Spam ? jest Spam? pisze Spam? to skończ się go czepiać i pierdolić, on chociaż wniósł coś do tego tematu tym ArcheAge o nowa gra o "może" coś z tego będzie. Ale nie, ludzie tacy jak Ty wolą go opierdolić bo grzeczniej nie powiem... Ogarnij bo jesteś gorszy niż ci wszyscy od tych Alarion sralion Analion... Dorośli ludzie a poziom 0. Nikogo nie bronie itp. ale weźcie czasem pomyślcie co piszecie..

Może byś tak się napił meliski?
Ten FLAME i SPAM tutaj jest akceptowalny jeśli dotyczy CORE EU... jeśli chce sobie koleś pospamić o jakimś śmiesznym Age- coś tam, to zawsze może poprosić admina, żeby mu otwarł nowy dział. "Age-coś tam- pepsi spam i cry"

Arimas

Cytat: Alarion w Grudzień 15, 2013, 02:14:37 PM

Przypomnijcie sobie ile było pvp na rożnych lokacjach w poprzednich kronikach 300setka, vos, sos, it, varka, ketra, cmentary, hot spring, toi itp wszedzie byli ludzie a teraz mamy parna, soa, nawet gainak zjebali a jak ktoś jest to blisko peace zona, do tego kiedy na nie iść jak ktoś nie gra za wiele 2-3h

połowa z tych lokacji to był spoty 50-70, więc jak wpadałeś tam postacią 78 to waliłeś na hita ludzi. Wielka frajda doprawdy. Ludzie zapominają, ale prawie każda kronika miała właśnie maxymalnie 2-3 end game lokacje gdzie się ścierały pt ze sobą. Dla mnei zawsze wątpliwą przyjemnością było chodzenie na low lvl spoty, zabijanie ludzie i pisanie im "QQ noob"

Ta ino wpadało się na spot 70+ mając ten 78.. i zaraz była wojna party na party broniące swoich klan membersów  :D

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Alarion

tak czy siak, dla mnei to zawsze żałosne było.

Cat Drama Maker

Arimas

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Alarion

Cat Drama Maker

MastJedi

Cytat: Alarion w Grudzień 16, 2013, 10:54:59 AM

Pozdrawiam

ale jaki to ma sens, skoro nawet jak uzbierasz maxymalne możliwe SP w tym update, to i tak zostanie ono zredukowane w momencie wejścia update do 10% twojej obecnej wartości? 

Chcę przez to powiedzieć, że jak ktoś miał powiedzmy max SP, a ktoś inny 3/4 tego max, to w momencie wejścia raiders oni będą mieć praktycznie tyle samo....
no, ale można podenchantować skille...

Pozdrawiam
PS. Szukam rozpiski drzefka szczęścia dla enchantera....
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight

Alarion

nie rozumiem cię... Jaki sens ma enchant skilli, skoro w nastepnym update nie wymaga to nigdy więcej SP, a koszt adeny jest podobno mniejszy.

Cat Drama Maker

ihateelfs

Cytat: Alarion w Grudzień 16, 2013, 11:21:12 PM
nie rozumiem cię... Jaki sens ma enchant skilli, skoro w nastepnym update nie wymaga to nigdy więcej SP, a koszt adeny jest podobno mniejszy.

DLA SWAGU !!! YOLO!
TehLover EE 80 / TH 77; Teon: RedSky [BANNED]
Ardhin SD 83 / Saggi 77 / Destro 75; Teon: SilentHorrors [RETIRED]
NoBuffsForU EE 85 / SWS 77 / Tank 4x; Naia: GreenFire [BANNED]
TehLover Yul Saggi / Sigel Shillien Templar; Core EU: BlackAngels [RETIRED]

kamiil

jol, ktory summoner i z kogo iss najlepszy do pve teraz

MastJedi

Pozdrawiam

ar ju szur?

Uploaded with ImageShack.us
A już 1 punkcik sobie wykupiłem. 250kk+187kk - nie wygląda mi to na "10% mojej wartości"...
Aczkolwiek na żadnej postaci nei miałem max, więc nie wiem czy tez obcina. I ile.

Pozdrawiam

likas

ale ogólnie przed wejściem raiders nie opłaca się enchantować skilli na siłę, bo jeżeli dobrze przeczytałem, to do enchantu nie trzeba będzie już SP.

montezuma

Pozdrawiam

SP zostaje obcięte o 3 zera, czyli jak z denominacja. Mialem max SP czyli 2120 kk, w nowej kronice zmienili mi na 212 kk SP. Opłaca sie mieć max ponieważ można szybciej wykupic AP, a moby i RB jada b mało sp. Przykladowo za zabicie Antka dostałem 600k SP
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

PepsiQQ