Jakiego masz noża;)

Zaczęty przez JaneDo, Kwiecień 15, 2006, 05:45:13 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

JaneDo

Ok. zakładam ten topic aby pomóc sobie i innym dagger userom na prywatnych serwerach.

Wiadomo że na priwach gm-owie próbuja się zbliżyć do retaila i różnie to im wychodzi-chciałbym abyście w miarę możliwości pomogli mi i innym podając info o daggerach i ich statystykach-po prostu może te info pomoże mnie i niektórym z nas jakoś przetłumaczyć gm-om wprowadzenie niektórych zmian lub zostawienie starych.

Tę prośbę kieruje zwłaszcza do graczy grających na retailu.

Moje pierwsze pytanie to jaki macie landrate Deadlyblowa.
Mianowicie ja jeszcze parę dni temu miałem 70-80% posiadając Krisa z SA Focus.
Wiem że w C3 landrate zależał od Critical Rate a mając te SA właśnie landrate był około 80%.

Czytałem także że w C4 landrate będzie zależał od dexa i jak się ma 40+(niestety TH mogę mieć 38 max)to także landrate bedzie wynosił około 80%.

W tej chwili mnie udup... i mam 50%-może zgodnie z retailem,może nie-nie wiem-dlatego prosze was o jakies info na temat landrate u was a zwłaszcza na oficjalu.

2 sprawa to Bufy i skill Vicious stance-jak mam bufy typu Death Whisper,Chant of Rage czy Dance of Fire po włączeniu VS-a one znikaja znakiem czego nie mogą się nakładać:(.
Czy u was jest tak także i ile 1 stopień VS-a zwiększa wam obrażenia ze skili-według moich obliczeń około 3%.

Pozdrawiam i życzę wam pogodnych i wesołych(pełno dropów i udanych pvp:) świąt.

Beatronix

moge ci odpowiedzieć na jedno pytanie tylko :) VS dziala niezależnie, może być nawet jako 13 buff i niczego nie skasuje z paska nabuffowania jak by coś to mam nawet screena :) i wydaje mi sie że tak powinno być

JaneDo

Jak morzesz to zamieść screena chociaż jak znam życie i nie będzie na screenie dupnych liter Oficial to lipa-ale zawsze warto spróbować:)

I jeszcze 1 pytanie-ile w % dają bufy takie jak Death Whisper i Dance of fire-u mnie około 35% a wydawało mi sie że powinny 50%(oczywiście piszę o 3 poziomie DW czy jego zamiennikach-Chant of Rage).

Nabuchodonozor

Death Whisper rzeczywiście dodaje około 30%(podnosi critical) , dance of fire nie podnosi criticala tylko critical power , jeśli chcesz mieć więcej criticala to od tego jest song of hunter.
LCiR-SH-80/Necro-78+ OneWarriorNation  Alliance/Hussars Clan
Fircyk-HE-78+/AW-74+ HussarsAcademy CL

Koni

Death Whisper nie podnosci criticala tylko dmg zadane od criticala tak samo jak skill critical power i dance of fire.
Szanse na critica podnosi focus, critical chance, song of hunter, atakowanie od tylu :)
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Kawuś

Sznase na critica podnosi wszystko co ma w nazwie focus

Nabuchodonozor

LCiR-SH-80/Necro-78+ OneWarriorNation  Alliance/Hussars Clan
Fircyk-HE-78+/AW-74+ HussarsAcademy CL

JaneDo

Heh... spoko ale dalej nic nie wiem-na bufach sie znam ale czy one sie likwidują nawzajem ze skilem Vicious stance tzn. nie mogą sie nakładać?

Mam już taka sytuacje teraz na serwie że nawet death whisper nie nakłada sie z Dance of Fire :o

Poprostu mamy silne Lobby mage userów na serwie i potrzebuje mocnych dowodów żeby cos zmienić.,a teraz bufy nic mi nie dają na obrażenia z Blowów bo VS je niweluje(a na PvP używam VS-a bo jest lepszy od bufów),same z sobą sie nie nakładają a szanse wejścia Blowa zmniejszono do jakiś 50% które to są jak się ma daggera z SA Focus(dalej jedziemy na mechanice c3 bo jak mam wysoki critical rate-tak powyżej 350 to wchodzi wszystko a z daggerem bez SA Focus to lipa).

Może jakieś scrreny-pomóżcie bo L2 to kawał mojego życia a dagger to fajna klasa i nie mam ochoty z niej rezygnować .

Pozdrawiam.

Feanor

Zmien serwer na normalny... A nie narzekasz na lobby magów. Dance of Fire, Death Whisper i Vicious Stance powinny działać niezależnie od siebie tzn. współpracować. Death Whisper wyklucza się z odpowiednimi buffami shamanów. Tak samo jest z Focusem i Chant of Predator, a Song of Hunter działa niezależnie od nich. Podobnie Shield i Song of Earth, Might i Dance of Warrior, Haste vs Chant of Fury i Dance of Fury itd.
www.linezeus.gr

Feanore lvl 52+

JaneDo

Mam tu Th 70+ i całe ally-chce powalczyć o swoje a nie od razu zmieniać serwer-bo jak dla wielu tak i dla mnie będzie to koniec przygody z L2-za dużo czasu poświęciłem i samego siebie żeby teraz zaczynac od nowa.

BTW:serwer ma raty x2 więc naprawde nie jest łatwo.

Beatronix

JaneDo

Dzięki za screena :D

Teraz Death Whisper czy pokrewne bufy działaja razem z VS chociaż same bufy nie koegzystują tzn. death Whisper zżera Dance of Fire i odwrotnie.

Muszę o to powalczyć i o landrate Blowów-z SA Focus mam 50% a jedziemy na mechanice C3-myślałem że jest więcej-po ostatnich upergejdach spadło a było 50% bez SA a z SA około 80%.

Swoją drogą tyle sie naczytałem o daggerach a zwłaszcza o TH że to lamy i nooby a tak naprawę to ciężko sie nim gra na takim mass PvP-zwłaszcza jak walczy się na ogół z klanami magów-a co do prostoty tej postaci-lubie czasem prostotę a jak będe chciał pokombinować i mieć wiele opcji to wezmę WC(i chyba to będzie moja sub:).

An4rKy

Cytat: FeanorZmien serwer na normalny... A nie narzekasz na lobby magów.

hyhyhyhy
za to na zeusie jest uber lobby sztyleciarzy f1 = 6k dmgu

no chyba ze cos sie zmienilo w ciagu miesiaca od kiedy juz tam nie gram ;)

a apropos bufow dance of fire nie naklada sie na na death wisper a przynajmniej nie powinien.
-=An4rKy @ TheAbyss=-