Problem z odpaleniem gry :/

Zaczęty przez Avargrist, Wrzesień 04, 2012, 02:03:37 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Avargrist

Witam!

Wczorajszego dnia, kumpel namówił mnie, żebyśmy pograli sobie w Lineage 2, bo w końcu jest darmowy, a nam się w ostatnich dniach zaczynało nudzić. Kiedyś już bawiliśmy się w ową grę, ale tylko na prywatnych serwerach - Dlatego uznaliśmy, iż będzie warto dać tej grze szansę. No i tu pojawiły się problemy.

Jakież one mogą być? Otóż, normalnie ściągnąłem Ncsoft launchera z oficjalnej strony, a za pomocą owego - samego klienta L2.
Ściągał się, ściągał.. W końcu instalacja, wszystko śmigało. Włączyłem raz giereczkę po to, by zmienić ustawienia dotyczące grafiki. Wszystko zaakceptowało - Wyszedłem z gry, no i postanowiłem zalogować się jeszcze raz, tym razem w celu założenia swojej upragnionej postaci. Ha-ha.

Gra się najzwyczajniej, przy odpaleniu wykrzacza, a jedyne, co pozostawia, to raport o problemie, wygląda on następująco:

2012.9.4 01:51:27
Build Date : Mon Aug 06 03:50:01 2012

CPU : GenuineIntel          Intel(R) Core(TM) i5-2300 CPU @ 2.80GHz @ 2794 MHz 4095MB RAM
Video : NVIDIA GeForce GT 545  (602)
PosCode : LS1(449) 0:0:0 4/0 [346]

UD3DRenderDevice::Unlock <- UViewport::Unlock <- UWindowsViewport::Unlock <- ViewportLock1 <- Precaching <- UGameEngine::Draw <- GRenDev = 7c6d0000 <- UWindowsViewport::Repaint <- UWindowsClient::Tick <- ClientTick <- UGameEngine::Tick <- UpdateWorld <- MainLoop

Exception:
Code [EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION]
Address [0x754FABB3]
Offset From Base [0x554FABB3]

I tu powstaje moje pytanie. Co należy zrobić, żeby tego błędu się pozbyć, by nareszcie móc zacząć cieszyć się samą grą, niż stresem? Usuwałem już L2 i instalowałem ponownie. Teraz już w ogóle się nie włącza, tylko zostawia po sobie ten problem. Pomocy!

Avargrist

roli

Może spróbuj przedsięwzięć następujące kroki, aczkolwiek nie jest pewne czy naprawią one ten error.
Zainstaluj nowe sterowniki do karty graficznej. (czasami jak się nie ma najnowszych sterowników na niektórych kartach gra wywala błędy)
Usuń Option.ini z folderu gamedir/System i w launcherze daj Repair na Lineage II.

Avargrist

Skarbie, mam najnowsze sterowniki do Nvidii, jakie aktualnie istnieją, a opcje z repairem, usuwaniem options, całego systemu, następnie patchowanie ponowne.. Nic nie pomogło. Czy to ma znaczyć, że L2 nie jest dla takiego plebsu, jak ja i, mam sobie dać spokój? :x

Kamal

Uruchamiane jako admin, dodane do wyjątków w antywirze, zainstalowane .net i visual C?

Avargrist

Cytat: Kamal w Wrzesień 06, 2012, 04:15:03 PM
Uruchamiane jako admin, dodane do wyjątków w antywirze, zainstalowane .net i visual C?

Tak. Gdyby to zależało od jakiegokolwiek brakującego sterownika / programu / bógwieco, to bym sam to załatwił..

Ale. Nadal nie działa. Noż krwa. ;D

Acid

Dickert

a kto mi potrafi powiedzieć czemu xfire się kłóci z l2? Ostatnio grałem z odpalonym xf i wszystko było w porządku, a teraz jest taka sytuacja jak w temacie ?

Acid

Hm... Może "gryzie się" z frostem? Najlepiej spróbować szukać pomocy na forum polskiego supportu xfire.